Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιατί ο Μπάτμαν χαστούκισε τον Ρόμπιν - Η ιστορία πίσω από το viral καρέ [Καράμπελας Χρήστος, news247.gr, 04/05/2020]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6159 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο Μπάτμαν χαστούκισε τον πιστό σύντροφό του στην καταπολέμηση του εγκλήματος; Η ιστορία του πρωτότυπου κόμικ, το πάνελ του οποίου έμελλε να γίνει viral.

 

 

01.thumb.jpg.3e1feb555aef46c0e3e28e7089e7dbe5.jpg

 

 

Αποτελεί ίσως το πιο διάσημο μεμονωμένο καρέ στη ιστορία των κόμικ και αυτό γιατί κατάφερε να "γεννήσει" έναν αμέτρητο αριθμό ξεκαρδιστικών memes που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Ο λόγος για το θρυλικό πλέον χαστούκι του Μπάτμαν στον Ρόμπιν, ένα πάνελ το οποίο μπορεί εύκολα να "διασκευαστεί" και να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του Σκοτεινού Ιππότη για κυριολεκτικά οποιονδήποτε λόγο... Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος που ο Μπάτμαν χαστούκισε τον πιστό σύντροφό του στην καταπολέμηση του εγκλήματος; Όπως αναφέρει το Screenrant, το πρωτότυπο καρέ δημοσιεύτηκε στις σελίδες του τεύχους World 's Finest Comics #153, που κυκλοφόρησε το 1965. Το σενάριο υπογράφει ο Έντμουντ Χάμιλτον και τα σχέδια ο Κερτ Σουάν. Η ιστορία του εν λόγω κόμικ ανήκει στις εναλλακτικές πραγματικότητες της DC (τα λεγόμενα What ifs), ιστορίες δηλαδή που δεν υπάρχουν στην χρονολογική σειρά των περιπετειών του Μπάτμαν αλλά είναι ένα υποθετικό παιχνίδι του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Στο τεύχος αυτό η πλοκή θέλει τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν να είναι θανάσιμοι εχθροί.

 

 

02.thumb.jpg.ef8cddba59d87865e5acfc9ecca403fe.jpg

 

 

Ειδικότερα στην πλοκή, ο πατέρας του Σκοτεινού Ιππότη, Τόμας Γουέιν, είναι ακόμη ζωντανός και δημιουργεί ένα "αντίδοτο" για τον πράσινο κρυπτονίτη (σ.σ.: το πέτρωμα από τον πλανήτη Κρύπτον που αποδυναμώνει τον Σούπερμαν). Όταν φτάνει ο νεαρός Σούπερμαν και ζητά τον ορό, φοβούμενος ότι θα τον διεκδικήσουν οι εχθροί του, ο Τόμας του απαντά ότι δεν έχει αρκετό με αποτέλεσμα ο Υπεράνθρωπος να φύγει φανερά θυμωμένος. Το ίδιο βράδυ ο νεαρός Μπρους Γουέιν βρίσκει τον πατέρα του νεκρό στο εργαστήριό και τον ορό να λείπει. Το μόνο που προλαβαίνει να δει από τον δολοφόνο είναι το χρωματιστό γαλανοκόκκινο κοστούμι του καθώς πετά έξω από το παράθυρο. Το περιστατικό αυτό είναι που θα τον οδηγήσει στο να αφιερώσει τη ζωή του στην εκδίκηση και την καταπολέμηση του εγκλήματος και να φορέσει τη μάσκα του Μπάτμαν. Τα χρόνια περνούν με τον Μπρους Γουέιν να εκπαιδεύεται και να παίρνει υπό τον εποπτεία του τον Ντικ Γκρέισον / Ρόμπιν ως σύντροφο στη μάχη για τη δικαιοσύνη. Όταν ο Μπάτμαν σχεδιάζει ένα ταξίδι στη Metropolis για να σκοτώσει τον εχθρό του, ο Ρόμπιν παρεμβαίνει και ανατρέπει τα σχέδια του, με το επιχείρημα ότι ο Σούπερμαν είναι αθώος και ότι δεν θα σκότωνε ποτέ βάσει του ηθικού του κώδικα. Ο εξοργισμένος Μπάτμαν τότε χαστουκίζει τον νεαρό μασκοφόρο.

 

 

03.thumb.jpg.bdc0ed596090dfe9a3927105351df77f.jpg

 

 

Οι πρωτότυπες ατάκες στο θρυλικό καρέ είναι:

Μπάτμαν: «Μη μου λες ότι έχω άδικο παλιόπαιδο. Είναι η αποστολή της ζωής μου να αποδείξω την ενοχή του Σούπερμαν»

Ρόμπιν: «(Άουτς) Μπάτμαν, το σχέδιό σου να πάρεις εκδίκηση έχει γίνει εμμονή λόγω του πένθους σου. Σε ικετεύω, παράτησέ τα.»

 

Στη συνέχεια της ιστορίας ο Μπάτμαν χρησιμοποιεί υπνωτισμό για να κάνει τον Ρόμπιν να ξεχάσει τις ημέρες που έχουν περάσει μαζί και το ότι είναι στην πραγματικότητα ο Μπρους Γουέιν, και λήγει τη συνεργασία τους.

 

 

04.thumb.jpg.12dd745e1b888e9a477bbf17628a2133.jpg

 

 

Αποκτά μια ζώνη που του επιτρέπει να πετά και συμμαχεί με τον Λεξ Λούθορ προκειμένου να νικήσουν τον Σούπερμαν (φτάνει μάλιστα στο σημείο να αποκαλύψει στον υπερκακό την πραγματική ταυτότητά του). Το κόμικ τελειώνει με τον Μπάτμαν να θυσιάζει τη ζωή του για να σωθεί ο Σούπερμαν, όταν συνειδητοποιεί ότι υπεύθυνος για τον θάνατο του πατέρα του είναι ο Λούθορ και ένα υπερ-ρομπότ-"απομίμηση" του Σούπερμαν που είχε κατασκευάσει.... Η ιστορία είναι ομολογουμένως λίγο παράδοξη, ωστόσο το περιβόητο καρέ έμελλε να ξεχωρίσει και να αποκτήσει νέες διαστάσεις μέσα από τις πολυάριθμες κωμικές ατάκες που του έβαλαν στα αναρίθμητα memes.

 

 

05.thumb.jpg.a419d1af70984383f26270fc67c21ba6.jpg

 

 

06.thumb.jpg.f5ca0576fbc980fdc77a0d0fb34ee3ba.jpg

 

 

Ας μην ξεχάσουμε βέβαια ότι στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού, το διάσημο χαστούκι "επικαιροποιήθηκε":

 

 

07.thumb.jpg.43d1cdf9dbc6091c809e4bce1bff05b3.jpg

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

ok. Μνημονεύει την αρχική πηγή (screenrant) και προσπαθεί να το πει με δικά του λόγια :) 

 

:cheers5: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.