Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
EQUIDISTANCE
Σενάριο/Kείμενα:
Αύγουστος Κανάκης, Ντέννις Γιατράς
Σχέδιο:
Αύγουστος Κανάκης, Ντέννις Γιατράς
Σχέδιο εξωφύλλου:
Αύγουστος Κανάκης, Ντέννις Γιατράς
Εκδοτική:
NERDULA CREATIVE LAB Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
04-2022
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Σειρά/Συνεχόμενα
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Επιστ. Φαντασίας
Μέγεθος:
16.5 x 26.0
Σελίδες:
52
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Επιμέλεια:
Ελένη Πουλερέ, Γιώργος Σούλας, Άννα-Μαρία Καλογεράκη
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-85651-4-2
Ονομαστική τιμή:
10€

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12966
  • Reputation:   94911
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4646 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  42

EQUIDISTANCE_0001.jpg  EQUIDISTANCE_0001z.jpg

 

Equidistance λοιπόν. Ένα (ακόμα) πόνημα της νεοσύστατης εκδοτικής εταιρείας που έχει για μπροστάρη τον αγαπητό μας καλλιτέχνη, τον… αδάμαστο Γιάννη Ρουμπούλια

 

Το συγκεκριμένο κόμικ, το οποίο φαίνεται να είναι σειρά, ακολουθεί τις ζωές δύο νεαρών ανθρώπων, που μπορεί να έχουν πολλά κοινά, έχουν όμως και μία βασική διαφορά. Βρίσκονται σε διαφορετικές χρονολογίες και… πλανήτες! :NoNo: Ο Μανού, ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι, το οποίο έχει διαγνωστεί από τα έξι του χρόνια με μία εκφυλιστική πάθηση των πνευμόνων και χρησιμοποιεί συμπυκνωτή οξυγόνου, ζει στο 2011 και περνάει πολλές ώρες στο σπίτι (μιας και δεν μπορεί να κάνει πολλά λόγω της ασθένειάς του), συντροφιά με τον κολλητό του τον Γιουτζίν. Στον αντίποδα, μεταφερόμαστε στο (φανταστικό) έτος 27 M.P., όπου βλέπουμε τον 21χρονο Έρλαντ να έχει μόλις απολυθεί από την δουλειά του κι έχει μπει σε μπελάδες, μιας και για να συνεχίσει να είναι ισότιμο μέλος της Εσπεριανής Ομοσπονδίας, πρέπει να εργάζεται σκληρά. Αυτό έχει επηρεάσει την ψυχολογία του και μάταια η μητέρα του θέλει να τον βοηθήσει, μιας κι εκείνος προσπαθεί να στηριχθεί μόνος του στα πόδια του. Όταν, λοιπόν, ύστερα από ένα ατυχές συμβάν (???) γίνεται μία έκρηξη στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στο οποίο εργαζόταν ο Έρλαντ, φαίνεται ότι οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι των δύο παιδιών θα ενωθούν και δεν θα αργήσουν να γνωριστούν… Παράλληλα ένας καθηγητής και το επιτελείο του βρίσκουν ένα μελανό σώμα, μέσα στα συντρίμμια της έκρηξης του εργοστασίου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι η αιτία να έρθουν κοντά αυτοί οι δύο κόσμοι. 

 

Εσ02.jpg

 

Έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της σειράς, που φέρει τον τίτλο “Καθρέφτες” και είναι δημιουργία του Αύγουστου Κανάκη και Ντέννι Γιατρά, γνωστοί για την συμμετοχή τους στην επιτυχημένη σειρά Διγενήc. Ομολογώ ότι το σενάριο μού κίνησε την περιέργεια κι ας μην δηλώνω φανατικός οπαδός της επιστημονικής φαντασίας. Οι δημιουργοί έπλασαν έξυπνα δύο σύμπαντα κι ένωσαν μαεστρικά το παρόν με το μέλλον. Αρκετά πρωτότυπη κίνηση θα έλεγα. :clap2: Προσωπικά, όμως, νομίζω ότι η πλοκή ήθελε λίγη περισσότερη φροντίδα, μιας και η μεταφορά από τον έναν κόσμο στον άλλο, καθώς και η εισαγωγή ατόμων που δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα (φαντάζομαι προς το παρόν), με κούρασαν λίγο και με μπέρδεψαν. Σίγουρα, πάντως, αυτό το πρώτο μέρος αφήνει τον αναγνώστη με πολλές απορίες. :)  Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει και το γεγονός ότι υπάρχουν στοιχεία που χτυπούν τα στερεότυπα της ομοφοβίας. 

 

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα κόμικ που ακόμα δεν έχει αναδείξει τα αρώματά του, αλλά διαθέτει όλα τα προσόντα για κάτι μεγάλο. Προτείνεται στους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και του μυστηρίου, σε εκείνους που αρέσκονται σε νεανικές ιστορίες και φυσικά στους… ανοιχτόμυαλους. :) 

 

Αυτό που επικρατεί στον εικαστικό τομέα είναι τα ζωηρότατα χρώματα που συνθέτονται από μία παλέτα που διαθέτει τον πλουραλισμό του ουράνιου τόξου. :P Μέσα σε αυτή την αισιόδοξη φιλοσοφία έχουμε ένα σχέδιο νεανικό και με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, καθώς φαίνεται ότι έχει δουλευτεί με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πάντως υπάρχει λεπτομέρεια και κίνηση κι έτσι το αποτέλεσμα με κάλυψε. Συμπερασματικά δεν θα το αποκαλούσα αριστουργηματικό, αλλά εννοείται ότι το βρήκα κατά πολύ άνω του μετρίου. 

 

Εσ01.jpg

 

Η έκδοση έχει μέτριο μέγεθος και γερή κόλληση στην ράχη. Το χαρτί του εσωτερικού είναι γυαλιστερό και η εκτύπωση αποδίδει εξαιρετικά τα καρέ. Εντυπωσιακό είναι το εξώφυλλο, το οποίο έχει ματ background, αλλά οι κύριοι χαρακτήρες έχουν μία υπέροχη ανάγλυφη υφή. :) Συνοδευτικό υλικό δεν υπάρχει, παρά μόνο δύο σελίδες με τις βιογραφίες των δύο βασικών πρωταγωνιστών. 

 

Ας παραθέσουμε ένα σύντομο βίντεο από το κόμικ

 

Πολλές ευχαριστίες στον φίλο @ nikos99 για την διάθεση του τεύχους. :thanks: 

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.