spider-maniac Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 1 Member ID: 39131 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 615 Reputation: 3445 Achievement Points: 779 Days Won: 3 With Us For: 1263 Days Status: Online Last Seen: 10 λεπτά πριν Age: 18 Δημοσιεύτηκε Φεβρουαρίου 1 (Επεξεργασία) Το Your Friendly Neighborhood Spider-Man, το οποίο αποτελεί την νεότερη προσθήκη του Marvel Studios Animation στο Disney+, αποτελούμενο από 10 επεισόδια, εξερευνά για ακόμα μια φορά το origin story του Peter Parker και τα πρώτα του βήματα ως Spider-Man. Διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν του MCU, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εκδοχή του Spider-Man του Tom Holland στην οποία δεν γίνεται ο Tony Stark μέντορας του Peter, αλλά... ο Norman Osborn;;!!! Ο Hudson Thames δανείζει τη φωνή του στον Peter Parker και το Alter Ego του, επιστρέφοντας για τον ρόλο μετά από το What If...?, ενώ πρωταγωνιστούν και οι Kari Wahlgren, Grace Song, Eugene Byrd, Zeno Robinson και Colman Domingo. Όσον αφορά το ιδιαίτερο animation style της σειράς, είναι βασισμένο στα πρώιμα τεύχη του The Amazing Spider-Man, σχεδιασμένα από τον Steve Ditko και αργότερα από τον John Romita Sr. Η πρώτη season έκανε την πρεμιέρα της στο Disney+ στις 29 Ιανουαρίου του 2025 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου, με ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα κυκλοφορίας για την πλατφόρμα (με 2,3,3 και 2 επεισόδια να κυκλοφορούν την 1η, 2η, 3η και 4η εβδομάδα αντίστοιχα)! Τέλος, να σημειωθεί ότι βρίσκονται ήδη σε ανάπτυξη η 2η και η 3η season. (Και κάτι λίγες πληροφορίες για την εξέλιξη της σειράς, έπειτα από τις αρχικές ιδέες όσο βρισκόταν σε ανάπτυξη...) Spoiler Η σειρά ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και επρόκειτο αρχικά να φέρει τον τίτλο Spider-Man: Freshman Year. Η σειρά άλλαξε τον τίτλο σε "Your Friendly Neighborhood Spider-Man" τον Δεκέμβριο του 2023. (Κατά την γνώμη μου, και οι δύο τίτλοι είναι ταιριαστοί, αφού από την μια ο Peter είναι πρωτοετής μαθητής λυκείου στη σειρά και από την άλλη οι ιστορίες φαίνεται πως θα είναι επιπέδου γειτονιάς ) Επίσης, όσο βρισκόταν ακόμα σε ανάπτυξη, υπήρχε η πρόθεση η σειρά να είναι prequel για τον Spider-Man του MCU, λέγοντας το origin story του που απουσιάζει από τις ταινίες, αλλά η δημιουργική ομάδα συνειδητοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγάλους περιορισμούς στον τρόπο που θα παρουσιαστούν γνωστοί χαρακτήρες, καταλήγοντας για αυτό το λόγο στην αποκοπή της σειράς από το MCU και την τοποθέτησή της σε ένα εναλλακτικό σύμπαν . (το παραπάνω δεν περιέχει spoilers) Θα επιστρέψω μελλοντικά με εντυπώσεις από την σειρά. Προς το παρόν, πάντως, έχοντας παρακολουθήσει το πρώτο επεισόδιο, έχω σχηματίσει πολύ θετικές εντυπώσεις. Επεξεργασία Σεπτεμβρίου 3 από spider-maniac Προσθήκη ημερομηνίας στον τίτλο 8 2 Παράθεση
spider-maniac Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 2 Member ID: 39131 Group: Members Topic Count: 14 Content Count: 615 Reputation: 3445 Achievement Points: 779 Days Won: 3 With Us For: 1263 Days Status: Online Last Seen: 10 λεπτά πριν Age: 18 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 2 Ολοκληρώνοντάς την σειρά πριν από μερικές ημέρες έχω αρκετά παράπονα από αυτή, αν και δεν είναι ούτε πλησιάζει την "κακή" ή "μέτρια". Στα θετικά: το στυλ δεν έχει καμία σχέση με σειρά του disneyXD. αποτελεί μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού ήρωα και του περιβάλλοντός του -η οποία όμως διατηρεί τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του Peter Parker - με ανανεωμένο καστ που δεν είναι καθόλου άσχημο. έχει το χιούμορ του. αρκετά ικανοποιητική εξέλιξη των χαρακτήρων. γενικά ενδιαφέρουσα κι ευχάριστη σύνδεση με το MCU, χωρίς να δημιουργούνται περιορισμοί από αυτό (αφού πρόκειται για "γειτονικό" σύμπαν). (ένα από τα μεγαλύτερα θετικά για μένα) η πρώτη από τις στολές που φόρεσε ο Parker στη σειρά, η οποία αποτελεί με διαφορά την αγαπημένη μου. Το design προσωπικά το βρίσκω άψογο τόσο αισθητικά όσο και ρεαλιστικά ως μια στολή που μάλλον θα μπορούσε να φτιάξει μια έφηβη διάνοια. Από τις επιγονατίδες στους καθόλου συμπυκνωμένους εκτοξευτές ιστού ή τις φιάλες και τα καλώδια, μια "σπιτική" στολή. Μπορεί να μην είναι η πιο πρακτική στολή για την καταπολέμηση του εγκλήματος (κάθε άλλο), αλλά προσωπικά την αγάπησα! οι ερμηνείες. Μερικές από αυτές μου άρεσαν πολύ. Ειδικά του πρωταγωνιστή. Στα αρνητικά: Κυρίως ότι δεν μου διατήρησε το έντονο ενδιαφέρον μέχρι και τα τελευταία επεισόδια, εκεί που φαντάζομαι ότι αντιθέτως άλλοι θα άρχισαν να συμπαθούν την σειρά ακόμα περισσότερο. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; οι σκηνές δράσης μετά από κάποιο σημείο απλά δεν ήταν για εμένα. Χωρίς να είναι καθόλου αντιπαθητικές. η γενικότερη κατεύθυνση της σειράς (επίσης μετά από κάποιο σημείο) δεν με ξετρέλανε. οι περισσότεροι villains; Ας πούμε όχι ό,τι καλύτερο. αντίθετα από την αρχική στολή, τις υπόλοιπες τις ευχαριστήθηκα πολύ λιγότερο. (ίσως εξαιτίας του πόσο μου άρεσε η πρώτη και όντας ανεξάρτητη υψηλής τεχνολογίας και gadgets αντίθετα από τις επόμενες) οι συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές, με βία αυξημένης έντασης. Δεν με έπεισαν δυστυχώς. Το αίμα, που δεν απουσιάζει από την σειρά (με την κυριολεκτική του σημασία), μου φάνηκε "ψεύτικο". Γενικά η συνολική εκτέλεση των σκηνών αυτών δυστυχώς δεν με κάλυψε (υποθέτω ότι το Invincible που δεν διαθέτει ηλικιακούς περιορισμούς και θέτει ψηλά τον πήχη μου κάνει κακό.) Κλείνοντας, να πω ότι η σειρά συστήνεται τόσο για τα θετικά της που ανέφερα όσο και επειδή έχω μια ισχυρή εντύπωση ότι τα περισσότερα από τα αρνητικά που βρήκα δεν θα εκφράσουν τον μέσο viewer. 8 Παράθεση
Ζάνταφ Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 2 Member ID: 41338 Group: Members Topic Count: 55 Content Count: 1136 Reputation: 7782 Achievement Points: 1206 Days Won: 22 With Us For: 695 Days Status: Offline Last Seen: Νοεμβρίου 26 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 2 Με έπεισε κι εμένα ένα βίντεο στο youtube, και παρ' όλο που θα έκανα pass κάθισα και την είδα. Και εδώ που τα λέμε δεν το μετάνιωσα καθόλου! Πολύ δυνατή σειρά! Είναι καλογραμμένη, με ωραίους χαρακτήρες, διαλόγους , και όμορφο animation. Απολαυστικές σκηνές δράσης και μάχες. Το πιο βασικό όμως είναι το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ intro, που κάνει remix το original τραγούδι τίτλων της αγαπημένης πρώτης σειράς κινουμένων σχεδίων του αραχνάκια. Ισχύει όμως αυτό που λέει ο @ spider-maniac , τα τελευταία επεισόδια ξεφούσκωσαν εντελώς το αρχικό hype της σειράς και δεν με έψησαν πολύ για την 2η σεζόν. Θα δούμε όμως, η δημιουργική ομάδα έχει ξεκάθαρα potential. 3 2 Παράθεση
Captain Cooper Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 3 Member ID: 32676 Group: Members Topic Count: 176 Content Count: 1555 Reputation: 10251 Achievement Points: 1634 Days Won: 14 With Us For: 2853 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 40 Δημοσιεύτηκε Μαρτίου 3 (Επεξεργασία) Ολοκλήρωσα κι εγώ την πρώτη σεζόν. Σίγουρα ήταν πολύ καλύτερο από ό,τι περίμενα. Βλέπεται ευχάριστα και ισορροπεί αρκετά καλά μεταξύ δράσης και καθημερινότητας Αν και είχαμε τη προσθήκη πάρα πολλών χαρακτήρων δε χάθηκε η μπάλα. Οι βασικοί χαρακτήρες (οι οποίοι δεν ήταν οι κλασικοί που θα περιμέναμε) Spoiler δηλαδή οι Mary Jane, Flash Thompson, Betty Brant, J,J, Jameson... είχαν και λόγο υπάρξεις, έδεσαν με τον ήρωα και είχαν και μία εξέλιξη, Ενδιαφέρουσα και η διασύνδεση με το MCU. Ναι είμαστε σε παράλληλο σύμπαν, υπάρχουν ωστόσο πολλές αναφορές για γεγονότα που έλαβαν χώρα και στα δύο σύμπαντα με προφανή και σημαντική εξαίρεση το γεγονός ότι Spoiler μέντορας του Πίτερ δεν είναι ο Τόνι Σταρκ αλλά ο Νόρμαν Όσμπορν. Και οι Avengers και οι λοιποί υπερήμερες υπάρχουν. Διακριτική δε η παρουσία τους, δεν μένεις όμως με την απορία του «που στο καλό είναι;» όπως σε άλλες σειρές που βάζουν σε κεντρικό πλάνο τους ήρωες τους να αντιμετωπίζουν κάθε μεγέθους απειλή μόνοι τους. Όσον αφορά τους κακούς, δε με πείραξε το ότι όλες τους οι Spoiler δυνάμεις βασίζονταν στην τεχνολογία του Dr Octopus. (ακόμη και αυτές του Tombstone) Θεωρώ ότι βοήθησε στο στήσιμο του ως κεντρικού κακού. Το animation μου άρεσε, όπως και το τραγούδι των τίτλων έναρξης. Τα easter eggs τα χάρηκα επίσης πολύ και ειδικά τις συνδέσεις με τα πρώτα τεύχη του Amazin Spider-Man. Στα αρνητικά θα αναφέρω το τελευταίο επεισόδιο με το τελικό σχέδιο του Spoiler Όσμπορν το οποίο δεν βγάζει και πολύ νόημα, Γενικά πρόκειται για μια φρέσκια εκδοχή στο μύθο του Spider-Man, με τους δημιουργούς να φαίνεται να έχουν πλάνο για τη σειρά. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι και ακόμη καλύτερα. Επεξεργασία Μαρτίου 3 από Captain Cooper 2 Παράθεση
nikolas12 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 14 Member ID: 33354 Group: Moderator Topic Count: 800 Content Count: 5353 Reputation: 45728 Achievement Points: 2310 Days Won: 290 With Us For: 2652 Days Status: Offline Last Seen: 2 ώρες πριν Age: 30 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 14 Το Your Friendly Neighborhood Spider-Man θα επιστρέψει το 2026 Τα Marvel Studios στο πάνελ της Marvel Animation στην NYCC 2025 ανακοίνωσαν πως η δεύτερη σεζόν του Your Friendly Neighborhood Spider-Man θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2026 στο Disney Plus. Η σειρά έχει ανανεωθεί για τρίτη σεζόν. 4 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις