Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ridcully

Members
  • Περιεχόμενο

    24
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με το μέλος Ridcully

  • Γενέθλια 11/30/2016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Χώρα
    Greece

Ridcully's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

123

Συνολική φήμη στο GC

  1. Σίγουρα η επιτυχία του πρώτου κύκλου είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, δεν τίθεται θέμα. Καστ, φωτογραφία, σενάριο, μουσική απαιτούν την ανάμειξη αρκετών συντελεστών. Αμφιλεγόμενο μπορείς να πεις όλο το φάσμα του σουρρεαλιστικού σινεμά, δε θα συγκρίνεις τον Λυντς με τον Νόλαν. Θα τον κρίνεις με τα ίδια μέτρα και σταθμά που θα αξιολογήσεις το έρχο του Jodorowsky πχ. Το eraserhead όπως και το Lost highway είναι ταινίες που άνοιξαν δρόμους στο σουρεαλιστικό σινεμά στην εποχή τους, δεν θα τις έλεγα ούτε "φλόπες" ούτε "αμφιλεγόμενες". Το δε Mulholland drive θεωρείται ακόμα και από τα mainstream μέσα σταθερά μια από τις κορυφαίες ταινίες του 21ου αιώνα ως τώρα. Όσο για το Dune , ενώ σίγουρα μέρος της ευθύνης βαραίνει και τον ίδιο τον Λυντς , το πρότζεκτ πέρασε από 40 κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί, με τον Λυντς να αναλαμβάνει μετά την απομάκρυνση του Jodorowsky και περιορισμένο δημιουργικό έλεγχο.
  2. Μεγάλη πόλωση βλέπω στα σχόλια.. Κοιτάξτε,μιλάμε για μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του σινεμά, που στα 71 του δεν έχει να αποδείξει κάτι σε κανέναν. Τον βασικό όγκο του έργου του τον έχουμε δει. Κακή απόφαση από εμπορικής σκοπιάς να δημιουργήσει κάτι τόσο abstract για το τηλεοπτικό φορμά; Ίσως. Ξαφνικά να έχασε το ταλέντο του και από μεγάλος auteur να βάλθηκε να κάνει show off για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του; Μάλλον απίθανο. Μη ξεχνάτε πως ο Lynch της blue velvet και wild at heart περιόδου λίγα κοινά έχει με τον Lynch που έκανε το Inland Empire, θα ήταν αφελές να περιμέναμε κάτι κοντινό στις πρώτες δύο σεζόν εν έτει 2017 .
  3. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα "μείγμα" Inland Empire και των παλιών κύκλων ως τώρα. Πολύ πιο δυσπρόσιτο από τη μέση σειρα αλλά και από τις δύο προηγούμενες σεζόν. Θέλω να το ξαναδώ όλο μαζί για να μπορέσω να το εκτιμήσω όπως πρέπει.
  4. Και εγώ αυτό παρατήρησα στον τελευταίο τόμο, αρκετά θέματα με τα χρώματα και την εκτύπωση. Και νόμιζα ότι εγώ επεσα σε κακο αντίτυπο ! Θέλω επίσης τη γνώμη σας όσον αφορά τη διατήρηση των τόμων : έχει συζητηθεί ήδη εκτενώς το θέμα της ποιότητας της συγκεκριμένης εκδοσης σε αυτό το thread και θα ήθελα να ακούσω προτάσεις σας σχετικά με τη διατήρηση και αποθήκευση τους, γιατί κακα τα ψέματα,η συγκεκριμένη έκδοση δεν αντέχει τη μεταχείριση μιας hardback έκδοσης.
  5. Μήπως είναι κάπως αίσιοδοξο να περιμένουμε την ΠΛΗΡΗ έκδοση των απάντων; Θεωρώ ότι και από τη business σκοπιά ένα πλάνο τόσο μακροπρόθεσμο (και ειδικα σε ένα τόσο δυσοίωνο τοπίο όσο αυτό των έντυπων μέσων ενημέρωσης έν ετη 2017) είναι απίθανο να έχει "κλείσει". Ας ελπίσουμε όπως και να έχει να ξεπεράσει τους 7 τόμους πάντως, είναι κάτι καινούργιο για τα ως τώρα εγχώρια δεδομένα. Είναι σημαντικό να δημιουργειται ένα τέτοιο "ρεύμα" στην ανάγνωση των κόμιξ και να ξέρει ποιανού το έργο διαβάζει ο νέος -κυρίως- αναγνώστης, ειδικά με τον κατήφορο που έχει πάρει το ΚΟΜΙΞ, που είναι πιο κοντά σε αυτή τη προσεγγιση.
  6. ^ Ακριβώς. Και το Brotherhood είναι πολύ πιο πιστό στο μάνγκα. Από το original run πολύ καλή είναι και η ταινία που κυκλοφόρησε πάντως.
  7. Πολύ δυνατά επέστρεψε και το Fargo, μακάρι να συνεχίσει έτσι.
  8. Καταρχήν συμφωνώ με τα points αναφορικά με τη συμφωνία της Ντίσνευ και τους όποιους περιορισμούς μπορεί να περιλαμβάνει. Από εκεί και πέρα όμως, αυτό που μας απασχολεί εμάς ως καταναλωτές/αναγνώστες δεν είναι η ποιότητα του τεύχους που αγοράζουμε; Αγοράζοντας ξανά την ίδια ιστορία, προφανώς και δεχόμαστε μια "έκπτωση" στη ποιοτική στάθμη του περιοδικού (υποθέτοντας πάντα πως οι αναδημοσιεύσεις όντως υλοποιηθούν). Προβλήματα αντιμετωπίζει πάμπολα ο τύπος στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι καλύτερα οικονομικά απ'ότι ήταν πριν 5-6 χρόνια; Το περιοδικό προφανώς κινείται σε καλύτερους ρυθμούς από τα τελευταία τεύχη της Α' έκδοσης, απλά αντιλαμβάνομαι μια πτωτική τάση,ελπίζω παροδική.
  9. Δυστυχώς το βλέπω πολύ πιθανό αυτό, δεδομένης και της γενικής οικονομικής στενότητας που επικρατεί στα έντυπα μέσα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως θα περιοριστούν στη κατάληψη ενός slot μιας 10σέλιδης, μη φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε 20σέλιδες της βιβλιοθήκης να αποτελούν κεντρική ιστορία του εκάστοτε τεύχους. Το αρνητικό σε αυτή την υπόθεση είναι πως το ΚΟΜΙΞ αποτελεί τη μπράντα της εκδοτικής που θεωρειται από το κοινό ως "φορέας" των κλασικών Ντίσνευ άρα στα μάτια του εκδότη είναι η πρώτη επιλογή για αναδημοσίευση των συγκεκριμένων ιστοριών.
  10. Ridcully

    ΚΟΜΙΞ

    Γενικά έχω την εντύπωση πως στα τελευταία 5-6 τεύχη το βάρος μετακυλίεται αποκλειστικά στην πρώτη ιστορία και οι υπόλοιπες είναι απλά συνοδευτικές. Ειδικά στο τελευταίο τεύχος πέραν από την ιστορία του Ντύλαν Μάους οι υπόλοιπες ήταν τρομακτικά αδιάφορες.
  11. Μόνο εγώ απογοητεύτηκα από την υλοποίηση του σχεδιου στην τελευταία ιστορία (δεν κολακεύει καθόλου το σενάριο) ; Επίσης πιστεύω πως η ιδέα αυτή θα μπορούσε να αποδοθεί και σε περισσότερες σελίδες.
  12. Μετά τα διθυραμβικά σχόλιά σας εδώ, πήρα το τεύχος #21, το πρώτο τεύχος της σειράς που πέφτει στα χέρια μου. Εχοντας υπόψη πως έχω να διαβάσω ιστορία του Φάντομ γύρω στα 10 χρόνια με εξέπληξε ευχάριστα το όλο setting με τη σαφή στροφή προς το σύγχρονο υπερηρωικό κόμιξ.Η ιστορία καθαυτή ήταν μια φρέσκια πνοή : δυνατό σχέδιο, πολύ καλό pacing και δομή. Οι τακτικοί αναγνώστες της σειράς θεωρούν πως είναι ενδεικτικό της ποιότητας της σειράς ή ήταν απλά μια φωτοβολίδα;
  13. Αναφορικά με το ΚΟΜΙΞ #5,να πω πως ήταν το καλύτερο τεύχος του Β' Κύκλου ως τωρα,όχι επειδή κάποια από τις ιστορίες ήταν καλύτερη με διαφορά από τις ήδη δημοσιευμένες αλλά σε συνολικό επίπεδο ο πήχης έμεινε ψηλά χωρίς να υπάρχει κακή ιστορία.Σχεδόν μου θύμισε εποχές δεύτερης εκατοντάδας του παλιού, μακάρι να συνεχίσει έτσι και όταν τελειώσει ο Κάστυ.
  14. Ridcully

    EDITOR'S CHOICE: ΜΙΚΥ ΜΑΟΥS

    Ενδιαφέρουσα ιδέα το Editor's Choice,αρκεί να παραμείνει ένθετο της εφημερίδας (και με την αναλογη τιμή,αφού πλέον δεν θα προσφέρεται και ο τόμος Ντίσνευ). Τώρα όσον αφορά τις ιστοριες,πέρα από την πρώτη, που αν δεν ήταν ελληνικές οι εκδόσεις δε θα έιχε καμία τύχη να χαρακτηρίστει "Editor's Choice", οι άλλες δύο ήταν όντως από τις κορυφαίες των τελευταίων ετών.Μακάρι να προχωρήσουν και σε επανέκδοση ακόμα παλαιότερων κλασικών ιστοριών πάντως.
  15. 100% μπέρδεμα στο σποτ,πήρα τώρα το βράδυ τον τόμο με το "Δεύτερο πιο πλούσιο παπί του κόσμου".
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.