Μετάβαση στο περιεχόμενο

SPIDER-MEN


hudson

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
SPIDER-MEN
Σενάριο/Kείμενα:
Brian Michael Bendis
Σχέδιο:
Sara Pichelli
Σχέδιο εξωφύλλου:
Jim Cheung, Justin Ponsor
Hμερ. έκδοσης:
16-10-2023
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Υπερηρωικό
Μέγεθος:
17.0 x 26.0
Σελίδες:
124
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Χρήστος Τσέλιος
Lettering:
Cory Petit
Χρωματισμός:
Justin Ponsor
Επιμέλεια:
Χρήστος Τσέλιος
Πρωτότυπος τίτλος:
Spider-Men (#1-5)
Προέλευση:
Αμερικανική
ISBN:
978-618-5797-22-5
Ονομαστική τιμή:
15,50€

  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2224
  • Reputation:   22119
  • Achievement Points:  2263
  • Days Won:  59
  • With Us For:  2355 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  43

 

SPIDER-MEN_0001.jpg  SPIDER-MEN_0001z.jpg

 

 

Η "Anubis" 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία στην Αμερική του κόμικ SPIDER-MEN αποφάσισε να το φέρει και στη χώρα μας.

Είναι ένα miniseries comic book που αποτελείται από 5 τεύχη (Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2012) που έγραψε ο Brian Michael Bendis και σχεδίασε η Sara Pichelli.

Εδώ συναντιέται για πρώτη φορά ο Spider-Man/Peter Parker του κανονικού σύμπαντος της Marvel με τον Spider-Man/Miles Morales του Ultimate σύμπαντος.

 

Από την εκδοτική

ΟΙ ΣΠΑΙΝΤΕΡ-ΜΑΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ!

Χάρη στις διαστατικές μηχανορραφίες του Μυστέριο, ο Πίτερ Πάρκερ του κλασικού σύμπαντος της Marvel συναντά τον Μάιλς Μοράλες, το νέο αραχνάκια του Ultimate Σύμπαντος, σε μια μοναδική ιστορία-ορόσημο. Ο νέος Σπάιντερ-Μαν είναι σίγουρο ότι θα μάθει πολλά για τη δύναμη και την ευθύνη από την ενήλικη εκδοχή του νεκρού ειδώλου του. Όμως, τι μαθήματα επιφυλάσσει η μοίρα για τον ενήλικα Πίτερ, ο οποίος βρίσκεται σε έναν κόσμο που είναι ταυτόχρονα οικείος μα και εντυπωσιακά διαφορετικός – έναν κόσμο στον οποίο πέθανε νέος, αλλά οι φίλοι, οι εχθροί και τα αγαπημένα του πρόσωπα ζουν ακόμα;

 

Η Υπόθεση

Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη του κανονικού σύμπαντος της Marvel, ο Spider-Man κάνει την κλασική του περιπολία και όπως πάντα μονολογεί για το τι γίνεται στην ζωή του, σταματάει ένα κυνηγητό μεταξύ αστυνομίας και εγκληματιών και μετά από αυτό συνεχίζει να περιφέρεται ψάχνοντας ξανά για μπελάδες. Καταλήγει σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη όπου βλέπει μια δέσμη φωτός, κάποια πηγή ενέργειας. Ξαφνικά εμφανίζεται ο Mysterio, μονομαχούν και ο Spider-Man χωρίς να το καταλάβει, ύστερα από έναν πυροβολισμό που απέφυγε με αποτέλεσμα να χτυπήσει την δέσμη φωτός, απορροφάται από αυτή και περνάει σε έναν άλλον κόσμο. Εκεί συναντάει τον Spider-Man/Miles Morales. Μετά από την αρχική τους έκπληξη και τις εκατέρωθεν εξηγήσεις και με την βοήθεια του Nick Fury του Ultimate σύμπαντος και κάποιων Ultimates (οι Avengers αυτού του σύμπαντος) προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να ξανά γυρίσει ο SpiderMan/Peter Parker στο δικό του σύμπαν. Στο μεταξύ έρχεται σε επαφή με την θεία Μέι και την Γκουέν Στέισι, μαθαίνει τι απέγινε ο Peter Parker αυτού του σύμπαντος και στο τέλος φυσικά ύστερα από μια ακόμα μάχη με τον Mysterio (που βρήκε τρόπο να περάσει και αυτός στο ultimate σύμπαν) επιστρέφει στον κόσμο του.

 

1.thumb.jpg.3353c1fe7aaa2529a4f6c60ad4b87609.jpg2.thumb.jpg.37280da604d170c32956f456285a5fac.jpg

 

Σχολιασμός

Ένα κόμικ που διαβάστηκε μονορούφι, ευχάριστο, με ένα καλό σχέδιο.

Έχω την αίσθηση ότι αν το διάβαζα την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε θα το έβρισκα πολύ πιο ενδιαφέρον. Αλλά μετά από τόσα χρόνια που έχουμε δει την εξέλιξη του αραχνοσύμπαν με τους πολλούς Spider-man από διάφορα σύμπαντα, να συναντιούνται, να συγκρούονται, να πολεμάνε κτλ, φαίνεται λίγο απλό.

Φυσικά αυτό δεν αναιρεί την αξία του και ότι δεν πρέπει να το διαβάσουμε και να δούμε την αρχή όλου αυτού που ακολούθησε.

Είναι μια καλή κλασική ιστορία.

 

Η Έκδοση

Η Έκδοση στα στάνταρ της εκδοτικής, κλασικό αμερικάνικο μέγεθος, γυαλιστερό εξώφυλλο, καλή εκτύπωση.

Μετάφραση και επιμέλεια όπως πάντα πολύ καλή.

Στα έξτρα μόνο κάποια εναλλακτικά εξώφυλλα.

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3879
  • Reputation:   35258
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2055 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Το διάβασα και μπορώ να πω ότι με άφησε πάρα πολύ ικανοποιημένο. Η ιστορία επικεντρώνεται στον Peter Parker του κύριου σύμπαντος της Marvel που μέσω μιας πύλης που έχει φτιάξει ο Mysterio οδηγείται στο Ultimate σύμπαν της. Εκεί έχουμε τη γνωριμία του με τον Miles Morales και φυσικά την αποδοχή ότι σε ένα άλλο σύμπαν ο Peter Parker είναι νεκρός και οι May, Gwen, MJ έχουν ακολουθήσει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Επίσης λειτουργεί σαν μια στιγμή-passing of the torch από τον Peter στον Miles δίνοντας του συμβουλές και λέγοντας του για τη ζωή του ως ήρωας. Αυτό που νομίζω είναι ότι ο Mysterio και οι κακοί του σε παραισθήσεις ήταν τελικά αχρείαστοι (μόνο για το μπες-βγες στο άλλο σύμπαν :lol: ) και η φοβερή σεναριακή δουλειά έγινε στη συναισθηματική φόρτιση που είχε η συνάντηση του Peter του κύριο Universe με τους συγγενείς του στο Ultimate σύμπαν.

 

Λειτουργεί γενικά σαν προπομπός σειρών και events με ταξίδια στο Multiverse και συναντήσεις διαφορετικών εκδοχών του Spider-Man όπως στο Spider-Verse. Το σχέδιο της Pichelli είναι φανταστικό και η χημεία της με τον Bendis είναι προφανής σε κάθε κεφάλαιο. Από εκεί και μετά θα πω προσωπικά μπράβο στην Anubis, γιατί τέτοιες ιστορίες χρειαζόμαστε γενικά. Ούτε νέα κεφάλαια, ούτε events που θέλουν background reading και έχουν πολλά tie-ins, αλλά μικρές σε μέγεθος και κυρίως αυτόνομες και σημαντικές ιστορίες για τον εκάστοτε ήρωα. Το Spider-Men είναι μια καλή επιλογή, ξεχωρίζει με το κλασικό για Ultimate σύμπαν σχέδιο του και το σενάριο είναι σε κάποια σημεία πολύ έντονο και δυνατό. Το προτείνω σε φαν Αραχνάκια που θέλουν και κάτι από Miles Morales.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.