Jump to content

Η Charlotte επιστρέφει στο δημιουργό της!


Recommended Posts

Αντιγράφω απο το blog της 9ης Διάστασης.

 

"Ο Χρήστος Σταμπουλής είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς κόμικς! Είναι επίσης ένας φίλος που βρέθηκε μαζί μας από την πρώτη στιγμή στο ταξίδι που ξεκινήσαμε ως Ένατη Διάσταση πριν από δέκα και κάτι χρόνια. Η πρώτη του ιστορία κόμικς δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος της Ανόργανης Ύλης, τον Απρίλη του 2000 και έκτοτε αποτέλεσε έναν από τους βασικούς μας συνεργάτες, είτε ως δημιουργός στα έντυπα που εκδώσαμε κατά την πρώτη εκείνη περίοδο της «ομάδας νέων δημιουργών κόμικς» ( ή αλλιώς “the fanzine years”), είτε ως συνεργάτης και καλλιτεχνικός υπεύθυνος των εκθέσεων και των εκδηλώσεων με τις οποίες καταπιαστήκαμε. Οι σχέσεις μας ήταν πάντοτε τεταμένες, γεμάτες ατελείωτες συζητήσεις, ακόμη περισσότερες διαφωνίες, ομηρικούς καυγάδες και πολύ χαβαλέ. Ο Χρήστος, όμως, ήταν πάντα δίπλα μας, σε ότι και αν κάναμε, όσο και αν διαφωνούσε με την προσέγγιση. Έτσι, όταν η Ένατη Διάσταση «ωρίμασε» και έγινε εκδοτική εταιρία θεωρήσαμε αυτονόητο να απευθυνθούμε στους φίλους των φοιτητικών μας χρόνων. Και μοιραία οδηγηθήκαμε στη Charlotte.

 

Το άλμπουμ Charlotte: Ζεστοί Χαρούμενοι Πίδακες είναι η πρώτη επίσημη προσωπική δουλειά του Χρήστου. Είναι επίσης το «μωρό» του, όπως συχνά την αποκαλεί και τις σελίδες της τις δούλευε αρκετά χρόνια πριν την πρώτη τους εμφάνιση, τον Ιούλη του 2007. Στη σελίδες της Charlotte αποτυπώνεται μεγάλο μέρος από το πάθος που χαρακτηρίζει τον Χρήστο ως δημιουργό. Και ως δημιουργός, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία του “auteur”, του συγγραφέα/καλλιτέχνη που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του έργου του. Συνεπώς, δεν εξέπληξε, πιστεύουμε, κανέναν από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν το γεγονός ότι ο Χρήστος δημιούργησε, πριν από ένα χρόνο, την προσωπική του εκδοτική εταιρία, με το «φευγάτο» όνομα In-K Situ Comix. (για λεπτομέρειες στο blog των εκδόσεων inksitucomix.blogspot.com). Και φυσικά θα ήταν άδικο η Charlotte να μείνει μακριά από αυτό το όμορφο και πολλά υποσχόμενο, νέο σπιτικό.

 

Από δω και στο εξής, λοιπόν, η Charlotte θα αποτελεί μέρος του καταλόγου των εκδόσεων της In-K Situ Comix. Εμείς μαζέψαμε τα αντίτυπα που είχαμε στην αποθήκη μας, τα πακετάραμε και τα στείλαμε εκεί όπου πιστεύουμε ότι ανήκουν. Τα αντίτυπα αυτά θα διακινούνται, κυρίως, σε φεστιβάλ και εκθέσεις (αρχής γινομένης από το Comicdom Con 2011) και θα φέρουν το λογότυπο της In-K Situ. Από την πλευρά μας και για ιστορικούς/συναισθηματικούς λόγους, θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε τη Charlotte στους καταλόγους των εκδόσεων μας αλλά η διάθεση της (με εξαίρεση τα αντίτυπα που βρίσκονται ήδη στα βιβλιοπωλεία) περνά στα χέρια του δημιουργού της.

 

Συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να ευχαριστούν οι εκδότες το δημιουργό για τη συνεργασία και να του εύχονται καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνει. Στην περίπτωση του Χρήστου, η τυπική αυτή δήλωση συνοδεύεται από την πεποίθηση μας πως θα καταφέρει να δημιουργήσει πολλά υπέροχα κόμικς (το έχει κάνει ήδη για να είμαστε ειλικρινείς) αλλά και φυσικά πως θα συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον. Απλά δηλώνουμε και δημοσίως πως περιμένουμε να δούμε και άλλα άλμπουμ της ηρωίδας με το katana. Και σύντομα!

 

Εις το επανειδίν… "

  • Like 9
Link to post
Share on other sites

Πρώτη φάση. Τρελό ξεστοκάρισμα! :mafia:

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.