Jump to content

cybergoulion

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by cybergoulion

 1. Όπως είπε και ο Μέλανδρος, εμείς ευχαριστούμε και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα! Ήταν ευχάριστη βραδιά και καλή παρέα. Την επόμενη φορά πάντως θα φορέσω καρτελάκι που θα γράφει Cybergoulion (ή έστω και με την εναλλακτική ορθογραφία!) :beer7: Υ.Γ. Ερώτηση κρίσεως, τι μάρκα είναι οι μπύρες παραπάνω;
 2. Εγώ σαν Τρικαλινός εννοείται ότι θα είμαι εκεί, σήμερα έτυχε μου το έλεγε ο Κουρσό. Τον οποίο Κουρσό μια που το έφερε η κουβέντα, κάνω ενέργειες να τον βγάλω στο διαδύκτιο αυτές τις μέρες! Αν τον ψήσω να ενημερώνει το blog του σχετικά συχνά, θα υπάρξει ανακοίνωση!
 3. Θα προτιμούσα να είχα επηρεαστεί από καμιά ξαπλώστρα δίπλα σε καμιά πισίνα να σου πω την αήθεια! :-P
 4. Ας βάλω κι εγώ το κατιτίς μου μιας και βλέπω δραστηριότητα τελευταία στα σχέδια. Το σκίτσο δικό μου στο χέρι, το βάψιμο επίσης δικό μου στον υπολογιστή.
 5. Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι η ταινία σε όποιο φόρουμ και να κοιτάξεις, ελληνικό ή ξένο, έχει προκαλέσει μακροσκελέστατες αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές! Αυτό δεν είναι ένα μέτρο επιτυχίας για το οποιοδήποτε έργο; Από 'κει και πέρα να καθόμαστε και να κρίνουμε τους 300, ένα κόμικ (γιατί αυτό κατά βάθος είναι) με βάση την ιστορία είναι το ίδιο άτοπο με το να κρίνουμε το Ghost Rider (από το οποίο μόλις γύρισα, πολύ μου άρεσε btw) με βάση τα θρησκευτικά, το Superman με βάση τη φυσική, το Spiderman με βάση τη βιολογία και το Flash με βάση τη γυμναστική! Στα μαθήματα του λυκείου θα το ρίξουμε τώρα; Ας κάνουμε ένα διάλειμα και ας δούμε τις ταινίες για αυτό που κατ'ουσία είναι, ένας ευχάριστος τρόπος για να περάσεις ευχάριστα καναδυό ώρες!
 6. Σίγουρα η πιο ενδιαφέρουσα άποψη από όσες έχω διαβάσει για την ταινία και συμφωνώ σχεδόν με όλα. Παρόλα αυτά όμως, ακόμα και έτσι, εμένα η ταινία μου άρεσε! Μήπως είμαι πολύ μοβόρος τελικά;
 7. Πολύ σουρεαλισμός για τα γούστα μου η υπόθεση, αλλά το σκίτσο δεν παύει να είναι καταπληκτικό! Μια που συζητούσαμε για το φύλο, έχω την αίσθηση ότι οι γυναίκες που σκιτσάρουν έχουν πιο πολύ υπομονή να φτιάχνουν λεπτομέρειες σε σχέση με τους άντρες, τουλάχιστον όσο μπορώ να κρίνω από άτομα που ξέρω ο ίδιος..
 8. Τι να το κάνεις μια μέρα νωρίτερα... Πέντε βδομάδες νωρίτερα υπάρχει κανένας τρόπος να τα βρούμε από καμιά άλλη χώρα; Καναδά, Ιαπωνία, Αυστραλία, Αιθιοπία, κάπου τέλως πάντων! Με τη βοήθεια του Hiro μήπως γίνει κάτι!
 9. Ωπα, για να μην παρεξηγηθούμε να συμπληρώσω. Δεν είπα εγώ ότι ο turbulent δεν το διάβασε. Προφανώς το διάβασε και η γνώμη του είναι αυτή που είπε. Απλώς εγώ το θεωρώ πιο ευχάριστο σαν ανάγνωσμα και με πιο καλό ρυθμό από το Σιλμαρίλιον για παράδειγμα το οποίο έχει τελείως άλλο στυλ αλλά και απείρως περισσότερη δουλειά. Και σαφώς δεν πιστεύω ότι επειδή γράφτηκε για παιδιά δεν αξίζει να το διαβάσει κάποιος μεγάλος! Όσο για την τελευταία πρόταση δεν ήταν αναφορά στο συγκεκριμένο κόμικ, αλλά στα κόμικς γενικά. Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που να μην έχει βρεθεί κάποιος να του πει "Καλά ρε, κοτζάμ γάιδαρος και διαβάζεις μικιμάου;"
 10. Απλώς να παρατηρήσω εδώ ότι δεν είναι ανάγκη να υποτιμούμε το Χόμπιτ επειδή είναι παραμύθι. Η ιστορία που περιγράφει είναι πολύ ωραία δοσμένη και ειδικά αν διαβάσει κανείς το πρωτότυπο πιστεύω ότι το ευχαριστιέται μόνο και μόνο για τη γλώσσα του Tolkien. Και στο κάτω κάτω οι περισσότεροι το ίδιο πιστεύουν και για τα comics, ότι είναι για παιδιά!
 11. Όπως στο σκίτσο 3 που το χρώμα του είναι στο χέρι με χρώματα ακουαρέλες, πριν περαστεί με νερό. Αυτό που μου αρέσει στον υπολογιστή είναι ότι μπορώ να κάνω πειράματα σχετικά με το ποιά χρώματα μου αρέσουν και τις σκιές. Δε με απασχολεί τόσο να βάλω κάποια εφέ περίεργα, απλώς μου αρέσει το πόσο εύκολο και ευχάριστο είναι να περνάς πλακάτο χρώμα στο κομπιούτερ. Βέβαια δεν είναι και πολύς καιρός που έχω πάρει στα ζεστά το θέμα οπότε είμαι ακόμη στην αναζήτηση στυλ και κατά συνέπεια ανοικτός σε προτάσεις. Ο απώτερος σκοπός μου είναι μόλις νιώσω έτοιμος να φτιάξω κάτι σε στριπάκι και μετά βλέπουμε. Πιστεύω έτσι να καλύψω και την επιθυμία του turbovolou ;-P
 12. Αν και δεν είναι και τόσο δουλειές στον υπολογιστή πέρα από το χρώμα, ας σας δείξω κι εγώ μερικά σκιτσάκια μου να μου πείτε τη γνώμη σας. Σκίτσο 1 Σκίτσο 2 Σκίτσο 3
 13. Πιθανότατα οι μόνες ιστορίες που οι εφευρέσεις του Κύρου λειτουργούν άψογα και ό ίδιος έχει πιο ακριβή συναίσθηση του τι κάνουν αυτά που φτιάχνει, είναι οι ιστορίες του Φάντομ Ντάκ. Εκεί έχει ένα ρόλο περισσότερο σαν τον Q τον τύπο που εξόπλιζε τον James Bond!
 14. dimis σ'ευχαριστώ! Αν και δεν πρόσεξες ότι με το photoshop έκανε μόνο τις φούσκες, στην πραγματικότητα μου απάντησες, γιατί το Corel Painter με το οποίο έκανε τα υπόλοιπα νομίζω ότι είναι αυτό που έψαχνα! Εκτός από αυτό φαίνεται και ενδιαφέρον το blog του τύπου αν είσαι σε φάση που προσπαθείς να μάθεις να σκιτσάρεις!
 15. Κατέβασα μια δοκιμαστική έκδοση του comic book creator και είναι ενδιαφέρον, κάνει τη δημιουργία παιχνίδι, μόνο που όσο πρόλαβα να το ψάξω και ο ρόλος του περιορίζεται στο να πάρεις τις εικόνες, να τους βάλεις κείμενο και να τις βάλεις στη σειρά πράγμα που το κάνει πολύ καλά με μόνο παράπονο ότι δεν είδα να υποστηρίζει καλά τα ελληνικά. Αυτό που έψαχνα εγώ να βρω όμως είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που να μην είναι προσανατολισμένο τόσο στη φωτογραφία όπως το paintshop pro για παράδειγμα αλλά να έχει εργαλεία που να βοηθάνε στο να πάρεις ένα σκαναρισμένο σκίτσο με μολύβι και να το κάνεις αγνώριστο. Υπάρχει άραγε;
 16. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να είναι εξειδικευμένο ή καλύτερα προσανατολισμένο στη δημιουργία κόμιξ;
 17. Ο Τιραμόλα μου άρεσε, ο Σεραφίνο όχι και τόσο, αλλά την κόντρα μεταξύ αυτών που διάβαζαν Μπλεκ και Αγόρι την είχα ζήσει και ακόμη τη θυμάμαι! Εγώ πάντως διάβαζα Μπλεκ!
 18. Γυρνάει μια ξανθιά στο σπίτι και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος μεταξύ αυτής και του άντρα της: -Αγάπη μου, που είναι τα παιδιά; -Στα αγγλικά. -Honey, where are the kids?
 19. Χμμ... Λες να την κουφάνω πολύ τη μάνα του φίλου μου αν της τα ζητήσω μετά από καμιά 15ετία;
 20. cybergoulion

  MAD

  Όλα τα λεφτά ήτανε οι παρωδίες γνωστών ταινιών. Φοβερές φάτσες, φοβερές ατάκες και το σημαντικότερο φοβερή απόδοση στα ελληνικά. Ακόμη θυμάμαι στην παρωδία του "the rock" το διάλογο όταν εμφανίζεται ο Σων Κόνερι. "Ρε συ ο Καρβέλας", "Όχι ρε, ο Θεόφιλος Βανδώρος είναι!"
 21. Αχ, τι μου θύμισες... είχα όλα τα τεύχη εκτός από το 2 και το 3 μέχρι που η μάνα μου αποφάσισε κάποια στιγμή να τα δώσει όλα μαζί για παρηγοριά στο γιο μιας φίλης της που έκανε εγχείρηση... Φυσικά ακόμη τα παίρνω πίσω! Πολύ προσεγμένη έκδοση, μου αρέσαν οι ιστορίες και ειδικά ο Αχιλλέας που ήταν εκπληκτικός! Αλήθεια, ξέρεις γιατί το σταματήσανε; Μόνο εγώ το διάβαζα μήπως;
 22. Αυτό που θαυμάζω περισσότερο πάντως είναι ότι δεν έχουν μπερδευτεί ακόμη με τις ανατροπές που έχουνε κάνει!
 23. Καλή τρίπλα, ποιός είσαι, ο Ροναλντίνιο της γραμματικής;
 24. Αφού το ρίξαμε στην ορθογραφία μια μικρή παρατήρηση στο αρχικό post. Το ρήμα "κλίνεται", δεν "κλείνεται"!
 25. ngramm, σ'ευχαριστώ πρώτα απ'όλα για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου αρέσανε τα σκιτσάκια μου, μπορεί να είμαι σε επίπεδο κάτι παρακάτω από ερασιτεχνικό, από την άποψη ότι και ο ερασιτέχνης ακόμη βρίσκει χρόνο να ζωγραφίζει, αλλά το έχω πάρει ζεστά. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πόσος κόσμος διψάει για τα κόμιξ, όχι μόνο για να δημιουργήσει, αλλά και να διαβάσει να μάθει και να συζητήσει. Να πω την αμαρτία μου το παρών forum το είχα παρεξηγημένο, είχα την εντύπωση ότι θα ήταν μερικά παιδάκια που ανταλλάσουν "μικιμάου" αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι έκανα τρομερό λάθος που το πίστευα αυτό. Όσο για το thread που λες είναι καλή ιδέα και μάλλον θα το κάνω μόλις προσανατολιστώ λίγο ;-) Το σίγουρο είναι ότι ήρθα για να μείνω!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.