Μετάβαση στο περιεχόμενο

Indian

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΧΥΛΟΠΙΤΑ (Η)
Σενάριο/Kείμενα:
Σταύρος Κιουτσιούκης
Σχέδιο:
Σταύρος Κιουτσιούκης
Σχέδιο εξωφύλλου:
Σταύρος Κιουτσιούκης
Hμερ. έκδοσης:
11-2022
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Ερωτικό,Χιουμοριστικό
Μέγεθος:
16.7 x 23.9
Σελίδες:
84
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Lettering:
Σταύρος Κιουτσιούκης
Χρωματισμός:
Σταύρος Κιουτσιούκης
Επιμέλεια:
Νίκος Δαλαμπύρας
Προέλευση:
Ελληνική
ISBN:
978-618-5115-44-9
Ονομαστική τιμή:
8,99€

  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  758
  • Content Count:  12962
  • Reputation:   94863
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4644 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

XYLOPITA_0001.jpg  XYLOPITA_0001z.jpg

 

Τον Νοέμβριο του 2022 και στα πλαίσια του Athenscon, ο δημοφιλής φαρμακοποιός - κομίστας Σταύρος Κιουτσιούκης, παρουσίασε στους θαυμαστές του ακόμα μία δημιουργία του, με τον τίτλο “Η ΧΥΛΟΠΙΤΑ”

 

Η ιστορία ακολουθεί την ζωή του Νικόλα, ο οποίος κάθε καλοκαίρι παραθέριζε, μαζί με τους γονείς του, σε ένα νησί της Ελλάδας. Ο φίλος μας, δεκάχρονο παιδί τότε, ήταν σφόδρα ερωτευμένος με την Ζωή, μία καλλίγραμμη έφηβη, που τα καλοκαίρια δούλευε απρόθυμα στην ψαροταβέρνα του πατέρα της. Ο Νικόλας, έπλαθε όνειρα και σχέδια για το μέλλον, να μεγαλώσει και να παντρευτεί την αγαπημένη του, ώστε να την πάρει από εκεί και να ζήσουν τον έρωτά τους ανέμελοι. Εννοείται, φυσικά, ότι το πρώτο πράγμα που ερωτεύτηκε επάνω της είναι τα… πατουσάκια της και το μικρό δαχτυλίδι που φορούσε στο δάχτυλο του ποδιού της. Ο καιρός πέρασε κι όπως συνηθίζεται τα όνειρα δεν βγαίνουν πάντα πραγματικά. Έτσι η μοίρα τους χώρισε. Ο Νικόλας μεγάλωσε και ξέχασε την Ζωή, κάνοντας περιστασιακές σχέσεις και προχωρώντας κατά κάποιο τρόπο την δική του πορεία. Μία ημέρα, όμως και για να επιβεβαιωθεί το ρητό που λέει ότι ο κόσμος είναι μικρός, την συναντάει, όταν της παραδίδει (με την ιδιότητα του ντελιβερά) ένα πακέτο στο σπίτι της. Εκείνη δεν τον αναγνώρισε… Οι αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας ξυπνάνε, λοιπόν, κι έτσι ο Νικόλας αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να προσπαθήσει να την προσεγγίσει. Θα καταφέρει, άραγε, να την σαγηνεύσει και να την κατακτήσει? :thinking: 

 

Εσ01.jpg

 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι άνετα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ιστορία σαν μία ρομαντική κομεντί, εννοείται με μεγάλη επιμονή στο σεξ και τον ποδο-φετιχισμό, ο οποίος αποτελεί και την υπογραφή του Θεσσαλονικιού δημιουργού. Η πλοκή είναι κλιμακωτή, εκτυλίσσεται σε δύο χρονολογικά πλαίσια, ενώ η σκηνοθεσία υιοθετεί αφηγηματικά μοτίβα, που κάνει την υπόθεση να μοιάζει με πεζογράφημα. Οι σκηνές με αχαλίνωτο σεξ είναι πανταχού παρούσες, γεγονός που κάνει το κόμικ απαγορευτικό σε αναγνώστες μικρής ηλικίας. Εν κατακλείδι, είναι μία δουλειά που την συνιστώ στους λάτρεις τέτοιων ιστοριών, καθώς και στους φανατικούς θαυμαστές του δημιουργού. 

 

Ο εικαστικός τομέας αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Κιουτσιούκη. Ατσούμπαλα σώματα, καρικατουρίστικες εκφράσεις κι άκρως ερωτικές σκηνές, συνθέτουν ένα χαριτωμένο σχεδιαστικό αποτέλεσμα. Ο χρωματισμός αποτελείται από μία γήινη παλέτα με έμφαση στο ροζ του σώματος. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετή μονοτονία και χάνει λίγο το σχέδιο. 

 

Εσ02.jpg

 

Η έκδοση έχει μεσαίο μέγεθος, ενώ το δέσιμο έχει γίνει με την κλασική ράχη. Η υφή των σελίδων, καθώς και το πάχος τους (μαζί με τα εξώφυλλα) είναι τίμια, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία καλή δουλειά και σε αυτόν τον τομέα. Σαν συνοδευτικό υλικό δεν θα βρούμε κάποιο κείμενο ή βιογραφία. Αντί αυτών, ο εκδότης κι ο δημιουργός θα μας χαρίσουν ένα μικρό κι άκρως πικάντικο κόμικ, που φέρει τον τίτλο “Πώς να το κάνετε σ’ ένα παλιό Φιατάκι”! :P Το ιδανικό εγχειρίδιο για έναν… νέο οδηγό! :lol: 

 

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κιουτσιούκη

Αφιέρωμα στην εκδοτική

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.