Μετάβαση στο περιεχόμενο

THE UMBRELLA ACADEMY: APOCALYPLSE SUITE [ GERALD WAY - GABRIEL BA ]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  383
  • Content Count:  3878
  • Reputation:   35245
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2053 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

The_Apocalypse_Suite_TPB.jpg

 

Επιστροφή μετά από λίγο καιρό στις ξένες εκδόσεις και αυτή τη φορά είπα αντί για τα συνηθισμένα τύπου DC (που θα έρθουν κι από αυτές), αλλά είπα να πιάσω μια σειρά που αγάπησα πολύ στην οθόνη βλέποντας την στο Netflix και θέλησα να εξερευνήσω περισσότερο το source material της. Σήμερα λοιπόν έπιασα τον πρώτο τόμο του Umbrella Academy και βλέποντας τους άλλους δύο, αποφάσισα κάθε έναν να τον διαβάσω και να σας μιλήσω για αυτόν σε ξεχωριστή παρουσίαση!

 

Η ιστορία

 

excerpt-the-umbrella-academy-apocalypse-suite-dark-horse-v0-b8udlwk64im91.webp

 

Αρχικά μου έκανε τρελή εντύπωση ότι συγγραφέας της σειράς είναι ο τραγουδιστής των My Chemical Romance που δεν ήξερα καν ότι ασχολείται με τη συγγραφή κόμικς. Από εκεί και πέρα, η ιστορία είναι όσο αναμενόμενα σουρεαλιστική θα μπορούσε να είναι και βάσει της ιδέας της. Εντελώς μυστηριωδώς γεννιούνται σαράντα τρία μωρά από γυναίκες που δεν είχαν κανένα σημάδι εγκυμοσύνης και ο  Sir Reginald Hargreeves βρίσκει εφτά από αυτά πιστεύοντας ότι έχουν χαρισματικές δεξιότητες. Γρήγορα τις αναπτύσσει και δημιουργεί την Umbrella Academy, μια ομάδα προορισμένη να σώσει τον κόσμο.

 

ecdf6c4ab9e1b9ed5630f1e002d67f45.jpg  d1a9906f8e8cb3deb13e7fd9ca1efea4.jpg

 

Το κυριότερο κομμάτι της ιστορίας διαδραματίζεται κάποια χρόνια μετά όπου η ομάδα έχει σπάσει, ένα μέλος της, ο 00.06 έχει πεθάνει και ο 00.05 έχει εξαφανιστεί. Ο Hargreeves πεθαίνει και σιγά σιγά τα εναπομείναντα μέλη της ομάδας μαζεύονται να τον θρηνήσουν, ωστόσο ο Five έχει επιστρέψει και βρίσκεται στο σώμα του δεκάχρονου εαυτού του. Προειδοποιεί τους υπόλοιπους ότι επειδή έχει πάει στο μέλλον και έχει γυρίσει (εξ ού και το θέμα ηλικίας), γνωρίζει πως τρεις μέρες μετά τον θάνατο του Harvgreeves ξεκινάει η Αποκάλυψη και πρέπει να την αποτρέψουν.

  899d9493-160e-4fd5-b824-4bd8f162f85d.24657df69588b87cac51c9625114eb07.webp

 

Το σενάριο είναι πάρα πολύ καλό εκμεταλλευόμενο απίστευτες σουρεαλιστικές ιδέες που απορείς τι φαντασία χρειάζονται να τις σκεφτείς. Από τις δυνάμεις των παιδιών μέχρι τον τρόπο παρουσίασης του κακού, το Umbrella Academy: Suite Apocalypse είναι ένα πολύ καλό κόμικ που φιλοξενεί αρκετές ανατροπές και κυρίως έχει εξαιρετικούς χαρακτήρες όπως ο Five οι οποίοι τραβούν την προσοχή τους και παρά τα κόμπλεξ και τα ελαττώματά τους, σε κάνουν να τους συμπαθείς. Οι κλονισμένες σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους, αλλά και η χημεία τους γενικά κάνει αυτό το κόμικ ακόμα πιο απολαυστικό.

 

Το σχέδιο

 

umbacad1p3.jpg

 

 

Ένας εκ των διδύμων του Daytripper επιλέχθηκε και θεωρώ πως πέτυχαν διάνα ως επιλογή, γιατί ο Gabriel Ba είναι ταλαντούχος και κυρίως μπορεί να χωρέσει τους φιγούρες τους σε πολλά μικρά καρέ, κάτι που το χρειάζεται το κάπως πυκνό σενάριο σε κάποια σημεία, αν και αλλού ο Way δίνει χώρο στον Ba να ζωγραφίσει και να πειραματιστεί όσον αφορά τη δράση που βέβαια δεν είναι αρκετή σε ποσότητα. Επιπλέον οι χρωματισμοί στην παλέτα του κόκκινου, του κίτρινου και του λευκού ήταν ιδανικοί και έδεσαν τέλεια με τις φιγούρες των ηρώων μας.

 

Τελική σύνοψη

 

umbrella-academy-1-2.jpg

 

Δυνατό σενάριο, υπέροχο σχέδιο, το Umbrella Academy έχει ένα πραγματικά απολαυστικό πρώτο κεφάλαιο με μια ιστορία που φέρνει την ομάδα ένα βήμα πιο κοντά στην επανένωση της και με αντικειμενικό στόχο να προστατέψουν τον κόσμο. Οι προβληματικές τους σχέσεις και τα συναισθήματα που νιώθουν ο ένας για τον άλλον οδηγούν σε εκρηκτικούς συνδυασμούς και όλα αυτά σε έναν τόμο με φουλ δράση και περιπέτεια. Επίσης προς τιμήν του, ο Way θα φοβάται καθόλου στο ποιους χαρακτήρες θέλει να σκοτώσει με τους θανάτους να παίζουν καταλυτικό ρόλο. Σε γενικές γραμμές, μου άρεσε αυτό το κόμικ και περιμένω πως και πως να διαβάσω τις συνέχειες και να σας μιλήσω για αυτές :) 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.