Μετάβαση στο περιεχόμενο

Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
DOG MAN
Σενάριο/Kείμενα:
Dav Pilkey
Σχέδιο:
Dav Pilkey
Σχέδιο εξωφύλλου:
Dav Pilkey
Hμερ. έκδοσης:
14-05-2020
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  (Λείπουν τα: 1, 3-7)
Τεύχη:
8
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
15.0 x 20.5
Σελίδες:
240
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σοφία Γρηγορίου
Επιμέλεια:
Αναστασία Σακελλαρίου
Πρωτότυπος τίτλος:
Dog Man
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-618-01-3445-2 (#02), 978-618-01-4975-3 (#08)
Ονομαστική τιμή:
12,20€ (#01), 14,40€ (#02), 14,39€ (#08)

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12986
  • Reputation:   95127
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4654 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

DOGMAN_0002.jpg  DOGMAN_0008.jpg

 

Ο λόγος για τον Dog Man, έναν χαρακτήρα που επινόησε το ευρηματικό μυαλό του Dav Pilkey, ο οποίος εκτός αυτού είναι κι ο “πατέρας” του Καπετάν Βράκα

 

Όλα ξεκινούν σε μία πόλη στην οποία το έγκλημα ανθεί. Δεν υπάρχουν, όμως, οι κλασικοί εγκληματίες όπως τους γνωρίζουμε, αλλά… σατανικές γάτες που σπέρνουν τον όλεθρο στους αθώους κι έντιμους πολίτες. Ένας ατρόμητος Αστυνομικός κι ο σκύλος του, λοιπόν, έχουν διαπρέψει στο να διατηρούν την τάξη κι αποτελούν το ιδανικό δίδυμο στο να κρατούν την πόλη ασφαλή από τα κακοποιά στοιχεία. Ένα βράδυ, δυστυχώς, αυτό το δίδυμο θ’ αναγκαστεί να χωρίσει, η μάλλον να ενωθεί ακόμα περισσότερο! Κατά την διάρκεια μίας αποστολής κατά την οποία πρέπει να απενεργοποιήσουν μία βόμβα, τα πράγματα πάνε στραβά και οι δύο τους καταλήγουν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο! Οι γιατροί βγάζουν την διάγνωση. Το κεφάλι του Αστυνομικού πεθαίνει και το σώμα του σκύλου επίσης. Αποφασίζεται, λοιπόν, να κοπεί το υγιές κεφάλι του σκύλου και να κολληθεί στο υγιές σώμα του Αστυνομικού. Έτσι γεννιέται ο Dog Man! :nek: Ο νέος χαρακτήρας πλέον διαθέτει όλα τα προτερήματα των δύο ηρώων, αλλά και κάποια από τα… κουσούρια τους! 

 

 

Εσ01.jpg

 

Οι περιπέτειες του Dog Man κυκλοφορούν και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Κάθε βιβλίο περιέχει αυτοτελείς ιστορίες, άλλες μικρές σε διάρκεια κι άλλες μεγαλύτερες, ενώ δεν λείπουν και οι σελίδες με παιχνίδια κι αστεία. 

 

Εσ02.jpg

 

Προσωπικά, μπορεί να ξεκίνησα να διαβάζω το κόμικ με μία ελαφρότητα ότι πρόκειται να διαβάσω κάτι που δεν απευθύνεται πλέον στην ηλικία μου, εντούτοις με κράτησε στις σελίδες του. Η πλοκή ξεδιπλώνεται εύστοχα και κλιμακωτά, έχει δυνατά σημεία δράσης κι έντασης, ενώ δεν λείπουν και οι αστείες καταστάσεις. Μπορώ να πω ότι ο Pilkey έχει χτίσει ένα σύμπαν για τον ήρωά του καθόλου πρόχειρο. Απεναντίας όλο το τοπικό πλαίσιο και οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή είναι προσεγμένοι και με βάθος. Μάλιστα, εντόπισα αρκετές σκηνές στις οποίες ακόμα κι ο πρωταγωνιστής έρχεται σε δεύτερη μοίρα! 

 

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία συμπαθητική παιδική σειρά, που όμως διαθέτει αρκετά σημεία που θα τα χαρακτηρίζαμε περισσότερο ενήλικα (όπως κάποιες βίαιες σκηνές ή το origin του χαρακτήρα). 

 

Εικαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα στυλ που θυμίζει αυτό των “Κουραφέλκυθρων”! :P  Το σχέδιο είναι μονοδιάστατο, στατικό και χωρίς κάποιο δυνατό σημείο, ενώ και η γραμματοσειρά είναι “χειρόγραφη” και βγάζει μία παιδικότητα. Το χρώμα μού άρεσε περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα, ενώ πιστεύω ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και στον τομέα της μετάφρασης, με εύστοχες προσθήκες ελληνικών τραγουδιών και λέξεων της καθομιλουμένης. :clap2:

 

Εσ03.jpg

 

Η έκδοση είναι πολυτελής, αλλά μικρή το δέμας. Βέβαια, αν κρίνουμε από το περιεχόμενο, δεν απαιτείται μεγαλύτερο μέγεθος. Το χαρτί από το οποίο αποτελούνται οι εσωτερικές σελίδες είναι παχύ και γυαλιστερό, με τέλεια εκτύπωση κι απόδοση της χρωματικής παλέτας, ενώ η έκδοση είναι σκληρόδετη. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για τα άγαρμπα παιδικά δάχτυλα! :P  Στο συνοδευτικό υλικό μπορούμε να εντάξουμε μία σελίδα που λέει δύο λόγια για τον συγγραφέα, ενώ μετά το τέλος του βιβλίου βρίσκουμε διαφημιστικό υλικό της εκδοτικής για τις υπόλοιπες δουλειές του δημιουργού που κυκλοφορούν στην χώρα μας. 

 

Η επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής έκδοσης

 

Πολλές ευχαριστίες στον φίλο @ nikos99  για την διάθεση του τεύχους #02 και #08. :thanks:

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.