Jump to content

alexoni97

Members
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by alexoni97

 1. Επανέρχεται τον άλλο μήνα στο ΚΟΜΙΞ 73 μεγάλη ιστορία, με αυτήν: Και οι τρεις είναι υπέροχοι! Εν τω μεταξύ από το εξώφυλλο κόψαν την ομπρέλα του Χοσέ, οπότε τα δάχτυλα του φαίνονται πολύ περίεργα! Σαν εδώ:
 2. Ας τα αποφύγουμε καλύτερα αυτά τα σχέδια.
 3. Ναι φωτογραφικό υλικό με κάποιο χαρακτήρα κυρίως! Απλό κείμενο δεν το περνάμε γιατί μετά θα πελαγωνάμε!
 4. Όντως πολύ ευχάριστα νέα για την έκδοση!! Το παρήγγειλα κι εγώ παρόλο που δεν πολυασχολούμαι με BD μου φάνηκε ενδιαφέρον όμως και φυσικά είναι έκδοση της ΛΕΦΙΚ, που σημαίνει ότι θα ναι κι ένα προϊόν φτιαγμένο με αγάπη και μεράκιΑναμένω να το παραλάβω και να το διαβάσω...
 5. Παρέλαβα κι εγώ σήμερα τα τευχάκια μου!! Εξαιρετική κατάσταση και τιμή! Να σαι καλά φίλε @Christaras
 6. Αυτά εδώ για μένα! Στέλνω πμ
 7. Να πω καταρχάς επειδή από αυτό ξεκίνησε η κουβέντα, ότι οι Αρκούδες είναι περασμένες εδώ μιας και από όλο αυτό ξεκίνησε η συζήτηση και τα υπόλοιπα τα δουλεύω και θα γράψω ξεχωριστό ποστ. Καταρχάς ευχαριστούμε πολύ τον @Kriton για τα καλά του λόγια που και ο ίδιος έχει πραγματικά εργαστεί πολύ στην βάση. Ο φίλος Κώστας ( @Mandrake, που συνεχίζει να με αποκαλεί Αλέξη) έχει κι αυτός προσφέρει πολλά μέσω αυτού του θέματος και αποτελεί πολύτιμη βοήθεια σε αυτό το φινίρισμα της βάσης που δουλεύουμε τώρα αυτό τον καιρό και στην συνεχή εξέλιξη και κάθε λάθος που διορθώνεται είναι ένα μικρό βήμα. Όλοι επομένως έχουμε βάλει το λιθαράκι μας και το Inducks είναι μια κοινότητα με πολύ χαλαρούς δεσμούς, δεν έχει ούτε φόρουμ ούτε τίποτα, όποιος θέλει παρέχει τα φώτα του με μια σάρωση, μια διόρθωση όπως γίνεται στο παρόν θέμα, και πολλά άλλα. Επομένως καταλήγοντας δεν έχει πολλή σημασία αν έχουμε κάνει πολλά-λίγα με τον χ ή τον y τρόπο σημασία έχει να υπάρχει ένα καλό κλίμα αλληλεγγύης και συνεννόησης και κάθε προσφορά είναι πολύτιμη και βοηθάει και εκτιμάται δεόντως! Γι αυτό κι ευχαριστούμε κι εμείς με την σειρά μας όλους όσους έχουν βοηθήσει το τιτάνιο έργο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι!!
 8. 1.Περάστηκε το εξώφυλλο στο Ποπάυ, γενικώς για τις διαφημίσεις προτιμάμε να προέρχονται από το ίδιο το τεύχος που είναι μέσα, ώστε να φαίνονται οι λεπτομέρειες, δηλαδή μπορεί να ήταν σε άλλο χρώμα ή να ήταν μια μικρή εικόνα σε μια μεγαλύτερη σύνθεση, οπότε θέλουμε πάντα το αυθεντικό, ειδικά αν προέρχεται και από άλλη έκδοση. 2. Διορθώθηκε ο τίτλος, είχε γίνει κάποιο λάθος στον κώδικα και δεν φαινόταν ο τίτλος της εκδοτικής, διορθώθηκαν όλα, περάστηκε και το εξώφυλλο. 3.Διορθώθηκε παντού η ονομασία της εκδοτικής! 4.Τσεκ κι εδώ! 5.Στο παρά πέντε έθεσα το ερώτημα στον διαχειριστή που το πέρασε αναμένουμε απάντηση σύντομα. 6.Διορθώθηκε 7.Διορθώθηκε Πολλά λάθη υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, χάρη στην συμβολή όμως ανθρώπων όπως εσύ φίλε @Mandrake και πολλών ακόμα ανά τα χρόνια συνεχίζουμε όσο μπορούμε να τα μειώνουμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς.
 9. Αυτό το άρθρο σίγουρα θα περαστεί! Όπως τα λέει ο φίλος Αντρέας, δεν καταχωρούμε τέτοια!!
 10. Διορθώθηκε η ανατύπωση, πρέπει να χε μείνει από τις παλιές εποχές! Στα πασατέμπο δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί τα περισσότερα τεύχη, και αυτά που έχουν περαστεί τα έχω περάσει κυρίως εγώ με τεύχη που έχω στην δικιά μου κατοχή και από την αρχειοθήκη. Ναι ακριβώς ότι είναι σε παρένθεση σημαίνει ότι είναι ημιτελώς αρχειοθετημένο, λόγω έλλειψης πληροφοριών. Αυτό το Mickey90 το είχα πάρει στο AthensCon του 2018, όπου το είχε το σταντ της Ντίσνεϋ για τα 90 χρόνια από την δημιουργία του Μίκυ.
 11. Περάστηκε και αυτό το τεύχος του Μπλεκ! Διορθώθηκε φίλε @Indian πολύ σωστή επισήμανση!! Προστέθηκε επίσης και μια νέα κατηγορία στο ελληνικό ίντεξ με τίτλο Σειρές εκτός Ντίσνεϋ, προκειμένου να αποσυμφορηθούν λίγο οι άλλες κατηγορίες, μια ιδέα που μου είχε προτείνει αρκετό καιρό πριν ο φίλος Ανδρέας ( @apetoussis82 ) και έφτασε πια ο καιρός να υλοποιηθεί!!
 12. Πολύ σωστό μάλλον αυτό θα συμβεί, ας ελπίσουμε να μην βάλουν και μονοσέλιδη κεντρική εκεί θα τα χουμε δει όλα. Πάντως ένας Μαγικός Αυλητής λογικά θα μπει κι αυτός κεντρική
 13. 1.Περάστηκαν τα νέα ονόματα (θα εμφανιστούν σε λίγες ώρες)! 2.Ενδιαφέρουσα έκδοση, δυστυχώς το pdf που λες αναφέρεται στην συνέχεια του τεύχους και όχι στο ίδιο το αρχικό τεύχος, αλλά θα περαστεί και μόνο λόγω του εξωφύλλου. 3.Διορθώθηκε ο τίτλος, όσο για το σκανάρισμα δεν βιαζόμαστε, τόσα χρόνια έχουν περάσει και άλλα τόσα να χρειαστεί να περάσουν αυτά δουλεύουν με αργούς ρυθμούς οπότε θα περιμένουμε όσο χρειαστεί. Για τον κατάλογο όντως πολύ καλή πρόταση εννοείται θα περαστεί κι ας είναι ημιτελώς μέχρι να σκαναριστεί το εσωτερικό του. 4.Περάστηκαν και τα εξώφυλλα του 9! 5. Τσεκ και τα επίκαιρα! 6.Στο έξι περιμένουμε και παρακολουθούμε τα αντίστοιχα θέματα, κάποια στιγμή θα βρεθούν. 7.Την συγκεκριμένη εφημερίδα την έχει περάσει ο @fraply, άλλος διαχειριστής στο Inducks, οπότε αυτός θα ήταν πιο αρμόδιος να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, εγώ δεν γνωρίζω που άντλησε το υλικό του. Χαχαχα φτιάχτηκε κι αυτό!!
 14. Εντάξει για το Μπλεκ θα το περάσω σύντομα! Εννοείται αν ξαναπετύχεις πουθενά την διαφήμιση το αναφέρεις! Διορθώθηκε και ο θησαυρός #57. Για την ελληνική παραλογοτεχνία φαντάζομαι ότι μέσα κάνει αναλύσεις και για ελληνικά τεύχη Ντίσνεϋ που σημαίνει άρθρα, εξώφυλλα, εικόνες οτιδήποτε γενικά! Για την κοιλάδα του Θανάτου, θα πρέπει με τον συνάδελφο @PhantomDuck να σκεφτούμε έναν πιο κατάλληλο τίτλο. Προστέθηκε και η πληροφορία στον Εβδομά! Τσεκ κι αυτό!!
 15. Εδώ πέρα φίλε Κώστα γράφεις τεύχος #500 αλλά στο τεύχος που παραπέμπεις γράφεις # 520. Ποιο από τα δύο ισχύει να το περάσω; Περάστηκαν και αυτά τα παιχνίδια στο Ελληνόπουλο! Εννοείται μπήκαν και αυτά τα παράξενα ονόματα!! Όντως παράλειψη ήταν που δεν υπήρχε αυτό! Άλλα όχι πια, τα Κλασικά #240 είναι πλήρη! Βεβαίως μας ενδιαφέρει και βεβαίως το περάσαμε, μόνο που δεν ξέρουμε καθόλου τι άλλα Ντίσνεϋ, οπότε μέχρι να τα βρούμε κι αυτά το πέρασα ως ημιτελώς αρχειοθετήμενο! Μπήκαν και τα δύο ημερολόγια στο Inducks, με την βοήθεια της @Glittering Goldie, που έχει το ημερολόγιο του 2019, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτει κάποιο σκάνερ! Περάστηκαν και όλα τα τεύχη του Ταχυδρόμου οπότε τελειώσαμε με όλες σχεδόν τις εκκρεμότητες!
 16. Τα τεύχη της καθημερινής είναι όλα 100 σελίδες, του Τερζόπουλου ήταν 84 σελίδες και τα διπλά 164 οπότε οι σελίδες βγαίνουν ίδιες ουσιαστικά και το περιεχόμενο είναι σχεδόν καρμπόν! Εμπρός πίσω που λέει κι ένας γνωστός!
 17. Στην νέα εποχή των περιοδικών δεν περνάμε γενικώς διαφημίσεις επόμενων τευχών, είτε στο Μίκυ Μάους είτε σε οποιοδήποτε άλλο περιοδικό. Η απάντηση στο γιατί γίνεται αυτό δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη, ήταν μια απόφαση που έλαβαν οι ανώτατοι διαχειριστές, πιθανότατα με βάση τις αντίστοιχες πρακτικές της Ιταλίας. Πάντως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν περνιούνται πλέον οι διαφημίσεις μελλοντικών τευχών!
 18. Στο τεύχος αυτό επιβεβαιώνεται ότι πλέον είναι οριστική η αφαίρεση της στήλης με την αλληλογραφία των αναγνωστών, ποιος ξέρεις γιατί. Μάλλον δεν θα άντεχαν άλλο να φτιάχνουν ψεύτικα γράμματα, εντάξει είναι το λιγότερο που είναι λάθος στο περιοδικό. Ενδιαφέρουσα είναι πάντως η ιστορία Η παρακαταθήκη των Χρυσοκούκηδων, όπου βλέπουμε για πρώτη φορά τοσο πολύ από το σόι του Χρυσοκούκη καθώς μια γενικότερη ματιά στο παρελθόν του. Από τις ωραίες ιστορίες που αξίζουν να τυπωθούν και είναι σε σχέδιο Μάρκο Ρότα. Ακόμα, έχουμε και την εμφάνιση της Άμπρας και της Κατάμπρας, που συμπεριφέρονται ως ανιψιές της Μάτζικα, αν και είναι απλά μαθητευόμενες της. Είναι η δεύτερη εμφάνιση τους στην Ελλάδα και φαίνονται αρκετά ενδιαφέρουσες ελπίζω να αναπτυχθούν περισσότερο. Είχαμε μάλιστα αναφορά στην ιστορία τους σε μια παλαιότερη ιστορία η οποία δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα στην Ελλάδα, απορώ γιατί δεν τύπωσαν αυτή πρώτη. Κι ενώ το τεύχος κινείται σε αρκετά καλά επίπεδα έρχεται στο τέλος ο Νόελ Βαν Χορν για να μας αποτελειώσει και να αφήσει μια απίστευτα πικρή γεύση με την ιστορία που είναι πραγματικά ο λόγος που κάποιο παιδί στον κόσμο θα σταματήσει να διαβάζει Ντίσνεϋ. Κάθε φορά λέω εντάξει αυτή ειναι πραγματικά η χειρότερη ιστορία που έχει τυπωθεί ποτέ και κάθε μήνα ο υιος Βαν Χορν δεν απογοητεύει και σπάει το ρεκόρ. Αν θέλετε να διαφυλάξετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα αποφύγετε να την διαβάσετε πάση θυσία!
 19. Μετά από πολύ καιρό την διάβασα κι εγώ την ιστορία κι έχω να πω ότι ήταν εξαιρετική!! Ο δημιουργός της ιστορίας, έχει κάνει πραγματικά μεγάλη έρευνα και παρουσιάζει μια ιστορία που ταιριάζει απόλυτα ως σίκουελ της ιστοριας του Καρλ Μπαρκς. Η απόδοση στα αγγλικά είναι επίσης πολύ πετυχημένη και θα θελα να την διαβάσω και στα ελληνικά, όταν με το καλό διατεθεί στο ευρύ κοινό. Το σχέδιο όντως από τότε έχει βελτιωθεί σε δείγματα που έχω δει κι εγώ, αλλά δεν πιστεύω πως είναι καθόλου άσχημο, αντιθέτως ταιριάζει γάντι με την ιστορία και δεν ενοχλεί καθόλου. Καταλήγοντας, είναι πιστεύω η καλύτερη προσπάθεια που έχει γίνει για εγχώρια παραγωγή ιστορίας Ντίσνεϋ και ελπίζω να δούμε σύντομα κι άλλες τέτοιες πολύ πετυχημένες δουλειές!!
 20. Κώστα εγώ δεν αντιλέγω ότι μπορεί να είναι πολλές σειρές και γενικά στο Inducks καταγράφουμε και τις επανεκδόσεις και όλα ξεχωριστά. Δεν αρκούν όμως εδώ οι πληροφορίες και είναι γενικά πολύ μπερδεμένο το όλο πράμα, οπότε προς το παρόν δεν μπορώ να ξεμπλέξω το κουβάρι. Έβαλα πάντως μια σημείωση στο Inducks ότι πρόκειται μάλλον για διαφορετικές σειρές. Άμα έρθουν στην επιφάνεια νέες πληροφορίες θα κάτσω να το ξαναψάξω. Ο @Θρηνωδός ας πούμε δεν λέει ποια τεύχη είναι σε κάθε υποσειρά, λέει απλώς ποια έχει αυτός και δεν υπάρχουν εξώφυλλα για τα υπόλοιπα για να μπορέσουμε να τα ξεχωρίσουμε.
 21. Αλέξανδρος καταρχάς όχι Αλέξης. Λες λοιπόν ότι έχουν κοινό εκδότη, κοινές σελίδες, κοινές διαστάσεις, οπότε με βάση ποιο κριτήριο θα πρέπει να διαχωριστούν; Είναι κάποια διαφορετική σειρά; Φέρουν άλλο τίτλο; Με βάση κάποιες διαφορές στην σχεδίαση των εξωφύλλων ή στις ημερομηνίες, που μπορεί απλώς να συνέχιζε η ίδια σειρά μετά από λίγο καιρό και αναποφεύκτα να γίνονταν και κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση; Βλέπω ότι έγιναν και κάποιες επανεκδόσεις που ίσως να αρκούσαν για να θεωρηθεί η σειρά διαφορετική αλλά και πάλι εγώ δεν θεωρώ ότι τα στοιχεία είναι αρκετά για να γίνει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός!
 22. Ο Ταχυδρόμος είναι το επόμενο που θα περαστεί τώρα το είδα και μαζεύω πληροφορίες, θα περαστεί λίαν συντόμως! Στο Λεύκωμα του Μίκυ τώρα ανέβηκαν και οι εικόνες! Για την Μίνι Βιβλιοθήκη δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν, είναι ακόμα πολύ χάος για να βγει μια άκρη και δεν μπορούμε ν αρχίσουμε να φτιάχνουν καταχωρήσεις για κάτι που δεν είμαστε ακόμα 100% σίγουροι, ανά πάσα στιγμή όμως αν προκύψει κάποια νέα πληροφορία το αλλάζουμε Για την σειρά από τα Ελληνικά Γράμματα τώρα, το Inducks επιτρέπει να έχουμε σειρές με τον ίδιο τίτλο, εγώ το πέρασα έτσι απλώς για να μην μπερδευόμαστε και να φαίνεται πιο εύκολα χωρίς να πρέπει να πατήσει κανείς πάνω του για να καταλάβει την διαφορά. Για το τεύχος 18 και πάλι οι πληροφοριες δεν επαρκούν για να φτιάξουμε ένα νέο πεδίο, οπότε κι εκεί αναμένουμε κάποιο νέο στοιχείο...
 23. Διορθώθηκαν κι αυτά, εκτός από το εξώφυλλο του τεύχους #1098, το οποίο δεν μπορεί ν' ανέβει για ευνόητους λόγους. Καταχωρήθηκαν και τα Λεύκωμα του Μίκυ, Τρόμος στο κολέγιο Νο 2, Αντί!
 24. Οι εικόνες ανέβηκαν όλα εντάξει! Για την απορία σου τώρα πιστεύω είναι καλό να κρίνουμε ιδιοίς όμμασι και να εξετάζουμε κάθε περίπτωση, οπότε αν τύχει και δεις κάτι αντίστοιχο φέρτον στα υπόψιν μας και θα πράξουμε αναλόγως! Για να δεις σε βάθος χρόνου την αρχειοθέτηση της Ελλάδας μπες εδώ: https://inducks.org/history.php?limit=&countryFilter=gr και παίξε με τα φίλτρα για αριθμό τευχών και ημερομηνίες. Η εικόνα ανέβηκε οπότε πάει κι αυτό. Τώρα το εύρημα στο "Τρόμος στο Κολέγιο Νο 2" είναι πολύ ενδιαφέρον και θα φροντίσω να περάστει επίσης άμεσα!! Τα καρέ είναι κλασικός Καρλ Μπάρκς από την ιστορία Γράμμα στον Άγιο Βασίλη στην σελίδα 9! Πολύ καλό κι αυτό θα το περάσω!! Καταχωρήθηκαν επίσης και τα Αθηναία και Ραδιοτηλεόραση, οπότε πάνε κι αυτά!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.