kaneda Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 24 Member ID: 35207 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 458 Reputation: 3522 Achievement Points: 463 Days Won: 3 With Us For: 2254 Days Status: Offline Last Seen: 16 ώρες πριν Age: 29 Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 24 (Επεξεργασία) Το KPop Demon Hunters είναι μία animation ταινία δράσης/μιούζικαλ, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2025 σε παραγωγή της Sony Pictures Animation και διανομή του Netflix. Την σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβαν η Maggie Kang και ο Chris Appelhans, σε σενάριο που έγραψαν οι ίδιοι μαζί με τους Danya Jimenez και Hannah McMechan. Τα τραγούδια της ταινίας έχουν γραφτεί από μία πλειάδα μουσικών καλλιτεχνών, με την μουσική επένδυση να επιμελείται ο Marcelo Zarvos. Η υπόθεση της ταινίας αφορά τις Huntrix, ένα δημοφιλές kpop συγκρότημα κοριτσιών αποτελούμενο από την κεντρική vocalist Rumi (και επίσης αρχηγό της ομάδας), την χορογράφο Mira και την ράπερ Zoey, οι οποίες όταν δεν βρίσκονται πάνω στην σκηνή, μαγεύοντας αθεράπευτα του φανς τους με τις μελωδικές τους φωνές, κυνηγούν και εξολοθρεύουν δαίμονες στα κρυφά, οι οποίοι ψάχνουν να τραφούν με ψυχές ανθρώπων. Και όλα κυλούν ομαλά μέχρι την στιγμή που κάνουν την εμφάνισή τους οι Saja Boys, ένα boy band δαιμόνων, οι οποίοι με αρχηγό τον μυστηριώδη Jinu, εποφθαλμιούν να κλέψουν όλους τους φανς των Huntrix και έτσι, μέσω αυτού, να μπορέσουν να αναδυθούν από το αιώνιο σκοτάδι τους και να κατασπαράξουν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν πάει τόσο, μα τόσο λάθος. Σε ένα όχι και τόσο μακρινό παράλληλο σύμπαν από το δικό μας, αυτή η ταινία θα μπορούσε να καταλήξει στην μεγαλύτερη χαζοβιολιά στην ιστορία του animation, μόνο και μόνο για να έχει το Netflix να γεμίζει τον (κατά το μεγαλύτερο μέρος) αδιάφορο κατάλογό του με τις δεκαπέντε συνέχειες της ταινίας που έρχονται, καθώς επίσης και για να πουλήσει ασύστολο merchadise σε ενθουσιασμένα κοριτσάκια, που θέλουν να αποκτήσουν λίγη από την αστερόσκονη των Huntrix. Και πράγματι, όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν συμβεί, αλλά όχι όμως όταν από πίσω βρίσκεται η Sony Pictures Animation, η οποία μετά το Spider-Man: Into the Spider-Verse, συνεχίζει να κεντάει και να δείχνει τον δρόμο στο κομμάτι του καινοτόμου και καλαίσθητου animation. Γιατί το KPop Demon Hunters, είναι από εκείνα τα σπάνια animation που δεν ξέρεις από που να τα πιάσεις και από που να τα αφήσεις, προκειμένου να τα αποθεώσεις. Το ότι αρκετά από τα μουσικά κομμάτια του σε πολλά από τα charts του εξωτερικού έπιασαν κορυφές που ούτε οι BTS ή οι Blackpink δεν είχαν καταφέρει να πιάσουν, νομίζω ότι μιλάει από μόνο του. Ήδη γίνονται σχέδια για το sequel της ταινίας, καθώς επίσης συζητιέται ακόμη και το ενδεχόμενα για prequel, για ταινία live action, ακόμη και για μιούζικαλ θεατρική προσαρμογή. Επομένως το θέμα δεν είναι αν θα δούμε κάποια συνέχεια της ιστορίας. Αυτό είναι πλέον σίγουρο. Το θέμα, για εμένα, είναι η συνέχεια αυτή να παραμείνει πιστή και αντάξια στην κληρονομιά που άφησε ο προκάτοχός της. Και αν η Sony συνεχίσει να βρίσκεται πίσω από την παραγωγή, με τους ίδιους καλλιτέχνες που δούλεψαν στην πρώτη (και αν φυσικά, και το σημαντικότερο, δεν επιτρέψει στο Netflix να αλωνίζει τριγύρω της), τότε είμαι κάτι παραπάνω από αισιόδοξος ότι θα δούμε υπέροχα πράγματα στο μέλλον. Εναλλάσσοντας με επιδεξιότητα την σπαρταριστή κωμωδία με το ελαφρύ δράμα και την άφθονη δράση με τον υπόκωφο ρομαντισμό στα σωστά σημεία-κλειδιά, η ταινία καταφέρνει να συναρπάσει τον θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος της, οδηγώντας τον σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι μουσικοχορευτικής πανδαισίας. Με αξιολάτρευτους και πολύπλευρους χαρακτήρες με βάθος και συναίσθημα, με μουσικά νούμερα άκρως εκπληκτικά και ανεβαστικά, καθώς επίσης και με την ποιότητα του 3D animation στα αληθινά καλύτερά της, το KPop Demon Hunters δεν είναι μόνο μία ιστορία για την φιλία, τον έρωτα και για την δύναμη της μουσικής. Το KPop Demon Hunters είναι επίσης μία ιστορία αυτοαποδοχής, λύτρωσης, αλλά και εξομολόγησης, για όλα αυτά που είμαστε, για όλα εκείνα που αισθανόμαστε και φοβόμαστε να βγάλουμε προς τα έξω. Είναι μία ιστορία, η οποία μας υπενθυμίζει ότι στο τέλος, οι αγνές ψυχές πάντα θριαμβεύουν. Παρακολουθώντας την ταινία, σίγουρα αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση και κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον του θεατή, είναι τα μουσικά νούμερα που παρεμβάλλονται κατά την διάρκεια, τα οποία όχι μόνο προχωράνε ουσιωδώς την πλοκή της ιστορίας, αλλά και αναπτύσσουν-"ζωγραφίζουν" τον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων. Κάθε ένα τραγούδι δεν εμφανίζεται καθόλου τυχαία την στιγμή που εμφανίζεται μέσα στην ταινία και κάθε στίχος κρύβει από πίσω το νόημά του. Από το δυναμικά ξεσηκωτικό How It's Done, που κάνει γνωστό το ιερό καθήκον των Huntrix, στο πιασάρικα "τσιχλοφουσκέ" Soda Pop, το οποίο παρομοιάζει την δίψα των δαιμόνων μέσα από ένα αναψυκτικό, και από εκεί, στην υποχθόνια "ψαλμωδία" του Your Idol, το οποίο στηλιτεύει έμμεσα μέσω των στίχων του τα κακώς κείμενα της kpop μουσικής βιομηχανίας, στο coming out της Rumi στο σπαρακτικά απελευθερωτικό What It Sounds Like. Υπάρχουν επίσης μαγευτικά τραγούδια, σαν το τρυφερά εξομολογητικό και γεμάτο όλο υπόσχεση Free, στο οποίο η Rumi "ξεκλειδώνει" τον Jinu, αλλά και σαν αυτό του Takedown (με την εκτέλεση των Twice να είναι επική), το οποίο καταφέρνει και γίνεται τρομερά ανατριχιαστικό, στο σημείο όπου οι στίχοι του γυρίζουν ενάντια στη Rumi στην σκηνή της αποκάλυψης. Και για το τέλος, όσο αφορά το Golden... απλά αριστούργημα. Όλο το παρελθόν, οι φόβοι, τα όνειρα και οι υποσχέσεις για το μέλλον σε ένα τραγούδι... Για το τέλος άφησα να αναφέρω το στοιχείο που αγάπησα περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα στην ταινία. Φυσικά αναφέρομαι στην ελληνική μεταγλώττιση. Προσωπικά, είχα πάρα πολλά χρόνια να ξετρελαθώ έτσι με μία ταινία και γνωρίζω καλά ότι για αυτό ευθύνεται, μεταξύ άλλων, κυρίως το κομμάτι της ελληνικής μεταγλώττισης. Παρακολουθώντας κάποιος την ταινία, απλά δεν γίνεται να μην αγαπήσει την εξαίσια δουλειά που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες συντελεστές, μιας και η ελληνική μεταγλώττιση είναι ανατριχιαστικά πανέμορφη. Όλοι οι ηθοποιοί φωνής αποδίδουν τα μέγιστα στους ρόλους τους, και μάλιστα, ειδικά η Πηνελόπη Σκαλκώτου, παραδίδει ρεσιτάλ φωνητικής ηθοποιίας στον ρόλο της Rumi, καθώς με την γλυκιά φωνούλα της, όχι μόνο δίνει πνοή στην ηρωίδα της όταν αυτή μιλάει, αλλά και όταν αυτή επίσης τραγουδά. Γιατί σε περίπτωση που ξέχασα να το αναφέρω, όλα τα τραγούδια που ακούγονται στην ταινία (με εξαίρεση τρία) είναι στα ελληνικά. Φυσικά σε καμία περίπτωση αυτά δεν ξεπερνούν τα αντίστοιχα original αγγλικά κομμάτια, αλλά είναι όλα τους τόσο πολύ τίμια και σικάτα, που σε κάνει να εύχεσαι να μπορούσαμε να είχαμε αυτές τις εκτελέσεις σε full length εκδοχή. Πιστεύω ότι αξίζει να δώσετε όλοι και όλες μία ευκαιρία σε αυτήν την ταινία. Θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. "The Honmoon is Sealed!" Επεξεργασία Αυγούστου 25 από kaneda 3 1 1 Παράθεση
Rombax Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 24 Member ID: 38010 Group: Members Topic Count: 19 Content Count: 946 Reputation: 7775 Achievement Points: 1023 Days Won: 3 With Us For: 1546 Days Status: Offline Last Seen: 18 ώρες πριν Age: 18 Δημοσιεύτηκε Αυγούστου 24 (Επεξεργασία) Πολύ καλή! Η αλήθεια είναι πωςέχω πολύ καιρό να δω δυτική animated ταινία, αλλά η συγκεκριμένη ξαφνικά πλημμύρησε το youtube μου και έτσι υπέκυψα Δεν έχω κάτι να πω για τα visuals και τα τραγούδια, όλα τέλεια Πότε δε με ενδιέφερε ιδιαίτερα το k-pop αλλά τώρα έχω καταλήξει να ακούω το soundtrack της ταινίας αυτής σε καθημερινή βάση. Και η ιστορία ήταν καταπληκτική, οι χαρακτήρες είναι αληθοφανείς και ενδιαφέροντες, αν και η Ρούμι υποσκιάζει αρκετά τις άλλες δύο. Μακάρι τα σίκουελς που ετοιμάζουν να το διορθώσουν αυτό. Ωραία και η κεντρική αλληγορία που παρουσιάζει, χιλιοειπωμένο μήνυμα μεν, αλλά για σοβαρό λόγο, ειδικά για τα παιδιά για τα οποία η ταινία προορίζεται. Γενικά τη προτείνω άνετα. Ανυπομονώ να δω που θα πάνε το concept στο μέλλον Επεξεργασία Αυγούστου 24 από Rombax 3 Παράθεση
germanicus Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 25 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1675 Content Count: 28552 Reputation: 191970 Achievement Points: 27559 Days Won: 761 With Us For: 6970 Days Status: Offline Last Seen: 55 λεπτά πριν Age: 53 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 25 Αναπάντεχη ταινία Είναι γνήσιος απόγονος των disney musicals. Δηλαδή όλων (?) των ταινιών κινουμένων σχεδίων της Disney. Εάν σου άρεσε το Frozen ή το Moana, τότε είναι τρομερά πιθανό να σου αρέσει και αυτό εδώ Με 2 τεράστιες διαφορές όσων αφορά τις disneoταινίες. Όσον αφορά τη μουσική, εδώ έχουμε k-pop. Εκεί που παραγούσταρα όμως εγώ, ήταν άλλη η τεράστια διαφορά. Τα χρώματα. Το τόνισε ο @ kaneda ότι μιλάμε για Sony, που είναι πίσω από τα Spider-verse. Και καραϊσχύει. Υπέροχη χρωματική παλέτα. Και πολύ διαφορετική από τα τετριμμένα. Για το πρώτο Spider-verse εχω ακούσει την "κατηγορία"/"ενδοιασμό"/"δυσαρέσκεια" με τις ταχύτατες αλλαγές χρωμάτων. (δεν συμφωνώ, εμένα μου άρεσαν, αλλά κατανοώ ότι σε άλλους μπορεί να μην άρεσαν). Δεν έχει τέτοιες εναλλαγές εδώ Την είδαμε αρκετά κατά τύχη Το γατί δεν ήθελε να την δει τόσο καιρό γιατί περίμενε ότι θα ήταν κάτι άλλο. Εγώ, δεν το ήξερα αυτό, και σκεφτόμενος ότι είχε κάνει σουξέ και ότι disneyζε με όλα τα τραγούδια, θεώρησα πως θα την γούσταρε. Οπότε με αυτά και με τα άλλα, την είδαμε. Κατά λάθος Και περάσαμε μια χαρά (εγώ σε τεράστιο βαθμό διότι καραγούσταρε το γατί γιατί όπως είπα, αυτή η ταινία είναι απόγονος των disney. Γνησιότατος). 2 Παράθεση
kaneda Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 26 Member ID: 35207 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 458 Reputation: 3522 Achievement Points: 463 Days Won: 3 With Us For: 2254 Days Status: Offline Last Seen: 16 ώρες πριν Age: 29 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 26 (Επεξεργασία) @ germanicus , πολύ χαίρομαι που σας άρεσε η ταινία και περάσατε όμορφα βλέποντάς την! Ελπίζω να την είδατε με την ελληνική μεταγλώττιση. Αν όχι, δώστε μια ευκαιρία και σε αυτήν την εκδοχή της ταινίας, μιας και οι Έλληνες ηθοποιοί φωνής "ροκάρουν" αψεγάδιαστα, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την όλη εμπειρία της θέασης. Θα συμφωνήσω και εγώ σε αυτό που αναφέρεις. Πράγματι, στην αρχή, πριν δεις κανείς την ταινία, του δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσει ανήκει στην κατηγορία του (αν μου επιτρέπεται ο όρος) "ελαφρο-disneyκού". Ευτυχώς όμως για όλους μας, καθώς για την τέχνη γενικότερα, το σύμπαν συνωμότησε και κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι φυσικά και το KPop σε σημεία Disneyζει (αν και βασικά, όλα τα στούντιο της Δύσης δεν γίνεται να μην έχουν Disneyκές προσλαμβάνουσες, έστω και υπουνείδητα), αλλά κατά την γνώμη (και εκεί είναι που το KPop κερδίζει για εμένα) είναι ότι η ταινία δεν προσπαθεί εσκεμμένα να σου περάσει πράγματα, απλά και μόνο για να φανεί κουλ και προοδευτική, όπως αποτυχημένα κάνει η Disney την τελευταία 15ετία με τα ανούσια live action remakes της, καθώς επίσης και με τα τραβηγμένα sequels animation ταινιών, τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να στερούν την φήμη και την νοσταλγία των πρωτότυπων έργων. Όχι, το KPop - και πιο συγκεκριμένα η Sony Pictures Animation - τολμάει και το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Πάνω-κάτω αναφέρω και στην παρουσίασή μου παραπάνω το που νομίζω ότι κερδίζει το KPop, οπότε δεν χρειάζεται να τα ξαναγράψω και να σας κουράσω. Μου δίνεις την τέλεια πάσα όμως να μοιραστώ μαζί σας ένα αρθράκι, το οποίο νομίζω ότι τα λέει πολύ καλύτερα και πολύ πιο εμπεριστατωμένα, από όσο θα μπορούσα εγώ να τα πω. Επεξεργασία Νοεμβρίου 27 από kaneda 2 Παράθεση
germanicus Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 27 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1675 Content Count: 28552 Reputation: 191970 Achievement Points: 27559 Days Won: 761 With Us For: 6970 Days Status: Offline Last Seen: 55 λεπτά πριν Age: 53 Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 27 @ kaneda εγώ πέρασα καλά κατά 99% διότι έβλεπα το γατί να περνάει καλά Επειδή όμως το γατί καραγουστάρει τα disney και μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα από εκείνες τις ταινίες (δεν είμαι σίγουρος για τις γλώσσες... νομίζω πως σε αυτές των 90ς το κάνει στα Ελληνικά ), της μετεφερα την επισήμανση και φαντάζομαι πως θα το τσεκάρει και μεταγλωττισμένο (την γουστάρησε πάρα πολύ λέμε την ταινία). Για όσους δεν ξέρουν, κάτι που δεν αναφέρθηκε μεχρι στιγμης στο τοπικ ειναι πως τα τραγούδια έκαναν σουξέ και στο Billboard. Όχι ένα-δυο μόνο 4 έφτασαν στο Τοπ 10 του Billboard και το άλμπουμ είναι πλατινένιο δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει αυτό το πράγμα, αλλά όπως οι σημερινοί τριαντασαραντάρηδες ξέρουν το Χακούνα Ματάτα, έτσι οι αντίστοιχοι σε 20 χρονια ίσως να τραγουδάνε κάτι από εδώ (You're my soda pop, my little soda pop??? είπα. δεν ξέρω πως δουλευει. ξέρω μονο πως τον καφέ μου σκέτο και τον πάκο μου χοντρό ) (... τζήζας...) 1 Παράθεση
kaneda Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 27 Member ID: 35207 Group: Members Topic Count: 10 Content Count: 458 Reputation: 3522 Achievement Points: 463 Days Won: 3 With Us For: 2254 Days Status: Offline Last Seen: 16 ώρες πριν Age: 29 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοεμβρίου 27 (Επεξεργασία) @ germanicus , μα πόσο τέλειο είναι αυτό που ανέφερες! Όπως το γέλιο και το κλάμα είναι μεταδοτικό, έτσι το ίδιο μεταδίδεται και σε εμάς ο ενθουσιασμός, όταν βλέπουμε τους δικούς μας ανθρώπους να χαίρονται. Ελπίζω το γατάκι σου να απολαύσει και την μεταγλωττισμένη εκδοχή της ταινίας όταν την δει, και να ξέρεις, ότι με μεγάλη μου χαρά θα περιμένω να ακούσω από εσένα πως του φάνηκε. Σε ευχαριστούμε επίσης και για τις πληροφορίες σχετικά με τα τραγούδια που μοιράστηκες μαζί μας. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι (αν και ομολογώ και εγώ ότι δεν γνωρίζω και πολλά από μουσική)! Το Golden είναι ήδη υποψήφιο σε τέσσερις κατηγορίες στα επικείμενα βράβεια Grammy, καθώς επίσης και το Soda Pop έχει κατακτήσει κορυφές στο αμερικάνικο chart του Spotify που ούτε οι πασίγνωστοι BTS έχουν καταφέρει να πιάσουν. Πάντως δεν σου κρύβω ότι μία κρυφή φοβία για το franchise (όπως θα εξελιχθεί πλέον) την έχω. Όταν βγαίνει ο CEO του Netflix και λέει ότι το KPop για αυτούς είναι ότι είναι το Frozen για την Disney, καταλαβαίνεις απευθείας ότι θα το αρμέξουν στο μέλλον από όπου μπορείς να φανταστείς. Καλό ή κακό (κακό, αν θες την γνώμη μου), αλλά έτσι συνηθίζεται να γίνεται σε οτιδήποτε κάνει επιτυχία. Από την στιγμή όμως που βλέπω ότι η Sony, και κυρίως, οι δημιουργοί που δούλεψαν στην πρώτη ταινία παραμένουν πίσω από την ανάπτυξη του sequel, εγώ από την πλευρά μου παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα δούμε και άλλα όμορφα πράγματα στην συνέχεια. Επεξεργασία Νοεμβρίου 27 από kaneda Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις