Μετάβαση στο περιεχόμενο

centaur

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    9
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από centaur

  1. Ειχα παει λιγο μετα το Πασχα και πραγματι ειχε 30% εκπτωση σε ολα. Σε ερωτηση μου στην υπαλληλο μου ειπε οτι μαλλον θα κλεισει. Μακαρι να αλλαξουν γνωμη.
  2. Ειναι ξεκαθαρο οτι τα πνευματικα δικαιωματα εξασφαλιζουν τις εταιρειες ή γενικοτερα τους πωλητες ψυχαγωγικων προιοντων. Το οτι και οι δημιουργοι παιρνουν καποιο μικρο μεριδιο απο την εκμεταλλευση των δικαιωματων, δεν τα νομιμοποιει ηθικα ουτε υποχρεωνει κανεναν να γινει τροφοδοτης του συστηματος. Αλλωστε ο καλλιτεχνης (πρεπει να) δημιουργει για τον ευατο του πρωτιστως και αν το αποτελεσμα έχει απηχηση απολαμβανει την καταξιωση και την επιτυχια. Ετσι ειναι η φυσιολογικη ροη. Αυτο που κανουν οι εταιρειες με τα δικαιωματα και την απιστευτη γιγαντωση τους ειναι τελειως αντιθετο με τη φυσιολογικη ροη. Παραγουν προιοντα και βαζουν καλλιτεχνες να τα δημιουργουν, που να μοιαζουν με αυτα που νομιζουν οτι αρεσουν στον κοσμο για να μπορεσουν να εκβιασουν την επιτυχια. Εμ δεν γινεται ετσι. Που ειναι η αναγκη του καλλιτεχνη να εξωτερικευσει τον ευατο του σε ολο αυτο; Πουθενα. Γι αυτο και το "παραγομενο προιον" συνεχεια χειροτερευει και ολα μοιαζουν μεταξυ τους σαν να βγαινουν απο γραμμη παραγωγης. Υπαρχουν βεβαια που και που καποιες εκλαμψεις οπου σκαει κατι νεο εξω απο τη γραμμη παραγωγης. Εκει αξιζει να στηριζουμε. Σε έναν ιδανικο κοσμο, οπως τον φανταζομαι εγω, ολα τα εργα των καλλιτεχνων θα επρεπε ειναι ελευθερα προσβασιμα στον καθενα στο διαδυκτιο απο τους δημιουργους τους ιδιους. Οτι αξιζει θα βρει και το αναλογο κοινο που θα παει να αγορασει την deluxe εκδοση απο το καταστημα. Οποιος αξιζει δεν χανεται. Οσοι φοβουνται αυτη την ελευθερια απλα φοβουνται οτι δεν αξιζουν.
  3. Μην απελπιζεστε παιδια. Ειναι αδυνατον να σταματησει το μοιρασμα αρχειων οτι και να κανουν οι πολυεθνικες. Για παράδειγμα σας λειπει καθολου το napster σημερα; To audiogalaxy; Το supernova.org; Οχι, γιατι εχουν βγει απειρως καλυτεροι τροποι μοιρασματος απο τοτε. Καθε χτυπημα επιφερει προσωρινα ένα ανακατωμα αλλά μετα απο λιγο ξεφυτρωνουν ξανα τα sites. Πολυ καλυτερα απο πριν μαλιστα. Ετσι γινοταν και ετσι θα συνεχισει να γινεται. Για παραδειγμα σημερα ανακαλυψα ψαχνωντας ενα ελληνικο site που ουτε ξερω ποσο καιρο υπαρχει αλλα φαινεται τελειο. Ειναι το grtorrent.com. Λετε να ειναι διαδοχος του bluewhite; Eκτος απο τa κατεβασματα παντως πρεπει και εμεις να στηριζουμε προσπαθειες που ο καθενας συμφωνα με τα γουστα του θεωρει οτι αξιζουν. Να αγοραζουμε οσο βασταει η τσεπη μας κομικς, βιβλια, παιχνιδια, να πηγαινουμε σινεμα, να νοικιαζουμε ταινιες κλπ. Οχι για να γινουν πλουσιοι οι δημιουργοι. Αν αξιζουν ας γινουν ζαμπλουτοι, "προβλημα" τους. Αλλα γιατι ειναι ο μονος τροπος που εχουμε να ψηφισουμε τι μας αρεσει, να επιβραβευσουμε και να ευνοησουμε την παραγωγη αναλογων έργων στο μελλον.
  4. H Grande Collection θα εβγαινε πολυ πιο ακριβα. Στο amazon πωλειται 15 ευρω ο τομος. Και επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι και η ελληνικη αγορα μικροσκοπικη κλπ κλπ εχουμε αυτο που εχουμε. Κατα τη γνωμη μου ειναι μια τιμια προταση απο την Μαμουθ. Εγω θα την προσπερασω επειδη μολις τωρα συμπληρωνω τη σειρα με τα κλασσικα τευχη.
  5. centaur

    ΤΟ ΙΝΚΑΛ

    Διαβασα τις τελευταιες μερες ολα τα τευχη της σειρας. Εξαιρετικο θεωρω το σχεδιο του Moebius, και τον σουρεαλ κοσμο μεσα στον οποιο εκτυλισεται η ιστορια. Απιστευτες επινοησεις απο τους δημιουργους για τον κοσμο του Ινκαλ, που απο μονες τους αποζημιωνουν τον αναγνωστη. Η κεντρικη ιστορια ειναι κλασσικη, ο κοσμος κινδυνευει με καταστροφη και μια αταιριαστη ομαδα καλειται την αποτρεψει. Ωστοσο, η ευρηματικοτητα του σεναριου στις λεπτομερειες ειναι τοσο μεγαλη που μετουσιωνει το προβλεψιμο θεμα σε μια απολυτα ανατρεπτικη και εξαιρετικα πυκνη και πολυπλοκη εξιστρορηση. Και εδω μαλλον βρισκεται το μεγαλυτερο προβλημα. Η σειρα μπορει να κουρασει εξαιτιας των πολλων εναλλαγων μεταξυ σκηνων, και της πυκνης δομης της. Απαιτει υπομονη και ως ενα βαθμο αφοσιωση απο τον αναγνωστη. Σε αρκετες περιπτωσεις συνταρακτικες στιγμες συνοψιζονται σε ενα-δυο μικρα καρε καταπιεζοντας τη δυναμικη της ιστοριας. Οποιος μπορει να ξεπερασει αυτο το προβλημα θα εκτιμησει (ισως λατρεψει) την αποκρουστικη ομορφια του κοσμου του Ινκαλ και την φανταστικη, ανατρεπτικη αφηγηση. Συμπερασμα: εμενα μου αρεσε Επισης, οποιος τελειωσει με το Ινκαλ πρεπει οπωσδηποτε να πιασει το Πριν το Ινκαλ που αφηγειται τα νεανικα χρονια του Τζον Ντιφουλ. Εδω η αφηγηση ειναι πιο ελαφρια και ευχαριστη. Βεβαια εχουν εκδωθει μονο δυο τευχη απο την Μαμουθ και μαλλον χλωμο το βλεπω να βγει αλλο. Γιατι βρε μαμουθ;
  6. centaur

    ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ SAMARIS

    Πράγματι φανταστική απεικόνιση. Μαγευτικές πόλεις σε στυλ art nouveau, art deco, οπως θα τις φανταζοταν ένας καλλιτέχνης την περίοδο 1900-1930. Το σενάριο έχει περισσοτερο βαθος απο οτι φαινεται με την πρωτη αναγνωση αλλα νομιζω οτι ειναι βιαστικο σε καποια σημεια και μας αφηνει με πολλες απορίες. Ειναι πάντως πολυ ενδιαφερον. Το τέλος με αφησε κάπως ξεκρέμαστο ισως για να συνεχιστει το μυστηριο σε επομενα επεισοδια της σειρας. Ελπίζω να συνεχιστει η σειρα "Σκοτεινες Πόλεις" στα ελληνικα γιατι απο οτι ειδα με ένα πρωτο ψαξιμο, τα επομενα επεισοδια ειναι ακομα καλυτερα και τα "Τείχη της Σαμαρις" χαρακτηριζονται μαλλον σαν ο πιο αδυναμος κρικος. Ιδωμεν....
  7. Ευχαριστώ παιδια! Η αληθεια ειναι οτι έχω βρει απιστευτες πληροφριες και υλικο στο φορουμ. Αποδειξη πως "η ισχυς εν τη ενωσει". Μπράβο παιδια, πολυ χαιρομαι. Σε οτι αφορα τις ιστοριες της ντισνευ μάλλον θα πάρω τους συλλεκτικούς τόμους σιγα-σιγα (Βιβλιοθηκη Καρλ Μπαρκς κλπ) γιατι μου φαινεται σχεδον αδυνατον να συγκεντρωσω έναν ικανοποιητικο αριθμο απο παλια καλα τευχη, ενω με τα νεα το θέμα ειναι οτι οι καλες ιστοριες σπανιζουν απ' οτι διαβαζω. Επισης με ενδιαφέρει πολυ η σειρα Μεγάλα Κλασικα . Θυμάμαι το τεύχος "Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες" που μου ειχαν κανει δωρο. Απιστευτο ηταν. Οπου βρω καποιο απο κεινα τα αριστουργηματα σημερα θα το απαγαγω με συνοπτικες διαδικασιες.
  8. Καταπληκτική έκδοση. Αγόρασα πριν λιγες μερες και τους 5 τομους και τώρα βρίσκομαι να περιπλανιέμαι στις ερήμους κάπου μεταξυ Τουραν και Ζαμόρα Ξέρετε αν αυτή η σειρα της Anubis είναι εμπνευσμένη από την "Chronicles of Conan" της Dark Horse; O τίτλος ειναι σχεδον ιδιος αλλά τα εξωφυλλα διαφέρουν. Υπάρχουν πληροφορίες για συνέχιση από την Anubis;
  9. Χαιρετω ολη την παρεα του φορουμ των κομιξ! Από μικρος ειχα τρελα με τα κομιξ. Μάζευα με το χαρτζιλικι μου στο δημοτικο (δεκαετια 80) ντισνευ, ποπαυ, ταρζαν, τιραμολα σεραφινο. Μαγαλώνοντας σταματησα να αγοραζω λογω γκρινιας απο το σπιτι (παλι μικιμαους διαβαζεις; ) και επειδη νομιζα οτι ημουν ο μονος που διαβαζε κομιξ και επρεπε λοιπον να σοβαρευτω και να αφοσιωθω στα μαθηματα μου. Πεταχτηκαν λοιπον τα περισσοτερα ή χαριστικαν. Καποια στιγμη πολυ αργοτερα, στο πανεπιστημιο πλεον, επεσαν στα χερια μου καποια τευχη κοναν τα οποια διαβαστηκαν μονορουφι. Τι ωραιος και μυστηριος κοσμος αυτος του Κιμμεριου; Πραγματικα ηταν απολαυστικο διαβασμα αυτα τα ασπρομαυρα... Δυστυχως ομως και αυτα τα τευχη χαθηκαν σε μια μετακομιση. Περασαν τα χρονια, ξεχασα τον κοσμο των κομιξ, αλλα το μικροβιο φαινεται δεν εξαφανιστικε εντελως. Κατι οι προσφορες του Valtasar σε γνωστο τορρενταδικο ( ) και κατι ενας φιλος που μου δανεισε καποια τευχη ντισνευ προσφατα και ο ληθαργος εσβησε οριστικα. Σημερα λοιπον, στα 32 πια, αρχιζω να αγοραζω παλι κομιξ! Κοντευω να ολοκληρωσω τη σειρα του Αστεριξ, και εχω αποκτησει τις 5 γραφικες νουβελες του Κοναν (τα χρονικα ενος θρυλικου ηρωα). Σκεφτομαι να ξεκινησω Λουκυ-Λουκ, Ιζνογκουντ και Μπλεικ-Μορτιμερ. Απο ντισνευ δεν ξερω τι να κανω. Το 'Κομιξ' δεν με ενθουσιαζει. Ενα ντοναλντ που διαβασα αντιθετα ηταν πολυ απολαυστικο. Θα δουμε, εχουμε μελλον. Οποιεσδηποτε προτασεις έχετε παιδια για αξιολογες σειρες αλλά και για καταστηματα (ειμαι απο Βολο) θα εκτιμηθουν με ευγνωμοσυνη. Καλως σας βρηκα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.