Μετάβαση στο περιεχόμενο

DC Comics: Η εποχή του DCEU και το Joker [blackys88b, superheronews.gr, 25/04/2020]


nikolas12

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34891
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

pl9ykd138o1pjjdqietq.jpg


Το 2013, και ίσως χωρίς να το γνωρίζει, η DC έδωσε τη πρώτη της ταινία στο ενιαίο σύμπαν που ετοίμασε κάπως βιαστικά με το τίτλο DCEU. Ο λόγος φυσικά για το Man of Steel, που ξεκίνησε ένα νέο franchise για τον Superman αλλά σε αντίθεση με τη Marvel προσπάθησε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δώσει κάτι περισσότερο.

Από το 2013 μέχρι το 2020 η DC κινήθηκε σε ταινίες που άνηκαν αποκλειστικά στο DCEU με εξαίρεση και την καλλιτεχνικά πιο πετυχημένη ταινία, Joker, που ήρθε το 2019.

Man of Steel
 

ManofSteelFinalPoster.jpg


Το Man of Steel ήταν το reboot του χαρακτήρα αφού η WB αποφάσισε να μην προχωρήσει με συνέχεια του Superman Returns, και ανέθεσε στον Zack Snyder την σκηνοθεσία της ταινίας από σενάριο του David S. Goyer. Οι Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Kevin Costner, Diane Lane, Laurence Fishburne, Antje Traue, Ayelet Zurer, Christopher Meloni και Russell Crowe πήραν το πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία που λειτούργησε ως ιστορία προέλευσης του χαρακτήρα από την καταστροφή του Krypton μέχρι την ανατροφή του από τους Kent αλλά και το σημείο όπου πρέπει να προστατέψει τον πλανήτη από τον General Zod. Με τον Christopher Nolan ως παραγωγό υπήρχε ελπίδα ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τη τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη αλλά οι κριτικές τελικά δεν ήταν όλες θετικές. Με κόστος 250 εκατομμυρίων δολαρίων, κατάφερε να κερδίσει 668 εκατομμύρια, τα περισσότερα που κέρδισε ποτέ ταινία για τον χαρακτήρα, και ήταν ένατη στο παγκόσμιο Box Office, με 4 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το Thor: The Dark World.

Batman v Superman: Dawn of Justice
 

batman-vs-superman-poster.jpg


Τρία χρόνια μετά και με την Warner παίρνει κάπως βιαστικές αποφάσεις, ο Zack Snyder αποφάσισε να ετοιμάσει το Batman v Superman: Dawn of Justice, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016 και ήταν η πρώτη φορά που σε live action ταινία συνυπήρξαν οι Batman και Superman. Ως συνέχεια του Man of Steel, εκμεταλλεύτηκε το κλείσιμο της ταινίας για να φέρει τους δύο ήρωες σε κόντρα, με τον Ben Affleck να παίρνει το ρόλο του Batman και τη Gal Gadot να παίρνει το ρόλο της Wonder Woman, στο live action κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Στη ταινία είχε ρόλο και ο Lex Luthor ως το άτομο πίσω από όλες τις εξελίξεις. Ως βάση, η ταινία είχε το The Dark Knight Returns του Frank Miller, με στοιχεία από το Death of Superman ενώ η προ-παραγωγή ξεκίνησε το 2013, με τα γυρίσματα να ξεκινούν το 2014. Η ταινία πήρε αρνητικές κριτικές στο σύνολο από τους κριτικούς, με το κοινό να είναι περισσότερο μοιρασμένο στις απόψεις ενώ το ultimate cut που κυκλοφόρησε βελτίωσε περισσότερο τις κριτικές. Η ταινία πήρε 7 υποψηφιότητες στα Χρυσά Βατόμουρα σε μια χρονιά που σίγουρα υπήρχαν χειρότερες επιλογές ενώ με κόστος 300 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε 873 εκατομμύρια παίρνοντας την έβδομη θέση στο παγκόσμιο Box Office.

Suicide Squad
 

Suicide_Squad_(film)_Poster.png


Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το Suicide Squad με βάση το ομώνυμο κόμικ της DC που ακολουθεί γνωστούς ανταγωνιστές των ηρώων ως ομάδα υπό της διοίκηση της Amanda Waller. Ο David Ayer σκηνοθέτησε από σενάριο που έγραψε με τους Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Joel Kinnaman, Viola Davis, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Scott Eastwood, Karen Fukuhara, Ike Barinholtz και Cara Delevingne να έχουν ρόλο στη ταινία και την υπόθεση να ακολουθεί την Amanda Waller και τους φυλακισμένους υπερ-κακούς που θα τους αναθέσει μυστική αποστολή για να σώσουν τον κόσμο με αντίτιμο την μείωση της ποινής τους. Η ταινία κέρδισε 746 εκατομμύρια δολάρια παίρνοντας την 10η θέση για παγκόσμιο Box Office του 2016 αλλά πήρε γενικά αρνητικές κριτικές σχεδόν για τα πάντα (και κυρίως τον Joker του Jared Leto) εκτός της ερμηνείας της Robbie ως Harley Quinn, που σαφώς και άλλαξε και την ροή που θα κινηθεί το DCEU. Η ταινία, παρά τις αρνητικές κριτικές πήρε και Oscar για καλύτερο Μακιγιάζ ενώ το κόστος ήταν 175 εκατομμύρια δολάρια.

Wonder Woman
 

5a6d08cb267ab470f110ac0254b31e54.jpg


Το Wonder Woman ήρθε ένα χρόνο μετά από το κινηματογραφικό ντεμπούτο του χαρακτήρα στο BvS και ήταν η τέταρτη συνολικά ταινία στο DCEU. Η Patty Jenkins σκηνοθέτησε από σενάριο που έγραψε ο Allan Heinberg που είχε ως βάση την ιστορία των Zack Snyder και Jason Fuchs, και ήταν το πρώτο prequel στο franchise, στην ίδια λογική με το Captain America: The First Avenger. Η Gal Gadot επανέλαβε το ρόλο της ενώ οι Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Connie Nielsen και Elena Anaya πήραν ρόλο στη ταινία με την υπόθεση να διαδραματίζεται στο Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου ο Άρης είναι ο υπεύθυνος για όλα και ένας Αμερικανός πιλότος θα πέσει τη κατάλληλη στιγμή στη Θεμίσκυρα όπου θα γνωρίσει τη Diana. Τα πρώτα βήματα για ταινία του χαρακτήρα ήταν το 1996 όταν ο Ivan Reitman έδειξε ενδιαφέρον να σκηνοθετήσει ενώ στα επόμενα χρόνια οι Jon Cohen, Todd Alcott και Joss Whedon ήταν μεταξύ πολλών που προσπάθησαν. Η ταινία τελικά ανακοινώθηκε το 2010 και το 2015 η Jenkins πήρε το χρίσμα του σκηνοθέτη με τη ταινία να κάνει πρεμιέρα το 2017 και να κερδίζει 821 εκατομμύρια δολάρια με κόστος 150 εκατομμυρίων. Αυτό την έφερε στην 10η θέση  της λίστας του 2017 στα κέρδη και της κορυφαίας σε κέρδη από γυναίκα σκηνοθέτη. Οι κριτικές για την ταινία ήταν θετικότατες, με την Gadot να συνεχίζει να διαψεύδει τους πάντες και να κάνει το ρόλο δικό της αλλά γενικά και στη συνολική προσπάθεια δεν υπήρξαν γενικά αρνητικές κριτικές.

Justice League
 

51kjicxN38L._AC_.jpg


Το προσωπικό τέρας του Frankenstein της DC. Η ταινία που είχε σκοπό να συνεχίσει το ύφος του BvS υπό το πάντα ιδιαίτερο σκηνοθετικό ύφος του Zack Snyder, και τελικά κατέληξε σε κάτι που είχε χάσει την ταυτότητα του με βοήθεια του Joss Whedon. Το Justice League κυκλοφόρησε το 2017 ως η πέμπτη συνολικά ταινία του DCEU που ασχολείται με το τι έγινε στο Batman v Superman: Dawn of Justice το 2016, με τον Zack Snyder να σκηνοθετεί από σενάριο του Chris Terrio και τον Joss Whedon να δίνει  πολλές αλλαγές, τόσο στο σενάριο όσο και στη ταινία. Οι Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen και J. K. Simmons ήταν στο καστ και η ιστορία ακολουθεί τους Batman και Wonder Woman που προσπαθούν να πείσουν τους The Flash, Aquaman και Cyborg να ενώσουν τις δυνάμεις τους μετά από το θάνατο του Superman. Η ταινία αρχικά ήταν η πρώτη από τις δύο που θα ετοίμαζαν και είχε το τίτλο Justice League Part One αλλά τα πλάνα άλλαξαν στα μέσα της παραγωγής με τον Snyder να αποχωρεί και τον Joss Whedon να αναλαμβάνει την υπόλοιπη παραγωγή. Το κόστος της ταινίας ξέφυγε, φτάνοντας τα 300 εκατομμύρια δολάρια ενώ κέρδισε μόλις 657 εκατομμύρια, κάτι που σίγουρα απογοήτευσε τους πάντες.  Η ταινία πήρε γενικά μέτριες κριτικές αφού οι περισσότεροι δεν ήταν σίγουροι το τι έπρεπε να κρίνουν αφού σαφέστατα δεν ήταν το πλάνο του αρχικού σκηνοθέτη και αυτό είναι ορατό σε πολλές σκηνές. Άλλωστε, αυτό το επιβεβαίωσε πολλάκις ο Snyder που σε κάθε ευκαιρία που έχει διαφημίζει το περίφημο Snyder Cut. Ο Ben Affleck, ίσως ο καλύτερος Bruce Wayne και σίγουρα ένας εξαιρετικός Batman στο ρόλο, κυρίως στο BvS, έπαιξε το ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη για δεύτερη φορά ενώ άγνωστο είναι αν ο Henry Cavill θα επιστρέψει ποτέ στο ρόλο του Superman.

Aquaman
 

71y%2BE9MaURL._AC_SY679_.jpg


Μπορεί το Justice League ένα χρόνο πριν να μην είχε και τις καλύτερες κριτικές αλά ένα πράγμα ήταν σίγουρο, η επιλογή του Zack Snyder να δώσει στον Jason Momoa το ρόλο του Aquaman ήταν τόσο επιτυχημένη όσο και με τις επιλογές των Cavill, Gadot και Affleck. Ο ηθοποιός, που έκανε το αγροτικό του σε τηλεοπτικές σειρές όπως τα Baywatch, Stargate Atlantis και Game of Thrones αλλά και σε ένα αποτυχημένο και ίσως αδικημένο reboot του Conan, πήρε το πρωταγωνιστικό ρόλο στη σόλο ταινία του 2018 που ήταν και η έκτη στο DCEU. Ο James Wan, που γενικά έχει τη φόρμουλα για να κερδίζει το κοινό, σκηνοθέτησε από σενάριο των David Leslie Johnson-McGoldrick και Will Beall με τους Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II, Ludi Lin και Nicole Kidman να έχουν ρόλο, και με την υπόθεση να θέλει τον Aquaman να επιστρέφει στην Ατλαντίδα για να πάρει το θρόνο. Η πρώτη φορά που μίλησαν για τη συγκεκριμένη ταινία ήταν το 2004 αλλά το πλάνο για τον χαρακτήρα προχώρησε μετά από το Man of Steel και την απόφαση της WB να πάει με ενιαίο σύμπαν. Η ταινία κατάφερε να κερδίσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια με κόστος 200 εκατομμυρίων και παρά το γεγονός ότι πήρε γενικά μέτριες κριτικές από τους κριτικούς, έδειξε να κερδίζει τους φαν ανά το παγκόσμιο. Για το 2018 η ταινία τερμάτισε στη πέμπτη θέση του Box Office και να μπει στην 20αδα όλων των εποχών.

Shazam!
 

61PFhsp8rML._AC_SY606_.jpg


Το 2019 ήταν και η χρονιά που ο χαρακτήρας του Captain Marvel, γνωστού και ως Shazam, θα επέστρεφε στη μεγάλη οθόνη 78 χρόνια μετά από το κινηματογραφικό σίριαλ. Με το χαρακτήρα να ανήκει πλέον στην DC, έγινε η έβδομη ταινία στο DCEU με τον David F. Sandberg να σκηνοθετεί το σενάριο του Henry Gayden. Ο Asher Angel πήρε το ρόλο του Billy Batson, ενός νεαρού που μετατρέπεται σε ενήλικο ήρωα, που τον ερμηνεύει ο Zachary Levi. Για ρόλο έκλεισαν και οι Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Adam Brody και Djimon Hounsou και ο Batson προσπαθεί να σταματήσει τον Dr. Thaddeus Sivana (Strong) και τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα. Η πρώτη φορά που ακούστηκε κάτι για ταινία Shazam! ήταν στα μέσα του 2000 με τον Peter Segal ως σκηνοθέτη και τον Dwayne Johnson στο ρόλο του Black Adam, αλλά τελικά δεν προχώρησε. Τελικά ο γνωστός σταρ θα έχει δική του σόλο ταινία και προτιμήθηκε ο Shazam! να έχει διαφορετικό αντίπαλο. Με κόστος μεταξύ 80-100 εκατομμυρίων, η ταινία κέρδισε το σεβαστό ποσό των 366 εκατομμυρίων που δικαιολογεί και το γεγονός ότι θα έχει συνέχεια για το 2022. Επίσης οι κριτικές ήταν πολύ καλές αφού όλοι συμφώνησαν πως η ταινία κουβαλούσε το σωστό ύφος.

Joker
 

71q-7%2BKrvLL._AC_SL1350_.jpg


Η πρώτη και μοναδική ταινία της λίστας που δεν ανήκει στο DCEU, το Joker, κυκλοφόρησε το 2019 με σκηνοθέτη και παραγωγό τον Todd Phillips από σενάριο που έγραψε με τον Scott Silver. Η ταινία είναι ψυχολογικό θρίλερ με τον Joaquin Phoenix να παίρνει  τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την υπόθεση να διαδραματίζεται στη δεκαετία του '80, όπου ο Arthur Fleck, ένας αποτυχημένος κωμικός, θα ξεκινήσει μια βίαιη κοινωνική επανάσταση ενάντια στους πλούσιους της Gotham City. Οι Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Bill Camp, Shea Whigham και Marc Maron είχαν επίσης ρόλο, σε μια ταινία που χρειάστηκε τρία χρόνια να ετοιμαστεί, με τον Phillips να δηλώνει ότι τα Taxi Driver και The King of Comedy, αλλά και το Batman: The Killing Joke ήταν βασική έμπνευση. Η ταινία ήταν κατηγορίας R, η πρώτη που σχετίζεται με το μύθο του Batman κινηματογραφικά που είχε αυτή την τιμή και πήρε θετικές κριτικές για τα περισσότερα στοιχεία, με την σκηνοθεσία του Phillips και το πώς αντιμετώπισε τη ψυχική βία να είναι θέματα που προβλημάτισαν τους κριτικούς. Το κοινό πάντως ανταποκρίθηκε πλήρως και η ταινία σάρωσε το Box Office με ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια στα κέρδη, κάτι που της έδωσε ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ. Έγινε η πρώτη ταινία κατηγορίας R που ξεπέρασε το δισεκατομμύριο. Ήταν έκτη στο Box Office του 2019 και 31η όλων των εποχών. Σε θέμα βραβείων είχε 11 υποψηφιότητες για Oscar και κέρδισε 2, με ένα από αυτά να είναι  για την ερμηνεία του Phoenix. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ηθοποιός κερδίζει βραβείο για τον χαρακτήρα του Joker.

Birds of Prey
 

710H0wZePbL._AC_SL1334_.jpg


Ή όπως κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Η μοναδική υπερηρωική ταινία από Marvel & DC που κυκλοφόρησε το 2020, ήταν το Birds of Prey, η όγδοη συνολικά στο DCEU και θεωρητικά συνέχεια του Suicide Squad (2016). Η Cathy Yan σκηνοθέτησε από σενάριο της Christina Hodson και οι Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Chris Messina, Ella Jay Basco, Ali Wong και Ewan McGregor πρωταγωνιστούν, με την υπόθεση να ακολουθεί τη Harley Quinn που θα ενώσει τις δυνάμεις της με τις Helena Bertinelli, Dinah Lance και Renee Montoya για να σώσει τη Cassandra Cain από τον Black Mask. Η Robbie ήταν παραγωγός για την ταινία, που κυκλοφόρησε ως κατηγορίας R, η πρώτη στο DCEU, και έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2020. Με κόστος περίπου στα 100 εκατομμύρια δολάρια, η ταινία κέρδισε μόλις 201 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι δεν κατάφερε να βγάλει κέρδος, ενώ οι κριτικές ήταν ανάμικτες, με την Robbie να παίρνει για ακόμα μια φορά τα εύσημα για την ερμηνεία της. Η πορεία της ταινίας ολοκληρώθηκε κάπως πρόωρα με το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

 

https://www.superheronews.gr/2020/04/dc-comis-dceu-era-joker.html

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34891
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Κάποια στιγμή πρέπει να εκθέσω τις απόψεις μου για τον Zack Snyder είτε με άρθρο είτε σε ποστ (αν υπάρχει σχετικό θρεντ). Θα μου εξασφαλίσει πολλές πράσινες φατσούλες, αλλά δεν υπάρχει σκηνοθέτης πιο θεοποιημένος από ένα μάτσο fanboys την ίδια στιγμή που οι σαβούρες ή απογοητεύσεις που έχει προσφέρει είναι πολύ περισσότερες από τις καλές του ταινίες. Έχει θεοποιηθεί ακόμα και για ταινίες που είχε μικρή ανάμειξη σε σχέση με τους συντελεστές που έφεραν πραγματικά επιτυχία (Wonder Woman). 

 

Και την ίδια ώρα υπάρχει στο Ίντερνετ κόσμος που κοροϊδεύει εμάς που λατρεύουμε τον Nolan και οι άλλοι έχουν κάνει τρία χρόνια hashtag να ζητάνε ένα cut. Ένα πράγμα θα πονάει πάντα: Όταν έφυγε ο Snyder γνώρισε το DC Universe καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία. Ωραίο όραμα είχε, ωραία dark οπτική είχε για το σύμπαν είχε, αλλά με τις ικανότητές του και τις εμμονές του τα χάλασε στην εκτέλεση. Να 'ναι καλά όσοι ήρθαν μετά και βελτίωσαν κάπως το αποτέλεσμα και είδαμε διασκεδαστικότατες ταινίες.

Επεξεργασία από nikolas12
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33695
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  59
  • Reputation:   255
  • Achievement Points:  59
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1942 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Συγνώμη,διαφωνώ.

το BvS,μαζί με τo Watchmen και Batman Returns είναι μακράν οι καλύτερες ταινίες της DC.

Oτι ήρθε μετά είναι στην καλύτερη,φτηνή αντιγραφή του fast food στυλ του MCU.

Μάλλον αυτό που πονάει (δεν μιλάω προσωπικά) είναι το ότι οι ταινίες του Snyder εχουν πολύ περισσότερους φανς και θετική αποδοχή από ότι θα ήθελαν μερικοί,και ότι θα προτιμούσαμε να μην είναι ντε και καλά όλες οι ταινίες με σουπερηρωες κωμωδίες που απευθύνονται σε "όλους",χωρίς αμφιλεγομενα στοιχεία(Σκοτώνει ο Μπάτμαν;Ιιιιιι)

Τεράστιο σφάλμα της Warner  το φιάσκο του Justice League,δυστυχώς απόδειξη ότι τα μεγάλα στούντιο σήμερα κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό από τις κραυγές των απανταχού (με την κακή έννοια)nerds.

Και ναι πιστεύω ότι ο Snyder είναι από τους πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες που δουλεύουν σήμερα.

Το διάρκειας λίγων λεπτών και γυρισμένο με IPhone Snow Steam Iron είναι απόδειξη των ικανοτήτων του.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34891
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

5 ώρες πριν, EVANGELOS είπε:

Συγνώμη,διαφωνώ.

το BvS,μαζί με τo Watchmen και Batman Returns είναι μακράν οι καλύτερες ταινίες της DC.

Oτι ήρθε μετά είναι στην καλύτερη,φτηνή αντιγραφή του fast food στυλ του MCU.

Μάλλον αυτό που πονάει (δεν μιλάω προσωπικά) είναι το ότι οι ταινίες του Snyder εχουν πολύ περισσότερους φανς και θετική αποδοχή από ότι θα ήθελαν μερικοί,και ότι θα προτιμούσαμε να μην είναι ντε και καλά όλες οι ταινίες με σουπερηρωες κωμωδίες που απευθύνονται σε "όλους",χωρίς αμφιλεγομενα στοιχεία(Σκοτώνει ο Μπάτμαν;Ιιιιιι)

Τεράστιο σφάλμα της Warner  το φιάσκο του Justice League,δυστυχώς απόδειξη ότι τα μεγάλα στούντιο σήμερα κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό από τις κραυγές των απανταχού (με την κακή έννοια)nerds.

Και ναι πιστεύω ότι ο Snyder είναι από τους πιο ενδιαφέροντες σκηνοθέτες που δουλεύουν σήμερα.

Το διάρκειας λίγων λεπτών και γυρισμένο με IPhone Snow Steam Iron είναι απόδειξη των ικανοτήτων του.

 

 

Δεκτή κάθε διαφωνία :) Γούστα είναι αυτά. Το BvS είναι ένα τρελό potential που θάφτηκε σε δεξιώσεις επί δεξιώσεων, βαρετές σκηνές για set up ενός σύμπαντος δύο ταινιών, κακές μάχες εκτός αυτής στην αποθήκη και όλα αυτά υπό τη σκηνοθετική ματιά ενός ανθρώπου που σκηνοθετεί δράση με άπειρο κακό slow motion και απίστευτα κακές γωνίες λήψης (ειδικά η μάχη με Doomsday είναι από τις πιο κακογυρισμένες που έχω δει). Δε φταίει ο Snyder μόνο, φταίνε και οι ιθύνοντες που είδαν τα χρήματα που βγάζει η Marvel και αντί να δείξουν υπομονή, πήγαν αμέσως να βγάλουν λεφτά. Το ότι βγήκαν ίδια χρονιά με το Civil War λέει πολλά, ασχέτως της τεράστιας επιτυχίας που ήταν το Civil War.

 

Σκηνοθετικά τώρα ο Snyder εξάντλησε όλο το ταλέντο του στο 300, στο Watchmen είχε ως στόρυ το καλύτρο υπερηρωικό κόμικ όλων των εποχών και προσπάθησε να το στριμώξει σε 3μιση ώρες, οπότε του το δίνω σαν αρκετά καλή προσπάθεια, αλλά από εκεί και μετά απευθύνεται σε μειονότητες nerds. Οι περισσότεροι φανς και η θετική αποδοχή που έχει δεν είναι κάτι που συμφωνώ. Μια μειοψηφία φανς είναι που ζητάνε το Snyder Cut και η αποδοχή ήταν μέτρια από όσους γουστάρουν super hero movies. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι το Aquaman και το WW πήγαν καλύτερα εισπρακτικά. Και δεν είμαι υπέρ των υπερηρωικών κωμωδιών, η αγαπημένη μου solo ταινία ήρωα είναι το The Dark Knight και δε θα αλλάξει ποτέ. Εκεί ο Nolan αποδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν είναι η σκοτεινίλα στις ταινίες, αλλά η σωστή διάρθρωση της πλοκής, το σενάριο και η καλή σκηνοθεσία και οι ταινίες του Snyder που δεν είχαν τίποτα από τα τρία θάφτηκαν (και) για λάθος λόγους.

 

Το φιάσκο του Justice League είναι μεγάλο και κύρια υπεύθυνη είναι η Warner, θα συμφωνήσω. Όχι τίποτα άλλο, αλλά βλέπω κάποιους φανμπόηδες να κατηγορούν τον Whedon για την αποτυχία, την ίδια ώρα που όταν ο Whedon είχε καλλιτεχνική ελευθερία έδωσε ένα Avengers (και μετά που δεν είχε το Age of Ultron αλλά αυτό είναι άλλη δυστυχισμένη ιστορία :P ). Ας έδινε σε κάποιον τα ηνία να δούμε τι θα έκανε. Και το λέω εγώ που ανυπομονούσα για το Snyder Cut και έχω γράψει και αφιερώματα, αλλά τα test screenings κάτι θα λέγανε. 

 

Θεωρώ πως αν ο Snyder ήταν φωτογράφος θα ήταν καταπληκτικός. Ξέρει να δημιουργεί κάδρα και εικόνες και έχει άποψη, αλλά σκηνοθετικά δε μπορεί να ανταποκριθεί στο τι θέλει να πει στην κάμερα, ενώ έχει και απίστευτα κολλήματα στις τεχνικές του που δε θέλει να βελτιώσει και τα ανέφερα και πιο πάνω. Η επιτυχία του DCEU δε θεωρώ ότι ήρθε λόγω του ότι έβαλε κωμικά στοιχεία στις ταινίες όσο γιατί σεναριακά και σκηνοθετικά το Shazam, το Aquaman και το Wonder Woman είναι καλύτερα από το Justice League και το BvS και το ότι τα τελευταία δεν κινήθηκαν και εισπρακτικά όπως ήθελαν και καλλιτεχνικά δεν είχαν αναγνώριση που άξιζαν λέει πολλά για την ποιότητα της δουλειάς του Snyder. Μακάρι να δουλέψει ήσυχος ένα νέο project, να το διαμορφώσει όπως θέλει και να δούμε τα αποτελέσματα που θα φέρει.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33695
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  59
  • Reputation:   255
  • Achievement Points:  59
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1942 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Το Justice League είναι από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει,με το αποκολλημενο στόμα του Cavill να είναι βγαλμένο από επεισόδιο των ΑΜΑΝ,και "αστεία" όπως η προσγείωση του Flash στο στήθος της Wonder Woman.

Δεν έχω πρόβλημα με τις ταινίες της Marvel,αλλά όπως είπα και πιο πάνω δεν πρέπει υποχρεωτικά όλες οι ταινίες με σουπερηρωες να ακολουθούν την ίδια πεπατημενη.

Όσο για το Bvs,γούστα είναι αυτά όπως είπες και εσύ,θεωρώ ότι το Ultimate Cut ρέει πολύ καλύτερα σαν ταινία,το μοντάζ ήταν όντως κάπως off στη theatrical,αλλά και πάλι,προσωπικά είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος από την ταινια.

Ο Nolan ήταν πολύ τυχερός που κατάφερε και ολοκλήρωσε την (όντως πολυ καλη) τριλογία Dark Night.

Ο Snyder δυστυχώς έμεινε με ημιτελη την ιστορια που ήθελε να πει,όπως και ο Del Toro με τα Hellboy.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  33354
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  380
  • Content Count:  3847
  • Reputation:   34891
  • Achievement Points:  2310
  • Days Won:  259
  • With Us For:  2024 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

3 ώρες πριν, EVANGELOS είπε:

Το Justice League είναι από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει,με το αποκολλημενο στόμα του Cavill να είναι βγαλμένο από επεισόδιο των ΑΜΑΝ,και "αστεία" όπως η προσγείωση του Flash στο στήθος της Wonder Woman.

Δεν έχω πρόβλημα με τις ταινίες της Marvel,αλλά όπως είπα και πιο πάνω δεν πρέπει υποχρεωτικά όλες οι ταινίες με σουπερηρωες να ακολουθούν την ίδια πεπατημενη.

Όσο για το Bvs,γούστα είναι αυτά όπως είπες και εσύ,θεωρώ ότι το Ultimate Cut ρέει πολύ καλύτερα σαν ταινία,το μοντάζ ήταν όντως κάπως off στη theatrical,αλλά και πάλι,προσωπικά είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος από την ταινια.

Ο Nolan ήταν πολύ τυχερός που κατάφερε και ολοκλήρωσε την (όντως πολυ καλη) τριλογία Dark Night.

Ο Snyder δυστυχώς έμεινε με ημιτελη την ιστορια που ήθελε να πει,όπως και ο Del Toro με τα Hellboy.

 

Εδώ θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα. Το Ultimate Cut του BvS είναι όντως πολύ καλύτερο από το theatrical συν ότι η μάχη στην αποθήκη είναι η καλύτερη Batman μάχη που έχουμε δει. Ο Snyder είχε ένα όραμα πέντε ταινιών, σίγουρα το έργο του κρίνεται μισό, γιατί ήταν 2μιση ταινίες δικές του ουσιαστικά. Και εγώ μπορεί αν το έβλεπα όλο να είχα διαφορετική άποψη, καθώς κάποια πράγματα όπως το Knighmare θα έβγαζαν πολύ περισσότερο νόημα σεναριακά, αν είχαμε δει τις υπόλοιπες ταινίες.

 

Από την άλλη εκεί είναι που μπαίνουν τα στούντιο και οι αριθμοί και αν οι αριθμοί λένε ότι το στούντιο φοβάται ότι η επένδυση δε θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε είτε πρέπει να ξηλώσεις την ταινία που θα σε βάλει ακόμα πιο μέσα οικονομικά είτε να δημιουργήσεις με reshoots (που δε μπορείς να σβήσεις και μουστάκια :) ) ή μοντάζ επί μοντάζ νέα cuts όπως έγινε με το Justice League και το Suicide Squad με καταστροφικά αποτελέσματα και στις 2 περιπτώσεις. Η Marvel καλώς ή κακώς έχει εδραιώσει το σύμπαν της αργά και σταθερά, γι'αυτό ακόμα και δευτερεύοντες ήρωες φέρνουν τρελά νούμερα στο box office. Η Warner δεν είχε την ίδια υπομονή, άλλαζε συνέχεια άτομα και κυρίως ήθελε με το έτσι θέλω να δει νούμερα που άλλοι έκαναν χρόνια να τα δουν. Το χιούμορ δεν είναι η πεπατημένη και αυτό αποδείχθηκε και από το Joker που σάρωσε κι από το Endgame ή το Infinity War και στο παρελθόν από το Dark Knight Trilogy.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.