Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΘΥΕΛΛΑ: ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ


Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΘΥΕΛΛΑ: ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ
Σενάριο/Kείμενα:
Νίκος Καμπασελέ
Σχέδιο:
Νίκος Καμπασελέ
Σχέδιο εξωφύλλου:
Νίκος Καμπασελέ
Εκδοτική:
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
01-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Επιστ. Φαντασίας,Φαντασίας
Μέγεθος:
17.0 x 23.8
Σελίδες:
84
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Lettering:
Νίκος Καμπασελέ
Χρωματισμός:
Νίκος Καμπασελέ
Επιμέλεια:
Νίκος Καμπασελέ
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5709-24-2
Ονομαστική τιμή:
13€

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12986
  • Reputation:   95126
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4654 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

THIELLAVASILEYOUSA_0001.jpg  THIELLAVASILEYOUSA_0001z.jpg

 

Η θρυλική Καπετάνισσα Θύελλα και το ατρόμητο και χριστεπώνυμο πλήρωμά της επιστρέφουν για την συνέχεια των περιπετειών τους στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία του 10.020 μ.Χ.. :) 

 

Μετά από το τέλος ενός καταστροφικού εμφυλίου, ανάμεσα στους Εικονομάχους και τους Εικονολάτρες, που άφησε ανοιχτές πληγές σε όλη την αυτοκρατορία, η επικρατούσα ισχυρή δύναμη που επιβιώνει είναι εκείνη των βρυκολάκων, οι οποίοι πλέον καταδυναστεύουν τους πολίτες για λογαριασμό της Αυτοκράτειρας Θεοδώρας. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν μπορεί να το ανεχτεί η Θύελλα κι έτσι μαζί με το τσούρμο της επιστρέφει στην Γη με σκοπό να πολεμήσει την μοχθηρή Αυτοκράτειρα και να δώσει ένα τέλος στην τυραννία της. :) 

 

Εσ01.jpg

 

Προσωπικά δεν έτυχε να διαβάσω το πρώτο κόμικ της σειράς, ούτε και το prequel της, αλλά το συγκεκριμένο κόμικ είναι έτσι δομημένο που μπορεί ακόμα κι ένας “αδιάβαστος” αναγνώστης να μπει γρήγορα στο νόημα και το κλίμα. 

 

Ο Νίκος Καμπασελέ έχει δημιουργήσει ένα σύμπαν που στην αρχή ομολογώ ότι με ξένισε και με παραξένευσε. Προχωρώντας την ανάγνωση, όμως, διαπίστωσα ότι υπάρχει σωστή δομή, κλιμακούμενη υπόθεση κι αρκετές σκόρπιες σκηνές δράση και μαχών (εννοείται πριν την τελική) που με κράτησαν στις σελίδες. 

 

Το σενάριο δανείζεται στοιχεία από την Ορθοδοξία, αλλά κι από το Βυζάντιο και την Επανάσταση του 1821 (για να μην αναφέρω και τους βρυκόλακες!) κι όλα αυτά τα περιβάλλει με πολλή φαντασία, επιστημονική και μη. Μία πραγματικά αξιέπαινη πρακτική, την οποία δεν θυμάμαι να έχω δει σε κάποια άλλη δουλειά! :respect: Κι όλα αυτά χωρίς να πλατειάζει, ούτε να αναδεικνύει περισσότερο μία συγκεκριμένη πλευρά. Έχουν μπει οι σωστές δόσεις καθόλη την διάρκεια. 

 

Όσον αφορά το φινάλε, αυτό βγάζει δυναμισμό, έχει ένα πανέξυπνο plot twist και δεν διστάζει να “τσαλακώσει” την κεντρική πρωταγωνίστρια και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό! :wow: Και μιας και μιλήσαμε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, να πούμε ότι πολλοί από τους χαρακτήρες του cast διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην πλοκή. Αυτός ο πλουραλισμός δεν νομίζω ότι “μπουκώνει” το σενάριο. Απεναντίας, το ενισχύει και δεν το κάνει μονότονο. 

 

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια η οποία με έψησε να διαβάσω και τα προηγούμενα μέρη της. Προτείνεται στους λάτρεις της Επιστημονικής Φαντασίας, αλλά και σε εκείνους που αρέσκονται σε ιστορικές και θρησκευτικές υφές στα κόμικς που διαβάζουν. Αναφέρομαι σε υφές γιατί εννοείται ότι δεν στηρίζεται σε 100% εμπεριστατωμένα γεγονότα. 

 

Βέβαια, κοντά είναι το… 10.020 μ.Χ., εδώ θα είμαστε για να συζητήσουμε αν τελικά ο Καμπασελέ είναι ένας απλός δημιουργός κόμικς ή ένας προφήτης! :D 

 

Εσ02.jpg

 

Κι από τον εικαστικό τομέα μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος. Έχουμε ένα σχέδιο που βγάζει δυναμισμό κι έχει σαν δυνατό του σημείο τα τεράστια ποσά φαντασίας που έχουν κατατεθεί για την απόδοση των χαρακτήρων και (ιδιαιτέρως) των οχημάτων. :clap2: Υπήρχαν, βέβαια, μερικές φορές που είχα την αίσθηση ότι το σχέδιο ήταν στατικό, αλλά υπήρχαν κι άλλες (στις σκηνές δράσης) που με αποζημίωνε με την έντονη κίνηση. :gun: Πολύ ικανοποιημένος έμεινα κι από τον χρωματισμό. Έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά χρώματα για την κάθε περίσταση και μάλιστα με τέτοιον τρόπο ώστε όχι μόνο να μην κουράζουν το μάτι, αλλά να δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα. Για να πω την αλήθεια, πάντως, σαν λάτρης του ασπρόμαυρου, νομίζω ότι εδώ θα πήγαινε. :) 

 

Εσ03.jpg

 

Η έκδοση είναι πολύ τίμια και στιβαρή. Το χαρτί στο εσωτερικό είναι καλής ποιότητας και με καλή εκτύπωση των χρωμάτων και του σχεδίου. Από το χαρτί στο εξώφυλλο, ομολογώ ότι έχω παράπονο. Είναι αρκετά λεπτό για την περίπτωσή του και η παραμικρή υγρασία το “κατσαρώνει”. :( Το δέσιμο στην ράχη, από την άλλη, είναι τέλειο. Σαν συνοδευτικό υλικό μπορούμε να εντάξουμε τέσσερις σελίδες με προσχέδια χαρακτήρων της σειράς, καθώς επίσης και της τεθωρακισμένης λειψανοθήκης, που όταν την είδα για πρώτη φορά, γούρλωσα τα μάτια από έκπληξη! :wow: :lol: 

 

Πολλές ευχαριστίες στον φίλο @ nikos99  για την διάθεση του τεύχους. :thanks: 

 

Συνέντευξη του δημιουργού με αφορμή την δημιουργία της πρώτης “Θύελλας”

 

Συνέντευξη του δημιουργού στα πλαίσια του Chaniartoon 2023 (βίντεο YouTube)

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.