nikolas12 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 1007 Content Count: 5820 Reputation: 48250 Achievement Points: 2310 Days Won: 297 With Us For: 2945 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 31 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 28 Σύνοψη από την εκδοτική: Τι κρύβεται πίσω από τους τοίχους της φυλακής του Ανόουνβιλ; Τι κρύβει ο Συνταγματάρχης Ράμπιν; Και ποιος είναι ο μυστηριώδης Φίλιπσον; Αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα θα χρειαστεί να διερευνήσουν η Τζόντι και ο Λάρρυ, τα δυο περιπλανώμενα αδέλφια, προκειμένου να εξιχνιάσουν το μυστικό της φυλακής, αλλά και να για βρουν απαντήσεις στα δικά τους προσωπικά μυστικά… Μια αυτοτελής, υβριδική περιπέτεια μυστηρίου & τρόμου στο Φαρ Ουέστ! Η ιστορία: Αυτήν την έκδοση δεν την είχα πάρει χαμπάρι, ώσπου την ξεφύλλισα πρόσφατα στην Έκθεση Βιβλίου και για κάποιο λόγο με κέρδισε. Οι Περιπλανώμενοι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου και τρόμου με υπερφυσικά στοιχεία, η οποία διαδραματίζεται στο Φαρ Ουέστ. Πρωταγωνιστούν δύο αδέρφια, η Τζόντι και ο Λάρρυ, οι οποίοι περιφέρονται στην αμερικάνικη επαρχία, ώσπου βρίσκουν έναν άντρα ετοιμοθάνατο. Ο άντρας είναι ντυμένος σαν φύλακας και τους λέει να βρουν τον Φίλιπσον στο υπόγειο μιας φυλακής που βρίσκεται εκεί κοντά. Οι δύο ήρωές μας επισκέπτονται τη φυλακή όπου ο Συνταγματάρχης Ράμπιν που τη διοικεί τους λέει πως δεν υπάρχει κάποιος Φίλιπσον και ότι ο ετοιμοθάνατος άντρας ήταν ένας κατάδικος που απέδρασε ντυμένος φύλακας και προφανώς κάποιοι από τους άντρες που έστειλε να τον βρουν, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν. Παρά το καθησυχαστικό του ύφος, τα δύο αδέρφια δεν πείθονται και καταλαβαίνουν ότι ο Συνταγματάρχης κάτι κρύβει. Αποφασίζουν λοιπόν να μείνουν εντός φυλακής μυστικά και να ψάξουν τα υπόγεια για να βρουν τον Φίλιπσον. Δε μπορώ να πω τι γίνεται από εκεί και πέρα, γιατί θα είναι τεράστιο spoiler για μια πάρα πολύ αξιόλογη ιστορία. Οι Περιπλανώμενοι είναι μια ιστορία που μπλέκει το μυστήριο με τον τρόμο και όπως ανέφερα πιο πάνω υπάρχουν και κάποια υπερφυσικά στοιχεία που αποκαλύπτονται αργότερα και είναι πολύ ενδιαφέροντα χωρίς μάλιστα να χαλάνε την ιστορία. Είναι ένα σκοτεινό κόμικ και μου έκανε εντύπωση το πόσες ανατροπές έχει. Η ιστορία μοιάζει να ξετυλίγεται σιγά σιγά και μέσα από flashbacks ανατρέπονται τα δεδομένα ακόμα και για χαρακτήρες που έχεις σχηματίσει μία άποψη. Είναι καλογραμμένο και έχει και πολύ ωραίο σχέδιο δια χειρός Luciano Ceglia. Αποδίδει τέλεια το Φαρ Ουέστ, τα τοπία και τα πρόσωπα είναι εξαιρετικά ρεαλιστικά, έχει κάποια ολοσέλιδα καρέ που είναι εντυπωσιακά, ενώ η χρωματική παλέτα που επιλέγει είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αφού οι πιο ανάλαφρες και κωμικές σκηνές είναι αρκετά φωτεινές, ενώ όταν τα πράγματα παίρνουν μια σκοτεινή τροπή, αλλάζει πάρα πολύ ωραία, πατώντας όμως και στις δύο πτυχές του κόμικ. Πρόκειται για μια μικρή ιστορία που πέρασα πολύ ωραία διαβάζοντάς την και δεν έχω ψάξει ακόμα αν υπάρχει συνέχεια, γιατί το τέλος μένει ανοικτό στην κρίση του αναγνώστη, αλλά θα ήθελα πολύ να δω κι άλλες ιστορίες. Η έκδοση: Δε θα πρωτοτυπήσω, κλασικά έχουμε το μεγάλο 21 x 29 της Jemma, τα ίδια ισχύουν και για το χαρτί που αποτυπώνει τέλεια το σχέδιο του Ceglia, από εκεί και μετά θέλω να πω μπράβο για την επιλογή αυτής της ιδιότυπης ιστορίας που πατάει σε διαφορετικά είδη και κυρίως που ένα ακόμα ιταλικό κόμικ ήρθε στα ελληνικά. Καλό διάβασμα σε όλους 10 6 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 18 Content Count: 1067 Reputation: 9600 Achievement Points: 1156 Days Won: 7 With Us For: 2747 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29 Διαβάστηκε και από εμένα. Καλό μου φάνηκε. Καλή ροή, ενδιαφέρον σενάριο που αφήνει περιθώρια για διάφορες ιστορίες. Είναι μικρό και διαβάζεται γρήγορα η αλήθεια είναι , οπότε μου άφησε την αίσθηση ότι ήθελα λίγο ακόμα αν και γίνονται διάφορα στην ιστορία. Σχέδιο ήταν αρκετά καλό, αλλά δεν τρελάθηκα πολύ με χρωματισμούς, καθώς και τα backgrounds σου έδιναν την αίσθηση ότι έχει πέσει πολύ επεξεργασία του σχεδίου σε υπολογιστή, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο μου, καθώς κάνει την όλη αισθητική όχι τόσο ατμοσφαιρική. Η τιμουλα είναι λίγο τσιμπημενη. Το Undertaker & Καραβάνες περίπου ίδιου σελίδες να βρίσκεις στα 6 ευρώ κοντά. Πιστεύω ότι αν θέλει να ρίξει κάποιος μια ματιά μπορεί να περιμένει κάποιο καιρό μέχρι να το βρει 30-40% έκπτωση 7 2 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 110 Content Count: 4082 Reputation: 41084 Achievement Points: 4130 Days Won: 178 With Us For: 3245 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 45 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 29 Το διάβασα πριν κάτι μήνες, όταν κυκλοφόρησε. Μου άρεσε και το σχέδιο και το σενάριο, απλά νομίζω ότι κάποια σημεία τα περνάγανε γρήγορα χωρίς να σταθούν πολύ και θα ήθελα κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω. Στο τέλος αφήνει ότι μπορεί να υπάρξει και συνέχεια. Να πω και ένα περιστατικό που έγινε σήμερα στην Πολιτεία. Κάποιος πελάτης το παρήγγειλε και οι υπάλληλοι το ψάχνανε στα ράφια, αλλά κοιτούσαν στις εκδόσεις του Μικρού Ήρωα και όχι στης Jemma. Αυτό με έκανε να σκεφτώ πως ο Μικρός Ήρως σε μικρό χρονικό διάστημα έχει ταυτιστεί με τέτοιες εκδόσεις (BD, ιταλικά κτλ) περισσότερο από κάποιον άλλον εκδότη. 6 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις