Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 16, 2025 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1148 Reputation: 7906 Achievement Points: 1218 Days Won: 22 With Us For: 756 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 05:57 PM Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 16, 2025 ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ: 1981. Ένας συνταγματάρχης, φτάνει σε μια ανασκαφή μετά από αίτημα ενός επιθεωρητή. Ο επιθεωρητής δείχνει στον συνταγματάρχη τα λείψανα ενός στρατιώτη που ανακάλυψαν κάποια εργάτες, σε ένα περίεργο σπήλαιο. Το πτώμα ανήκει στον Χανς Σμιτ, και παράμερα βρίσκεται το ημερολόγιό του, στο οποίο αφηγείται τα φρικιαστικά γεγονότα που έζησε στον πόλεμο, στο διάστημα 1941-1945, όταν η διμοιρία του στην Ρουμανία, συμμάχησε με τον απόκοσμο Λοχαγό Κονστάντα και τους περίεργους στρατιώτες του. Ποια σκοτεινή, θανάσιμη απειλή συνάντησε ο Στρατιώτης, και πώς επηρεάζει τους δύο άντρες που διαβάζουν το ημερολόγιο 35 χρόνια μετά; ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ: Έχουμε ένα σχετικά μικρό horror κόμικ. Ασχολείται με μια ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη θεματική, με βαμπίρ στον ΒΠΠ΄ , έχει αρκετή αγωνία, θέλεις να γυρίσεις την σελίδα. Η εισαγωγή του μεταφυσικού στοιχείου είναι στα κατάλληλα μέρη, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει καλά το horror στοιχείο. Επίσης δεν κινείται σε αναμενόμενα μονοπάτια, έχει πολλές ανατροπές μέχρι το τέλος. Ο Finley-Day χειρίζεται την όλη κατάσταση εξαιρετικά, με απόλυτη μαεστρία στις στιγμές φρίκης και αγωνίας. Παρ' όλα αυτά το σενάριο δείχνει την ηλικία του, με διάφορα στερεότυπα και με τον τρόπο αφήγησης. Διαχέεται από σεναριακές ευκολίες στην αρχή , κυρίως στους χαρακτήρες, οι οποίοι μου φάνηκαν υπερβολικά φτιαχτοί και ηλίθιοι. Αργότερα βέβαια στην ιστορία, υπήρξε αρκετό character development, και ο πρωταγωνιστής φαίνεται αρκετά ζωντανός και ανθρώπινος, με τις ευκολίες να ελαττώνονται σημαντικά. Overall, αξιοπρεπές horror αποτέλεσμα. Το σχέδιο το βρήκα εξαιρετικό, με πολλή λεπτομέρεια και συναίσθημα. Αποτυπώνεται υπέροχα η φρίκη και το μεταφυσικό σημείο με τον σχεδιασμό των Βαμπίρ να ξεχωρίζει. Αν και το σενάριο είναι πολύ καλό, νομίζω ότι και το σχέδιο αποτελεί ξεκάθαρο highlight και σημείο αναφοράς. Εν τέλη, έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος! Αν και, όπως ανέφερα, η ιστορία είναι σχετικά μικρή, παραμένει ανατριχιαστική και πανέμορφη! Την προτείνω ανεπιφύλακτα!!! 16 1 7 Παράθεση
Lelis Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 16, 2025 Member ID: 34230 Group: Members Topic Count: 13 Content Count: 832 Reputation: 7366 Achievement Points: 918 Days Won: 1 With Us For: 2514 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Age: 36 Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 16, 2025 Διαβάστηκε και απο μένα. Και γενικά συμφωνώ με τον φίλο @ Ζάνταφ . Καλό, με το κλασσικό αγγλικό τρόπο αφήγησης, ατμοσφαιρικό που σου περνάει το horror element που θέλει. Το μόνο μου παράπονο, είναι ότι είναι μικρό. Δεν είναι ότι τελειώνει βιαστικά ή άσχημα, αλλά δεν ξέρω μου φάνηκε μικρό. Κατα τα άλλα καλή πρόταση και ειδικά για τους φαν του είδους. 13 Παράθεση
Θοδωρής Καραπάνος Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 8, 2025 Member ID: 36975 Group: Moderator Topic Count: 180 Content Count: 5034 Reputation: 27199 Achievement Points: 3030 Days Won: 146 With Us For: 1873 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 17 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 8, 2025 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ SPOILERS ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το φθινόπωρο του 1980, ο επιθεωρητής της Βερολινέζικης αστυνομίας, ονόματι Μπραντ, καλεί τον Συνταγματάρχη Γκραντ σε ένα εργοτάξιο, όπου οι εργάτες ανακάλυψαν κάτι πολύ παράξενο... Ένα πτώμα Γερμανού στρατιώτη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μαζί με το ημερολόγιό του, στο οποίο περιγράφει την ιστορία του μεταξύ 1941 και 1945, καθώς και διάφορα αποκρυφιστικά σύμβολα στον τοίχο. Η μελέτη του ημερολογίου, μαρτυρά μια ιστορία ολότελα παράλογη και άκρως ανατριχιαστική... Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι κατά την προέλαση των Γερμανών στο Ανατολικό Μέτωπο, έλαβαν χώρα γεγονότα, όχι και τόσο αθώα, που σχετίζονται με μια μυστηριώδη επίλεκτη ομάδα δέκα Ρουμάνων στρατιωτών. Αλλά, το πιο συνταρακτικό... ακόμα και στο 1980, 35 ολόκληρα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου, οι σκοτεινές δυνάμεις εξακολουθούν να δρουν στο σκοτάδι, σκορπώντας τρόμο... Μια ιστορία στην οποία τίποτα, και κυρίως, κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται... ΣΕΝΑΡΙΟ Αν και συνήθως αποφεύγω τα horror comics, επειδή απλούστατα, μου φαίνεται ότι τις περισσότερες φορές αναλώνονται σε διάφορες κλισέ θεματικές, καταλήγοντας αναμενόμενες ιστορίες, για το συγκεκριμένο έκανα μια εξαίρεση και μάλιστα αποτελούσε μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες εκδόσεις της Jemma για το AthensCon. Ε ναι λοιπόν, μπορώ να πω ότι άξιζε απόλυτα την προσμονή! Την πλοκή και το σενάριο, τα οποία υπογράφει ο Gerry Finley-Day, αν και όντως χρησιμοποιούν πολλές από τις νόρμες του είδους, όπως το υπερφυσικό στοιχείο, τα ερημικά σκηνικά, καθώς επίσης και οι απανωτές ανατροπές, κλιμακώνονται τόσο καλά που κυριολεκτικά μου κοβόταν ανά σημεία η ανάσα! Επίσης, το ότι δημοσιεύθηκε αρχικά σε εβδομαδιαίες συνέχειες στο 2000AD, πιστεύω καθιστούσε την αγωνία ακόμα υψηλότερη, αφού οι αναγνώστες, έπρεπε να αναμείνουν μία ολόκληρη εβδομάδα για να διαβάσουν τη συνέχεια. Ακόμα το τέλος δεν θα πω ότι ήταν αναμενόμενο... Ήξερα ότι θα τελείωνε κάπως έτσι, αλλά δεν μπορούσα μέχρι και τη σελίδα στην οποία έγινε η μεγάλη αποκάλυψη να είμαι βέβαιος για το αν ο επιθεωρητής ή ο Συνταγματάρχης ή τέλος πάντων κάποιος τρίτος ήταν ο... Σιγά μην σας το αποκαλύψω... Να σημειωθεί εδώ βέβαια, ότι υπάρχουν και κάποιες καλτιές αναφορικά με την αντιμετώπιση των τεράτων, όπως λόγου χάρη η ακόλουθη φράση:" Φύγε απέθαντο κάθαρμα- Εξαφανίσου μπροστά στη δύναμη του Σταυρού", το οποίο βέβαια είναι λογικό να λέγεται από έναν Γερμανό οπλίτη της δεκαετίας του '40 που έχει να αντιμετωπίσει τόσο τους Σοβιετικούς που επιτίθενται από παντού, την απώλεια των συντρόφων του, αλλά και την προέλαση των τεράτων... Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι σε γενικές γραμμές, κι αν ξεπεράσουμε αυτές τις "αστείες" στιγμές, το σενάριο είναι ΠΟΛΥ δυνατό! ΣΧΕΔΙΟ Το σχέδιο υπογράφει ο μεγάλος Carlos Ezquerra, του οποίου δουλειές έχω διαβάσει και στη συλλογή της Sελινι κι έχω να πω ότι μέσω της σύγκρισης του παρόντος άλμπουμ και των περιπετειών του δικαστή αναδεικνύεται το πολύπλευρο ταλέντο του, αφού έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική σχεδιαστική γραμμή από αυτή που μας είχε συνηθίσει στον Δικαστή, με περισσότερες γραμμές, πιο "βρώμικο" και ακαθόριστο στυλ, ενώ παίζει πολύ και με τη διανομή του χώρου της σελίδας σε καρέ, απορρίπτοντας τον παραδοσιακό/ συμβατικό τρόπο τεμαχισμού της σε τετράγωνα καρέ, αλλά ανάλογα την ατμόσφαιρα και το πρόσωπο στο οποίο εστιάζει κάθε φορά, διαφοροποιείται το σχήμα και το μέγεθος των πάνελ. Να πω επίσης, ότι - προσωπικά τουλάχιστον- μου θύμισε το σχέδιο του Malk, αλλά κάπως περισσότερο αφαιρετικό και λιγότερο επιβλητικό. Τέλος, τα πολύ έντονα μελάνια πιστεύω, συνέβαλαν καθοριστικά στην ένταση της ανατριχιαστικής ατμόσφαιρας. ΕΚΔΟΣΗ Η έκδοση της Jemma είναι- ως συνήθως- υποδειγματική. Οι διαστάσεις 26.0 x 20.0 , το άλμπουμ ασπρόμαυρο, με παχιά εκτύπωση των μελανιών, πάνω στο πορώδες χαρτί, έτσι που αισθάνεσαι για τα καλά την ιστορία και το σχέδιο. Αντίστοιχα, όσον αφορά την επιμέλεια δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα( για την ακρίβεια, του έχει ξεφύγει ένα γράμμα σε ένα μπαλονάκι κι έχει πάει από κάτω), αλλά αυτό είναι πταίσμα...!!! Μιλάμε για μια υπέροχη δουλειά, η οποία βέβαια θα ήθελα ιδανικά να συνοδευόταν από κάποιο αρθράκι ή να έχει κάποια πληροφορία για τη δημιουργία της ιστορίας! Αλλά και πάλι, μόνο και μόνο που είδαμε το συγκεκριμένο έργο, όμορφα επιμελημένο, αρκεί! ΣΥΝΟΨΗ Μια πολυαναμενόμενη έκδοση, η οποία άξιζε όσο δεν πάει την προσμονή εκ μέρους μου! Πολύ καλά ισορροπημένη η ποιότητα της έκδοσης με αυτή της ιστορίας. Αξίζει πιστεύω να αγοραστεί όχι μόνο από τους φαν της βρετανικής σκηνής, αλλά και από όσους θα ήθελαν να διαβάσουν ένα καλογραμμένο horror κόμικ! Τα σκαναρίσματα έγιναν από εμένα( γι' αυτό έχουν το χάλι τους το μαύρο)! 9 Παράθεση
MARIELOS Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 18, 2025 Member ID: 32941 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 518 Reputation: 4144 Achievement Points: 578 Days Won: 2 With Us For: 2824 Days Status: Offline Last Seen: 5 ώρες πριν Age: 48 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 18, 2025 Το πήρα πρόσφατα και το διάβασα και ξαναθυμήθηκα την ιστορία από το Αγόρι. Το περίεργο είναι ότι συγχρόνως στο νέο τεύχος του 2000 AD έχει μια ολοκαίνουργια μίνι ιστορία με πρωταγωνιστή τον βρυκόλακα Κωστάντα πριν βρεθεί στο μέτωπο (μπαίνει σε ένα καράβι και σκοτώνει ότι βρει μπροστά του). Κάτι σαν πρίκουελ της ιστορίας που έβγαλε η Jemma. 6 Παράθεση
coppiman Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 8 Member ID: 43204 Group: Νέα Μέλη Topic Count: 0 Content Count: 18 Reputation: 87 Achievement Points: 18 Days Won: 0 With Us For: 264 Days Status: Offline Last Seen: Τρίτη στις 07:09 AM Δημοσιεύτηκε Ιανουαρίου 8 Μόλις διαβάστηκε. Κάπως "λίγο" να σας πω την αλήθεια μου φάνηκε. Σαν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο της "κομπανίας" στη μέση. Θα μπορούσε να έχει χτίσει πολύ καλύτερα το μύθο τους θεωρώ. Ωραίο και το φινάλε, αλλά κάπως - δυστυχώς - το είδα να έρχεται. Ίσως ήταν να διαβαστεί την περίοδο ακριβώς που βγήκε και τώρα έχω "μεγαλώσει" πολύ; Δεν ξέρω. Αλλά 3/5 μπορώ να του βάλω. Όσο για το σκίτσο, είναι πολύ ταιριαστό στο όλο θέμα του πολέμου και της αγωνίας και αβεβαιότητας της όλης περιόδου. Είναι έντονο και δύσκολο κάτι ώρες να το αναγνωρίσεις. Σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα, αλλά το βρίσκω πολύ καλό για τη συνθήκη του κόμικ αυτού. 6 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις