Jump to content

Indian

Recommended Posts

Τίτλος:
DOG MAN
Σενάριο/Kείμενα:
Dav Pilkey
Σχέδιο:
Dav Pilkey
Σχέδιο εξωφύλλου:
Dav Pilkey
Hμερ. έκδοσης:
14-05-2020
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  (Λείπουν τα: 1, 3-7)
Τεύχη:
8
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
15.0 x 20.5
Σελίδες:
240
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Σοφία Γρηγορίου
Επιμέλεια:
Αναστασία Σακελλαρίου
Πρωτότυπος τίτλος:
Dog Man
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-618-01-3445-2 (#02), 978-618-01-4975-3 (#08)
Ονομαστική τιμή:
12,20€ (#01), 14,40€ (#02), 14,39€ (#08)

 • Member ID:  20,685
 • Group:  Administrator
 • Topic Count:  747
 • Content Count:  12,795
 • Reputation:   93,756
 • Achievement Points:  9,268
 • Days Won:  424
 • With Us For:  4,592 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  42

DOGMAN_0002.jpg  DOGMAN_0008.jpg

 

Ο λόγος για τον Dog Man, έναν χαρακτήρα που επινόησε το ευρηματικό μυαλό του Dav Pilkey, ο οποίος εκτός αυτού είναι κι ο “πατέρας” του Καπετάν Βράκα

 

Όλα ξεκινούν σε μία πόλη στην οποία το έγκλημα ανθεί. Δεν υπάρχουν, όμως, οι κλασικοί εγκληματίες όπως τους γνωρίζουμε, αλλά… σατανικές γάτες που σπέρνουν τον όλεθρο στους αθώους κι έντιμους πολίτες. Ένας ατρόμητος Αστυνομικός κι ο σκύλος του, λοιπόν, έχουν διαπρέψει στο να διατηρούν την τάξη κι αποτελούν το ιδανικό δίδυμο στο να κρατούν την πόλη ασφαλή από τα κακοποιά στοιχεία. Ένα βράδυ, δυστυχώς, αυτό το δίδυμο θ’ αναγκαστεί να χωρίσει, η μάλλον να ενωθεί ακόμα περισσότερο! Κατά την διάρκεια μίας αποστολής κατά την οποία πρέπει να απενεργοποιήσουν μία βόμβα, τα πράγματα πάνε στραβά και οι δύο τους καταλήγουν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο! Οι γιατροί βγάζουν την διάγνωση. Το κεφάλι του Αστυνομικού πεθαίνει και το σώμα του σκύλου επίσης. Αποφασίζεται, λοιπόν, να κοπεί το υγιές κεφάλι του σκύλου και να κολληθεί στο υγιές σώμα του Αστυνομικού. Έτσι γεννιέται ο Dog Man! :nek: Ο νέος χαρακτήρας πλέον διαθέτει όλα τα προτερήματα των δύο ηρώων, αλλά και κάποια από τα… κουσούρια τους! 

 

 

Εσ01.jpg

 

Οι περιπέτειες του Dog Man κυκλοφορούν και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Κάθε βιβλίο περιέχει αυτοτελείς ιστορίες, άλλες μικρές σε διάρκεια κι άλλες μεγαλύτερες, ενώ δεν λείπουν και οι σελίδες με παιχνίδια κι αστεία. 

 

Εσ02.jpg

 

Προσωπικά, μπορεί να ξεκίνησα να διαβάζω το κόμικ με μία ελαφρότητα ότι πρόκειται να διαβάσω κάτι που δεν απευθύνεται πλέον στην ηλικία μου, εντούτοις με κράτησε στις σελίδες του. Η πλοκή ξεδιπλώνεται εύστοχα και κλιμακωτά, έχει δυνατά σημεία δράσης κι έντασης, ενώ δεν λείπουν και οι αστείες καταστάσεις. Μπορώ να πω ότι ο Pilkey έχει χτίσει ένα σύμπαν για τον ήρωά του καθόλου πρόχειρο. Απεναντίας όλο το τοπικό πλαίσιο και οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή είναι προσεγμένοι και με βάθος. Μάλιστα, εντόπισα αρκετές σκηνές στις οποίες ακόμα κι ο πρωταγωνιστής έρχεται σε δεύτερη μοίρα! 

 

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία συμπαθητική παιδική σειρά, που όμως διαθέτει αρκετά σημεία που θα τα χαρακτηρίζαμε περισσότερο ενήλικα (όπως κάποιες βίαιες σκηνές ή το origin του χαρακτήρα). 

 

Εικαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα στυλ που θυμίζει αυτό των “Κουραφέλκυθρων”! :P  Το σχέδιο είναι μονοδιάστατο, στατικό και χωρίς κάποιο δυνατό σημείο, ενώ και η γραμματοσειρά είναι “χειρόγραφη” και βγάζει μία παιδικότητα. Το χρώμα μού άρεσε περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα, ενώ πιστεύω ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και στον τομέα της μετάφρασης, με εύστοχες προσθήκες ελληνικών τραγουδιών και λέξεων της καθομιλουμένης. :clap2:

 

Εσ03.jpg

 

Η έκδοση είναι πολυτελής, αλλά μικρή το δέμας. Βέβαια, αν κρίνουμε από το περιεχόμενο, δεν απαιτείται μεγαλύτερο μέγεθος. Το χαρτί από το οποίο αποτελούνται οι εσωτερικές σελίδες είναι παχύ και γυαλιστερό, με τέλεια εκτύπωση κι απόδοση της χρωματικής παλέτας, ενώ η έκδοση είναι σκληρόδετη. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για τα άγαρμπα παιδικά δάχτυλα! :P  Στο συνοδευτικό υλικό μπορούμε να εντάξουμε μία σελίδα που λέει δύο λόγια για τον συγγραφέα, ενώ μετά το τέλος του βιβλίου βρίσκουμε διαφημιστικό υλικό της εκδοτικής για τις υπόλοιπες δουλειές του δημιουργού που κυκλοφορούν στην χώρα μας. 

 

Η επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής έκδοσης

 

Πολλές ευχαριστίες στον φίλο @ nikos99  για την διάθεση του τεύχους #02 και #08. :thanks:

 

 

:beer: 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.