Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 51 Content Count: 930 Reputation: 6370 Achievement Points: 997 Days Won: 21 With Us For: 540 Days Status: Offline Last Seen: 17 λεπτά πριν Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 (Επεξεργασία) BATMAN: A DEATH IN THE FAMILY Πρόλογος: Η συγκεκριμένη ιστορία είναι μια από τις πιο γνωστές του Batman, και αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο κλασικές. Το τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη ιστορία το ξέρουμε νομίζω όλοι όσοι έχουμε διαβάσει έστω και λίγο Batman. Το μακρινό (πλέον ) 1988, η DC COMICS έκανε κάτι πολύ πρωτότυπο: Επέτρεψε στους αναγνώστες να επιλέξουν αν θα ζήσει ή θα πεθάνει ο 2ος Robin, ο Jason Todd, καλώντας ένα τηλέφωνο για να ψηφίσουν. Και όπως όλοι γνωρίζουμε (ή καταλαβαίνουμε από το εξώφυλλο), ο Jason ήταν αρκετά αντιπαθητικός για το κοινό, και επομένως, ο Jim Starlin, ο συγγραφέας του Batman εκείνη την περίοδο, ανέλαβε να τον σκοτώσει. Πρόκειται για την μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη. Περίληψη: Ο Jason Todd είναι ο δεύτερος Robin, τον οποίο ο Batman έσωσε και υιοθέτησε. Πολεμούν λοιπόν μαζί το έγκλημα στην Gotham, αλλά ο Jason κουβαλάει κάποια τραύματα, που τον οδηγούν στην υπερβολική βία, κάτι που δεν εγκρίνει ο Bruce. Μετά από έναν καβγά λοιπόν, ο Jason φεύγει για την Ανατολή, με στόχο να βρει την πραγματική του μητέρα. Ο Batman φεύγει και αυτός στο κατόπι του. Όμως, ο Joker που έχει δραπετεύσει, βρίσκεται και αυτός σε εκείνο το μέρος της Ασίας, κάνοντας τις βρομοδουλειές του. Ο Batman και ο Robin τον σταματάνε και συνεχίζουν το περιπετειώδες ταξίδι τους, βρίσκοντας στο τέλος την πραγματική μητέρα του Jason. Όμως ο Joker παραμονεύει, και όταν ο Robin πέφτει στην παγίδα του, ο κλόουν κάνει το αδιανόητο: τον σκοτώνει... Το σενάριο, είναι ότι θα περίμενε κάποιος από τα 80s. Ξυλίκι κι άλλο ξυλίκι! Ο Starlin βέβαια έχει προσθέσει στην ιστορία πολλή σκληρότητα, και έχει επενδύσει στο συναισθηματικό φάσμα και στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Παρ' όλα αυτά νιώθω ότι ο θάνατος του Jason αντιμετωπίστηκε λίγο ρηχά. Δεν τονίστηκαν πλήρως οι απύθμενες τύψεις του Batman που δεν κατάφερε να σώσει τον προστατευόμενό του, τις οποίες έχουμε δει σε πολλά κόμικς, ακόμα και πρόσφατα. Το σχέδιο είναι επίσης κλασικό των 80s, καλό, αλλά όχι το αγαπημένο μου. Όμορφο, λεπτομερές, με τις γνωστές γραμμές και ανατομίες της εποχής. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και σκηνοθεσία, με πυκνά καρέ μέχρι και 12 σε κάποιες σελίδες. Ιδιαίτερη αναφορά χρειάζονται και τα υπέροχα εξώφυλλα που έκανε ο Mignola για αυτήν την ιστορία. Η έκδοση που αγόρασα εγώ δεν είναι το TPB, αλλά ο τόμος της συλλογής Heroes & Villains της Hachette, που είναι σκληρόδετος και έχει πλούσια αρθρογραφία και εξτραδάκια σχετικά με το σχέδιο. Εν ολίγοις, η συγκεκριμένη ιστορία είναι ένα All Time Classic του Batman, και τον έχει επηρεάσει ως ήρωα πιο βαθιά από οποιοδήποτε άλλη ιστορία. Το σενάριο είναι τυπικό, με κάποιους ωραίους εμπλουτισμούς από τον Starlin, το σχέδιο όμορφο, αλλά λίγο παλαιικό για τα γούστα μου. ΠΡΕΠΕΙ φυσικά να την αγοράσουν όλοι οι θαυμαστές του ήρωα, γιατί αποτελεί βασικό κεφάλαιο της μυθολογίας του! Θα κλείσω με ένα από τα αγαπημένα μου καρέ EVER, όχι μόνο σε Batman , αλλά σε κόμικς γενικά Καλή ανάγνωση σε όλους/ες!!! Επεξεργασία Ιουνίου 16 από Ζάνταφ 6 1 1 Παράθεση
hudson Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 Member ID: 32406 Group: Members Topic Count: 88 Content Count: 3194 Reputation: 31812 Achievement Points: 3239 Days Won: 118 With Us For: 2796 Days Status: Offline Last Seen: 43 λεπτά πριν Age: 44 Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 16 Έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να αγοράσω αυτή την ιστορία (όπως και πολλές άλλες κλασσικές Batman) αλλά κρατήθηκα. Δεν παίρνω ξενόγλωσσα γιατί αν αρχίσω δεν θα σταματήσω και σε συνδυασμό με τις ελληνικές εκδόσεις, θα χρειάζομαι δάνειο. Λοιπόν, έχω κάνει μια πρόβλεψη. Όταν ο @ Ilias είπε ότι ετοιμάζει κάτι από Batman, πιστεύω ότι είναι κάτι κλασσικό. Προβλέπω μία από τις τρεις: 1ο A Death in the Family 2ο Black Mirror 3ο Dark Victory (δίνω περισσότερες πιθανότητες λόγω συνέχειας του Long Halloween). Ελπίζω να πέσω μέσα. 6 1 1 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 51 Content Count: 930 Reputation: 6370 Achievement Points: 997 Days Won: 21 With Us For: 540 Days Status: Offline Last Seen: 17 λεπτά πριν Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17 12 ώρες πριν, hudson είπε: Έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να αγοράσω αυτή την ιστορία (όπως και πολλές άλλες κλασσικές Batman) αλλά κρατήθηκα. Δεν παίρνω ξενόγλωσσα γιατί αν αρχίσω δεν θα σταματήσω και σε συνδυασμό με τις ελληνικές εκδόσεις, θα χρειάζομαι δάνειο. Λοιπόν, έχω κάνει μια πρόβλεψη. Όταν ο @ Ilias είπε ότι ετοιμάζει κάτι από Batman, πιστεύω ότι είναι κάτι κλασσικό. Προβλέπω μία από τις τρεις: 1ο A Death in the Family 2ο Black Mirror 3ο Dark Victory (δίνω περισσότερες πιθανότητες λόγω συνέχειας του Long Halloween). Ελπίζω να πέσω μέσα. Να σου πω την αλήθεια και εμένα με παραξένεψε το γεγονός ότι δεν έχει βγει ποτέ στα Ελληνικά. Φοβάμαι όμως ότι παρά το πόσο κλασικό είναι το συγκεκριμένο κόμικ, είναι αρκετά παλιό και επομένως δύσκολο να το πιάσει κάποια εκδοτική Τα άλλα δύο που αναφέρεις τα βρίσκω πιο πιθανά. Αν πάντως δεν βγει στα ελληνικά και σου αρέσει ο Batman, κάνε μια εξαίρεση γιατί αυτή η ιστορία είναι πραγματικά Must Have. 6 Παράθεση
Guts Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17 Member ID: 38081 Group: Members Topic Count: 1 Content Count: 840 Reputation: 7566 Achievement Points: 847 Days Won: 7 With Us For: 1374 Days Status: Offline Last Seen: 1 ώρα πριν Δημοσιεύτηκε Ιουνίου 17 20 hours ago, hudson said: Έχω μπει πολλές φορές στον πειρασμό να αγοράσω αυτή την ιστορία (όπως και πολλές άλλες κλασσικές Batman) αλλά κρατήθηκα. Δεν παίρνω ξενόγλωσσα γιατί αν αρχίσω δεν θα σταματήσω και σε συνδυασμό με τις ελληνικές εκδόσεις, θα χρειάζομαι δάνειο. Λοιπόν, έχω κάνει μια πρόβλεψη. Όταν ο @ Ilias είπε ότι ετοιμάζει κάτι από Batman, πιστεύω ότι είναι κάτι κλασσικό. Προβλέπω μία από τις τρεις: 1ο A Death in the Family 2ο Black Mirror 3ο Dark Victory (δίνω περισσότερες πιθανότητες λόγω συνέχειας του Long Halloween). Ελπίζω να πέσω μέσα. Νομίζω για τα δύο πρώτα που αναφέρεις έχει ρίξει άκυρο η Anubis, μένει λοιπόν το τρίτο που είναι και το καλύτερο σαν σχέδιο και ιστορία. 2 1 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις