Jump to content

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΣΤΩ


chrisbouk

Recommended Posts

Τίτλος:
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΣΤΩ (ΟΙ)
Σενάριο/Kείμενα:
Yves Paccalet, Dominique Serafini
Σχέδιο:
Dominique Serafini
Εκδοτική:
ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ Λίστα εκδόσεων
Hμερ. έκδοσης:
1987
Εξώφυλλα:
3 + 3 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  (Λείπουν τα: 1)
Τεύχη:
4
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Περιπέτεια
Μέγεθος:
23.5 x 29.5
Σελίδες:
52
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Ελένη Ευθυμιοπούλου (#1-5,7)
Πρωτότυπος τίτλος:
L' aventure de l'équipe Cousteau en bandes dessinées #1-17 (Robert Laffont, 1985-1998)
Προέλευση:
Γαλλική

 • Member ID:  32,547
 • Group:  Members
 • Topic Count:  46
 • Content Count:  497
 • Reputation:   3,631
 • Achievement Points:  516
 • Days Won:  2
 • With Us For:  1,970 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  56

KOUSTO_0002.jpg  KOUSTO_0003.jpg  KOUSTO_0004.jpg

 

Η πρώτη,  κεντρική παρουσίαση της σειράς που βασίστηκε η παρούσα, εδώ 

 

ΝΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ειδικά για την πρώτη σκληρόδετη έκδοση της σειράς 

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΥΣΤΩ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ (ΟΙ),

#4 βυθισμένη γαλέρα, 

( L'aventure de l'équipe Cousteau en bandes dessinées,

#3 Le galion englouti - 05/1986 -

AVENTURE  Série finie  Europe  17 albums  Français  1985 -1998, πηγή badetheque ).

 

Ανήκει στην πρώτη τριάδα των τευχών που εκδόθηκαν στην Γαλλία. Τα δύο πρώτα της σειράς εκδόθηκαν στην Γαλλία μαζί και κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 1985 και το 3ο τεύχος - Η βυθισμένη γαλέρα, εκδόθηκε τον Μάιο του 1986. 

Εδώ έγινε ένα εκδοτικό κενό στην Γαλλία και το πρώτο τεύχος της επόμενης τριάδας, το 4ο Γαλλικό τεύχος, βγήκε στο τέλος της χρονιάς τον Δεκέμβριο του 1986 κι ακολούθησαν αλλά 2 τεύχη το 1987 (Ιούνιο και Δεκέμβριο).

 

Οπότε συμπεραίνω απο αυτά τα Γαλλικά στοιχεία, ότι το νωρίτερο που θα μπορούσε να τυπώσει και να κυκλοφορήσει την σειρά ο Σμυρνιωτάκης θα ήταν όντως το 1986 με διαθέσιμα για κυκλοφορία 3 τεύχη της σειράς το 1986 και άλλα 3 το 1987. 

 

Α) Στοιχεία από το τεύχος που έχουμε στα χέρια μας

 

20221111_152843.jpg

Πίσω από το εξώφυλλο και στην 3η σελίδα ένας πίνακας παρουσίαση των πρωταγωνιστών.

 

Στην 4η και 5η σελίδα μαθαίνουμε κάποια παραπάνω για την ταυτότητα της έκδοσης 

 

20221111_152801.jpg

 

20221111_152827.jpg

 

 

Πουθενά στο άλμπουμ δεν αναφέρεται κάποια διάκριση αριθμού τεύχους.
 
Για χάριν της ερευνάς μας, ας δούμε μαζί με το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του Ελληνικού τεύχους #4 με © 1987 και τα αντίστοιχα εξώφυλλα του Γαλλικού  τεύχους #3, του 1986:

 

1986 cousteau#3_FR 01092003.jpg  1986 #3 cousto Verso_28742.jpg

 

Στο Ελληνικό οπισθόφυλλο, αναφέρει:
 《ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ:》

- 5 τεύχη σε λίστα, με το παρόν τεύχος "βυθισμένη γαλέρα", πάνω - πάνω και άλλα 4 τεύχη από κάτω. 

Οπότε ακόμη κι άν το ένα τεύχος είναι το (Ελληνικό) προσεχώς, όντως επιβεβαιώνεται ότι ο Σμυρνιωτάκης είχε στην διάθεσή του το 1987, 5 Γαλλικά τεύχη ενώ στο τέλος του 1987 (Δεκέμβριο) θα είχε 6 τεύχη διαθέσιμα για κυκλοφορία. 

 

Παρομοίως όλα τα οπισθόφυλλα της Α' έκδοσης που έχουμε στην βάση, αναφέρουν 5 και εν τέλει 6 περιπέτειες της ομάδας Κουστώ σ' αυτήν την σειρά. Δηλαδή τα 6 πρώτα τεύχη του 1985,  1986 και 1987 της Γαλλικής σειράς, αποτέλεσαν τον "σκληρό πυρήνα" της Α' έκδοσης της σειράς από τον Σμυρνιωτάκη.

 

Η Ελληνική έκδοση της εξάδας αυτής των πρώτων ιστοριών τής σειράς ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τον Γιώργο Βλάχο στο Σεντούκι, το 1989 με την περιπέτεια “Το Μυστήριο της Ατλαντίδας”  (“Le Mystère de l’ Atlantide -Le Trésor de Pergame”).

Μια περιπέτεια που σύμφωνα με τον κο Βλάχο " αφήνει στην αφηγησή της, την διάσταση της εκκρεμότητας…. Με πιο μεγάλη εκκρεμότητα τη συνέχεια της περιπέτειας στο επόμενο τεύχος “La vague de Feu” που στη Γαλλία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1988, ενώ στη Ελλάδα, ποτέ! ".

Μάλλον εννοεί δεν εκδόθηκε ποτέ στην Α' "σκληρή" έκδοση.

 

Άν ευσταθούν αυτές οι σκέψεις, τότε, το 7ο τεύχος της Ελληνικής σειράς που έχουμε στην βάση σαν Α' έκδοση - σκληρόδετο, είναι το 6ο και τελευταίο της Α' σκληρόδετης έκδοσης.

 

Ας περάσουμε τώρα στο τεύχος που έχω στα χέρια μου και ήταν η αφορμή για αυτήν την έρευνα, δηλαδή την "βυθισμένη γαλέρα" που στην Γαλλική έκδοση έχει τον αριθμό 3.

Γεγονός που δεν έχει πολύ σημασία για την ανάγνωση του τεύχους μιας και πρόκειται για ιστορίες αυτοτελείς, κάθε μιά είναι και μια άλλη αποστολή του διάσημου ωκεανογράφου που εκτός τις τόσο περιπετειώδεις και ενδιαφέρουσες ερευνές του γενικά είχε και πολύ πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές και εγκυκλοπαίδειες να μας συντροφεύουν απο τις δεκαετίες του 70-80 κι ήταν τόσο κοντά μας, μιας και είχε κάνει πολλές έρευνες στην Ελλάδα ακόμη και με επίσημη πρόσκληση. 

 

Οι σελίδες του κόμικ εμφανίζουν αρίθμηση - κάτω κάτω από τα καρέ - που ξεκινάει από τον αριθμό 3 για την πρώτη σελίδα της ιστορίας μας.

 

kousto #4 1st-2sec page_1.jpg     kousto #4 1st-2sec page_2.jpg

1η σελ.του κόμικ με αρίθμηση 3        2η σελ. του κόμικ με αρίθμηση 4

 

Εκπληκτική εικονογράφηση στο φημισμένο στυλ της Γαλλοβελγικής σχολής με την "καθαρή γραμμή". 
Τα χρώματα είναι πολύ καλά και δεν απογοητευούν ακόμη και τον σημερινό αναγνώστη εάν δεν ξεχνά ότι πρόκειται περί τεύχους σχεδόν "αρχαιολογίας" κόμικ. 
Το κόμικ αρχίζει κατευθείαν με την ιστορία της γαλέρας κι όχι με το παρόν της περιπέτειας μας που είναι η γνωστή μας ομάδα του Κουστώ που ερευνά τις θάλασσες.                                                                       

Πολύ ευχάριστη έκπληξη που αρχίζει έτσι, μιας και εκεί που δεν το περίμενα μεταφέρθηκα στην εποχή των Ισπανών θαλασσοπόρων, εξερευνητών, ανιχνευτών και κατακτητών, ενθυμούμενος πλήθος άλλων αγαπημένων και γοητευτικών εικονογραφημένων ιστοριών με θέμα τους Ισπανούς θαλασσοπόρους προς το τέλος του Μεσαίωνα στην Αμερική,

καθώς το κόμικ συνεχίζει έτσι την εντυπωσιακή ιστορία και εικονογράφηση ενός Ισπανικού  ναυαγίου που δεν ξέρουμε στην διήγηση πως λέγεται και για πια εποχή ακριβώς μιλάμε για 16 σελίδες κόμικ!
Οπότε σ' όποιον αρέσουν αυτά τα θέματα καθώς διαβάζει την "βυθισμένη γαλέρα" με τις τόσο ακριβείς και ωραίες εικονογραφήσεις και το καλό σενάριο, θα αποροφηθει σίγουρα και θα προσπαθεί να βρει την εποχή και το όνομα του πλοίου και κάπου εκεί στην 8 - 9η σελίδα του κόμικ, θα έρθουμε στο παρόν με καποιον αρχαιολόγο - ερευνητή ναυαγίων που βρήκε ένα και θέλει την βοήθεια του Κουστώ, να συνοψίζει την ιστορία της βυθισμένης γαλέρας στην ομάδα.
Νέα ενότητα λοιπόν, όπου βλέπουμε το πορτραίτο ενός σύγχρονου ερευνητή ναυαγίων. 


Τόπος: Μπαχάμες, Βόρεια Αμερική.

Εποχή της γαλέρας: 1641 μ.Χ., ύστερος μεσαίωνας - πρώιμη αναγέννηση. 


Μετά από αυτές τις ιστορίες μέσα στην κύρια ιστορία, η ομάδα εν τέλη θα βουτήξει κι εμείς μαζί της στον υδάτινο θαλασσινό βυθό.
Εικόνες της θάλασσας και του τόπου πανέμορφες αλλά εδώ πιά τα χρώματα χάνουν.

Το ροζ κόκκινο της υποβρύχιας θάλασσας, όπως και το πρασινομπλέ της, θέλει άμεσα επαναχρωματισμό για μια σύγχρονη νέα έκδοση, που θα ευχόμουν οσονούπω!

Η πλοκή είναι αξιοθαύμαστη με συγκρούσεις, αποκαλύψεις και σχετικά με το μέγεθος της ιστορίας, επαρκώς ολοκληρωμένους χαρακτήρες που κάνουν την ανάγνωση να κυλάει καλά και μαζί με τις πανέμορφες εικόνες δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση. 


Η απαραίτητη ως διδακτικό παιδικό βιβλίο διδαχή, δίνεται πολύ ωραία απο την στάση της ομάδας του Κουστώ στις καταστάσεις κι απο τις εικόνες κι όχι με λόγια κι έτσι δεν θα κουράζει τα παιδιά πιστεύω. 


Το κόμικ κλείνει (σελ. κόμικ 48) με ένα "Μεγάλο Φινάλε", υιοθετημένο από έναν κλασσικό πιά τρόπο της Γαλλοβελγικής κόμικ κληρονομιάς, πάνω στο πλοίο της ομάδας το Καλυψώ με όλους όσους στο τέλος έμειναν εκεί και θα συνεχίσουν για άλλα νέα πελάγη τις εξερευνήσεις τους αυτοεμψυχώμενοι με έναν άλλο - δεύτερο κλασικό τρόπο υιοθετημένο από την περίφημη Γαλλοβελγική σχολή των κόμικς. 

 

Spoiler

Φίλε, @ Indian , εάν ήταν σύγχρονη έκδοση δεν θα έβαζα σπόϊλερ. Τώρα τόσο παλιά που είναι, λες, να βάλω μήπως, την σελίδα έκπληξη με το "Μεγάλο Φινάλε";  :beer:

 

Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που το βρήκα και το διάβασα έστω πρόσφατα (προ ενός έτους το βρήκα σε μια κούτα παλαιοπωλείου και έπρεπε να το αφήσω από τότε ανοικτό δίπλα σε φίλτρο αέρα για να ξεμυρίσει), καθώς το βρίσκω διασκεδαστικότατο και πολύ ενδιαφέρον τεύχος μιας κι εμπεριέχει κατά κάποιον τρόπο αρκετές διαφορετικές κομιστικές περιοχές.

4 συνολικά: 
Μπαχάμες - Ισπανοί - Αναγέννηση αλλά και bd ηρωικό - αστυνομικό - κόμικ χαρακτήρων (αρχαιολόγος ερευνητής που βρήκε το ναυάγιο),                                                                            

αλλά και την συνοπτική ιστορία των ιθαγενών φυλών της κεντρικής Αμερικής με καταπληκτικούς χάρτες και σχέδια και εν τέλει την αναμενόμενη θαλάσσια εξερεύνηση της εν λόγω περιοχής με νέους χάρτες να βλέπουμε εδώ, αλλά και τα σχέδια του ναυαγίου, που όλα αυτά εν τέλει οδηγούν στην 5η σκηνή του φινάλε - έκπληξη. 

 

Με έκανε αυτο το τεύχος να θέλω να διαβάσω και τα υπόλοιπα της σειράς και μιάς και βρήκα κι άλλα δύο απ' αυτά, σ' αυτήν την χαμένη κούτα του παλαιοπωλείου' θα το κάνω και θα ξαναμοιραστούμε ό,τι προκύψει 

 

:cheers5:

 

Edit:

Διαβάζοντας την κύρια παρουσίαση θα δούμε ότι εμφανίστηκε κάποια στιγμή κι άλλη μιά σκληρόδετη έκδοση, η οποία έχει αρίθμηση στην ράχη, οπότε σύμφωνα με τα προηγούμενα συμπεραίνουμε οτι πρόκειται για κάποια μεταγενέστερη έκδοση (δείτε την, εδω).

 

20221115_122259.jpg

Η παρούσα σκληρή έκδοση χωρίς αρίθμηση. 

 

 

 • Like 8
 • Respect 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  32,547
 • Group:  Members
 • Topic Count:  46
 • Content Count:  497
 • Reputation:   3,631
 • Achievement Points:  516
 • Days Won:  2
 • With Us For:  1,970 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  56

#4 Les pièges de la mer (12/1986), 

 

Το δεύτερο άλμπουμ της σειράς που εκδίδεται στην Γαλλία το 1986 και στην Ελλάδα το 1987 από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη με τίτλο ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ με σκληρό εξώφυλλο χωρίς αρίθμηση

 

KOUSTO_0002.jpg  KOUSTO_0002z.jpg

 

Μεταφέρθηκαν στην βάση.

 

Εντυπωσιακότατο τεύχος με θέμα το ταξίδι των φαλαινών και τους κινδύνους του, όπως και τον αφανισμό που τους επεφύλαξαν οι άνθρωποι στην σύγχρονη εποχή ειδικά, με την χρήση της τεχνολογίας στο κυνήγι της.

 

Το κόκκινο χρώμα που κυριαρχεί στο κορυφαίο δραματικό σημείο του τεύχους είναι πάρα πολύ καλό ακόμη και σήμερα.

 

Σ' αυτό το τεύχος έχουμε την πρώτη αναφορά σχετικά με την πιθανή εσωτερική χρονολόγηση των περιπετειών αυτής της σειράς. 

Κάποιος αναγνωρίζει τον Κουστώ από μια τηλεταινία που τον είδε εκείνες τις μέρες με θέμα περιπέτειες στον Αμαζόνιο κι ο Κουστώ απαντάει: - Α αυτό ήταν πριν δύο χρόνια (ελεύθερη απόδοση).

 

Άλλο ένα καλογραμμένο και με πολύ ωραίο σχέδιο άλμπουμ που με απορρόφησε τελείως όταν το διάβαζα.

 

Η 1η σελίδα του κόμικ αρχίζει στο δεξί φύλλο:

 

ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 1η ΣΕΛ.jpg 

 

ΠΑΓΙΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2η ΣΕΛ.jpg

2η σελίδα

 

Με τον ίδιο τίτλο, το 1982 είχε γυριστεί σε ταινία - ντοκιμαντέρ.

 

MV5BNzJiZGZmNmYtOTU3Ny00Y2ZiLTljNjQtNjBlZjcxMDUzZjc0XkEyXkFqcGdeQXVyNzI4MDMyMTU@._V1_.jpg

Edited by chrisbouk
 • Like 5
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  35,513
 • Group:  Members
 • Topic Count:  5
 • Content Count:  765
 • Reputation:   3,760
 • Achievement Points:  829
 • Days Won:  9
 • With Us For:  1,260 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  40

Εγώ έχω σε σκληρό εξώφυλλο την ατλαντιδα 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  32,547
 • Group:  Members
 • Topic Count:  46
 • Content Count:  497
 • Reputation:   3,631
 • Achievement Points:  516
 • Days Won:  2
 • With Us For:  1,970 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  56

Posted (edited)

Φίλε, @ Comichunter

Μπορείς μήπως να ανεβάσεις εδώ, σε παρακαλώ, όταν θα ευκαιρείς, κάποιες απλές φωτογραφίες για την ροή, από την εσωτερική σελίδα με την ταυτότητα του τεύχους, αυτή που λέει το copyright, χρονολογία έκδοσης κλπ, μήπως και αποσαφηνισθεί κάπως, η σειρά έκδοσης των πρώτων αυτών σκληρόδετων τευχών και το εξώφυλλο - οπισθόφυλλο του τεύχους σου;    :pray:

 

Έχει αρίθμηση το τεύχος σου; 

Όχι, πως ξέρω εάν τα σκληρόδετα τεύχη με αρίθμηση ανήκουν εδώ ως Β' Ελληνική έκδοση ή στην κεντρική, πρώτη παρουσίαση της σειράς, εδώ ,

αλλά οι εμπειρότεροι και ο φίλος @ Indian θα το ξεκαθαρίσουν αναλόγως. 

 

Μακάρι να μπορέσεις δέ να σκανάρεις τα εξώφυλλα στα 300dpi, ώστε ν' ανέβουν στην ανάλογη βάση τους μιας κι απ' ότι βλέπω και στην κεντρική παρουσίαση ίσως να λείπει το τεύχος σου ή τουλάχιστον να χει τις σύγχρονες προδιαγραφές 

 

 

 

Edited by chrisbouk
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  35,513
 • Group:  Members
 • Topic Count:  5
 • Content Count:  765
 • Reputation:   3,760
 • Achievement Points:  829
 • Days Won:  9
 • With Us For:  1,260 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  40

Θα το κάνω αργά το βράδυ

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  20,685
 • Group:  Administrator
 • Topic Count:  676
 • Content Count:  12,091
 • Reputation:   87,851
 • Achievement Points:  9,268
 • Days Won:  369
 • With Us For:  4,329 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  41

On 5/1/2023 στο 10:42 ΜΜ, Comichunter είπε:

Εγώ έχω σε σκληρό εξώφυλλο την ατλαντιδα 

 

Από την στιγμή που είναι με σκληρό εξώφυλλο τότε η θέση του είναι στην παρούσα παρουσίαση. :) 

 

Αν σου είναι εύκολο, σκανάρισέ το σε ανάλυση 300dpi κι ελάχιστη διάσταση ύψους 2000px και πόσταρέ το εδώ. Από εκεί και πέρα θα αναλάβει η ΔΟ να το ανεβάσει στην βάση. :) 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον κόπο σου. :thanks:

 

 

:beer:

 • Like 4
 • Respect 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  35,513
 • Group:  Members
 • Topic Count:  5
 • Content Count:  765
 • Reputation:   3,760
 • Achievement Points:  829
 • Days Won:  9
 • With Us For:  1,260 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  40

14 ώρες πριν, Indian είπε:

 

Από την στιγμή που είναι με σκληρό εξώφυλλο τότε η θέση του είναι στην παρούσα παρουσίαση. :) 

 

Αν σου είναι εύκολο, σκανάρισέ το σε ανάλυση 300dpi κι ελάχιστη διάσταση ύψους 2000px και πόσταρέ το εδώ. Από εκεί και πέρα θα αναλάβει η ΔΟ να το ανεβάσει στην βάση. :) 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον κόπο σου. :thanks:

 

 

:beer:

Θα το. Κάνω αλλά όταν πάω στο χώρο που έχω τη συλλογή μου. 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites


 • Member ID:  20,685
 • Group:  Administrator
 • Topic Count:  676
 • Content Count:  12,091
 • Reputation:   87,851
 • Achievement Points:  9,268
 • Days Won:  369
 • With Us For:  4,329 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  41

2 ώρες πριν, Comichunter είπε:

Θα το. Κάνω αλλά όταν πάω στο χώρο που έχω τη συλλογή μου. 

 

Κανένα πρόβλημα. Όποτε ευκαιρήσεις. Δεν βιαζόμαστε! :) 

 

 

:beer:

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

 • Member ID:  32,547
 • Group:  Members
 • Topic Count:  46
 • Content Count:  497
 • Reputation:   3,631
 • Achievement Points:  516
 • Days Won:  2
 • With Us For:  1,970 Days
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Age:  56

Posted (edited)

Ένα τεύχος που πρωτοκυκλοφόρησε στην Γαλλία τον 10ο του 1985.

Κυκλοφόρησε εκεί, μαζί με το 1ο τεύχος της σειράς και δηλώθηκε ώς το δεύτερο τεύχος ( #2 . La jungle du corail, 10/1985).

 

Στην Ελληνική αυτή έκδοση είναι σκληρόδετο χωρίς αρίθμηση με © 1989 "ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε, Σόλωνος 86, Αθήνα τηλ. 36.46.170, ΕΚΤΥΠΩΣΗ: ΜΠΑΛΤΑΣ - ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ Ο.Ε, Τηλ. 57.51.811

και τίτλο:

Η ΖΟΥΚΛΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΛΛΙΩΝ

 

KOUSTO_0003.jpg   KOUSTO_0003z.jpg

 

Μεταφέρθηκε στην βάση και πήρε αυθαίρετα τον αριθμό #03, μέχρι να βρεθούν περισσότερες πληροφορίες.

 

Edit: 

20230313_182920.jpg

 

Ένα τεύχος που ασχολείται με την δημιουργία των κοραλλιογενών υφάλων, των "νησιών με το αλμυρό μόνον νερό" και της πανίδας των.

Η ομάδα παρακολουθεί ειδικά την θαλάσσια χελώνα και ανακαλύπτει την απόκρυφη ζωή της, όπως και το άφοβο προς τους ανθρώπους ψάρι, τον μαχητικό Κωβίτη αλλά και άλλα γνώριμα και σε μας θαλάσσια πλάσματα, όπως η σμέρνα κλπ

 

7η σελίδα του τεύχους, 1η σελίδα της κόμικ ιστορίας:

ΖΟΥΓΛΚΟΡΑΛΛ ΣΚΛΡΔΤ 7η ΣΕΛ ΤΕΥΧΟΥΣ-1η ΚΟΜΙΚ.jpg

 

8η σελίδα του τεύχους 

ΖΟΥΓΚΛΚΟΡΑΛΛ ΣΚΛΡΔΤ 8η ΣΕΛ ΤΕΥΧΟΥΣ.jpg

Edited by chrisbouk
 • Like 4
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.