Jump to content
Glacier Star

LADY DEATH [ BRIAN PULIDO - STEVEN HUGHES ]

Recommended Posts

H Lady Death είναι δημιούργημα του Brian Pulido, ιδιοκτήτη της Chaos! comics η οποία έπεσε έξω και του φοβερού σχεδιαστή Steven Hughes. Η πρώτη εμφάνιση ήταν στο Evil Ernie το 1991. Η Lady Death θεωρείται παράδειγμα ως τι είναι ένα "bad girl". Μια σέξυ, αντι-ηρωίδα που δεν φοβάται το αίμα και εμείς αγαπάμε να μισούμε.

post-27235-0-21797900-1355077055_thumb.jpg
Η ιστορία ξεκινάει στην Σουηδία την εποχή του Μεσσαίωνα, μια σκοτεινή εποχή για όλους. Το κορίτσι μας η Hope (πόσο ειρωνικό αυτό το όνομα) είναι ανέμελη και ερωτευμένη με τον Nicollo έναν μορφονιό της εποχή της. Η μητέρα της έχει πεθάνει και την μεγαλώνει ο πατέρας της...Ο πατέρας της ο Matthias είναι ένας ευγενής - τύρρανος που του αρέσουν οι ίντριγκες και συνέχεια παίρνει μαζί του χωριάτες για να πολεμήσουν. Εννοείται ότι όποτε γυρνούσε απο την μάχη, κανείς άλλος δεν έρχεται ζωντανός εκτός απο τον Matthias. Μια μέρα παίρνει στην εξόρμηση τον Nicollo, τον φίλο της Hope ο οποίος δεν γυρνάει ποτέ. Όμως μαζί με τον Matthias ήρθε η πανούκλα. Η Hope ενημερωμένη απο τον Nicollo για μια καινούργια θεραπεία με βδέλλες την οποία και χρησιμόποιησε με επιτυχία. Έλα όμως που οι κάτοικοι του χωριού είναι εξαγριωμένοι και πάνε στο σπίτι του Matthias με σκοπό να τα σπάσουν όλα και να τον κρεμάσουν. Εκείνη την στιγμή η κόρη του ανακαλύπτει το τρομερό μυστικό του. Ο πατέρας της έχει κάνει συμφωνία με δαίμονες απο την κόλαση. Τους στέλνει ψυχές και αυτοί όταν πεθάνει θα τον κάνουν λόρδο της κόλασης.
post-27235-0-17940500-1355079090_thumb.jpg

Η Hope ακούει την επίκληση στους δαίμονες και θα λιποθυμούσε αν εκείνη την ώρα δεν έμπαινε ο όχλος μέσα και σκότωνε τον Matthias. Πιάνουν το κορίτσι μας και το κατηγορούν για μαγεία. Την πάνε στην πλατεία του χωριού, την δένουν πάνω απο ξύλα και ετοιμάζονται να την κάψουν. Η Hope μη έχοντας κάτι να χάσει κάνει την επίκληση. Εμφανίζονται δύο-τρείς δαίμονες και την ρωτάνε αν θέλει να "απαρνηθεί την ανθρωπιά της". Αυτή δέχεται και έτσι βρίσκεται στην κόλαση.
post-27235-0-45054700-1355079401_thumb.jpg


Στην κόλαση ξεφεύγει απο τον πατέρα της, ο οποίος βρίσκεται ήδη εκεί με έναν στρατό απο ψυχές και συναντιέται με τον Lucifer, άρχοντα της κόλασης. Αυτός της δίνει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση απο τον πατέρα της, λέγοντας της το εξής: "Desire equals power". Τρείς λέξεις, Τρείς λέξεις που αλλάζουν το κορίτσι μας εντελώς. Της επιτίθονται δύο τεράστιοι λύκοι και αυτή αντί να κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, παίρνει ένα κόκκαλο και ορμάει πάνω τους. Αυτοί καταλαβαίνοντας ότι δεν αστειεύται της γλύφουν τα πόδια και τους ονομάζει "Nameless wolves". Εκεί άρχισε να γίνεται η μεγάλη αλλαγή. Καθώς χάνει την ανθρωπιά της το δέρμα της, τα μαλλιά της και τα μάτια της γίνονται λευκά.
post-27235-0-70715100-1355079956_thumb.jpg

Στην κόλαση συνάντησε τον Cremator, o oποίος είναι ο blacksmith της κόλασης και ο οποίος την βοήθησε κρυφά να εξοντώσει πολλούς δαίμονες και να φτάσει στον Lucifer. Της έφτιαξε ένα σπαθί το οποίο ονομάστηκε Darkness και το οποίο προοριζόταν για να σκοτώσει τον Matthias. Τελικά ανάκαλυψε ότι ο πατέρας της δεν ήταν παρά ένα πιόνι του άρχοντα της κόλασης και ότι έπρεπε να τον σκοτώσει για να απελευθερώσει το πνεύμα της μητέρας της το οποίο σημειωτέων ήταν και αυτό στην κόλαση. Καταφέρνει να εξοντώσει τον Lucifer και να απορροφήσει την δύναμη του, λέγοντας του αυτό που της είχε πρωτοπεί: "H επιθυμία ισοδυναμεί με δύναμη". Έλα όμως που αυτός πιο πονηρός την καταριέται και της λέει: "Όσο υπάρχουν ζωντανοί στην γη, η Lady Death δεν θα μπορεί να επιστρέψει εκεί." Με την καινούργια δύναμη που έχει στα χέρια της, ξαναφτιάχνει την κόλαση αλλά αυτήν την φορά την ονομάζει Endless Graveyard, (νεκροταφείο χωρίς τέλος). Γιατί? Γιατί σε αυτό το νεκροταφείο υπάρχουν ανοιχτοί τάφοι για όλους τους ζωντανούς που πρόκειται να πεθάνουν. Για να πετύχει τον σκοπό της μιας που δεν μπορεί να περπατήσει στην γη πρέπει να βρει κάποιον βοηθό. Βρίσκει τον Evil Ernie (Fairchild). Τον προσεγγίζει μέσω των ονείρων του.

Το River of fear, είναι one shot περιγράφει την προσπάθεια της να βρεί το πνεύμα της μητέρας της, μαζί με τον Cremator. Αυτή βρίσκει ένα ποτάμι που εξαγνίζεται ενώ ο Cremator χάνεται μάλλον για πάντα. Σαν συνέχεια της ιστορίας μας δείχνει οτι ανακαλύπτει έναν καθρεδικό ναό στο Endless Graveyard που δεν έχει χτίσει η ίδια, ούτε γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Εκεί ανακαλύπτει τον άλλοτε αγαπημένο της Nicollο να έχει σκλαβώσει το πνεύμα της μητέρας της. Μαλλιοτραβιέται με τον πρωην γκόμενο, τον σκοτώνει και στέλνει το πνεύμα της μητέρας της στον παράδεισο.
post-27235-0-19866000-1355174863_thumb.jpg

  • Like 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα ήταν καλύτερο να γράψω και για τους άλλους χαρακτήρες ξεχωριστά ή σαν απαντήσεις εδώ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι δικό σου θέμα να κάνεις παρουσίαση με ό,τι πιστεύεις αξίζει να αναφέρεις. Μπορείς να εμπλουτίσεις τα δυο πρώτα ποστς ή να γράψεις νέα. :)

Να μεταφέρουμε το θέμα στις παρουσιάσεις χαρακτήρων καλύτερα; Επειδή σχολιάζεις την ηρωίδα και όχι το κόμικ, τους δημιουργούς, σκιτσογράφους κλπ. πάει εκεί καλύτερα. :idea:

 

Το μήνυμα αυτό θα σβηστεί! :best:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nαι βέβαια, όπου πιστεύεις ότι είναι καλύτερα! Χμμ...θα σκεφτώ πως θα το κάνω και ελπίζω να βγεί καλό. :)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ψάχνοντας για fantasy στις προσφορές του Public και μη έχοντας ιδέα για την ηρωίδα, τσίμπησα το τομάκι Lady Death: Origins v2 το οποίο περιέχει 5 τεύχη του Blacklands και 3 του Sacrilege.

 

Στα πρώτα 5 το σχέδιο με εντυπωσίασε (και οι καμπύλες της Hope :) ) μου άρεσε και η ιστορία (όχι κάτι το εντυπωσιακό αλλά κρατάει κάποιο ενδιαφέρον). Έχει και τα εξώφυλλα από τα τευχάκια, όλα ΟΚ και τίμια.

Στα επόμενα 3 τεύχη όμως και η ιστορία και το σχέδιο στις κορασίδες δεν μου άρεσε καθόλου. Πολύ γραμμικό και διαφορετικό από τα προηγούμενα. Για την ιστορία, ξαφνικά σκάει μύτη μια εκκλησία και αρχίζει να μεγαλώνει και να μεγαλώνει.. 

Ποιος θα την σταματήσει άραγε από το να καταβροχθίσει όλη την επικράτεια? :moutra2: (Ναι, μηδαμινό ενδιαφέρον...)

 

Γενικά το πρώτο story arc με τράβηξε και θα ήθελα να πάρω τα άλλα 2 origins για να έχω όλη την ιστορία μιας που σε πετάει μέσα σε μάχη και σε αφήνει στο τέλος να περιμένεις το vol 3.

Για τιμούλα κοντά στα 6 € που το αγόρασα, άξιζε να λεφτά του. Τώρα τα άλλα 2 που τα έχουν στα ~18 βλέπουμε.

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.