Μετάβαση στο περιεχόμενο

THE UMBRELLA ACADEMY: DALLAS [ GERALD WAY - GABRIEL BA ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35245
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2053 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

TUA_-_Dallas2.jpg

 

Έχω πάρει ζεστά την ανάγνωση του The Umbrella Academy και σε αντίθεση με τις ελληνικές εκδοτικές που έχουν βγάλει μόνο την πρώτη ιστορία της σειράς (την ξένη έκδοση της παρουσίασα εδώ, της Helm είναι εδώ και της Anubis εδώ), αλλά οι άλλες δύο μίνι σειρές δεν έχουν εκδοθεί και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω για το Dallas, τη δεύτερη μίνι σειρά για αυτήν την περίεργη ομάδα υπερηρώων. Για όσους έχετε δει τη σειρά στο Netflix, το Dallas έχει μεταφερθεί στη δεύτερη σεζόν της, ενώ μάλιστα το Sparrow Academy που είναι η τρίτη σεζόν βασίζεται σε ακυκλοφόρητη ακόμα μίνι σειρά.

 

Η ιστορία

 

d5ed3vi-627e7a8a-cc6c-4a8e-b058-c1d5cf64ea2e.jpg  uadal1p3.jpg

 

Μετά τα γεγονότα του Apocalypse Suite, βρίσκουμε την ομάδα διαλυμένη με το κάθε μέλος της να περνάει δικά του προβλήματα. Ο Luther τρώει συνεχώς, ο Diego γίνεται αυτόκλητος τιμωρός, o Klaus έχει αφεθεί στη μοίρα του, η Vanya είναι στο κρεβάτι, η Allison δε μπορεί να μιλήσει και αυτό δεν το συγχωρεί στην αδερφή της και ο Five είναι γενικότερα σε μια αποστολή αποφυγής ρομπότ που τον ψάχνουν, κάτι που μας έχουν σετάρει από την προηγούμενη ιστορία. Παρατήρησα ότι και εδώ έχουμε διάφορα σεταρίσματα που λογικά θα αναφερθούν σε επόμενη ιστορία και μου αρέσει αφηγηματικά αυτό που κάνει ο Way.

 

27144774.jpg

 

Αυτό που ουσιαστικά μαθαίνουμε είναι ότι ο Five (που είναι ξεκάθαρα ο πρωταγωνιστής και το επίκεντρο του τόμου) υπηρετούσε σε μια υπηρεσία χρονοταξιδιωτών και διόρθωνε τυχόν λάθη και ανωμαλίες σε διάφορα timelines δολοφονώντας ανθρώπους. Ωστόσο είχε αρνηθεί να εκτελέσει τη δολοφονία του Kennedy πριν γυρίσει στο παρόν με αποτέλεσμα η υπηρεσία να τον ψάχνει για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Εκεί έχουμε τόσο ένα storyline με δύο σαδιστές δολοφόνους που ψάχνουν τον Five και βασανίζουν άλλα μέλη της ομάδας όσο και το πρόβλημα ότι αν ο JFK δεν πεθάνει, οι κωδικοί πυρηνικών που έδωσε στον πατέρα των παιδιών θα χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή της Γης.

 

uadal1p5.jpg  uadal6p2.jpg

 

Έτσι η ομάδα (σπαστά) μεταφέρεται στο Dallas όπου ο Five έχει σκοπό είτε να πείσει τον μελλοντικό εαυτό του να τελειώσει τη δουλειά, είτε να το κάνει ο ίδιος με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό λειτουργεί αρκετά καλά, αφού τελικά η ομάδα πετυχαίνει στην αποστολή και σιγά σιγά κάθε χαρακτήρας αρχίζει και βρίσκει το closure του σε όλη την ιστορία με όλα τα μέλη της ομάδας να ολοκληρώνουν κάπως την ιστορία τους και να δένονται περισσότερο μεταξύ τους.

 

Umbrella-Academy-Dallas-Carmichael.jpg

 

Σε γενικές γραμμές το Dallas είναι ακόμα πιο σουρεαλιστικό και ώρες ώρες πεσιμιστικό σε σχέση με τον προκάτοχο του, αλλά δεν παύει να σε διασκεδάζει και να σε κάνει να αγαπάς τους χαρακτήρες που φιλοξενεί. Ο Five είναι ξεκάθαρα ο MVP και όλοι οι υπόλοιποι (εκτός Vanya που εμφανίζεται ελάχιστα) βρίσκουν σιγά σιγά το δρόμο τους, καθώς πιστεύω ότι ο Way βρήκε τρόπο να τους λειτουργήσει καλύτερα σε γκρουπ των 2-3. Για το σχέδιο τα έχω ξαναπεί, αλλά γενικά ο χρωματισμός ήταν εξαιρετικός και έπαιζε τρομερά σε ένα σημείο που δε μπορώ να εξηγήσω λόγω spoiler. 

 

6c8b4ef605babc0956e23b28137a2590._sx1280_ql80_ttd_.jpg

 

Αυτό λοιπόν ήταν και το Dallas και το Umbrella Academy με έχει κερδίσει μπορώ να πω οπότε περιμένω να βρω χρόνο να διαβάσω και τον τελευταίο τόμο!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.