Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 1, 2025 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 180 Content Count: 5126 Reputation: 27882 Achievement Points: 3030 Days Won: 150 With Us For: 2029 Days Status: Offline Last Seen: 4 ώρες πριν Age: 18 Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 1, 2025 Πρόκειται για τη νέα σειρά fanzines του Κωνσταντίνου Μοσχονά και της Χρύσας Τριανταφύλλου. Ξεκίνησε το 2023 και το τελευταίο να κυκλοφορεί εντός του έτους. Έχετε παρακολουθήσει τη σειρά Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες; Αν ναι, θα ξεκαρδιστείτε ακόμη περισσότερο από αυτή τη διασκευή- παρωδία! Περίληψη: Στο σύμπαν των Μικρών Κυρίων και Κυριών, όλοι έχουν ένα χαρακτηριστικό ως κύριο γνώμονα, στον οποίο βασίζουν όλη τους τη συμπεριφορά. Ωστόσο, όλες σχεδόν οι ιστορίες, λόγω του ότι απευθύνονται σε καθαρά παιδικό κοινό έχουν ως επί το πλείστον θετική έκβαση- ή αν μη τι άλλο χιουμοριστική- κι ας προϋποθέτει αυτό ότι κάποιος ήρωας μπορεί να "υποφέρει"( όπως λόγου χάρη σε περίπτωση που ο Κύριος Φοβιτσιάρης, συναντήσει τον Κύριο Ατρόμητο). Εδώ λοιπόν αυτό ανατρέπεται και συναντούμε καθαρά dark ιστορίες που καταργούν αυτό το, κατά κάποιον τρόπο... "χαζοχαρούμενο" φινάλε και γενικά ανατρέπουν όλη τη δομή του κόσμου που γνωρίζουμε, πάντα βέβαια με χιουμοριστικό και σαρκαστικό τρόπο! Όπως σχολίασα και παραπάνω, μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, το καθένα από τα οποία εστιάζει σ' έναν πρωταγωνιστή, τουτέστιν: Η κυρία Δολοφόνα Ο Κύριος Ρουφιάνος Η Κυρία Κατίνα Το τελευταίο( η κυρία Κατίνα), της οποίας το σενάριο υπογράφει η Χρύσα Τριανταφύλλου να φέρει πολλές πολλές αναφορές σε retro και λοιπά pop- culture είδωλα! Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί, ότι τα δύο πρώτα άλμπουμ, των οποίων το σενάριο υπογράφει ο Μοσχονάς, έχουν μια κάποια έντονη σύνδεση, θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω prequel και κύρια ιστορία, δίχως αυτό να σημαίνει ότι και στο τρίτο άλμπουμ σκάνε μύτη διάφοροι ήρωες από τα δύο προηγούμενα...! Τέλος πάντων, αναλυτική παρουσίαση κάθε ιστορίας δεν θα κάνω, επειδή ακριβώς είναι πολύ μικρές σε έκταση κι επομένως, δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα κάτι τέτοιο...! Το έργο συνολικά όμως, το οποίο εγώ το τίμησα συνολικά στο φετινό Comic Con της Θεσσαλονίκης, έχει αδιαμφισβήτητα αξία, γιατί, ενώ θα μπορούσε ως δομή( μία σελίδα κείμενο- μία σελίδα σκίτσο) να αποτελεί ένα ακόμα άλμπουμ της πολυαγαπημένης παιδικής σειράς, ξεφεύγει εντελώς και χαράσσει τη δική του πορεία, όπως δηλαδή πρέπει - κατά τη γνώμη μου- να κάνει κάθε φόρος τιμής/ παρωδία. Το σενάριο απλό και το κείμενο απλούστερο, ό,τι πρέπει δηλαδή για κάτι που - παρά τις πιο σκοτεινές ατραπούς που παίρνει ανά σημεία- θα μπορούσε άνετα να κατανοηθεί από έναν μικρότερο ηλικιακά αναγνώστη. Αντίστοιχης υφής είναι και το σχέδιο, στο οποίο παρ' όλο που είναι έτσι καμωμένο, ώστε να διατηρεί την απλότητα της αυθεντικής σειράς, έχουν προστεθεί αρκετά στοιχεία που το καθιστούν πιο λεπτομερές, όπως το λιγότερο αδρανές background, ορισμένες λεπτομέρειες και κάποιες πιο λεπτές γραμμές και γενικά, φαίνεται ότι έπεσε δουλειά, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο περίτεχνο, διατηρώντας παράλληλα αυτή την παιδικότητα. Προσωπικά το διάβασα μέσα σε μισή ωρίτσα, και το απόλαυσα δεόντως, καθώς δεν πρόκειται να κουράσει, ως ένα εκπληκτικά γρήγορο ανάγνωσμα, για μέρες που δεν είναι καλές και θέλουμε ένα κόμικ να μας φτιάξει τη διάθεση, δεν έχουμε ωστόσο τον χρόνο για κάποιο πολυσέλιδο πόνημα. Κι εξ άλλου, θα επιμείνω ότι επειδή μεγάλωσα με τα κινούμενα σχέδια των Μικρών Κυρίων και Κυριών, αγάπησα ακόμα παραπάνω το κόμικ, ως μια γλυκιά αναφορά σε αυτή την από καιρό λησμονημένη σειρά!!!! Θέλω να τονίσω ότι δεν πρόκειται για ΤΟ αριστούργημα, αλλά σίγουρα δεν θα περάσεις άσχημα μαζί του! ΥΓ: Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια του τελευταίου άλμπουμ, τη Χρύσα, είναι στα σκαριά και το τέταρτο άλμπουμ της σειράς, του οποίου τον τίτλο δεν θα αποκαλύψω ακόμη... Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το δημιουργικό δίδυμο βλέπω πολλά και θέλω να τους δω και σε άλλες δουλειές, να ξεφύγουν δηλαδή από αυτό το κάπως στενό πλαίσιο της σειράς! Με το καλό λοιπόν το νέο άλμπουμ, αλλά αναμένω κι άλλα πολλά πράγματα!!! Ευχαριστούμε για τα οπισθόφυλλα τους veriaris & Kwstas. 6 2 Παράθεση
veriaris Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 9 Member ID: 40671 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 244 Reputation: 1504 Achievement Points: 300 Days Won: 2 With Us For: 1077 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 9 Πολυ ευχαριστη σειρα και πολυ ωραιος τυπος ο Μοσχονας!! Ανυπομονουμε για το #4!! Να σημειωθει οτι τα οπισθοφυλλα ειναι τελειως λευκα. Αν ομως χρειαζονται για τη βαση, τα ανεβαζω... 4 Παράθεση
Indian Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17 Member ID: 20685 Group: Administrator Topic Count: 867 Content Count: 15455 Reputation: 111456 Achievement Points: 9268 Days Won: 552 With Us For: 5469 Days Status: Offline Last Seen: 13 ώρες πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 17 On 9/3/2026 στο 10:35 ΠΜ, veriaris είπε: Να σημειωθει οτι τα οπισθοφυλλα ειναι τελειως λευκα. Αν ομως χρειαζονται για τη βαση, τα ανεβαζω... Θα τα χρειαστούμε για να είμαστε και τυπικά ενημερωμένοι. 3 Παράθεση
veriaris Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 18 Member ID: 40671 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 244 Reputation: 1504 Achievement Points: 300 Days Won: 2 With Us For: 1077 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 18 Θα επιληφθω επι του θεματος σημερα κιολας!! 2 1 Παράθεση
veriaris Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 18 Member ID: 40671 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 244 Reputation: 1504 Achievement Points: 300 Days Won: 2 With Us For: 1077 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 18 Ορίστε λοιπόν... Μεταφέρθηκαν στην βάση. 3 3 Παράθεση
Kwstas Δημοσιεύτηκε Μαίου 16 Member ID: 42191 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 1 Content Count: 24 Reputation: 127 Achievement Points: 27 Days Won: 0 With Us For: 662 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 19 Δημοσιεύτηκε Μαίου 16 Ανεβαζω εξώφυλλο/οπισθόφυλλο από το 4ο αλμπουμάκι. Spoiler Μεταφέρθηκαν στην βάση. Πήρα και τα 4 χτές από το τραπέζι του Κωσταντίνου στο Comicdom κάπως παρορμητικά καθώς μου τράβηξαν την προσοχή. Έχουν αρκετό χαβαλέ ως παρωδίες και μπορώ να πώ ότι γέλασα περισσότερο από ότι περίμενα. (Έμαθα και ότι τα επόμενα 2 αλμπουμάκια είναι ήδη στα σκαρία και ετοιμάζονται) 4 2 Παράθεση
veriaris Δημοσιεύτηκε Μαίου 26 Member ID: 40671 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 244 Reputation: 1504 Achievement Points: 300 Days Won: 2 With Us For: 1077 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Μαίου 26 On 16/5/2026 στο 1:49 ΜΜ, Kwstas είπε: Ανεβαζω εξώφυλλο/οπισθόφυλλο από το 4ο αλμπουμάκι. Απόκρυψη περιεχομένων Πήρα και τα 4 χτές από το τραπέζι του Κωσταντίνου στο Comicdom κάπως παρορμητικά καθώς μου τράβηξαν την προσοχή. Έχουν αρκετό χαβαλέ ως παρωδίες και μπορώ να πώ ότι γέλασα περισσότερο από ότι περίμενα. (Έμαθα και ότι τα επόμενα 2 αλμπουμάκια είναι ήδη στα σκαρία και ετοιμάζονται) Με προλαβες!! Τα ειχα σκαναρει κι εγω τις προηγουμενες μερες!! Ισως το καλυτερο της σειρας!! Το παρελαβα μαζι με 2 αλλες εκδοσεις δι' αντιπροσωπου (να 'ναι καλα, ξερει αυτος) απο το προσφατο φεστιβαλ της Αθηνας. 4 1 Παράθεση
Kwstas Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 Member ID: 42191 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 1 Content Count: 24 Reputation: 127 Achievement Points: 27 Days Won: 0 With Us For: 662 Days Status: Offline Last Seen: Ιουνίου 19 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 (Επεξεργασία) 22 ώρες πριν, veriaris είπε: Με προλαβες!! Τα ειχα σκαναρει κι εγω τις προηγουμενες μερες!! Ισως το καλυτερο της σειρας!! Το παρελαβα μαζι με 2 αλλες εκδοσεις δι' αντιπροσωπου (να 'ναι καλα, ξερει αυτος) απο το προσφατο φεστιβαλ της Αθηνας. Χεχε, πήρα λίγα πράγματα και ήταν εύκολο να τσεκάρω τι υπάρχει ανεβασμένο. Πάντως το δικό σου σκαν είναι πιο κοντά στα χρώματα των ήδη υπάρχοντων οπότε ίσως είναι και καλύτερο να κρατηθει αυτό στη βαση! Συμφωνώ ότι ήταν ίσως το πιο καλό, αν και έχω μια συμπάθεια στην ιστορία του Ρουφιάνου που συνδέεται και με την δολοφόνα. Επεξεργασία Μαίου 27 από Kwstas 2 Παράθεση
veriaris Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 Member ID: 40671 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 244 Reputation: 1504 Achievement Points: 300 Days Won: 2 With Us For: 1077 Days Status: Online Last Seen: 6 λεπτά πριν Age: 43 Δημοσιεύτηκε Μαίου 27 3 λεπτά πριν, Kwstas είπε: Χεχε, πήρα λίγα πράγματα και ήταν εύκολο να τσεκάρω τι υπάρχει ανεβασμένο. Πάντως το δικό σου σκαν είναι πιο κοντά στα χρώματα των ήδη υπάρχοντων οπότε ίσως είναι και καλύτερο να κρατηθει αυτό στη βαση! Συμφωνώ ότι ήταν ίσως το πιο καλό, αν και έχω μια συμπάθεια στην ιστορία του Ρουφιάνου που συνδέεται και με την δολοφόνα. Καμια αντιρρηση!! Αγαπημενος ο κυριος Ρουφιανος για.....αλλους λογους 1 1 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις