Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φτωχότερο το Dragon Ball των 24 δισ. δολαρίων χωρίς τον Ακίρα Τοριγιάμα [?, insider.gr, 10/03/2024]


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1619
  • Content Count:  5058
  • Reputation:   34598
  • Achievement Points:  5066
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6190 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Περίοδος πένθους για τον Goku και τον Vegeta... Ποιος ήταν ο Ιάπωνας δημιουργός μάνγκα που έγινε γνωστός για πολύ δημοφιλή κόμικς, με προμετωπίδα το Dragon Ball.

 

 

01.thumb.jpg.9b63316f7e807f9896c0eb013b5f849e.jpg

 

 

Ο Ιάπωνας δημιουργός μάνγκα Ακίρα Τοριγιάμα, γνωστός για πολύ δημοφιλή κόμικς όπως τα «Dragon Ball» και «Dr. Slump», πέθανε την 1η Μαρτίου σε ηλικία 68 ετών από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα, ανακοίνωσε χτες ο εκδοτικός οίκος του, ο Shueisha, σκορπώντας παγκόσμια θλίψη στους λάτρεις των anime.

 

 

02.thumb.jpg.421eacb0cd5e41a2118eda581fc45c31.jpg

 

 

Tο «Dragon Ball», το οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1984 στο περιοδικό κόμικς Weekly Shonen Jump, μεταφέρθηκε αργότερα σε ταινίες, βιντεοπαιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές, που έκαναν πολλές πωλήσεις σε περισσότερες από 80 χώρες, καθώς για πολλούς θαυμαστές, η πορεία του Goku από ένα παιδί που δεν καταφέρνει να μάθει τις πολεμικές τέχνες, σε έναν ήρωα που πετάει, τηλεμεταφέρεται, μπορεί να εκτοξεύει ακτίνες ενέργειας από τα χέρια του, αντικατοπτρίζει τους δικούς τους αγώνες ενάντια στην αυτοαμφισβήτηση καθώς ενηλικιώνονταν, ενώ όλοι είχαμε δοκιμάσει μικροί να κάνουμε ένα Kamehameha!

 

Η σειρά – μια άποψη του κουνγκ φου στο είδος manga shōnen (ή νεαρών ενηλίκων) – αντλήθηκε από ταινίες δράσης από Κίνα και Χονγκ Κονγκ, καθώς και από την ιαπωνική λαογραφία. Επίσης, ο αξιαγάπητος χαρακτήρας του Goku, που μέσα από το DNA που έχει ως καθαρόαιμος Saiyan τον βοηθά συνεχώς να γίνει δυνατότερος, σε συνδυασμό με την αγάπη του για την Γη, την οικογένειά του και τους φίλους του. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να είναι τόσο δυνατός, ώστε να μπορεί να τα βάλει με τους Θεούς της Καταστροφής από τα 7 σύμπαντα, αλλά και τους Αγγέλους, που ήταν ότι πιο κοντά στον πανίσχυρο... Zeno!

 

 

03.thumb.jpg.cc7af6958c412947951cc2c661074ded.jpg

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Japan times, η κηδεία του δημιουργού του «Dragon Ball» πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο. Η επίσημη ιστοσελίδα του Dragon Ball εξέφρασε τη θλίψη και τη λύπη για τον ξαφνικό χαμό του, λέγοντας ότι «δούλευε με πάθος πάνω σε πολλά έργα» και ότι «υπήρχαν τόσα πολλά ακόμα που ήθελε να ολοκληρώσει».

 

 

04.thumb.jpg.5904d7591c59e7bf89237ab1d06ed7c0.jpg

 

 

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους θαυμαστές του Τοριγιάμα. «Τον υποστήριξαν τόσοι πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο που του επέτρεψαν να μπορέσει να συνεχίσει τις δημιουργικές του προσπάθειες για πάνω από 45 χρόνια. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι ο κόσμος των μοναδικών έργων του Ακίρα Τοριγιάμα θα συνεχίσει να αγαπιέται από όλους και για πολύ καιρό ακόμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Ποιος ήταν ο Ακίρα Τοριγιάμα

 

Ο δημιουργός γεννήθηκε στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας το 1955. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει στην παιδική του ηλικία. Τελικά αποφάσισε να εγκαταλείψει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και, μετά το λύκειο, άρχισε να εργάζεται σε μια διαφημιστική εταιρεία όπου σχεδίαζε αφίσες και διακρίθηκε για το πάθος και το ταλέντο του. Ξεκίνησε την επαφή του με τη βιομηχανία manga σε ηλικία 23 ετών, όταν συμμετείχε με ένα έργο του σε διαγωνισμό που διεξήγαγε ένα εβδομαδιαίο περιοδικό Μάνγκα. Τότε δεν τα κατάφερε μεν, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε να στέλνει σχέδια σε μια άλλη έκδοση: Weekly Shōnen Jump. Το 1984 ο Toriyama δημιούργησε το Dragon Ball, μια ιδιοκτησία που θα του έφερνε διεθνή αναγνώριση και θα τον έκανε έναν από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς manga στην Ιαπωνία, με την περιουσία του να ανέρχεται σε περίπου 55 εκατ. δολάρια ενώ οι περιπέτειες του Goku και της παρέας του έχουν εκτιμώμενη αξία άνω των 24 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Τitle Max, καθώς σαρώνουν σε πωλήσεις παγκοσμίως αποφέροντας σημαντικά έσοδα.

 

 

05.thumb.jpg.6055b33eda822d7e6648caf4139c8fec.jpg

 

 

«Θαύμα»

 

Βασισμένο σε ένα παλαιότερο έργο με τίτλο Dragon Boy, το Dragon Ball κυκλοφόρησε σε 519 κεφάλαια στο Weekly Shōnen Jump από το 1984 έως το 1995 και γέννησε ένα franchise-υπερπαραγωγή, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μια αγγλόφωνη σειρά κόμικ, πέντε ξεχωριστές τηλεοπτικές διασκευές – με το Dragon Ball Z το πιο οικείο στο δυτικό κοινό – και spin-offs, πάνω από 20 διαφορετικές ταινίες και μια τεράστια γκάμα βιντεοπαιχνιδιών. Σε συνέντευξή του το 2013 στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi, ο Τοριγιάμα δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα πώς το Dragon Ball έγινε τόσο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Ο δημιουργός του Dragon Ball χαρακτήρισε τη σειρά ως θαύμα, «δεδομένου ότι βοήθησε κάποιον σαν εμένα που έχει δύσκολη προσωπικότητα να κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά και να γίνει αποδεκτός από την κοινωνία». «Όταν σχεδίαζα τη σειρά, το μόνο που ήθελα πάντα να πετύχω ήταν να ευχαριστήσω τα αγόρια στην Ιαπωνία», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.