Jump to content
comicos

GABRIEL KNIGHT: SINS OF THE FATHERS [ JANE JENSEN, TERESE NIELSEN ]

Recommended Posts

001.JPG

 

"Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα"...Δεν λέει αυτό ακριβώς ο τίτλος του συγκεκριμένου κόμικ, όμως αυτό ακριβώς εννοεί..! :D Από τη στιγμή, μάλιστα, που οι αμαρτίες αυτές έδωσαν την έμπνευση για τη δημιουργία της κορυφαίας, ίσως, τριλογίας horror/mystery adventure games όλων των εποχών, τότε σίγουρα το θέμα χρήζει περαιτέρω μελέτης! :Book:

 

111631-gabriel-knight-sins-of-the-fathers-dos-front-cover.jpg

 

Γυρίζουμε λοιπόν πίσω, στο 1993... H πασίγνωστη και πανίσχυρη - εκείνη την εποχή - αμερικάνικη εταιρία κατασκευής computer games Sierra On-Line, κυκλοφορεί το πρώτο παιχνίδι της τριλογίας Gabriel Knight, με τίτλο Sins Of The Fathers. Το σενάριο και ο σχεδιασμός των γρίφων είναι της Jane Jensen και έχει να κάνει με την ιστορία ενός συνηθισμένου (εκ πρώτης όψεως) βιβλιοπώλη, του Gabriel και της αμερικανο-γιαπωνέζας βοηθού του, της Grace. Σύντομα ο Gabriel ανακαλύπτει ότι είναι ο απόγονος μιας γερμανικής οικογένειας Schattenjägers (αγγλιστί Shadow Hunters), δηλαδή κυνηγών τεράτων και υπερφυσικών όντων (κάτι σαν τον Van Helsing περίπου, αλλά και πάλι...όχι ακριβώς! ;) ).

 

003.JPG  006.JPG  010.JPG

 

Η ανάλυση του παιχνιδιού και των δύο του sequels, δεν είναι επί της παρούσης (ίσως αυτό να γίνει σε κάποιο μελλοντικό ξεχωριστό αφιέρωμα). Αυτό που κρατάμε όμως, απ' όλα αυτά, είναι ότι οι άνθρωποι της Sierra ανέθεσαν στην Jensen να γράψει και το σενάριο ενός graphic novel 32 σελίδων - το οποίο συμπεριλήφθηκε στη συσκευασία του παιχνιδιού - με στόχο να "μπάσουν" πιο ομαλά το αγοραστικό τους κοινό, στον κόσμο του Gabriel Knight! Το σχέδιο ανέλαβε η Terese Nielsen και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Nathan Gams. Το αποτέλεσμα ήταν ένα κόμικ που μας ταξιδεύει ακόμα πιο πίσω...Στην εποχή που ο πρόγονος του Gabriel θα υποπέσει στο περιβόητο αμάρτημα, το οποίο θα είναι η αρχή της κατάρας που θα σημαδέψει, από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, την οικογένεια των Schattenjägers! :ftsgr:

 

Η ιστορία καταφέρνει να πετύχει το στόχο της σε ικανοποιητικό βαθμό, αφού εξηγεί αρκετά πράγματα. Σου ανοίγει την όρεξη να πιάσεις το παιχνίδι και να ασχοληθείς μαζί του! Το σχέδιο είναι σκοτεινό και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, θα μπορούσε όμως να ήταν και λίγο καλύτερο. Για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν σε έντυπη μορφή, το Sins Of The Fathers είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί από μόνο του.  :(  Πιο εύκολο είναι να αναζητήσετε για αγορά το ίδιο το παιχνίδι (για το οποίο βέβαια θα χρειαστεί να πληρώσετε...μια μικρή περιουσία! :lefta: ), τσεκάροντας όμως πρώτα προσεκτικά τις λεπτομέρειες στις διάφορες αγγελίες, για να σιγουρευτείτε ότι μέσα στη συσκευασία του υπάρχει και το κόμικ! c25b97c89a8fc209eeb728bb024d18b9.jpg

 

Στις διάφορες επανεκδόσεις του παιχνιδιού, φρόντισαν να συμπεριλάβουν και το graphic novel μέσα στο cd, σε αρχείο pdf. Μπορείτε να το βρείτε σε αυτή τη μορφή για να του ρίξετε μια ματιά ΕΔΩ. :)

 

 

Παρουσίαση για το graphic novel του Gabriel Knight 3 ΕΔΩ

  • Like 16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είχα πραγματικά ΙΔΕΑ για τα κόμικς αυτά!! Τα παιχνίδια είναι είναι αριστουργηματικά :yes:, τι να λέμε τώρα!!  Τα δύο πρώτα τουλάχιστον που γνωρίζω με σιγουριά, διότι το 3ο δεν είχα την ευτυχία να το πιάσω ποτέ στα χέρια μου... Και το 2ο σε φίλο το είχα παίξει δηλαδή, μιας και το τότε μηχάνημά μου δεν το "σήκωνε"... :(

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.