Μετάβαση στο περιεχόμενο

ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1619
  • Content Count:  5058
  • Reputation:   34598
  • Achievement Points:  5066
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6190 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Οι θρυλικοί, πλέον, Μαρίνος Ρούσσος και Δομένικος θα επιστρέψουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε νέες κομικσο-περιπέτειες, στο πλαίσιο του 11ου SYROS Jazz Festival.

 

 

11.thumb.jpg.9fe5d4e3ec77b8711a93255dbf806c6e.jpg

Απόσπασμα από την ιστορία του Νίκου Μπράτου

 

 

Η «παντρειά» των κόμικς με την τζαζ μουσική έγινε το 2020. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Plastico της Ερμούπολης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου, με την έκθεση έργων έντεκα επαγγελματιών καλλιτεχνών και περισσότερων από 50 φοιτητών του τοπικού πανεπιστημιακού Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού. Προξενητής και… κουμπάρος του «παντρέματος» ο Νίκος Αλμπανόπουλος, υπό τον συντονισμό του οποίου αυτός ο έρωτας έφερε καρπούς. Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία «παιδιά» προέκυψαν από αυτόν τον γάμο: τρεις ετήσιες περιοδικές εκδόσεις κόμικς, στις οποίες συνέβαλαν δεκάδες εγχώριοι/ες δημιουργοί.

 

Ο «πρωτότοκος» ήρθε το 2021. Και το όνομα αυτού: Μαρίνος Ρούσσος. «Ο Μαρίνος Ρούσσος θα παίξει την τρομπέτα του», ήταν ο τίτλος του πρώτου φλιπ κόμικς που εκδόθηκε και μοιράστηκε δωρεάν. Ένα ολόκληρο σύμπαν γεννήθηκε μέσα από τις σελίδες του, «μπλέκοντας» σουρεαλιστικά τη μουσική τζαζ με το Sci-Fi και το Υπερφυσικό (με ολίγη νεοελληνική επικαιρότητα)! Στην ίδια λογική, το τεύχος του 2022 με τον τίτλο «Οι Ρούσσοι θα πουν την τελευταία λέξη» (επικεντρωμένο αυτή τη φορά στον αντίπαλο χαρακτήρα του Μαρίνου, Δομένικο) σχεδιάστηκε διαδοχικά σε συνέχειες, όπως το πρώτο, με τον κάθε καλλιτέχνη και την κάθε καλλιτέχνιδα να συνεχίζει με ένα δισέλιδο την ιστορία από εκεί όπου την άφησε ο/η προηγούμενος/η, χωρίς να γνωρίζει πώς θα τη συνεχίσει ο/η επόμενος/η. Μόνη προϋπόθεση: να μην ξεφεύγει ολοκληρωτικά από τη βασική γραμμή που έχουν χαράξει οι προηγούμενοι και να διατηρεί μια επαφή με τον «τζαζ» πυρήνα της ιστορίας.

 

 

12.thumb.jpg.d7974497d7f36b39304cf6ae1fb9b3e1.jpg

 

 

Το τρίτο… τέκνο της σειράς είναι λίγο διαφορετικό από τα αδερφάκια του. Αυτή τη φορά δεν έχουμε μια ενιαία πολυσέλιδη ιστορία, αλλά 19 αυτοτελείς ιστορίες και στιγμιότυπα έκτασης μίας ή δύο σελίδων, με έμπνευση από το άπειρο (όπως αποδεικνύεται) σύμπαν του Μαρίνου Ρούσσου, του Δομένικου, του Κοκοβιού και της υπόλοιπης τζαζοπαρέας! Συντελεστές του φετινού τεύχους, 19 δημιουργοί κόμικς – οι δέκα εκ των οποίων συμμετέχουν για πρώτη φορά. Όπως τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος τα «γεννητούρια» θα αποκαλυφθούν σήμερα Σάββατο, σε απολαυστική εκδήλωση στο παγωτατζίδικο Daidadi, με παρουσία αρκετών από τους συμμετέχοντες – πάντα στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Τζαζ Σύρου.

 

 

Παρουσίαση κόμικς «…κι άλλες Ρουσσοϊστορίες. Ο Μαρίνος και ο Δομένικος σε νέες περιπέτειες»
Πού: Daidadi Gelato (Ακτή Παπάγου 32, Ερμούπολη Σύρου)
Πότε: Σάββατο 16/9/2023, ώρα 19.00

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.