Μετάβαση στο περιεχόμενο

ajuli

Members
  • Περιεχόμενο

    96
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από ajuli

  1. Ξεκίνησα κι εγώ να διαβάζω τη σειρά (έχοντας συνδρομή) με αρχή από τον 3ο τόμο. Ο φίλος karolos79 ανέφερε όσα θα διατύπωνα κι εγώ. Είναι ανώτερη από την SEC σε πολλά σημεία. Ευχαριστήθηκα πολύ την ανάγνωση. Τα χρώματα, η γραμματοσειρά, το χαρτί όλα πολύ "δυνατά". Τα ορθογραφικά λάθη δεν με ενόχλησαν τόσο όσο τα μη μεταφρασμένα ηχητικά εφέ και επιφωνήματα τα οποία χαλούν την ομοιομορφία. Αναφέρθηκε αρκετές φορές αυτό το πρόβλημα εδώ στο forum και όντως είναι χτυπητό αισθητικά. Ωστόσο δεν είναι ένα από αυτά τα προβλήματα που θα απέτρεπαν κάποιον να ευχαριστηθεί το διάβασμα. Γενικά είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια από Radnet για τα δεδομένα της. Και η ποιότητα των ιστοριών(λόγω Spiderman) κάνει τα μειονεκτήματα επιμέλειας υποφερτά. Το πάλεψε αυτή τη φορά η Radnet κι ας μη φτάνει το άριστο.
  2. Κρίμα που οι δύο τόμοι με τους οποίους κλείνει αυτή η συλλογή έχουν κυκλοφορήσει και από άλλες εκδοτικές. Για μένα, όπως έχω αναφέρει ξανά, ο τελευταίος τόμος ήταν το Rocket Raccoon. Θα μου άρεσε ένας τόμος που δεν έχει ξανακυκλοφορήσει στα ελληνικά. Θα ήταν ένας μεγάλος επίλογος. Ωστόσο επαναλαμβάνω ότι αυτή ήταν(και είναι) η καλύτερη υπερηρωική συλλογή που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Καλύτερη σε όλα. Σκληρόδετη, ποιοτικότατο χαρτί, έντονα και καθαρά χρώματα, αξιοπρεπέστατη επιμέλεια και με εμφάνιση που καμαρώνει στην βιβλιοθήκη. Αναμονή για την συνέχειά της...
  3. Ωραία, ευχαριστώ για την info! 🙂
  4. Δεν βρίσκω στην ιστοσελίδα της ΟΞΥ το συγκεκριμένο. Κυκλοφορεί ήδη στα κομιξάδικα? Δεν είδα πουθενά κάποια παρουσίαση ή διαφήμιση. 😯
  5. Γνωρίζει κάποιος ο τόμος 119 Spider Verse που θα κυκλοφορήσει στις 22/03 αν είναι ο ίδιος με αυτόν που έχει κυκλοφορήσει από την Anubis?
  6. Πιστεύω ότι αν κάποια εκδοτική επιχειρούσε μια νέα συλλογή στο μέλλον, αυτή θα μπορούσε να είναι η συνέχεια της Hachette με τις υπόλοιπες ιστορίες. Η μόνη που θα είχε σίγουρη απήχηση.
  7. Αυτό είναι αλήθεια. Όσον αφορά σειρές εκδίδονται μόνιμα Marvel. Χρειάζεται και μια DC ενδιάμεσα για πολλούς λόγους. Όταν είχα μιλήσει με Radnet στα τελειώματα των Κλασικών Υπερηρώων, μου είχαν αναφέρει το αυτό: "Αγαπητέ κύριε, η επέκταση πέραν των 90 τόμων είναι κάτι για το οποίο προσπαθούμε αλλά δεν είναι βέβαιο. Σας ευχαριστούμε για την πίστη σας στην σειρά και ευελπισθούμε πως θα είμαστε σε θέση στο μέλλον να κυκλοφορήσουμε αντίστοιχη σειρά από την άλλη μεγάλη οικογένεια υπερηρώων των ΗΠΑ". Ήταν εμφανές ότι εννοούσαν την DC. Στην πορεία αναθεώρησαν και πήγαν σε μια πιο safe επιλογή.
  8. Τώρα παρατήρησα ότι έχει ανοίξει το σχετικό topic για την νέα έκδοση.🫣 Είχα γράψει στο topic των Κλασικών Υπερηρώων ότι έκανα την συνδρομή των 40 τόμων και επειδή την έκανα στην πολύ αρχή, δεν με άφηνε να επιλέξω τόμους. Μίλησα μαζί τους και μου διευκρίνησαν ότι έχει καταχωρηθεί κανονικά η παραγγελία(αυτό για έναν φίλο που ρώτησε παραπάνω). Επίσης μου είπαν ότι έχει μεγάλη ζήτηση η σειρά. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μην έχω διπλές ιστορίες στη βιβλιοθήκη μου. Έχω από ό,τι είδα τουλάχιστον 10 από αυτές από άλλη εκδοτική(Anubis, Hachette) όμως επειδή δεν μπορώ να κάνω επιλεκτική συνδρομή, θα τις έχω διπλές αναγκαστικά. 🫤 Αν ήταν άλλος ήρωας θα αγόραζα σπαστά τη συλλογή. Όπως ανέφερα και στο άλλο topic έχω δύο κουπόνια των 20 και των 35€ που δεν θα χρησιμοποιήσω. Δεν ξέρω αν μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάποιον να του τα δώσω.
  9. Μίλησα με την Radnet σήμερα το πρωί για μια διευκρίνηση για την παραγγελία μου και ρώτησα αν έχει ζήτηση η νέα συλλογή. Μου απάντησε η κοπέλα ότι γίνεται χαμός από παραγγελίες συνδρομών. Επίσης είπε ότι μέχρι τις 29 του μήνα θα ισχύουν οι προσφορές των 25 και 35 % . Μετά θα επανέλθουν στην έκπτωση των 15% . (Δεν ξέρω αν υπήρξε παρόμοια προσφορά και με τους Κλασικούς Υπερήρωες). Υ.Γ. Μου έδωσε η Radnet αποκριάτικο κουπόνι. Ένα των 20€ και ένα των 35€ . Δεν θα τα χρησιμοποιήσω εγώ. Ισχύουν ως 19/03 . Αν τα θέλουν κάποια άτομα να αγοράσουν π.χ. την συνδρομή να τους τα δώσω.
  10. Έκανα ήδη συνδρομή για τους 40 πρώτους τόμους. Πόνεσε λίγο το ποσό επειδή είναι αρκετό για να πληρωθεί με την μία αλλά σε βάθος χρόνου θα φανεί το κέρδος. Εξάλλου οι ιστορίες είναι must. Μένει να δούμε πόσο καλό είναι σε ποιότητα. Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελάθηκα ιδιαίτερα με την ποιότητα των Κλασικών Υπερηρώων αλλά ίσως η Radnet βελτιώθηκε λίγο για να κρατήσει τα προσχήματα.
  11. Τέλειωσε για μένα σχεδόν η συλλογή αυτή. Οι επόμενοι 3 από τους 4 τόμους υπάρχουν ήδη στο ράφι μου από άλλη εκδοτική εταιρεία(προσπαθώ να έχω κάθε ιστορία στη βιβλιοθήκη μου μόνο μία φορά). Με το Rocket Racoon: A Chasing Tail κλείνει για μένα ο κύκλος της Hachette ο οποίος ήταν και η καλύτερη συλλογή στην Ελλάδα ως τώρα τόσο σε ποιότητα έκδοσης όσο και σε ποικιλία ιστοριών. Ωστόσο θα ήθελα λίγο παραπάνω Hachette επειδή λείπουν αρκετές καλές ιστορίες αλλά ok... εννοείται θα μαζεύω ό,τι νέο εκδίδεται από Anubis, Οξύ και Μικρός Ήρως σχετικά με Marvel και DC καθώς και τη νέα συλλογή Spiderman της Radnet.
  12. Η συλλογή τελικά δεν είναι αυτή που πιστεύαμε. Είναι ακόμα καλύτερη. Μπήκα στην ιστοσελίδα της Radnet και έμεινα έκπληκτος διαβάζοντας τους τίτλους των τόμων. Αδιαμφισβήτητα είναι συλλογή για συνδρομή. Υ.Γ. 1 Βιάστηκα να αγοράσω κάποιες από αυτές τις ιστορίες στα αγγλικά(π.χ. Το Έπος Των Κλώνων, Maximum Carnage) ενώ αρκετά από αυτά τα έχω από άλλες ελληνικές εκδόσεις. Ωστόσο δεν θα παραλείψω τεύχος γιατί αυτή η συλλογή είναι ωραίο να την έχει κάποιος ολόκληρη και ομοιόμορφη. Υ.Γ. 2 Το μόνο που μένει να δούμε είναι η ποιότητα που θα παρέχει η Radnet. Εύχομαι να είναι όπως της Hachette ή καλύτερη.
  13. Είμαι από εκείνους που δεν είχαν αγοράσει κάποιον Ultimate τόμο της Anubis και αυτό με χρήζει κατά κάποιον τρόπο τυχερό γιατί θα την ξεκινήσω την σειρά και θα κάνω και συνδρομή αν υπάρξει. Σειρά Spiderman χωρίς να ασχοληθώ δεν γίνεται. Υ.Γ. Περίμενα πάντως να ξεκινούσε και κάποια σειρά της DC είτε από Radnet είτε από άλλη εκδοτική. Δεν το τολμά καμιά.
  14. Θα συμφωνήσω στο τέρμα. Της Hachette είναι μακράν καλύτερη σαν συλλογή και για μένα καλύτερη σε ιστορίες(λογικό). Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι οι τόμοι είναι μπερδεμένοι. Με άκυρη εντελώς σειρά. Αν έστω και οι 120 κυκλοφορούσαν χρονολογικά το επίπεδο της θα βρισκόταν 3 σκαλιά πιο πάνω. Σαν συλλογή η Hachette δεν έχει αντίπαλο. Περιμένω ωστόσο ποια θα είναι η επόμενη σειρά που θα κυκλοφορήσει η Radnet.
  15. Όπως έχω ξαναγράψει την σειρά την ξεκίνησα συστηματικά από τον τόμο 47(έχοντας την πρώτη επαφή με τον τόμο 43). Μου πήρε αρκετούς μήνες και ενώ βρισκόμουν σχεδόν 50 τόμους πίσω ξεκίνησα να διαβάζω και έφτασα σήμερα να είμαι updated στο τσακ τελειώνοντας τον τόμο 86. Έλαβα σήμερα την προτελευταία δυάδα. Παρόλο που ξεκίνησα με ενθουσιασμό, μετά όντως υπήρχαν επαναλήψεις στην υπόθεση όλων των ηρώων όπως ανέφερε ένας φίλος παραπάνω. Αυτό που με λυπεί όμως είναι ότι τώρα ξεκινά η χρυσή εποχή και οι υποθέσεις γίνονται όλο και καλύτερες. Πάνω δηλαδή που διακόπτεται η συλλογή. Γενικά πέρα από πόσο απαραίτητη είναι στο σύνολό της εγώ την ευχαριστήθηκα γενικά και πέρασα πολύ όμορφες στιγμές διαβάζοντάς την. Τραγικά τα λάθη έκδοσης με αποκορύφωμα τον τελευταίο τόμο του Spiderman με την λανθασμένη αρίθμηση. Αυτό το θεώρησα το πιο βαρύ και ασήκωτο λάθος ακόμα και από την λευκή ράχη. Συμπερασματικά δεν στεναχωριέμαι ιδιαίτερα που ολοκληρώνεται(πριν κάποιους μήνες δεν ήθελα με τίποτα να τελειώσει). Ωστόσο αν συνέχιζε η σειρά, θα την τιμούσα. Διότι είναι από εκείνες με τα συν της και τα (πολλά)πλην της που είναι δύσκολο να γνωρίζω ότι κυκλοφορεί στα περίπτερα και δεν την αγοράζω. Τελική βαθμολογία σειράς : 7,5 / 10
  16. Θα συμφωνήσω με τους φίλους για τα σενάρια του Lee εν μέρει. Το κύριο πρόβλημα για μένα ήταν οι διάλογοι. Επαναλήψεις, περιττές αναλύσεις που κουράζουν και μερικές φορές υπεραπλουστευμένες σε σημείο παιδικότητας. Και κυρίως πάρα πολλά συννεφάκια. Τα σύγχρονα έχουν περισσότερες εικόνες και πιο ουσιαστικούς και μετρημένους διαλόγους. Κάποιος που έχει διαβάσει σύγχρονο κόμικ διαπιστώνει την διαφορά στη φαντασία, την υπόθεση και στο βάθος των χαρακτήρων. Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρετικά σενάρια στα παλιά όπως τα τεύχη των Fantastic Four με τον Γκαλάκτους που είναι πολύ μπροστά για την τότε εποχή. Το χιούμορ επίσης του τότε το θεωρώ πετυχημένο και εύστοχο ειδικά του Thing ή του Χοκάι(στην κόντρα με τον Κάπτεν Αμέρικα). Υπάρχουν βέβαια και στιγμές ξεπερασμένου αποτυχημένου χιούμορ λόγω της εποχής το οποίο είναι λογικό. Γενικά τα σενάρια του Lee είναι ιστορικοί θησαυροί επειδή είναι τα πρώτα. Είναι τα πρωτότυπα και η αρχή της κληρονομιάς της Marvel. Η υπερεκτίμησή τους βασίζεται σε αυτόν τον λόγο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση στην τότε με την σύγχρονη εποχή κόμικ(80's και μετά) σε όλους τους τομείς. Απαραίτητα για συλλογή όμως όλα. Σε μια βιβλιοθήκη πρέπει για μένα να υπάρχουν όλες οι εποχές για τον λόγο ότι είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και είναι όλες ο καθρέφτης της εξέλιξης των κόμικ, της τεχνολογίας και των καιρών.
  17. Είμαι από αυτούς που έχουν πάρει όλη την Radnet και όλη την Hachette(εκτός των ιστοριών που έχω από άλλες εκδόσεις). Δεν με έχει κουράσει καμία συλλογή ως τώρα παρόλο που έχω χάσει τον έλεγχο στο διάβασμα λόγω χρόνου και έχουν μαζευτεί αρκετά αδιάβαστα. Αποκτώ και εκδόσεις Anubis, Οξύ κ.λ.π. Κάθε συλλογή είναι διαφορετική και την θεωρώ απαραίτητη για συλλέκτες ή για τους fans της Marvel. Δεν με πτόησε καμιά ως τώρα ούτε μου δημιούργησε αμφιβολία να τη συνεχίσω. Μπορώ να πω ότι είναι ό,τι καλύτερο και οι δυο συλλογές και με γεμίζουν. Ακόμα και ο χώρος που είναι πρόβλημα,%έναν τόμο εφόσον τον θέλω θα τον αποκτούσα ακόμα κι αν χρειαστεί να τον αποθηκεύσω κάτω από το κρεβάτι. Το γράφω αυτό για να πάρω κι εγώ θέση στη συζήτηση και τη σύγκριση των παιδιών που πολύ όμορφα είπαν τα επιχειρήματά τους. Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σκέψεις, φιλοσοφία και ίσως αντιδράσεις(καταναλωτικά).
  18. Η απάντησή τους ήταν και η ταφόπλακα στη σειρά με την πρόθεση πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Και όπως κατάλαβα αυτό δεν αποφασίστηκε τελευταία στιγμή. Το είχαν πάρει απόφαση δεκάδες τόμους πριν. Η μόνη ελπίδα μας είναι να αναλάβει άλλη εταιρεία με μεγαλύτερο βάρος και κύρος και ας εκδίδει μόνο συγκεκριμένους ήρωες. Και υπάρχουν μερικές.
  19. ajuli

    ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ POPEYE

    Καλύτερο επίπεδο όχι ως υπόθεση(ανόμοιο να συγκριθεί π.χ. με υπερηρωικά) αλλά επίπεδο για το είδος του. Προσφέρει δηλαδή αυτό που υπόσχεται αντίθετα με άλλες σειρές που άλλο αναμένεις και άλλο τελικά διαβάζεις.
  20. ajuli

    ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ POPEYE

    Καλά δεν συγκρίνονται εννοείται. Η Disney είναι άλλο επίπεδο και κοντράρει (για να μη πω ότι είναι πιο πάνω) σε ποιότητα ιστοριών και εκδόσεων επετειακών μέχρι εβδομαδιαίων όλες σχεδόν τις σειρές κόμικ. Και φυσικά έχοντας εκδόσεις διαφόρων ειδών(λεπτό χαρτί, σκληρό χαρτί, μέγεθος, συλλεκτικά ή μη κ.λ.π.). Άλλη τεράστια ιστορική αγάπη οι σειρές "ΚΛΑΣΙΚΑ" και "ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ". Διασκεδαστικές και έξυπνες όσο δεν πάει. Και κυρίως ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο ΠΟΠΑΫ βέβαια δεν είχε ποτέ στην Ελλάδα τέτοια έκδοση πολυτελείας όσο αυτή από ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ. Ίσως επειδή επένδυαν πάντα στα Disney λόγω απήχησης αλλά και ποικιλίας. Έστω αυτή η μία και μοναδική ήταν must για εμάς τους παλιούς.
  21. ajuli

    ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ POPEYE

    Έχοντας μεγαλώσει με Popeye την δεκαετία των 90's και έχοντας αμέτρητα κόμικς ΔΡΑΓΟΥΝΗ όταν είδα τον πρώτο τόμο και είδα την παρουσίαση, είπα ότι επιτέλους αυτός ο ήρωας απέκτησε μια λαμπερή ποιοτικότατη έκδοση που του αξίζει. Όταν πήρα στα χέρια μου το "Μωβ Μαργαριτάρι" έμεινα πλήρως ικανοποιημένος από τα πάντα: χαρτί, εξώφυλλο, χρώματα, σχήμα, ιστορίες, αριθμός σελίδων. Αυτή την εβδομάδα θα παραγγείλω και τον δεύτερο τόμο και εννοείται θα ολοκληρώσω την συλλογή και των έξι τοποθετώντας τους σε ξεχωριστό ράφι! Πραγματικά φίλε @ PhantomDuck η πρωτοβουλία σου είναι ιστορική ειδικά για εμάς που ο Popeye είναι κομμάτι του εαυτού μας!
  22. Έστειλα κι εγώ μήνυμα στη Radnet και πήρα την ίδια απάντηση. Με πρόλαβαν οι φίλοι εδώ άρα δεν έχει νόημα να την επικολλήσω. Ο λόγος που με λυπεί επειδή δεν συνεχίζεται η σειρά είναι ότι παραλίγο να μπαίναμε στην χρυσή εποχή των 70's. Μετά ας κοβόταν. Μεγάλη απώλεια. Ωστόσο μην αποκλείετε να αναλάβει κάποια άλλη εταιρεία την συνέχισή της. Προφανώς η Radnet δεν θα αποκάλυπτε κάτι τέτοιο. Το αρνητικό σημείο είναι η επανέκδοση που εκεί δυσκολεύει λίγο την σκέψη μου. Θα έχει η Radnet τα δικαιώματα μέχρι να ολοκληρωθεί. Σχετικά με την DC πολύ θα ήθελα να υπάρξει μια ανάλογη σειρά όπως της Hachette. Και πολλοί υποτιμούν λανθασμένα τους ήρωες του DCU. Μια τέτοια σειρά θα έδινε την ευκαιρία να μάθουμε την ζωή πολλών ενδιαφέροντων υπερηρώων όπως ο Cyborg, o Blue Beetle, ο Atom ή ο Dr Fate(δεν συζητάω για τους πολύ δημοφιλείς). Δυστυχώς την σημερινή εποχή που κυριαρχείται από την tv οι πιο νεαροί προτιμούν να δουν τηλεοπτικά μια σειρά της Marvel παρά να διαβάσουν το κόμικ που είναι η πηγή. Εξαιτίας αυτού οι σειρές κόμικ δεν θα επιβιώνουν.
  23. Η καθιέρωση της 15ήμερης κυκλοφορίας(που ελπίζω να είναι προσωρινή) για μένα δείχνει ότι η εταιρεία κερδίζει χρόνο πλησιάζοντας προς τον 90 τόμο μέχρι να κλείσει η οριστική συμφωνία για επέκταση. Το παλεύει. Όταν φτάσει στον τόμο 85 θεωρώ θα έχουμε ανακοινώσεις.
  24. Φίλε nikolas12 ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ και από μένα για τα ωραία preview που κάνεις. Κάθε φορά που τα διαβάζω μπαίνω αυτόματα σε mood να διαβάσω ένα marvel!
  25. Ως συνέχεια της παραπάνω κουβέντας, τους τελευταίους 5 μήνες έχω διαβάσει αρκετά DC και τα σενάρια είναι εξαιρετικά. Οι ήρωες επίσης. Σκοτεινοί και με ενδιαφέρον. Και δεν εννοώ μόνο τους δημοφιλείς. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ βαθιά με το DCU αλλά πράγματι έχει ανέβει πολύ στην εκτίμησή μου και όποτε βρίσκω ευκαιρία αγοράζω ένα Graphic Novel. Ενώ λοιπόν ήμουν αρνητικός, πλέον είμαι πολύ υπέρ μιας αντίστοιχης σειράς με DC ήρωες και προτρέπω όσους δεν ξέρουν πολλά από το DCU να κάνουν μια εξερεύνηση. Είχα επικολλήσει εδώ την απάντηση της Radnet για πιθανή επέκταση και την ξαναεπικολλώ για όσους δεν την είχαν διαβάσει: "Αγαπητέ κύριε, η επέκταση πέραν των 90 τόμων είναι κάτι για το οποίο προσπαθούμε αλλά δεν είναι βέβαιο. Σας ευχαριστούμε για την πίστη σας στην σειρά και ευελπισθούμε πως θα είμαστε σε θέση στο μέλλον να κυκλοφορήσουμε αντίστοιχη σειρά από την άλλη μεγάλη οικογένεια υπερηρώων των ΗΠΑ." Αυτό βέβαια ήταν 25 Νοεμβρίου 5 μήνες πίσω. Από τότε μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά αλλά μπορεί και τίποτα. Ωστόσο η εταιρεία το έχει στο μυαλό της για μια DC συλλογή και αν συμβεί εννοείται θα την στηρίξω με χίλια.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.