Jump to content

TWO-STEP [ WARREN ELLIS - AMANDA CONNER - JIMMY PALMIOTTI ]


Recommended Posts

TSC1.jpg TSC2.jpg TSC3.jpg

 

Το Two-Step είναι μια μίνι σειρά τριών τευχών των Warren Ellis (σενάριο), Amanda Conner (μολύβια) και Jimmy Palmiotti (μελάνια), που δημοσιεύτηκε τα έτη 2003-2004 από την Cliffhanger. Είναι μάλλον δύσκολο να καθοριστεί το genre του κόμικ αυτού, καθώς αποτελεί μια ιδιόμορφη μείξη δράσης και κωμωδίας, με έντονη την παρουσία της επιστημονικής φαντασίας (cyberpunk ίσως?). Πλέον, κυκλοφορεί ως tpb από την DC.

 

TS01.jpg TS02.jpg TS03.jpg

 

Βρισκόμαστε σ' ένα φουτουριστικό Λονδίνο, στο έτος 2001. Η Rosi είναι ένα δημοφιλές camgirl, που τριγυρνάει στην πόλη αναζητώντας θέαμα για τους συνδρομητές της. Εν μέσω μιας ντελιριακής ινδικής γιορτής συναντά τον Tony, έναν αυτοαποκαλούμενο «ζεν πιστολέρο», ο οποίος κυνηγά έναν τυπά με ράστα. Τον ακολουθεί ενθουσιασμένη και σύντομα μπλέκεται στον υπόκοσμο του Λονδίνου. Γκάνγκστερ που σοδομίζουν οχήματα, CGI συσκευές στα μάτια, θεότρελα θεματικά φεστιβάλ είναι μόνο λίγα από τα συστατικά αυτού του ξέφρενου κόμικ.

 

TS04.jpg

 

Μια αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη. Η ροή είναι γρήγορη και οι διάλογοι απολαυστικοί. Παρότι ακροβατεί στα όρια του κάφρικου, ποτέ δεν τα ξεπερνάει, ακόμα και στα φαινομενικά πιο χοντροκομμένα σημεία. Το δε artwork αποτελεί τον ορισμό του eye candy, με πολλές αστείες λεπτομέρειες που βελτιώνουν κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό ανάγνωσμα, το οποίο δε θα με χάλαγε να προσθέσω στη βιβλιοθήκη μου.

  • Like 19
Link to post
Share on other sites

Μπράβο και τα σχετικά για την παρουσίαση, αλλά έχω δύο καίριες παρατηρήσεις:

 

1. Όταν λες camgirl φαντάζομαι θα εννοείς camwh@re? Από αυτές τις κουνημένες που βγάζουν τα σόψυχά τους κατά την διάρκεια της...ψυχαγωγίας;

 

2. Θέλω να σταθώ στον σοδομισμό οχημάτων. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετά το σημείο. Που στοχεύουν οι τύποι δηλαδή; Στις εξατμίσεις, στην τάπα καυσίμου ή ανάλογα την ευελιξία μέχρι και τους ψεκαστήρες των γυαλοκαθαριστήρων;  

 

 

:lmao:  :lmao:  :lmao:  :lmao:

 

 

images-1.jpg

.

 

έλα τώρα, δεν μπορεί να μην περίμενες ένα τέτοιο σχόλιο όταν υπάρχει στο κείμενο σου πρόταση με τις λέξεις σοδομισμός+οχήματα+γκάνγκστερ. 

 

 

 

 

Θα το διαβάσω.

 

  • Like 8
Link to post
Share on other sites

1. Απλά η τύπισσα έβγαινε, ελαφρά ντυμένη, και τριγυρνούσε στο Λονδίνο κάνοντας πράγματα τα οποία παρακολουθούσαν οι συνδρομητές. Στο ίδιο το κόμικ την δείχνει πρώτα να βρίσκεται σε μια ινδική γιορτή και αργότερα σ' ένα μεσαιωνικό φεστιβάλ, όπου είχαν παγώσει τον Τάμεση.

 

2. Ο σωματότυπος του εν λόγω χαρακτήρα προϊδεάζει για ιδιαίτερα προικισμένο άτομο. Οπότε προτιμούσε τις εξατμίσεις. Όπως έλεγε και ο ίδιος: "I'm Ron. I shag stuff. Until it goes boom".

 

 

Και πολύ καλά θα κάνεις.

 

Edited by GeoTrou
  • Like 9
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.