Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας, ονομάζομαι Γεωργία και έχω σαν θέμα πτυχιακής Πολυχώρος Comic στον Κεραμικό.

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας όσον αφορά στο τι θα θέλατε να έχει μέσα ένας πολυχώρος αποκλειστικά για comic.

Έχουμε σκεφτεί με την ομάδα μου ότι πρέπει να έχει αίθουσες σεμιναρίων, εκθεσιακούς χώρους, εργαστήρια σχεδίασης , αίθουσα προβολών, βιβλιοθήκη… Επίσης κάθε αίθουσα θα μπορεί να λειτουργεί και μεμονωμένα, δλδ για οποιαδήποτε χρήση και όχι αποκλειστικά ως σύνολο έκθεσης.

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

• Member ID:  17295
  • Group:  Members
  • Topic Count:  171
  • Content Count:  2190
  • Achievement Points:  2190
  • Days Won:  6
  • With Us For:  5492 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Αναγνωστήριο....

• Member ID:  23772
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  643
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5314 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

απο περιεργεια,σε τι σχολη εισαι και κανεις πτυχιακη εργασια για κομικς ? ενδιαφερον ! καλο ακουγεται οπως το λες ,αυτη τη στιγμη εστω δε μου ερχεται στο μυαλο κατι αλλο να προσθεσω..ο απο πανω ο μαους εχει ενα ποιντ,βιβλιοθηκη-αναγνωστηριο ας πουμε.αλλα ισως αυτο να εννοεις οταν λες βιβλιοθηκη,να το εννοουσες.θα το σκεφτω λιγο ακομα ! ευχομαι να παει καλα! :)

• Member ID:  7341
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  101
  • Content Count:  1379
  • Achievement Points:  1379
  • Days Won:  5
  • With Us For:  6421 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Επειδή κάτι σε αρχιτεκτονική μου μυρίζει μια γενική παρατήρηση: τα κόμικς, αντίθετα με πολλά αλλά είδη τέχνης, απαιτούν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες για την καλύτερη παρουσίαση τους. Εννόω ότι το συνηθισμένο "κρεμάμε πρωτότυπα στους τοίχους¨στην πραγματικότητα δεν είναι πολύ ενδιαφέρον, για τους μη επαΐοντες, εώς και λίγο περισσότερο για τους γνώστες. Ένας τέτοιος χώρος λοιπόν θα έπρεπε νομίζω να προσφέρει την δυνατότητα εγκατάστασης διαφόρων τύπων "τρισδιάστατης" εισόδου σε ένα κόμικ. Φυσικά η βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο είναι αυτονόητα. Αλλά σκέψου π.χ ένα χώρο όπου θα βρίσκεις, τυχαίο παράδειγμα, τον Μπλέικ σε φυσικό μέγεθος μαζί με μεγενθύσεις εξωφύλλων ή πάνελς σε μέγεθος που θα επιτρέπουν στον επισκέπτη να φαντάζεται τον εαυτό του μέσα σε αυτά.

Νταξ', μια κουβέντα είπαμε... :wow:

• Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1534
  • Content Count:  22474
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  792
  • With Us For:  7121 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

• Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1677
  • Content Count:  28569
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  761
  • With Us For:  7145 Days
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

στα χοντρά-χοντρά φαίνεται να καλύφθηκε το θέμα. Όπως όμως παρατήρησε και ο Πρασινομήτσος, η προσέγγιση ή μάλλον η ερώτηση φαίνεται να είναι "αρχιτεκτονικής" δομής :) λχ η έννοια "αίθουσα σεμιναρίων" ή η έννοια "εκθεσιακός χώρος" νομίζω ότι καλύπτουν τα πάντα :) Κοπανάς και ένα "χώρος διαδραστικών επαφών" και τίγκαρες :) Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, ένα τσεκάρισμα του τι παράσχουν 5 μεγάλα μουσεία ή 5 μεγάλες γκαλερί/εκθεσιακοί χώροι, αυτομάτως νομίζω ότι έχει καλύψει κανείς όλες τις δυνατές μορφές/υπηρεσίες.

Υπό ένα άλλο πρίσμα, θα σου πρότεινα να τσεκάρεις κατ'αρχάς τη δομή του φόρουμ. Δλδ να κάτσεις να δεις μια-μια τις ενότητες-υποενότητες (όχι τα ποστ, απλώς το τι περιέχουν οι ενότητες). Η δομή είναι αποτέλεσμα των όσων έχουν συζητηθεί εδώ μέσα όλα αυτά τα χρόνια και μια προσπάθεια να σουλουπωθούν και να κατηγοριοποιηθούν όσο καλύτερα γίνεται. λχ 2 πράγματα που μου "βγαίνουν" με τη μια από τη δομή του φόρουμ και δεν τα ανάφερες (αν και είναι ευνόητα και λογικά τα έχετε ήδη συμπεριλάβει) είναι (α) οι διοικητικοί χώροι (management, γραμματειακή υποστήριξη κλπ) και (β) ο εμπορικός χώρος :) Από εκεί και πέρα, ίσως με μια περατζάδα στα πιο πρόσφατα ποστ που υπάρχουν σε μεγάλες-γενικευμένες ενότητες, όπως λχ η Γενική Συζήτηση, θα βγάλουν πράγματα-προσεγγίσεις στο κόμικ που ναι μεν έχουν περισσότερη σχέση με το τι μπορεί να εκτεθεί σε έναν εκθεσιακό χώρο, αλλά ίσως να δείχνουν συγκεκριμένες ανάγκες υποδομών (λχ το ποστ που αφορά το κόμικ σε τραγούδια ή το κόμικ σε εξώφυλλα βιβλίων-δίσκων).

anyhow. Εδώ είμαστε και όπως βλέπεις υπάρχει κέφι για συνεισφορά/βοήθεια, οπότε ρωτάς/ζητάς ότι σου κάνει κέφι :) Και περιττό να αναφέρω πως όταν με το καλό την τελειώσετε, θα χαρούμε να την αναρτήσουμε εδώθε :)

:cheers5: