Kurdy Malloy Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 23, 2024 Member ID: 31428 Group: Moderator Topic Count: 60 Content Count: 3425 Reputation: 26012 Achievement Points: 2541 Days Won: 14 With Us For: 3387 Days Status: Offline Last Seen: 6 ώρες πριν Age: 54 Δημοσιεύτηκε Οκτωβρίου 23, 2024 CHARLOTTE IMPERATRICE H Σαρλότ είναι μία έφηβη πριγκίπισσα του Βελγίου. Σε αυτό το περιβάλλον, γνωρίζει έναν πρίγκηπα των Αψβούργων τον οποίο ερωτεύεται και με τον οποίο παντρεύεται εν τέλει για να γίνουν το αυτοκρατορικό ζεύγος Μαξιμιλιανός και Καρλόττα του Μεξικού. Νομίζω ότι πολλοί έχουμε συναντήσει την παρουσία των Γάλλων στο Μεξικό και κάπου επίσης θα έχουμε ακούσει το όνομα Χουάρες, μεξικάνικη επανάσταση κλπ. Δε θυμάμαι όμως άλλη ιστορία να παρουσιάζεται από την οπτική του "κατακτητή" ή έστω του επιβληθέντος από τους Ευρωπαίους Αυτοκράτορα. Ή μάλλον της αυτοκράτειρας Σαρλότ ή Καρλότας για τους Μεξικάνους. Οι συντελεστές είναι ο Φαμπιάν Νουρύ και ο Ματιέ Μπονόμ και αν σας φαίνονται γνωστά ονόματα, καλώς σας φαίνονται είναι από τα πιο χοτ ονόματα της σκηνής των BD τη σήμερον ημέρα. Ο Νουρύ έχει δώσει σημαντικές σειρές όπως I am legion, Tyler Cross, Il etait une fois en France και πάρα πολλές ακόμα που είνα αυτόματη επιτυχία στη Γαλλία (και οι περισσότερες έχουν παρουσιαστεί στο παρόν φόρουμ), ενώ ο Μπονόμ έχει δώσει τα δύο εκτός σειράς Λούκι Λουκ Ποιος σκότωσε τον Λούκι Λουκ και Wanted Lucky Luke μεταξύ άλλων. Αυτό μας φέρνει σε μία δουλειά με πάρα πολύ υψηλό επίπεδο τόσο στο σενάριο όσο και στο σχέδιο. Το σενάριο βέβαια δεν αποφεύγει την κλασική παγίδα, να δώσει πολύ μεγάλο βάρος στα γυναικεία αισθήματα και λιγότερο στην ιστορία αλλά όχι σε βαθμό ενοχλητικό. Γενικώς προτείνεται ανεπιφύλακτα, δεν είναι τυχαίες οι πρωτιές που συχνά παίρνει στις λίστες του bedetheque. Αν θα έπρεπε να βρω ένα μειονέκτημα είναι το ότι δεν κατάλαβα αν με τον τρίτο τόμο η ιστορία τελείωσε (έχω μία γνώση του τι ακολούθησε) ή περιμένουμε κι άλλο. Νομίζω και ελπίζω το δεύτερο. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις τόμοι στα γαλλικά από τον Dargaud και σε ebook από την Europe Comics στη λίνγκουα φράνκα της εποχής μας. La Princesse et l'Archiduc (The princess and the Archduke) - 2018 L'Empire (The Empire) - 2020 Adios, Carlotta (2023) 6 2 Παράθεση
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις