Jump to content

Recommended Posts

Τίτλος:
TEAΠΟΤΗΣ Ο ΧΛΩΡΟΚΑΡΔΟΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Κωνσταντίνος Ρωμοσιός
Σχέδιο:
Δημήτρης Ευστρατιάδης
Hμερ. έκδοσης:
27-11-2017
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
2
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Φαντασίας,Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
21.0 x 28.0
Σελίδες:
60
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-960-321-569-1
Ονομαστική τιμή:
7,80€

TEAPOTIS_0001.jpgTEAPOTIS_0002.jpg

 

 

Το 2017 η Μαμούθ Κόμιξ εξέδωσε 4 νέα τεύχη. Τα τρία πρώτα εντάχθηκαν στην σειρά Λούκυ Λουκ (έστω κι αν στο τρίτο ήρωας ήταν η παιδική βερσιόν του ήρωα ο Λούκυ Κιντ) ενώ το τέταρτο ήταν ένα νέο κόμικ ελληνικής καταγωγής, ο Teaπότης ο Χλωρόκαρδος, δημιούργημα του συγγραφέα Κωνσταντίνου Ρωμοσιού και του σκιτσογράφου Δημήτρη Ευστρατιάδη.

 

Το τεύχος όπως μπορεί να υποθέσει ο καθένας από τον τίτλο αλλά και το εξώφυλλο εντάσσεται στο είδος της κωμικής ηρωικής φαντασίας. Όλο το τεύχος αποτελείται από μια ενιαία ιστορία που τιτλοφορείται Κεραυνοί και αστροπελέκια, ενώ στο οπισθόφυλλο προαναγγέλλεται και δεύτερο τεύχος.


Η πρώτη ιστορία μας μεταφέρει στο βασίλειο της Τιλίφης το οποίο βρίσκεται σε ένα φύλλο τσαγιού (Tea leaf γιου νόου).

Spoiler

 

Ο ανώνυμος βασιλιάς δέχεται σε ακρόαση τον κακό μεγάλο μαγίστρο Σαχίμπ από τον οποίο ενημερώνεται ότι στο βασίλειο υπάρχει ένας δράκος σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Κατίνας η οποία σαν εκπρόσωπος του μέσου υπηκόου πρέπει να θεωρηθεί αξιόπιστη. Ο βασιλιάς ζητά έναν ιππότη για ν'αναλάβει την αποστολή, ο Σαχίμπ του προβάλει τον ήρωα της σειράς τον TeaΠότη που συχνά αποκαλούν απλά Πότη και του υπόσχεται το βάρος του σε χρυσάφι και να τον διορίσει αρχηγό της φρουράς αν φέρει σε πέρας την αποστολή. Ο διορισμός απορρίπτεται από τον Σαχίμπ και η βασίλισσα προτείνει στον ιππότη το χέρι της πριγκίπισσας Πραλίνας. Ο Ιππότης αρνείται γιατί έχει ήδη δυο χέρια, δεν χρειάζεται άλλο. Εν συνεχεία ο Ιππότης ξεκινά για την αποστολή του με την συνοδεία του υπηρέτη του Αλ Σάιντ Κικ ενώ θα τον ακολουθήσει και η γοητευμένη πριγκίπισσα Πραλίνα. Θα περάσει από την μάγισσα Μπελαντόνα που είναι ερωτευμένη μαζί του και η ζήλια της θα την κάνει να τον καταραστεί, θα δούμε παράλληλα τον Σαχίμπ να σχεδιάζει να εξολοθρεύσει τον Ιππότη με τον ανιψιό του Μπρούτο τον οποίο θα εμφανίσει σαν νικητή του δράκου. Στη συνέχεια ο TeaΠότης θα συναντηθεί με τον δράκο οποίος είναι κάτοχος μιας εντυπωσιακής βιβλιοθήκης και δεν κάνει καρδιά στον Ιππότη να τον εξολοθρεύσει (κατά την διάρκεια της διαμάχης TeaΠότη και Δράκου θα εμφανιστούν στο άσχετο και ο Λούκυ Λουκ με τους Ντάλτον). Τελικά ο TeaΠότης και οι φίλοι του θα εμφανίσουν ένα ψεύτικο κεφάλι Δράκου, ο ήρωας μας θα πάρει την ανταμοιβή του, ενώ ο Σαχίμπ θα κυνηγήσει τον Μπρούτο ως το τέλος του κόσμου και συγκεκριμένα το γραφείο των δημιουργών του κόμικ

 

 

 

 

Είναι ένα κόμικ που αν και σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι είναι πρωτότυπο σαν σύλληψη θα είχε δυνατότητες. Όμως το απλοϊκό και χωρίς ίχνος φαντασίας σενάριο που παραδόξως το υπογράφει ένας γνωστός Έλληνας συγγραφέας της φανταστικής λογοτεχνίας συνδέεται αρμονικά με ένα εξίσου ανέμπνευστο και κακοχρωματισμένο σκίτσο. Γραμμές που φεύγουν και το κάνουν να μοιάζει με προσχέδιο, αποτυχία στην αποτύπωση τοπίων και προσώπων και γενικά ένας έντονος ερασιτεχνισμός και έλλειψη σοβαρότητας στην αντιμετώπιση της δημιουργίας.

 

Στην τελευταία σελίδα όπου παρουσιάζονται οι δημιουργοί, στο βιογραφικό του Ευστρατιάδη αναφέρει ότι "σε κάποια από τα σκίτσα του διαφαίνονται ακόμα ίχνη από τις σχεδιαστικές γραμμές που ξέφυγαν της πορείας τους, καθώς γελούσε ασταμάτητα σκιτσάροντας την ιστορία" Αντίστοιχα και στο βιογραφικό του Ρωμοσιού αναφέρει ότι αν και έχει εκδώσει 10 μυθιστορήματα και πλήθος διηγημάτων "πρώτη φορά σ'αυτό το κόμικ διασκέδασε τόσο". Οπότε έχουν δυο ικανοποιημένους αναγνώστες. Αν είχαν αντιμετωπίσει σοβαρά το εγχείρημα, πιθανότατα θα είχαν και άλλους.

 

Η έκδοση πάλι είναι πολύ καλή, με φοβερό χαρτί και ποιότητα εκτύπωσης, πράγμα που κάνει την σπατάλη πόρων σε αυτήν την μετριότητα ακόμα πιο εμφανή. Δεν είναι βέβαια τόσο κακό όσο ο Μηχανικός Άνεμος, αλλά καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να το προσεγγίσει.

 

Ευχαριστούμε για τα υπόλοιπα εξώφυλλα τον tik.

 • Like 13
 • Respect 2
 • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

 • GreekComicFan changed the title to TEAΠΟΤΗΣ Ο ΧΛΩΡΟΚΑΡΔΟΣ
 • 4 months later...

Ετοιμάζεται για να βγει και η συνέχεια.

 

(ISBN:978-960-321-573-8). Γοργόνες και μάγκισσες / Κωνσταντίνος Ρωμοσιός

 
Τίτλος : Γοργόνες και μάγκισσες
Τύπος Μέσου: έντυπο / ΒΙΒΛΙΟ
Συντελεστές: Κωνσταντίνος Ρωμοσιός, Συγγραφέας ; Δημήτρης Ευστρατιάδης, Εικονογράφος
Έκδοση:
Εκδότης: Αθήνα [GR] : Μαμούθ Comix Ε.Π.Ε.
Έτος Έκδοσης: 2018
Σελιδοποίηση: 48
Μέγεθος: 21x28 cm
ISBN: 978-960-321-573-8
Τιμή: 7,80
Γλώσσες : Ελληνική (gre)
Ημ/νία Παραχώρησης : 08/11/2018
 • Like 7
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Διάβασα και το δεύτερο τευχος και μπορώ να πω οτι η σειρά μου αρέσει . Σε κάποιες στιγμές γίνετε πολυ Σουρεάλ και βγάζει αρκετό γέλιο . 

Θα τιμήσω και τα επόμενα τεύχη οποτε εμφανιστούν . 

 • Like 4
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...
Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του 2ου τεύχους
 
 
Προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης.
 
Hμερ. έκδοσης: 2018
Σελίδες: 52
ISBN: 978-960-321-573-8
Ονομαστική τιμή: 7,80€
 • Like 6
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.