chris Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Member ID: 12192 Group: Members Topic Count: 129 Content Count: 1248 Reputation: 9553 Achievement Points: 1248 Days Won: 3 With Us For: 5928 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 10, 2020 Age: 8 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 (Επεξεργασία) Μπήκα σήμερα στο πρόγραμμα της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (HELEXPO) και είδα ότι το Σάββατο 24 Απριλίου στο φιλολογικό καφενείο του περιπτέρου 15 και ώρα 5 το απόγευμα, θα γίνει συζήτηση με θέμα : "Tα εικονογραφήματα (comics) ως μέσο προσέγγισης του Αρχαίου Δράματος" Aπ΄ότι κατάλαβα θα είναι για παιδιά!(Δηλαδή για εμας!) Επεξεργασία Απριλίου 20, 2010 από chris1 10
Melandros Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Member ID: 4830 Group: Veterans Topic Count: 481 Content Count: 2667 Reputation: 16274 Achievement Points: 2669 Days Won: 3 With Us For: 6682 Days Status: Offline Last Seen: Δευτέρα στις 12:02 PM Age: 47 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Θεσσαλονίκη, δίπλα είναι.. 4
Gaidjin Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Member ID: 1506 Group: Honored Topic Count: 46 Content Count: 410 Reputation: 4284 Achievement Points: 410 Days Won: 0 With Us For: 7032 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 31, 2025 Age: 50 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 20, 2010 Ύπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είμαστε και εμείς (Helm) για την παρουσίαση του νέου μας εικονογραφημένου Ελληνο-Κινεζικού βιβλίου "Μύθοι και Ήρωες στην Αρχαία Ελλάδα και Κίνα", το Σάββατο 24 Απριλίου. Για λεπτομέρειες θα ξαναγράψουμε εντός των ημερών, έτσι ώστε αν θέλει κάποιος να μας γνωρίσει από κοντά, να μπορέσει να το κάνει. 4
asterikios Δημοσιεύτηκε Απριλίου 21, 2010 Member ID: 9495 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 264 Reputation: 1537 Achievement Points: 264 Days Won: 0 With Us For: 6260 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 7, 2020 Age: 47 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 21, 2010 A! τι καλά! Το Σάββατο θα πάω οπωσδήποτε να παρακολουθήσω αυτή τη συζήτηση. 4
Gaidjin Δημοσιεύτηκε Απριλίου 22, 2010 Member ID: 1506 Group: Honored Topic Count: 46 Content Count: 410 Reputation: 4284 Achievement Points: 410 Days Won: 0 With Us For: 7032 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 31, 2025 Age: 50 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 22, 2010 Αν δεν κάνω λάθος, η παρουσίαση θα είναι στις 20:00 το Σάββατο στο περίπτερο 13 της Guangdong Publishing. Θα είμαστε εκεί από το απόγευμα.
chris Δημοσιεύτηκε Απριλίου 22, 2010 Member ID: 12192 Group: Members Topic Count: 129 Content Count: 1248 Reputation: 9553 Achievement Points: 1248 Days Won: 3 With Us For: 5928 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 10, 2020 Age: 8 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απριλίου 22, 2010 Παράξενο να μην το κάνουν στο περίπτερο 15 αμέσως μετά την συζήτηση για τα κόμικς και την αρχαιότητα γιατί έχουν περίπου το ίδιο θέμα!
DJO Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2010 Member ID: 556 Group: Veterans Topic Count: 1534 Content Count: 22474 Reputation: 122382 Achievement Points: 22479 Days Won: 792 With Us For: 7111 Days Status: Offline Last Seen: Δεκεμβρίου 31, 2020 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 23, 2010 Καλή φάση! Περιμένουμε ανταποκρίσεις και εντυπώσεις παιδιά!!! Θεσσαλονίκη Power!!!!! 1
zade Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 6474 Group: Members Topic Count: 98 Content Count: 4211 Reputation: 27628 Achievement Points: 4211 Days Won: 3 With Us For: 6487 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 31, 2020 Age: 36 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Γειάαα ! πήγα εγώ σήμερα ! Τώρα θέλω να κάνω μπάνιο και να βγω έξω μετά ,οποτε ανταπόκριση θα έχετε από δευτέρα (θα μπορορύσα άνετα να κάνω καριέρα δημοσιογράφου στην «προχθεσινή») .Πάντως να ξέρετε ότι κυκλοφόρησε το fahrenheit 451 του Bradburry.Το αγόρασα στα 11 € με την έκπτωση από το περίπτερο των εκδόσεων μεταίχμιο.Κανονική τιμή είναι 13 € και δυστυχώς είναι χαρτόδετο.Ακόμα δεν το διάβασα για να σας πω εντυπώσεις. 3
chris Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Member ID: 12192 Group: Members Topic Count: 129 Content Count: 1248 Reputation: 9553 Achievement Points: 1248 Days Won: 3 With Us For: 5928 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 10, 2020 Age: 8 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απριλίου 24, 2010 Ήμουν και εγώ εκεί. Περιμένω την ανταπόκριση του zade και μετά θα γράψω και τις δικές μου εντυπώσεις. Καλή η συζήτηση και μάλλον θα ήταν καλό να την παρακολουθούσαν από το υπουργείο παιδείας! 1
Gaidjin Δημοσιεύτηκε Απριλίου 25, 2010 Member ID: 1506 Group: Honored Topic Count: 46 Content Count: 410 Reputation: 4284 Achievement Points: 410 Days Won: 0 With Us For: 7032 Days Status: Offline Last Seen: Αυγούστου 31, 2025 Age: 50 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 25, 2010 Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να πάω χάρη στο ταλαιπωρημένο στομάχι μου. Μου είπαν όμως ότι και η διοργάνωση και το όλο στήσιμο ήταν πολύ ωραίο και ευχάριστο. Μάλλον σήμερα στην ΕΤ3 θα υπάρχει κάποιο ρεπορτάζ... 2
chris Δημοσιεύτηκε Απριλίου 25, 2010 Member ID: 12192 Group: Members Topic Count: 129 Content Count: 1248 Reputation: 9553 Achievement Points: 1248 Days Won: 3 With Us For: 5928 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 10, 2020 Age: 8 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απριλίου 25, 2010 Δύο φωτογραφίες που έβγαλα (από κινητό)....Είχα και βιντεάκι στο οποίο δυστυχώς δεν ακούγονται καλά οι φωνές των ομιλητών! 3
chris Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2010 Member ID: 12192 Group: Members Topic Count: 129 Content Count: 1248 Reputation: 9553 Achievement Points: 1248 Days Won: 3 With Us For: 5928 Days Status: Offline Last Seen: Μαρτίου 10, 2020 Age: 8 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2010 Ξέχασα να σας δείξω και το έργο των Αποστολίδη και Αρώνη για το οποίο κυρίως μίλησαν στην εκδήλωση! Μακάρι όλα τα βιβλία στο σχολείο να ήταν έτσι! Θα τα κάναμε και συλλογή! 1
ngramm Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2010 Member ID: 1076 Group: Technician Topic Count: 171 Content Count: 2479 Reputation: 9545 Achievement Points: 2442 Days Won: 4 With Us For: 7064 Days Status: Offline Last Seen: Απριλίου 28 Age: 56 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2010 Και εγώ πέρασα χθες από την έκθεση, μία από τα ίδια όπως τις άλλες χρονιές αλλά αρκετή ποικιλία και ενδιαφέρουσες κάποιες από τις παρουσιάσεις. Να συμπληρώσω τους zade και chris λέγοντας ότι και εγώ πήγα με ενδιαφέρον στο stand του ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και είδα (εκτός από το Φαρενάιτ 451) και το νέο graphic novel για τον Τσέ (Γιάκομπσον/Κολόν) που μου άρεσε πολύ με την πρώτη ματιά και όντως είναι πολυσέλιδο. Δυστυχώς, πολύ κακώς μάλλον, ΔΕΝ το αγόρασα τελικά έτσι έχασα την ευκαιρία να κάνω και εγώ μια παρουσίαση επιτέλους (που έχω πολύ καιρό να κάνω ). 2
zade Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2010 Member ID: 6474 Group: Members Topic Count: 98 Content Count: 4211 Reputation: 27628 Achievement Points: 4211 Days Won: 3 With Us For: 6487 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 31, 2020 Age: 36 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 26, 2010 Και εγώ πέρασα χθες από την έκθεση, μία από τα ίδια όπως τις άλλες χρονιές αλλά αρκετή ποικιλία και ενδιαφέρουσες κάποιες από τις παρουσιάσεις. Να συμπληρώσω τους zade και chris λέγοντας ότι και εγώ πήγα με ενδιαφέρον στο stand του ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και είδα (εκτός από το Φαρενάιτ 451) και το νέο graphic novel για τον Τσέ (Γιάκομπσον/Κολόν) που μου άρεσε πολύ με την πρώτη ματιά και όντως είναι πολυσέλιδο. Δυστυχώς, πολύ κακώς μάλλον, ΔΕΝ το αγόρασα τελικά έτσι έχασα την ευκαιρία να κάνω και εγώ μια παρουσίαση επιτέλους (που έχω πολύ καιρό να κάνω ). Επ αυτού ,πολύ φιλικός ήταν ο τύπος στο σταντ του «Μεταίχμιο».Είχα πολύ καιρό να δω βιβλιοπώλη φιλικά προσκείμενο προς το κοινό και όχι ξινισμένο ή αδιάφορο.Μπράβο ! Παιδιά εγώ παρουσιάση για το Φαρενάιτ δεν θα κάνω ,ας κάνει όποιος θέλει .Τον ΤΣΕ τον είδα κι εγώ αλλά δυστυχώς η προηγούμενη δουλειά που διάβασα από Jacobson +Colon μου είχε αφήσει πάρα πολύ άσχημες εντυπώσεις οπότε δεν μπήκα στον κόπο. Υπολογίζω αύριο να κάνω το full report.
zade Δημοσιεύτηκε Απριλίου 27, 2010 Member ID: 6474 Group: Members Topic Count: 98 Content Count: 4211 Reputation: 27628 Achievement Points: 4211 Days Won: 3 With Us For: 6487 Days Status: Offline Last Seen: Ιανουαρίου 31, 2020 Age: 36 Δημοσιεύτηκε Απριλίου 27, 2010 Το report της έκθεσης: Συνήθως είμαι αρκετά λογικός,μετριοπαθής και ελάχιστα πικρόχολος όταν γράφω reports για εκδηλώσεις που πήγα ,αλλά δυστυχώς εδώ δεν θα το κάνω αυτό.Είμαι απογοητευμένος από την πολιτική ,την θρησκεία ,την χώρα μου, τους περισσότερους συνομηλίκους μου και αρκετούς άλλους που δεν είναι επί του παρόντος να αναφέρω.Τα παραπάνω τα αναφέρω για να καταλάβετε με τι πνεύμα γράφω το κείμενό μου. Το Σαβ/κο που μας πέρασε βρισκόμουν λοιπόν για ταξίδι αναψυχής στην Θεσσαλονίκη.Από ένα θρεντ εδώ είχα πληροφορηθεί ότι γινόταν έκθεση βιβλίου και πήγα κι εγώ να δω παρόλο που μερικές φορές τέτοιες εκθέσεις καταλήγουν σε παζάρι όπου οι πωλητές διαλαλούν την πραμάτεια τους. Οι δύο φίλοι μου που ήταν μαζί μου δεν θέλησαν να έρθουν γιατί ήταν πολύ το περπάτημα από την καμάρα ως το χώρο της έκθεσης (εκεί που γίνεται και η ΔΕΘ ,οπότε καταλαβαίνετε πόσο γελοιά ήταν η δικαιολογία τους) .Το πρώτο πράγμα που αντίκρυσα ήταν δύο κοπέλες από γνωστή εταιρία αδυνατίσματος να προσφέρουν συμμετοχές σε κληρώσεις με πολλά απίθανα δώρα ,αρκεί να έδινα όνομα και τηλέφωνο.Δεν αρχίσαμε καλά σκέφτηκα ,αλλά δεν πτοήθηκα. Μπαίνοντας στο περίπτερο 15 γίνοταν μια συζήτηση που δεν κάθησα να παρακολουθήσω διότι δεν είχα τόσο χρόνο στην διάθεση μου και πήγα κατ ευθείαν στα σταντ των εταιριών.Δυστυχώς και πάλι παρατήρησα το φαινόμενο «μόνο best sellers έχουμε» αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά μόνο σε δύο τρεις εκδοτικούς οίκους.Οι υπόλοιποι είχαν και πιο εξεζητημένους τίτλους.Η έκθεση εκτός από την Κίνα ήταν αφιερωμένη και στο γκουρμέ.Περνώντας από το ένα περίπτερο στο άλλο ,περάσα από το εστιατόιο της διοργάνωσης.Αυτό ήταν το πιο γκουρμέ κομμάτι της έκθεσης Ο βασικός λόγος για τον οποίο πήγα ήταν το περίπτερο που ήταν αφιερωμένο στην Κίνα.Και εκεί συνάντησα τις δύο μεγαλύτερες απογοητεύσεις όλης της έκθεσης.Το περίπτερο της Κίνας ήταν από τα πιο άθλια της έκθεσης και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν σε αυτά που περίμενα.Ήταν ένα χαοτικό κατασκεύασμα που απλώς παρατίθονταν διάφορα κινέζικα βιβλία ή βιβλία μεταφρασμένα στα Κινέζικα χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και διευκρινήσεις.Πάρε, δες και ότι καταλάβεις.Επίσης ,όπου υπήρχαν διευκρινήσεις ήταν ανορθόγραφες!Για όνομα να πούμε! οπουδήποτε αλλού δεν θα με πείραζε ,αλλά σε έκθεση βιβλίου; Μα είναι δυνατόν; Θετικό όμως ήταν ότι υπήρχαν και δίνονταν δωρεάν κάποιες μεταφράσεις κινέζικων έργων στα Ελληνικά ,από το υπουργείο. Η μεγαλύτερη απογοήτευση όμως δεν είχε έρθει ακόμα.Όταν πήγα στο περίπτερο της Κίνας ,είχε έρθει κάποιος υποθέτω γνώστης της Κινέζικης κουλτούρας και προσπαθούσε να την εξηγήσει σε εμάς.Πέραν του ότι ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία και ο άνθρωπος ήταν φιλικός προς όλους ,έμαθα πληροφορίες που είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσει κανέις ακόμα και στο διαδύκτιο ,καθώς και δινόταν η ευκαιρία στο κοινό να κάνει ερωτήσεις.Αλοίμονο όμως! ήταν διαθέσιμες περίπου 50~60 καρέκλες και από αυτές μόνον οι 15~20 ήταν πιασμένες! Ακριβώς απέναντι από το περίπτερο της Κίνας ήταν ένας χώρος που γινόταν μια συζήτηση όπου κάποιος Γερμανός εξηγούσε γιατί μεταστράφηκε από τον Προτεσταντισμό την ορθόδοξη εκκλησία και δίπλα του αρκετοί παπάδες.Εκεί υπήρχαν περίπου 100 καρέκλες ,αλλά το κοινό όπως μέτρησα ξεπερνούσε τους 150 και κυριολεκτικά παραληρούσε και ξεσπούσε σε χειροκροτήματα κάθε φορά που ο ομιλητής τόνιζε πόσο καλή ήταν η ορθόδοξη εκκλησία ,απέναντι στον Προτεσταντισμό! Εντόπισα μάλιστα έναν τύπο λίγο μεγαλύτερο μου που έκλαιγε από χαρά που ο ομιλητής είχε βρεί την «θέια φώτιση».Το συνολικό ορθόδοξο παραλήρημα ήταν τόσο έντονο που ορισμένες φορές ο Κινέζος διέκοπτε αυτά που ήθελε να μας πει για να καταλαγιάσουν οι ζητωκραυγές.. τελικά ,εγώ Πετάχθηκα έξω απ’ το φρικτό τους σπίτι, έφυγα γρήγορα πριν αρπαχθεί, πριν αλλοιωθεί απ’ την χριστιανοσύνη τους η θύμηση του Μύρη. Ύστερα πήγα στην παιδική γωνιά κυρίως για να βρω κάτι να αγοράσω για τον αδερφό μου.Εκεί μάλιστα ,εκεί ήταν το καλύτερο τμήμα της έκθεσης.Με μεγάλη μου χαρά είδα παιδάκια να ξεφυλλίζουν τα βιβλία και να ζητούν από τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους να αγοράσουν βιβλία.Είδα χαμόγελα ,χαρά και πάνω από όλα παιδάκια να διαβάζουν.Την στιγμή που τα σημερινά ελληνόπουλα μεγαλώνουν με τα βιντεοπαιχνίδια ,τις κονσόλες και αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας μου έδωσε πολλή χαρά το ότι είδα παιδιά να διαβάζουν ξανα!Αν υπήρχε ένας λόγος που μου άρεσε η έκθεση ήταν τα παιδάκια που συνέρρεαν γύρω από τα βιβλία και τα ξεφύλλιζαν με λαχτάρα. Τα μόνα πράγματα που αγόρασα ήταν το βιβλίο «Η μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα ,και όταν το διαβάσω θα έχω συμπληρώσει τα πάντα του Κάφκα και το graphic Novel του Φαρενάιτ 451.Φεύγοντας κατευθύνθηκα προς τον χώρο που αναπλάστηκε πρόσφατα ,την παραλιακή μετά τον Λευκό Πύργο.Πέραν της ομορφιάς του όλου εγχειρήματος ,εκεί είδα ανθρώπους να αθλούνται ,ανθρώπους να κάθονται σε παγκάκια και να διαβάζουν και μου θύμισε άλλες ευρωπαικές πόλεις που έχω επισκεφθεί.Και τότε αναρωτήθηκα; Λες να υπάρχει ακόμα πολιτισμός στην Ελλάδα; 4
Προτεινόμενες Καταχωρήσεις