Ubergorn Posted December 18, 2024 Member ID: 38,058 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 1,361 Reputation: 9,103 Achievement Points: 1,385 Days Won: 46 With Us For: 1,318 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 43 Posted December 18, 2024 Μέσα στο Νοέμβριο μου έγινε δώρο αυτό το ενδιαφέρον δημιούργημα και λέω να προσπαθήσω να κάνω μια μίνι παρουσίαση -κριτική. Μια σχετικά νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που κυκλοφόρησε στον Οκτώβριο του 2024. Πρόκειται για 24 ιστορίες με πρωταγωνιστές γνωστά συγκροτηματα -καλλιτεχνες όπως nirvana, Ozzy Osbourne , Rilling Stones ,Janis Joplin κ.α. ,που όπως αναγράφεται έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν συμβεί όντως στη πραγματικότητα , αποτυπωμένες εδώ με αρκετή δόση χιούμορ . Το σχέδιο είναι του Αντώνη Βαβαγιάννη που τον ξέρουμε από τα γνωστά "Κουραφέλκυθρα" του άρα και γνωρίζουμε πάνω κάτω τι ύφος θα συναντήσουμε . Το κείμενο του Κωνσταντίνου Τσάβαλου δένει ιδανικά με το όμορφο ιδιαίτερο σχέδιο του σχεδιαστή με αποτέλεσμα να έχουμε 24 μικρές αλλά ωραιες ιστορίες . Οι ποιότητα του χαρτιού πολύ καλή και συνολικά έχει 160 σελίδες χορταστικού υλικού . Συμπερασματικά είναι ένα κόμικ με αρκετή δόση χιούμορ και συστήνεται σε κάθε λάτρη της μουσικής αλλά και του καλού χιούμορ . Μπορεί να μην είναι η αποκάλυψη της χρόνιας και κάτι που θα χαρακτηριστεί αριστούργημα(αλλά μπορεί και ναι ποιος ξέρει) αλλά σίγουρα δεν θα αφήσει τον κάθε αναγνώστη παραπονεμένο οπότε από μένα είναι ένα ναι. Καλές αναγνώσεις. Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον hudson. 7 3 Quote
hudson Posted January 23 Member ID: 32,406 Group: Members Topic Count: 82 Content Count: 3,033 Reputation: 30,356 Achievement Points: 3,078 Days Won: 113 With Us For: 2,733 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 44 Posted January 23 Εξώφυλλο κι οπισθόφυλλο σκαναρισμένα! Μεταφέρθηκαν στην βάση. 2 1 2 Quote
Ubergorn Posted January 23 Member ID: 38,058 Group: Members Topic Count: 5 Content Count: 1,361 Reputation: 9,103 Achievement Points: 1,385 Days Won: 46 With Us For: 1,318 Days Status: Offline Last Seen: 1 hour ago Age: 43 Author Posted January 23 33 λεπτά πριν, hudson είπε: Εξώφυλλο κι οπισθόφυλλο σκαναρισμένα! Μεταφέρθηκαν στην βάση. Πάλι καλά που το έκανες γιατί εγώ δεν έβρισκα σκάνερ με τίποτα . Φτου μου αλλά 3 Quote
nikolas12 Posted March 10 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 609 Content Count: 4,724 Reputation: 41,590 Achievement Points: 2,310 Days Won: 279 With Us For: 2,434 Days Status: Online Last Seen: 8 min ago Age: 29 Posted March 10 Λοιπόν αυτό είναι το πρώτο μου review μετά από τρεις μήνες. Όπως σας περιέγραψα εδώ, εδώ και καιρό δεν διαβάζω κανένα κόμικ λόγω ενός κορεσμού που πέρασα. Κάνω γενικότερα προσπάθειες να αρχίσω ξανά, αλλά χωρίς να "καώ" και με αργά και σταθερά βήματα. Έτσι είπα να πιάσω ένα κόμικ που να μην ήταν μεγάλο και με συνεχή ιστορία, ώστε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον. Το Mixtape φαινόταν ιδανική επιλογή. Πρόκειται για την αποτύπωση πραγματικών ιστοριών για το πως γράφτηκαν πασίγνωστα τραγούδια από μεγάλους ροκ καλλιτέχνες μέσα από τη ματιά και την έρευνα του Κωνσταντίνου Τσάβαλου. Ο Αντώνης Βαβαγιάννης ως γνώστης της μουσικής αυτής επιμελείται το σχέδιο. Παρ' ότι θα έλεγε κανείς ότι είναι λίγο Κουραφέλκυθρα meets Ροκ ιστορίες, θα έλεγα ότι η κάθε μία έχει τη δική της ταυτότητα, ενώ κάποιες έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον είτε με τους Last Drive είτε επειδή διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Τις περισσότερες δεν τις γνώριζα προσωπικά αν και τεράστιος φαν των περισσότερων καλλιτεχνών. Είναι πραγματικά τρελό πως μπορεί μια σουρεαλιστική ιστορία να οδηγήσει σε ένα σπουδαίο τραγούδι. Επίσης μου άρεσε η επεξήγηση του ποιοι είναι αυτοί οι χαρακτήρες που είδαμε στο τέλος της κάθε μίας προκειμένου ο αναγνώστης να έχει 1-2 βιογραφικά στοιχεία για τη μπάντα και τους τριγύρω της. Το Mixtape το βρήκα μια πολύ αυθεντική και ενδιαφέρουσα προσπάθεια συνολικά. 9 Quote
Recommended Posts