germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2013 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1671 Content Count: 28489 Reputation: 190276 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6373 Days Status: Offline Last Seen: Σάββατο στις 04:57 PM Age: 52 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2013 με αφορμή το ποστ του saravakos εδώθε και για την ακρίβεια το κάτωθι καρέ να συμβάλω στις γαστριμαργικές γνώσεις των γκουρμέ μελών του φόρουμ http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=1404 Καλαμπόκι, μπάμιες και πιπεριές, με τορτίγια, κόκκινο μαρούλι και ντρέσινγκ γκουακαμόλε Υλικά (για 4 άτομα) 4 φρέσκες τορτίγιες καλαμποκιού (εναλλακτικά, νάτσος) 360 γρ. κόκκινο μαρούλι (λέγεται και «φύλλα βαλανιδιάς») 1 κ.σ. μεξικάνικες πιπεριές χαλαπένιο (από κονσέρβα, ψιλοκομμένες) 1/2 κιλό μπάμιες (πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια του 1,5 εκ.) Κύμινο τριμμένο Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα 4 καλαμπόκια 3 κ.σ, καλαμποκέλαιο 1 φλιτζ. φιστίκια ή κάσιους 1/2 του φλιτζ. κρασί Sauvignon blanc 1 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 1 πιπεριά κόκκινη (180 γρ. περίπου) 1 πιπεριά πορτοκαλί (90 γρ.) 1 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ ή λεμονιού Ντρέσινγκ γκουακαμόλε 180 γρ. αβοκάντο 2 κ.σ, μηλόξιδο 1 κ.σ. χυμός λάιμ 1/8 του φλιτζ. γιαούρτι 1/8 του φλιτζ. κρέμα γάλακτος 2 κ.σ. τεκίλα 1/8 κ.γλ. πιπέρι καγέν Αλάτι Παρασκευή Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε τα καλαμπόκια με 2 κ.σ. λάδι, τα αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και τα ψήνουμε για 40 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C. Όταν κρυώσουν τα καλαμπόκια, βγάζουμε έναν έναν τους κόκκους και τους βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ψήνουμε τα φιστίκια στο φούρνο για 10-12 λεπτά, εωσότου πάρουν χρυσό χρώμα. Μετά τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν. Κατόπιν ψήνουμε τις πιπεριές. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές χαλαπένιο για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, ρίχνουμε τις μπάμιες και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3,5-4 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά (να νιώθουμε ότι είναι μαγειρεμένες, αλλά ταυτόχρονα τραγανές). Τις ρίχνουμε στο μπολ με το καλαμπόκι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το χυμό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά από 30 λεπτά προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για 3 ώρες. Ντρέσινγκ γκουακαμόλε Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ. Βάζουμε σε ένα πολυμίξερ το αβοκάντο, το ξίδι και 1 κ.σ. χυμό λάιμ και ανακατεύουμε 30 δευτερόλεπτα. Παίρνουμε προς το κέντρο με μια σπάτουλα το μίγμα από τα τοιχώματα και βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ για 30 ακόμη δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει ομοιογενής κρέμα. Έπειτα, προσθέτουμε γιαούρτι, τεκίλα, κρέμα γάλακτος, καγέν, και τα ανακατεύουμε όλα στο μίξερ. Αλατίζουμε και μεταφέρουμε το ντρεσιννκ σε κεραμικό ή πλαστικό μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Τορτίγιες Κόβουμε τις στρογγυλές τορτίγιες σε μικρά τριγωνικά κομμάτια (σαν νάτσος) και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να γίνουν χρυσές και τραγανές, χωρίς να καούν. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με κύμινο. Σαλάτα Μοιράζουμε τα φύλλα του μαρουλιού στα 4 πιάτα. Τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ντρεσινγκ για κάθε πιάτο. Μοιράζουμε τα νάτσος πάνω στα μαρούλια, αφήνοντας μια τρύπα 8-9 εκ. στο κέντρο, όπου μοιράζουμε το μίγμα καλαμποκιού-μπάμιας-πιπεριάς. Περιχύνουμε το μίγμα με 1-2 κ.σ. ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως. 29 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2013 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1537 Content Count: 22474 Reputation: 121007 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6349 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2013 @ 19 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Comics Fan Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2013 Member ID: 13632 Group: Members Topic Count: 157 Content Count: 1052 Reputation: 8469 Achievement Points: 1052 Days Won: 2 With Us For: 4904 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 9, 2016 Age: 28 Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2013 (Επεξεργασία) Υπάρχουν και φωτογραφίες από την ετοιμασία και το σερβίρισμα! +++ Επεξεργασία Ιουνίου 11, 2013 από Comics Fan 17 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
germanicus Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2013 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1671 Content Count: 28489 Reputation: 190276 Achievement Points: 27559 Days Won: 760 With Us For: 6373 Days Status: Offline Last Seen: Σάββατο στις 04:57 PM Age: 52 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 11, 2013 με προλάβανε!!! 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
DJO Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 28, 2013 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1537 Content Count: 22474 Reputation: 121007 Achievement Points: 22479 Days Won: 791 With Us For: 6349 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιουλίου 28, 2013 7 Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
deadneighbours Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 18, 2013 Member ID: 29453 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 1286 Reputation: 5866 Achievement Points: 1288 Days Won: 0 With Us For: 3941 Days Status: Offline Last Seen: Παρασκευή στις 07:02 AM Share Δημοσιεύτηκε Σεπτεμβρίου 18, 2013 Αυτος ο δρακουλας τι καλος ανθρωπος, ωραιο και αυτο,και τι περιποιημενα δοντια,καλο και αυτο. Παράθεση Σύνδεσμος για σχολιασμό Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.