Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διά χειρός Γεωργοπάλη [Αντωνόπουλος Γιάννης, efsyn.gr, 2/07/2022]


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6159 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Στην ατομική του έκθεση στο Μεσολόγγι με τίτλο «Ελεύθεροι Εμβολιασμένοι», ο γνωστός Έλληνας γελοιογράφος παρουσιάζει έργα του των τελευταίων δεκαπέντε ετών.

 

 

01.thumb.jpg.af69680d2836cd0b4a5ff63a6953709d.jpg

 

 

Ο Δημήτρης Γεωργοπάλης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εγχώριους γελοιογράφους της νεότερης γενιάς. Με το χιουμοριστικό του ύφος, συνδυασμένο με μια σαφή πολιτική οπτική, ανήκει στους πλέον παραγωγικούς δημιουργούς. Σήμα κατατεθέν του, η ιδιαίτερη καρτουνίστικη τεχνοτροπία του και τα ζωηρά χρώματα των σκίτσων του, με κάποιες επιδράσεις από την παλιότερη ειδίκευσή του στη βυζαντινή αγιογραφία.

 

 

02.thumb.jpg.44c46d217f7611ab6dabc523754307bf.jpg

 

 

Ο Γεωργοπάλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και σπούδασε Οικονομικά. Ακολούθησε όμως το όνειρό του να ασχοληθεί επαγγελματικά με το σκίτσο. Έχει δουλέψει ως πολιτικός γελοιογράφος στην «Απογευματινή», ενώ πολλά από τα σχέδιά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Αντί», «Μότο Τρίτη», «Γαλέρα», «Επιλογή» και στον ειδησεογραφικό ιστότοπο real.gr. Εχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις γελοιογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχοντας αποσπάσει διεθνή βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Από το 2008 εργάζεται ως γελοιογράφος και εικονογράφος στη «Real Νews».

 

 

03.thumb.jpg.35666cece2911623b9d323a11009008b.jpg

 

 

Αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς του θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι και όσες επισκεφθούν το Μεσολόγγι στη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρόκειται για γελοιογραφίες, καθώς και για καρικατούρες/πορτρέτα, που δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαπενταετία και τα οποία θα παρουσιαστούν σε μια αναδρομική έκθεση με τον τίτλο «Ελεύθεροι Εμβολιασμένοι» – παράφραση των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός για την ηρωική πόλη όπου φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί η έκθεση. Όπως διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου: «Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια μοιάζει σαν μια κατάρα να μας κρατά από το πόδι και να μη μας αφήνει να πετάξουμε. (…) Μία η οικονομική κρίση, μία η πανδημία και μία αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία… Το “ζην επικινδύνως” στην πράξη. Μια δύσκολη εποχή που απαιτεί από τους ανθρώπους αντοχή και υπομονή. Μια εποχή που το χιούμορ γίνεται αντίδοτο, φάρμακο, βάλσαμο στην ψυχή».

 

 

04.thumb.jpg.19c590a911e25cbd4ae390ff8304a5c8.jpg

 

 

Κάποια έργα έρχονται από μακριά, ενώ κάποια είναι πολύ φρέσκα. Αρκετά από αυτά «κινήθηκαν» στα σόσιαλ μίντια, ενώ άλλα βραβεύτηκαν και διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς. Μέσα από τους «Ελεύθερους Εμβολιασμένους» θα έχουμε την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να παρατηρήσουμε την εξέλιξη του δημιουργού όλη αυτή τη μακρά περίοδο, από την παραδοσιακή στην ψηφιακή τεχνική. Πάντα όμως με αποτυπωμένο το διαχρονικό χιούμορ και ταλέντο του.

 


 

📌 «Ελεύθεροι Εμβολιασμένοι»
Γκαλερί Τύρβη, Ελευθερίου Βενιζέλου 20, Μεσολόγγι, τηλ. 2631024141
Εγκαίνια: Σάββατο 2/7/22, ώρα 20.00.
Διάρκεια έκθεσης: 2 Ιουλίου – 29 Αυγούστου

 

 

 

 

Και το σχετικό link...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.