rolandofshire Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 08:42 AM Member ID: 31638 Group: Members Topic Count: 15 Content Count: 1136 Reputation: 7610 Achievement Points: 1188 Days Won: 6 With Us For: 3281 Days Status: Online Last Seen: 2 λεπτά πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 08:42 AM Από τον εκδότη Μια ανθολογία (Best of θα λέγαμε) με ξεκαρδιστικά στριπάκια της Δήμητρας Αδαμοπούλου από τα παλαιότερα έως και τα πιο πρόσφατα. Καθίστε αναπαυτικά, φτιάξτε μια φραπεδιά (όχι εσπρέσο, καπουτσίνο και τέτοια νεωτεριστικά) και βυθιστείτε στον Πολύ Νορμάλ καθημερινό σουρεαλισμό της ζωής της Δήμητρας. Σίγουρα θα βρείτε κοινά σημεία με τη δική σας καθημερινή τρέλα. Σενάριο Η Δήμητρα πιάνει τα ζητήματα της γενιάς μου (millenials και ίσως λίγο πιο πίσω), ψυχολογικά, κοινωνικά, αγαπησιάρικα, εκνευριστικά και τα δίνει με τη δική της ματιά (δηλαδή τους δίνει και καταλαβαίνουν). Σε μονοσέλιδα, δισέλιδα ή μονόκαρα (δε ξέρω καν αν υπάρχει ο όρος, εννοώ σε ένα μόνο καρέ) βυθιζόμαστε στον εσωτερικό κόσμο της Δήμητρας (ή των κολλητών της που όπως λέει και εκείνη έχουν ζήσει κάποιες από τις ιστορίες) που δεν απέχει πολύ από τον δικό μας (καλά, όχι για όλους) για να προβληματιστούμε ή απλώς να δούμε τον εαυτό μας σε καταστάσεις μέσα στην καθημερινότητα. Από το αγαπημένο Τυρί Μέχρι τις φοβίες ή το πώς έχουν οι γονείς μας το παιδικό μας δωμάτιο Προσωπικά έπιασα τον εαυτό μου να ταυτίζομαι, να γελάω, να συγκινούμαι και να λέω 'ναι, έτσι το έχω ζήσει κι εγώ, έτσι το νιώθω κι εγώ' Σχέδιο Το σχέδιο της Δήμητρας είναι από αρκετά έως πολύ απλό χωρίς πάρα πολλές λεπτομέρειες και βάθος πλάνα αλλά δείχνει πως απλά δε χρειάζεται. Όταν η Δήμητρα θέλει, μπορεί να σχεδιάσει με πολύ λεπτομέρεια όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα. Ταυτόχρονα, βρήκα πως έχει μια πολύ όμορφη εκφραστικότητα στα πρόσωπα. Ειδικά εκεί που η Δήμητρα (αυτό είναι το κυρίως πρόσωπο των στριπ) ερωτεύεται, στεναχωριέται, θυμώνει βρίσκω πως το δίνει με ένα τρόπο μάλλον γλυκόπικρο υπό την έννοια ότι είναι μεν ένα σχετικά απλό σχέδιο αλλά τα πρόσωπα σου δίνουν πολύ έντονα το εκάστοτε συναίσθημα. Γενικά το προτείνω σε όλους. Περνάς ευχάριστα την ώρα; Τσεκ. Έχει προβληματισμό; Τσεκ. Βουτάει στην ψυχούλα σου; Τσεκ. Φεύγει νεράκι; Τσεκ. 5 1 6 Παράθεση
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 04:09 PM Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 116 Content Count: 3844 Reputation: 22867 Achievement Points: 3030 Days Won: 115 With Us For: 1629 Days Status: Online Last Seen: 2 λεπτά πριν Age: 16 Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 04:09 PM Ωπ, τι έγινε γλυκαθήκαμε από την πρώτη παρουσίαση και ακολούθησε δεύτερη τόσο σύντομα; Πολλά λοιπόν! Το κόμικ μπορεί να μην το έχω διαβάσει( προς το παρόν), καθότι όχι φαν της Αδαμοπούλου, αλλά ή παρουσίασή σου μ' έψησε! Απλώς έχε υπόψιν σου, να μην βάζεις τα γράμματα στο πινακάκι σε άσπρη γραμματοσειρά, γιατί μου βγαίνει το μάτι! ---------> Καφεδάκι( αν και απόγευμα), κερασμένα από εμένα! 6 Παράθεση
rolandofshire Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 06:31 PM Member ID: 31638 Group: Members Topic Count: 15 Content Count: 1136 Reputation: 7610 Achievement Points: 1188 Days Won: 6 With Us For: 3281 Days Status: Online Last Seen: 2 λεπτά πριν Age: 36 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 06:31 PM 2 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Απλώς έχε υπόψιν σου, να μην βάζεις τα γράμματα στο πινακάκι σε άσπρη γραμματοσειρά, γιατί μου βγαίνει το μάτι! Θοδωρή εγώ έχω dark φόντο γι'αυτό συμβαίνει αυτό. Επίσης, στον οδηγό των παρουσιασεων λέει να μην αλλάζουμε τίποτα από το πινακακι που δίνεται και αυτό έκανα. Δεν το πείραξα καθόλου. Επίσης το κόμικ είναι έγχρωμο, όχι ασπρόμαυρο. 2 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε: Καφεδάκι( αν και απόγευμα), κερασμένα από εμένα! Αν πιω μετά τις 4, καλό βρικολακιασμα μετά 5 Παράθεση
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 07:02 PM Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 116 Content Count: 3844 Reputation: 22867 Achievement Points: 3030 Days Won: 115 With Us For: 1629 Days Status: Online Last Seen: 2 λεπτά πριν Age: 16 Δημοσιεύτηκε Τετάρτη στις 07:02 PM 25 λεπτά πριν, rolandofshire είπε: Θοδωρή εγώ έχω dark φόντο γι'αυτό συμβαίνει αυτό. Ναι, το υποψιάστηκα να σου πω την αλήθεια ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε... Οκ, δεν χάλασε και ο κόσμος, νέος είμαι, τα ματάκια μου βαστούν, θα το πιω και τούτο το πικρό ποτήρι 26 λεπτά πριν, rolandofshire είπε: Επίσης το κόμικ είναι έγχρωμο, όχι ασπρόμαυρο. Διορθώθηκε!!!! 27 λεπτά πριν, rolandofshire είπε: Αν πιω μετά τις 4, καλό βρικολακιασμα μετά Είναι δύο τύποι και μιλάνε - Και που λες, εγώ είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος, γιατί είμαι στα χωρίσματα... - Κι εγώ πήρα ένα αυτοκόλλητο - Πού κολλάει αυτό; - Παντού! Και ξέρεις τι άλλο κολλάει παντού εκτός απ' τα αυτοκόλλητα;;; Τα Disney! Οπότε, τώρα που λες για βρυκολακιάσματα... Κι αν θες κάτι ακόμα πιο extreme: 3 3 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις