Μετάβαση στο περιεχόμενο
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους και όλες, με υγεία! ×

Wanted (2008)


sneaker

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2393
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  594
  • Content Count:  6421
  • Reputation:   30824
  • Achievement Points:  6434
  • Days Won:  13
  • With Us For:  6188 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Συνέντευξη του σεναριογράφου του Wanted 2, Εβαν Σπηλιωτόπουλου, στην espresso.

 

Λένε πως όταν επιθυμεί κάποιος κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί να το αποκτήσει... Και μάλλον δεν έχουν άδικο.

 

Περίτρανη απόδειξη αποτελεί ο Ελληνας σεναριογράφος του sequel της πετυχημένης κινηματογραφικής παραγωγής «Wanted», Εβαν Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια ανέβηκε στο αεροπλάνο με προορισμό το Λος Αντζελες, έχοντας ως μοναδικά του εφόδια τα όνειρά του για επιτυχία, και μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στη Μέκκα του χολιγουντιανού κινηματογράφου. Από τότε πέρασαν σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς. Η Angelica Huston, ο Dennis Quaid, ο Martin Short, ο John Goodman, ο Jerry Lewis, ο Brian Cox, η Christina Ricci, ο Chris Evans, ο Mark Hamill, ο James Garner, η Brenda Blethyn και η Sally Field είναι μερικοί από τους σταρ για τους οποίους έγραψε ρόλους.

 

Μια απλή διαδικτυακή αίτηση φιλίας στο Facebook ήταν αρκετή για να ανοίξει μεταξύ μας διάλογος και να πάρουμε το θάρρος να ζητήσουμε από τον Εβαν Σπηλιωτόπουλο να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Αλλωστε δεν έχει εύκολα την ευκαιρία κάποιος να συνομιλεί με Ελληνες σεναριογράφους ταινιών της βιομηχανίας του Χόλιγουντ που έχουν κάνει πραγματικά διεθνή καριέρα.

 

Ξεκινώντας να γράφει ταινίες για μια μικρή εταιρεία παραγωγής κατάφερε να γίνει ο δημιουργός δεκάδων σεναρίων της Disney (μερικά από αυτά προτάθηκαν για Οσκαρ). Πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε το σενάριο της ταινίας «Wanted 2», στην οποία όπως όλα δείχνουν θα πρωταγωνιστήσει και πάλι η εκρηκτική Αντζελίνα Τζολί, ενώ παράλληλα συζητάει με μεγάλους παραγωγούς του Χόλιγουντ για μελλοντικές συνεργασίες.

 

 

Η αρχή

 

«Εφυγα από την Αθήνα το 1995 για να σπουδάσω Θεωρία του Κινηματογράφου. Τελειώνοντας παρακολούθησα master για τη συγγραφή σεναρίων και αφού ολοκλήρωσα τον κύκλο των σπουδών μου έπρεπε να επιλέξω. Ή θα επέστρεφα στην Ελλάδα ή θα έμενα στην Αμερική για να κυνηγήσω την τύχη μου» λέει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso» ο Εβαν Σπηλιωτόπουλος.

 

«Η πικρή αλήθεια είναι πως η κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία της Ελλάδας δεν είναι και τόσο αναπτυγμένη, συνεπώς δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια χρηματοδότησης ανεξάρτητων project, οι παραγωγές είναι λίγες και οι μισθοί είναι εξαιρετικά χαμηλοί σε σύγκριση με το Χόλιγουντ. Ολα αυτά με έκαναν να πάρω την απόφαση να μείνω στο Λος Αντζελες και να κυνηγήσω την τύχη μου εκεί» εξηγεί και περιγράφει τα πρώτα του βήματα.

 

«Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αντιθέτως εκείνη η περίοδος ήταν ιδιαίτερα αποκαρδιωτική. Δεν γνώριζα κανέναν και δεν είχα καμία απολύτως επαφή με ανθρώπους του χώρου. Ημουν όμως εξαιρετικά τυχερός, αφού κέρδισα κάποια βραβεία σε διαγωνισμούς σεναρίων και έτσι είχα την ευκαιρία κάποιοι παραγωγοί να διαβάσουν τις ιστορίες μου και να μου προτείνουν μερικές δουλειές. Αυτή ήταν και η αιτία που κατάφερα να… βάλω το πόδι μου μέσα και να ανοίξω την πόρτα λίγο περισσότερο. Εψαχνα να τρυπώσω και αφού τα κατάφερα έπρεπε να αφοσιωθώ στο στόχο μου».

 

Οι καφέδες

 

Ακούγοντας Χόλιγουντ φαντάζεται κανείς πως η πρώτη δουλειά του Εβαν Σπηλιωτόπουλου δίπλα σε έναν σπουδαίο τηλεοπτικό παραγωγό θα ήταν σχετική με το αντικείμενο των σπουδών του. Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά. «Τα καθήκοντά μου ήταν να πηγαίνω καφέ στους ηθοποιούς, να απαντάω στα τηλέφωνα και να εκτελώ χρέη οδηγού για τους παραγωγούς» θυμάται και σημειώνει: «Ημουν ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αλλά ύστερα από μερικές εβδομάδες οι συνθήκες άλλαξαν. Ενας από τους παραγωγούς της εταιρείας στην οποία δούλευα ζήτησε να διαβάσει ένα σενάριο μου. Του άρεσε και το έδωσε σε έναν φίλο του, ο οποίος μόλις είχε ανοίξει τη δική του εταιρεία και έψαχνε για σεναριογράφους που θα του έγραφαν ταινίες με μικρό κόστος, οι οποίες θα προβάλλονταν σε ένα δορυφορικό δίκτυο. Με τα πολλά με προσέλαβε στη δουλειά δίνοντάς μου ένα πολύ μικρό μισθό και έτσι έκανα τα πρώτα μου βήματα στο χώρο. Ηταν και η πρώτη φορά που έβλεπα το όνομά μου να περνάει στους τίτλους τέλους» λέει χαριτολογώντας.

 

 

Η Disney

 

Το 2000 η τύχη άρχισε να του χαμογελάει. «Ετυχε να διαβάσουν από την εταιρεία παραγωγής της Disney ένα από τα σενάρια μου και με προσέλαβαν για να γράφω ιστορίες βασισμένες επάνω στους ήρωες της εταιρείας». Επί οκτώ χρόνια δούλευε σε ντουζίνες πρότζεκτ που του ανέθετε διαρκώς η εταιρεία. «Οι αγαπημένες μου δουλειές όσον αφορά τα καρτούν είναι τα εξής: "Pooh's Heffalump", "Mickey's Three Musketeers", "Η Μικρή Γοργόνα 3" και η "Τίνκερμπελ και ο χαμένος θησαυρός" που σύντομα θα προβληθεί στους κινηματογράφους».

 

Επειτα από οκτώ χρόνια συνεργασίας με τη Disney και αφού είχε... εντρυφήσει στις προσωπικότητες των καρτούν, ο Εβαν αποφάσισε πως είχε φτάσει η ώρα να κάνει τη μεγάλη στροφή στην καριέρα του. «Φοβήθηκα πως αργά ή γρήγορα το όνομά μου θα άρχιζε να συνδέεται με τα παιδικά σενάρια και αυτό ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε. Μία εβδομάδα αφού παραιτήθηκα από τη Disney ο ατζέντης μου μου κανόνισε ένα ραντεβού με τον παραγωγό Barry Josephson (γνωστός από το Enchanted), ο οποίος μου έδωσε ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα -συγκεκριμένα το "The Last call", το οποίο έχει γράψει ο Ελληνα Βασίλης Λώλος- και μου ζήτησε να του το προσαρμόσω σε ένα ζωντανό περιπετειώδες σενάριο» λέει ο Εβαν Σπηλιωτόπουλος και προσθέτει: «Η ιδέα μου άρεσε πολύ και έτσι δέχτηκα την πρόκληση. Τελικά έγραψα το σενάριο, άρεσε στην Universal, το αγόρασε και μάλιστα με έχει πλησιάσει και για άλλες δουλειές. Με αυτό τον τρόπο κατάφερα εν ολίγοις να μεταπηδήσω από τη βιομηχανία των καρτούν... στη βιομηχανία της δράσης» λέει και περιγράφει το πώς βίωσε την εμπειρία του ως σεναριογράφος του «Wanted 2».

 

«Ειλικρινά το διασκέδασα πολύ και πιστεύω πως ο σκηνοθέτης, ο Timur Bekmambetov, είναι ιδιοφυία και ειδήμων στη δημιουργία ταινιών. Δουλεύοντας μαζί του ένιωσα πως κάτι μέσα μου ωρίμαζε και πως ήταν μια ευκαιρία να γίνει η δική μου μεταστροφή από σεναριογράφο καρτούν σε συγγραφέα σεναρίων δράσης. Πραγματικά είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να δουλέψω πλάι του» τονίζει. «Επίσης πολύ σημαντική εμπειρία στην καριέρα μου ήταν η συνεργασία μου με τον παραγωγό της ταινίας, τον Marc Platt (γνωστός για τα Legally Blonde και Wicked fame)».

 

 

«Υπάρχουν σκηνές που θα κόψουν την ανάσα»

 

Ο Εβαν Σπηλιωτόπουλος δηλώνει πως έχει ακούσει τα καλύτερα για την Αντζελίνα Τζολί.«Το σενάριο είναι έτοιμο και έχουν επιλεγεί ήδη οι τοποθεσίες των γυρισμάτων... Ξέρω καλά πως η Τζολί εκτός από το υποκριτικό ταλέντο διαθέτει και έναν ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα που γοητεύει τους γύρω της. Ολοι τη λατρεύουν. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί της».

 

Αν και ο Εβαν Σπηλιωτόπουλος δεν μπορεί να αποκαλύψει την πλοκή του σεναρίου, ωστόσο δέχτηκε να μας δώσει μερικές αποκλειστικές πληροφορίες για τη νέα ταινία: «Σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε διάρκεια από την πρώτη, αφού το μπάτζετ που διατέθηκε αυτή τη φορά είναι διπλάσιο και τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε όλο τον κόσμο. Θα υπάρχουν σκηνές γυρισμένες στην Αμερική, στη Ρωσία, στην Ινδία, στη Πορτογαλία, στην Ιαπωνία, στη Νιγηρία και τα Βαλκάνια. Υπάρχουν σκηνές που θα κόψουν την ανάσα των θεατών και ανυπομονώ να δουλέψω με την Αντζελίνα και τον Mc Avoy»!

 

Το να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη δεν υπάρχει μέχρι στιγμής -τουλάχιστον- ούτε καν σαν σκέψη στο μυαλό του. «Ολοι οι συγγενείς μου ζουν στην Αθήνα και τον Πειραιά. Επισκέπτομαι την Ελλάδα, αλλά δεν σκοπεύω να γυρίσω πίσω» τονίζει και συμπληρώνει: «Θα ήθελα να δουλέψω με Ελληνες ηθοποιούς. Η χώρα μας έχει αρκετά ταλέντα που είναι ανεκμετάλλευτα. Σκοπεύω μάλιστα να γράψω σενάριο για τη Δήμητρα Τζιόβα (Ελληνίδα που ζει στο Λος Αντζελες τώρα) και τη Μαίρη Πετρούτσα που απορώ πώς και δεν την έχουν ανακαλύψει ακόμη στην Ελλάδα...»

 

Η συμβουλή του προς όλους τους Ελληνες που κυνηγάνε καριέρα στην Αμερική; «Το ξέρω πως πολλοί θα με μισήσουν, αλλά αυτό που θα πω είναι αλήθεια. Θα πρέπει αρχικά να γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους και να μιλάνε πάρα πολύ καλά τη γλώσσα. Εχω γνωρίσει αρκετούς ταλαντούχους Ελληνες που ήρθαν στην Αμερική με σκοπό να κάνουν καριέρα, αλλά δεν κατάφεραν κάτι επειδή δεν μιλούσαν με τη σωστή προφορά. Οι μόνοι ρόλοι που θα μπορούσαν να παίξουν ήταν των κατασκόπων ή των τουριστών, οπότε κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί τους».

 

 

Ποια είναι τα επόμενα βήματά του

 

Σύμφωνα με τον Εβαν Σπηλιωτόπουλο, οι χρόνοι στο Λος Αντζελες είναι αρκετά πιεσμένοι και δεν υπάρχει περιθώριο για χασομέρι. Το να είσαι πετυχημένος εκεί δεν σημαίνει πως περνάς όλη την ημέρα σου σαν να κάνεις διακοπές. Αντιθέτως για να μείνει κανείς στην κορυφή θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να κάνει θυσίες.

 

«Το 2006 βρέθηκα στην Αθήνα σε ένα φεστιβάλ και μίλησα για το πρόγραμμα των σεναριογράφων στην Αμερική. Τότε πετάχτηκε ένας από το κοινό και έντρομος με ρώτησε: "Και καφέ πότε πίνετε"; Η αλήθεια είναι πως δεν προλαβαίνουμε να κάτσουμε σε μια καφετέρια και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Γενικότερα δεν απολαμβάνουμε πολλά πράγματα της καθημερινότητας γι’ αυτό η βασική αρχή του καθενός που ασχολείται στην Αμερική με αυτό το χώρο είναι πως αγαπάει το αντικείμενο δουλειάς του».

 

Αυτό το διάστημα ο Ελληνας σεναριογράφος ετοιμάζει μερικές ακόμη δουλειές για μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες. «Τώρα γράφω για την Paramount μια σουρεαλιστική κωμωδία με τίτλο "Agnes Quill", ενώ περιμένω να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο η "Τίνκερμπελ και ο χαμένος θησαυρός". Επίσης έχω ετοιμάσει για το καλοκαίρι του 2010 άλλο ένα έργο με κινούμενα σχέδια και έχει τίτλο "Ο ήρωας της χρωματιστής πόλης". Βλέπετε ετοιμάζουμε ταινίες για ένα χρόνο μετά. Ηδη μιλάω με πολλούς παραγωγούς για μελλοντικές συνεργασίες. Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ...»

 

πηγή espresso.gr

 

 

:beer: :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27522
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5733 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

ΟΟΟοοοοχιιιιι . Το ίδιο το wanted ήταν στην καλύτερη των περιπτώσεων καθυστερημένο , η δε ταινία απευθυνόταν σε παιδιά κάτω των 12 και τώρα πάνε για sequel ; Η παρακμή του Hollywood είναι οριστικη και αμετάκλητη .

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121018
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6356 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

MTV talked to Wanted 2 director Timur Bekmambetov, who says they may have figured out a way to bring Angelina Jolie back for the sequel:

 

"If you remember from the first film, we have a recovery room with the baths of wax," Bekmambetov told MTV News. "We know how to do this, but it's still tough to do, because the bullet is inside her head."

 

"But there has to be a reason for her to come back... and we know the reason," he added. "I think we found the reason for her to come back."

 

He added that he thinks the Universal Pictures follow-up will shoot this winter. The first film, which cost about $75 million to make, earned $341.4 million worldwide.

 

 

 

Εχμ, οκέυ.....

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2296
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6427 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Η αλήθεια είναι ότι όπως και στα κόμικ ένας χαρακτήρας μπορεί ανετότατα να επανέρθει στη ζωή, προφανως το ίδιο μπορούν να κάνουν και σε μια ταινία (ειδικά άμα είναι βασισμένη σε κόμικ! ).

 

Δε με χαλάει να την επαναφέρουν. Εξάλλου κακά τα ψέματα, ο λόγος που πήγε τόσο καλά η ταινία ήταν η παρουσία της και όχι το source material.

 

Απλά θα ήθελα το sequel να έχει καλό σενάριο, όχι με αργαλιούς και βλακείες...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 months later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121018
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6356 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Χμ, τελικά Βαγγέλη δε θα χρειαστεί να ανησυχούμε μήπως η επιστροφή της θα γίνει με άκυρο τρόπο:

 

Vulture is reporting that Angelina Jolie, who is currently shooting thriller The Tourist with Johnny Depp in Paris, has pulled out of the planned Wanted sequel and that Universal has decided to pull the plug on the film instead of recasting the role.

 

Όμως φαίνεται ότι το στούντιο παραγωγής μετά από αυτή την απόφαση σκέφτεται σοβαρά να ακυρώσει το sequel.

 

http://www.imdb.com/title/tt1262421/news

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27522
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5733 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Υπάρχει Θεός τελικά ρε...Για μια στιγμή αμφέβαλλα ,αλλά ευτυχως μου απέδειξε την μεγαλειότητά του.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10019
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  2059
  • Reputation:   8665
  • Achievement Points:  2059
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5464 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Φτηνα τη γλυτωσαμε.......

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121018
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6356 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Now that Angelina Jolie is out of the picture, which direction will Universal go with Wanted 2?

 

Mark Millar told MTV that "what they're talking about is just moving on with the story and doing it properly. Just bringing in another cool character as this world opens up with all the different fraternities out there all across the world. This could change at any moment, but the last I heard two weeks ago, was that the plan was moving forward."

 

:wow::thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 10 months later...

  • Member ID:  10513
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  148
  • Content Count:  7656
  • Reputation:   55413
  • Achievement Points:  7659
  • Days Won:  18
  • With Us For:  5420 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

αυτη την Κυριακή στο Θέμα

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27522
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5733 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Άλλος ένας λόγος για να αποφύγετε αυτή την απαίσια φυλλάδα που θέλει να βρίσκεται υπό την ίδια σκεπή με τη λέξη «εφημερίδα»

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13219
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  2158
  • Reputation:   9569
  • Achievement Points:  2158
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4979 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Μπείτε στη σελίδα των Gutters και διαβάστε την μονοσέλιδη ιστορία για τον Mark Millar!Τα λέει όλα :mafia:

 

(δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ ποιά σελίδα είναι οπότε θα χρειαστεί να ψάξετε λίγο..ε,είναι δεν είναι 100 σελίδες)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10460
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  340
  • Content Count:  5714
  • Reputation:   52808
  • Achievement Points:  5714
  • Days Won:  38
  • With Us For:  5424 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82152
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6073 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Ρε τον τύπο έπαρση... χαχαχαααχαχαχ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13219
  • Group:  Members
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  2158
  • Reputation:   9569
  • Achievement Points:  2158
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4979 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

:respect: που το βρήκες :best::best:
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.