nikolas12 Posted June 18 Member ID: 33,354 Group: Moderator Topic Count: 518 Content Count: 4,363 Reputation: 39,060 Achievement Points: 2,310 Days Won: 275 With Us For: 2,214 Days Status: Offline Last Seen: 12 hours ago Age: 29 Share Posted June 18 Σύνοψη από την εκδοτική: Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΑΝΤΙ-ΗΡΩΑΣ Ο ROB LIEFELD ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ — ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΣΠΟΝ∆ΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΕΝΤΠΟΥΛ! ΟΤΑΝ Ο ΜΟΧΘΗΡΟΣ ΘΑΜΠΕΡ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ για να εξοντώσει τον επιστήμονα που τον δημιούργησε, ο Γούλβεριν και ο Κέιµπλ αναλαμβάνουν µία ριψοκίνδυνη αποστολή διάσωσης. Από την άλλη, ο Ντέντπουλ βρίσκεται μπλεγμένος σε µια επικίνδυνη µηχανορραφία στη Μαντριµπούρ! Θα μπορέσουν οι τρεις ήρωες να ενώσουν τις δυνάμεις τους ή το σχέδιο του Θάµπερ θα τους σταματήσει; Ο Πολυλογάς Μισθοφόρος θεωρεί πως κατέχει τα µυστικά του σπαθιού, αλλά είναι τελικά αρκετά καλός για να µπορέσει να νικήσει τη µυστηριώδη ξιφομάχο Σάτερστορµ; Και όχι µόνο αυτό, αλλά θα καταφέρει ο πανούργος Γουέιντ να κατανικήσει τους τρόµους του Κίλβιλ; Η ιστορία: Το όνομα του Rob Liefeld είναι αρκετά γνωστό στους φανς των κόμικς ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της αμερικάνικης και όχι μόνο σκηνής. Αν θέλετε να μάθετε αναλυτικά την ιστορία του πριν από αυτό το αφιέρωμα, σας προτρέπω σε αυτό το εξαιρετικό αφιέρωμα που έχει κάνει στην καριέρα του ο @ x for xepeta . O Liefeld πέραν των όσων έχει καταφέρει ως δημιουργός, έχει μείνει αρκετά γνωστός στην ιστορία και ως ο δημιουργός του Deadpool, αφού την πρώτη του εμφάνιση ο ήρωας την έκανε στο New Mutants #98 σε σενάριο Fabian Nicieza και σχέδιο Liefeld. O Nicieza έχει πει ότι ο ίδιος διαμόρφωσε τον χαρακτήρα και τον τρόπο που μιλάει, ενώ ο Liefeld έφτιαξε το design, τη στολή και σκέφτηκε το όνομα. Για πολλούς όμως ο Αμερικάνος σχεδιαστής είναι ακόμα και σε αυτό αμφιλεγόμενος, αφού συχνά πυκνά μπορεί να διαβάσει κανείς ότι παίρνει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία του χαρακτήρα από αυτό που του αναλογεί. Ο Liefeld έχει έναν μακρύ βίο και πολιτεία με εξόδους από τη Marvel, επαναπροσλήψεις, αποχωρήσεις, κλείσιμο εταιρειών, ωστόσο τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ξαναφτιάξει το προφίλ και την εικόνα του κι έτσι το 2023 ανέλαβε τον τίτλο Deadpool: Badder Blood που έφερε η Anubis στα ελληνικά. Φαντάζομαι ότι λόγω της αδυναμίας του Liefeld στο σενάριο, αυτό ανατέθηκε στον Chad Bowens (αν και η πλοκή της ιστορίας παραμένει του Liefeld) και σε μεγάλο βαθμό, αυτό είναι και που χαντακώνει το κόμικ κατά τη γνώμη μου. Οι δημιουργοί επιχειρούν να στριμώξουν όσο περισσότερους ήρωες γίνεται με τους Deadpool, Cable, Wolverine να είναι οι βασικοί, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε και κάποιες εκπλήξεις ή οποίες όμως έρχονται κάπως άκυρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ιστορία από άποψη πλοκής είναι από τις πιο χαώδεις που έχω διαβάσει με τους ήρωες να ξεκινούν με στόχο να παλέψουν τον Θάμπερ, πρώην φίλο του Deadpool, αλλά τελικά να αναλώνονται σε μια άλλη ιστορία που μοιάζει κάπως παράταιρη. Μου έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη η πλήρης απουσία του σπασίματος του τέταρτου τοίχου που λατρεύω στα κόμικ του Deadpool, καθώς και οι αναφορές του στην ποπ κουλτούρα και τη βιομηχανία του θεάματος. Ο Liefeld στο σχέδιο καταβάλλει μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια με το σήμα κατατεθέν του: Υπερβολή και ποζεριά αλλά σε βαθμό που αρχίζεις και γουστάρεις. Δεν έχει σημασία αν οι κακοί είναι θεόρατοι, υπάρχει μεν μια πρωτοτυπία, υπάρχει καθαρό σχέδιο και εντυπωσιακές μάχες αν και κλασικά ο Liefeld έχει ακόμα θέματα με την ανατομία. Είναι τρομερό για σχεδιαστή που κοντεύει τα 60 να μην έχει μάθει ακόμα να ζωγραφίζει πατούσες και να έχει τέτοια προβλήματα με την ανατομία του σώματος. Σε τελική ανάλυση το Badder Blood προσπαθεί να γίνει ένα φεστιβάλ δράσης, χωρίς να έχει πολλή hardcore βία, χωρίς τα αστεία που αγαπάμε στον Deadpool, αλλά κυρίως χωρίς να έχει ιδιαίτερη πλοκή, διάρθρωση σεναρίου και να καταλήγει απλώς να προσπαθεί να σε κάνει να διασκεδάσεις με το σχέδιο και την ποζεριά που αποπνέει κάθε καρέ του Liefeld. Η έκδοση: Στο κλασικό 17 Χ 26 της Anubis είμαστε και εδώ με την εκδοτική να βγάζει αυτό το κόμικ λογικά λόγω και της παρουσίας του Wolverine μέσα σε αυτό όπως και στην επικείμενη ταινία Deadpool & Wolverine, αλλά πιστεύω ότι περιμένει κιόλας να κάνει λίγο γκελ στον κόσμο το όνομα του Liefeld. Συνολικά πάντως είναι μια αρκετά αδύναμη προσπάθεια και θεωρώ πως αν και λιγοστά, μπορείτε να βρείτε καλύτερα Deadpool κόμικς στα ελληνικά, τα οποία θα απολαύσετε περισσότερο. Όπως και να 'χει, καλό διάβασμα σε όλους 10 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ζάνταφ Posted July 16 Member ID: 41,338 Group: Members Topic Count: 9 Content Count: 318 Reputation: 2,256 Achievement Points: 347 Days Won: 1 With Us For: 257 Days Status: Offline Last Seen: Thursday at 01:43 PM Share Posted July 16 Δεν έχω διαβάσει την συγκεκριμένη έκδοση, αλλά έχω το Αμερικάνικο . Δεν μου έκανε καμία αίσθηση. Το σχέδιο Οκ διασκεδαστικό από "μεγάλο κεφάλι", άλλα το σενάριο ας τα να πάνε Το κονσεπτ καλό είναι , αλλά έχει εκτελεστεί άσχημα. Στο τέλος δεν καταλάβαινα τι έκαναν. Καμία απολύτως πλοκή, ασυνάρτητο μπέρδεμα μόνο. Χαρακτήρες σε άκυρη φάση, πολύ βιασύνη , τρέξιμο από δω και από κει μπουρδούκλωμα μεγάλο. Επίσης το χιούμορ του Ντεντπουλ ωμό σαν σούσι. Δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε σαν ιστορία , αποτυγχάνει νομίζω σε αυτό που θέλει να πετύχει. Από την άλλη έχει καλές στιγμές, ωραίο σχέδιο με πολύ ωραία "ποζεριά" που λέει και ο Νικόλας. Τώρα αν αξίζει αγορά θα του βάλω 5/10 λόγω στον Rob Liefeld . 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts