Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΛΑΘΟΣ ΗΡΩΣ: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ


Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΛΑΘΟΣ ΗΡΩΣ: Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Αδριανός Σταγγίδης
Σχέδιο:
Αδριανός Σταγγίδης
Σχέδιο εξωφύλλου:
Αδριανός Σταγγίδης
Hμερ. έκδοσης:
05-2023
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
14.0 x 20.5
Σελίδες:
84
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Επιμέλεια:
Ελευθερία Σκλάβου
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5623-29-6
Ονομαστική τιμή:
7,50€

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12986
  • Reputation:   95138
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  430
  • With Us For:  4655 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

LATHOSIROS_0001.jpg  LATHOSIROS_0001z.jpg

 

Ο Αδριανός Σταγγίδης, γνωστός για τα πολύ όμορφα φανζίν του “Ψαράκια” και “Νερόκοτα: 10+1 ιστορίες αφροσύνης και μωρίας”, μπαίνει στα σαλόνια των επαγγελματικών εκδόσεων και τίθεται υπό την εκδοτική αιγίδα της JEMMA.

 

Το νέο του πόνημα, στο οποίο έχει επιμεληθεί το σενάριο και το σχέδιο, ονομάζεται “Ο Λάθος Ήρως: Η πριγκίπισσα και ο εραστής” και στο οποίο γνωρίζουμε τον Τζίμι Καμάκη, έναν ριψοκίνδυνο χαρακτήρα, που όμως δεν είναι κι ο καλύτερος στις φιλοφρονήσεις προς το γυναικείο φύλλο. Το αντίθετο θα λέγαμε. Είναι ένας λίγδας πέφτουλας! :lol:

 

Εσ04.jpg

 

Ο Τζίμις, λοιπόν, καλείται από τον Δήμαρχο της περιοχής “Δέκα Κατσίκια” (ο οποίος γνωρίζει τον πατέρα του) για να τον βοηθήσει σε μία τραγική περίπτωση. Η Ροσελία, κόρη του Εσμεράλδου Φον Γουέλινγκτον, μεγάλου ονόματος στην περιοχή, έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ο πλούσιος πατέρας της δίνει όσα-όσα για να την ελευθερώσει και να τιμωρήσει τον απαγωγέα. Επιστρατεύεται, λοιπόν, ο Τζίμις και ξεκινάει, μαζί με τον πιστό του Κορνήλιο (μία γιγαντιαία χελώνα) για το εξοχικό της οικογένειας Γουέλινγκτον, όπου ο απαγωγέας έχει κάνει κατάληψη. Και η περιπέτεια αρχίζει… 

 

Εσ01.jpg

 

Έχοντας διαβάσει το πειρατικό του κόμικ “Ψαράκια”, που μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις, ξεκίνησα να διαβάζω το παρόν κόμικ με καλή διάθεση κι ομολογώ ότι δεν με απογοήτευσε. Έχουμε ένα σενάριο, που στηρίζεται επάνω στο κωμικό στοιχείο, αλλά δεν αφήνεται μόνο στο αστείο και χτίζει μία ενδιαφέρουσα πλοκή, με αξιόλογη αφήγηση, καλοστημένους χαρακτήρες, ενώ δεν λείπει και το αναπάντεχο plot twist όσο πλησιάζουμε στο φινάλε. Η ένταση ανεβαίνει εκθετικά όσο πλησιάζουμε στην τελική αναμέτρηση, ενώ δεν λείπουν και οι σκηνές δράσης και μάχης. 

 

Εσ03.jpg

 

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι είναι ένα κόμικ που πολλοί αναγνώστες θα το βρουν του γούστου τους, καθώς συνδυάζει το χιούμορ με την δράση και την έξυπνη πλοκή. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους. :) 

 

Ο εικαστικός τομέας φέρνει πολύ σε manga, ενώ το όλο σουλούπι του κεντρικού πρωταγωνιστή μού έφερε στο μυαλό κάτι από την “Μαύρη Φουστανέλα”, του Χρήστου Σταμπουλή. Ίσως ο Αδριανός να άντλησε την έμπνευσή του από εκεί. Ποιος ξέρει? :thinking: Τα καρέ έχουν πολλές λεπτομέρειες και καλό μελάνωμα. Δυνατό σημείο, αν αναλογιστούμε ότι επικρατούν μόνο οι τόνοι του άσπρου και του μαύρου. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και καρέ που είναι παραφορτωμένα και αλλοιώνουν λίγο το τελικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, πάντως και το σχέδιο ακολουθεί την πορεία του σεναρίου. Αυτή προς το θετικό πρόσημο. :) 

 

Εσ02.jpg

 

Εκδοτικά έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό προς μεσαίο έντυπο, το οποίο φέρει ματ και παχύ χαρτί στο εσωτερικό. Για την εκτύπωση διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, μιας και το μελάνωμα μού φάνηκε πολύ άτονο και ξεθωριασμένο. Δεν γνωρίζω αν μιλάμε για αστοχία του τυπογραφείου ή αν πρόκειται για κάποια τεχνοτροπία του καλλιτέχνη. Το εξώφυλλο έχει ικανοποιητικό πάχος, ενώ την κόλλα στην ράχη την βρήκα ανθεκτική. Δυστυχώς αυτός που θέλει τα κόμικς του να έχουν κάποιο εξτραδάκι (όπως η αφεντιά μου) θα απογοητευτεί οικτρά. Το τεύχος δεν… αποκλίνει ούτε μία μοίρα από την απλή παράθεση του κόμικ. :P 

 

Ο λογαριασμός του δημιουργού στο Instagram

Αφιέρωμα στην εκδοτική

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35249
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2055 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Μου αρέσει αυτό που κάνει η Jemma με πιο νέους δημιουργούς, τους οποίους αξιοποιεί όταν βλέπει potential. Ο Αδριανός Σταγγίδης είναι αναμφίβολα τέτοιος, αφού τον γνώρισα με τις περσινές παρουσιάσεις της Νερόκοτας και του ΚΑΤΑΝ και οφείλω να πω πως ειδικά το πρώτο είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές αυτοεκδόσεις που έχω διαβάσει και θέλω να το αγοράσω για τη δική μου βιβλιοθήκη και να το ξαναδιαβάσω. Ο Λάθος Ήρως λοιπόν είναι το νέο πόνημα του δημιουργού και τα δύο σήμερα κατατεθέν του είναι εδώ. Το πρώτο είναι το ιαπωνικό-manga στυλ σχεδίασης σε συνδυασμό με ελληνικές ορολογίες και κουλτούρα και το δεύτερο το έξυπνο χιούμορ που μάλιστα εξυψώνεται με τη χρήση βρισιών όπου χρειάζεται.

 

Το ότι ο πρωταγωνιστής μας λέγεται Τζίμις Καμάκης και το κόμικ ξεκινάει με τον ίδιο να τραγουδάει το Αχάριστη κι αλήτισσα θέτει εξαιρετικά τον τόνο για τη συνέχεια του κόμικ, στο οποίο ο Τζίμις ως σωστός ήρωας (ίσως και όχι) προσλαμβάνεται για να σώσει μια πριγκίπισσα, αλλά εκείνος ως αμοιβή θέλει μόνο εκείνη. Η συνέχεια είναι εξαιρετικά σουρεαλιστική αλλά χρησιμοποιούνται πολλές ατάκες και αστεία από καθημερινές καταστάσεις που ζούμε, το χιούμορ είναι πάρα πολύ καλό και ο πρωταγωνιστής μας ένα απίστευτο σούργελο που λατρεύεις να μισείς. Ο Λάθος Ήρως είναι ένα κόμικ που δείχνει όλο το ταλέντο του Σταγγίδη και αν γουστάρεις το ιδιότυπο σχέδιο (ειλικρινά δε θυμάμαι κάτι άλλο τόσο κοντά σε manga από Έλληνα γιατί δε διαβάζω) και το ιδιαίτερο είδος των αστείων του, δε βρίσκω λόγο να μην το στηρίξεις. Προσωπικά ελπίζω να πάει καλά και να εξελιχθεί σε σειρά και ίσως να ξαναδούμε και τους χαρακτήρες της αγαπημένης Νερόκοτας.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.