Jump to content
Θρηνωδός

MALK [ ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (1975) ]

Recommended Posts

Δημιουργός:
Malk (Γιαμαλάκης Νίκος)
Ημερ. γέννησης:
1975
Τόπος γέννησης:
Αθήνα
Εργογραφία:

ΜΑΛΚ.jpg

 

Ο Νίκος Γιαμαλάκης, ή πιο γνωστός στον κομιξοκόσμο ως Malk, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Επαγγέλλεται εκπαιδευτικός στον τομέα των καλλιτεχνικών και αυτό το καιρό διδάσκει σε διάφορα σχολεία της Ρόδου. Εδώ και πολλά χρόνια πέρα από την δουλειά του αναπτύσσει και το μεγαλύτερο πάθος του, την δημιουργία κόμικς. Παρόλο που έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με άλλες μορφές της τέχνης συμπεριλαμβανομένης της σκηνογραφίας θεάτρου, της ζωγραφικής και της χαρακτικής, η 9η τέχνη είναι αυτή που τον κέρδισε και σε αυτή που πάντα επιστρέφει. 

 

Δειλά δειλά ξεκίνησε να σχεδιάζει σε μικρή ηλικία (αρχές δεκαετίας του '80) δίνοντας σε φίλους δώρο τα σκιτσάκια του. Είτε τα έκανε με μολύβι, είτε με στυλό, είτε με μαρκαδόρους, όλοι πάντα θαύμαζαν το ταλέντο του. Δεν ήταν παρά σχεδόν μετά από μια δεκαετία που έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο χώρο με την έκδοση του graphic novel  ΜΗΔΕΙΑ από τις εκδόσεις Ιάμβλιχος το 1998, διασκευάζοντας το έργο του Ευριπίδη. Πριν από αυτό κινήθηκε και στην underground Ελληνική σκηνή με το φανζινάκι Δ.Ε.Ν. που έτρεξε από το 1995 έως το 2001, ένα έργο που ο ίδιος χαρακτηρίζει "Φανζίν, κόμικς και πανκ μουσική" και ολοκληρώθηκε σε 11 τεύχη. 

 

ΔΕΝ.jpeg

 

Μέχρι το 2005 δημοσίευε δουλειές του σε διάφορα περιοδικά, κυρίως δισέλιδες ή τετρασέλιδες ιστορίες στο Fantastic!, X-Files, Razor κλπ. Την ίδια χρονιά άρχισε να εκδίδει την δουλειά που τον εγκαθίδρυσε στον χώρο των κόμικς, τον Φαβορίτη. Ο Φαβορίτης είναι ένας κάφρος, τεμπέλης, ηλίθιος, ανεπρόκοπος, μικροτσούτσονος νεο-έλληνας που συντρόφευε και συντροφεύει τον Malk μέχρι και σήμερα και θεωρείται από πολλούς η πιο αστεία και επιτυχημένη δουλειά του. Ενώ ξεκίνησε ως αυτοέκδοση και δημοσιεύθηκε σε μορφή στριπ και σε μερικά τεύχη του ΝΑ!, πλέον έχουν βγει κάμποσες συνέχειες από τις εκδόσεις Ρενιέρη

 

FAVORITIS_0001.jpg RIGH_0002.jpg

 

Το 2013 εκδόθηκε το Freakshow με σενάριο από τον δικό μας Μέλανδρο, ένα κόμικ στο οποίο ο Malk δοκίμασε για πρώτη φορά να επεκταθεί στον τομέα του τρόμου. Κάνοντας ένα πέρασμα από την συλλογή Τσόφλι των Comics όπου συνυπήρξε με πλήθος άλλων Ελλήνων δημιουργών, αφοσιώθηκε στην ανθολογία τρόμου ΡΙΓΗ όπου σκίτσαρε αρκετές ιστορίες στα έξι τεύχη της που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Την χρονιά που μας πέρασε διασκεύασε στα Αγγλικά μια ιστορία του μεγάλου Έντγκαρ Άλαν Πόε με τίτλο The Tell Tale Heart ενώ κυκλοφόρησε και το Ώρα Μαθήματος/Παράξενα Ανέλεκτα. 

 

FREAKSHOW_0001.jpg

 

Έχει συμμετάσχει σε πάμπολλα φεστιβάλ/σεμινάρια (Comicdom, AthensCon, Πενάκι και Σκαπάνη) ενώ στο σχολείο που διδάσκει αυτή τη στιγμή στην Ιαλυσό της Ρόδου οι μαθητές του έβγαλαν δικό τους manga, πάντα με την μεγάλη βοήθεια και προτροπή του Νίκου. Περισσότερα για το εγχείρημα μπορείτε να διαβάσετε στο θέμα που άνοιξε ο ίδιος στο φόρουμ. Τέλος, πριν δύο μόλις μέρες βραβεύθηκε με το διεθνές βραβείο Ghastly Award καλύτερου Short Story in an Anthology για το "When the Devil Walked in Dower" από το τρίτο τεύχος του Insane Tales From the Dead

 

Topic στο οποίο κατά καιρούς ανεβάζει διάφορες νέες δημιουργίες

 

ΜΑΛΚ athens con.jpg

 

 • Like 25

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Μαλκ μου είναι πολύ συμπαθητική φιγούρα. :) Τον γνώρισα πριν 3 χρόνια στο τότε πενάκι και σκαπάνη, μου έκανε έναν εξαιρετικό Christopher Lee Δράκουλα σε ένα Ρίγη που είχα πάρει τότε (το πρώτο μου σκίτσο έβερ, ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου :yahoo: . Υπάρχει και στο φόρουμ κάπου η ανάρτηση μου με τις φωτογραφίες), καθώς και έναν ακόμα πιο εξαιρετικό Ψαλιδοχέρη που είχε πάρει η κοπέλα μου. Πάντα ορεξάτος για κουβέντα, ενώ σπάνια σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται κάπου μόνο και μόνο διαδικαστικά και γιατί πρέπει. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις (το πιο λογικό άλλωστε, να τραβιέσαι κάμποσες φορές τον χρόνο με τα αεροπλάνα πάνω κάτω. Καθόλου ευχάριστο, τραστ μι) είναι θετικός και άμα δει ότι γουστάρεις ψήνεται και αυτός. :)

 

Και workshop του έχω παρακολουθήσει πάνω στα βασικά του σκιτσαρίσματος προσώπων ή στην διάταξη των καρέ και τον ρόλο της στην αφήγηση της ιστορίας. Πολύ μεταδοτικός και εκεί. Και επιπλέον τον θεωρώ μακράν τον καλύτερο σκιτσογράφο τρόμου που έχει περάσει από την Ελλάδα. Είναι το στοιχείο του, φαίνεται αυτό, και άνετα μπαίνει στα μεγάλα σαλόνια των horror ανθολογιών της Αμερικής. :) Ευκαιρία τώρα με το βραβείο που πήρε. 

 

Ένας βραχμαπούτρα ξέρει πως ενώ μένουμε κατά καιρούς στο ίδιο νησί δεν έχουμε καταφέρει να πάμε για έναν ρημαδοκαφέ.  :lol:

 

Υ.Γ. Να πω και την αμαρτία μου; Στο ίδιο πενάκι και σκαπάνη τότε πήρα και τρίτο σκίτσο στο τέλος της βραδίας, έναν Γκάνταλφ που είχε ως πρόμο στο τραπεζάκι του. Ε μείνανε εκεί στο τέλος της τρίτης μέρας, αμαρτία να μην πάνε σε καλά χέρια. :D

 

Malk pur Malk:

Ένας παλαβός Αθηναίος που βαρήκοος ως ήταν, αφοσιώθηκε στον κόσμο των χάρτινων χαρακτήρων. Νόμισε πως "επικοινωνούσε" καλύτερα με δαύτους. Και δεν το μετάνιωσε. 

 

 • Like 18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα σκίτσο που μου έκανε μέσα στον καλοκαίρι ο Νίκος και τον ευχαριστώ πολύ :)

 

21905716_522189331475879_1287195441_n.jpg

 

Ο Καπετάνιος Νίμο τσαμπουκαλεύεται τον Φαβορίτη :lol:

 

 

 • Like 18
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα παλιό τετρασέλιδο του Μαλκ πάνω στο cosplay με τον Φαβορίτη :lol: 

 

2.jpg3.jpg4.jpg1.jpg

 

από fb

 • Like 9
 • Funny 2
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

και κάτι που δεν ήξερα. Ο Malk είχε κάνει τα εξώφυλλα στην πρώτη έκδοση του λατρεμένου μου A Song for Arbonne για την Anubis. :)

 

 

 

και αυτή εδώ είναι η 5η φορά που γράφεται το Arbonne σε αυτό το φόρουμ. Οι άλλες 4 ήταν πάλι από εμένα :lol: 2 φορές έχει γραφτεί το Αρμπον, η μια από εμένα. Μάλλον όταν λέμε "λατρεμένο μου" το εννοούμε :) 

 

:cheers5: 

 • Like 6
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) :) :) 

 

 

:cheers5: 

 

 • Like 3
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.