Μετάβαση στο περιεχόμενο

erma jaguar

Banned
  • Περιεχόμενο

    1257
  • Εγγραφή

  • Κερδισμένες ημέρες

    25

erma jaguar τελευταία νίκη Μαίου 2 2016

erma jaguar είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος erma jaguar

  • Γενέθλια 02/28/1974

Retained

  • Member Title
    τα φαινόμενα απατούν

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • MSN
    erma_jaguar@hotmail.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Female
  • Πόλη
    ΑΘΗΝΑ
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

6435 προβολές προφίλ

erma jaguar's Achievements

Μόνιμος θαμώνας

Μόνιμος θαμώνας (5/9)

7.2k

Συνολική φήμη στο GC

Σχετικά με μένα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΣ ΝΟΥΒΕΛΛΑΣ

ΜΕ ΤΙΤΛΟ “Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”

ΥΠΟ: vaios

 

………………………………………………………………………………………….

 

Όταν την πρόσεξε για πρώτη φορά είχε ένα αστραφτερό χρυσαφένιο χρώμα. Το όνομά της του φάνηκε παράξενο· τη φώναζαν Έρμα. Ποια όμως ακριβώς ήταν η Έρμα; Στο σπίτι ζούσαν μαζί άνθρωποι, χαρακτήρες της παραλογοτεχνίας και των κόμικς και οι μεταξύ τους διαφορές δε γινόταν εύκολα αντιληπτές. Οι χάρτινοι ήρωες μαζεύτηκαν, από παντού, στη πολύχρωμη πολιτεία τα χρόνια της μεγάλης κρίσης, που δημιουργήθηκε στα μέσα του εικοστού πρώτου αιώνα στο χώρο των εικονογραφημένων, μετά την επικυριαρχία των ηλεκτρονικών εκδόσεων. Ανακατεύτηκαν με τους ανθρώπους και συμμετείχαν σ΄ όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες εκμεταλλευόμενοι μάλιστα τα ξεχωριστά χαρίσματά τους.

 

Αργότερα, το χρώμα της άλλαξε και έγινε ίδιο μ΄ αυτό της θάλασσας. Έγχρωμοι κυκλοφορούσαν πολλοί μέσα στο σπίτι. Ήταν αυτοί που έμεναν στους επάνω ορόφους του κτιρίου, όπου η πρόσβαση δεν ήταν επιτρεπτή στον καθένα. Θα μπορούσε να είναι κάποια απ΄ αυτούς. Όμως το παράδοξο φαινόμενο αλλαγής χρώματος συνέβαινε και στους χαρακτήρες των κόμικς. Κάποτε μάλιστα στα δύσκολα χρόνια έγχρωμοι υπερήρωες ξέπεσαν σε ασπρόμαυρες καρικατούρες, προφανώς για οικονομικούς λόγους, χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση από τους υπεύθυνους. Θυμήθηκε τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν τότε έξω από τους εκδοτικούς οίκους και κατέληξαν στο συμβολικό κάψιμο των περιοδικών. Θα μπορούσε λοιπόν η Έρμα να είναι η ηρωίδα κάποιου λησμονημένου κόμικ, που ανέχονταν τις ιδιοτροπίες του σκιτσογράφου της.

Τις επόμενες μέρες τις πέρασε στη βιβλιοθήκη του σπιτιού ερευνώντας τα αρχεία προκειμένου να εντοπίσει τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις της. Εύκολα ανακάλυψε ότι ο Πάνος ο βιβλιοθηκονόμος τής είχε αναθέσει την καταλογράφηση και τακτοποίηση των κόμικς με ερωτικό περιεχόμενο. Διάβασε πολλά γραψίματά της και ένοιωσε το πάθος της για τη λογοτεχνία των χάρτινων ηρώων. Εκεί του ήρθε η ιδέα και κατέστρωσε το σχέδιό του.

Αν όλα πήγαιναν καλά απόψε κιόλας θα είχε την απάντηση που ήθελε.

 

*** *** ***

 

Θα ήταν περασμένες δώδεκα κι ένοιωθε να την παίρνει ο ύπνος, με την «Πωλέτ» αγκαλιά. Διάβαζε το πρώτο από τα τρία τεύχη με τις περιπέτειες της χάρτινης χυμώδους καλλονής, όταν άκουσε ένα σιγανό σύρσιμο στο πάτωμα. Ανακλαδίστηκε ξαφνιασμένη και το νυχτικό της τραβήχτηκε αποκαλύπτοντας τα καλοσμιλεμένα πόδια της. Σηκώθηκε, φτιάχνοντας μηχανικά τα ανακατεμένα πλούσια μαλλιά της και στο μισοσκόταδο του δωματίου διέκρινε το χαρτάκι στη χαραμάδα της πόρτας. Έσκυψε το πήρε στα χέρια της και πηγαίνοντας κοντά στον Γλόμπο, που είχε από ώρα αποκοιμηθεί, διάβασε στο αδύναμο φως το προχειρογραμμένο σημείωμα:

«Έχω τους δύο δερματόδετους τόμους της «Ιστορίας της Ο» της «Πλειάδος»· αν ενδιαφέρεσαι θα είμαι στη βιβλιοθήκη».

Ένοιωσε ένα τρέμουλο να την κυριεύει από την ταραχή κι έψαξε μέρος να καθίσει. Την επόμενη στιγμή κατευθύνθηκε προς τη ντουλάπα, ενώ άρχισε βιαστικά να γδύνεται…

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.