Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fantastic Mr.Fox [ Απίθανος Κύριος Φοξ, (Ο) ] (2009)


DJO

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121004
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6347 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

                                                                                                              post-556-1266629990,59_thumb.jpg

 

 

Στις 14 Οκτωβρίου του 2009 έκανε πρεμιέρα στην πρεμιέρα του London Film Festival και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, ενώ πρόκειται για stop-motion ταινία. Εδώ είναι άγνωστο το πότε θα έρθει αλλά προσωπικά το κόβω μετά τα Όσκαρ. Οπότε κατέβασα την DVDSCR XviD-PrisM έκδοση και το είδα για να μη μείνουμε μέχρι τότε στο σκοτάδι...
 

Ο Εκπληκτικός Κύριος Αλεπούς είναι ένα δημιούργημα του συγγραφέα Roald Dahl (βλ.Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο, ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας). Το παιδικό διήγημα βγήκε το 1970 σε εικονογράφηση Donald Chaffin και σε αυτό βασίστηκε η -ομώνυμη- ταινία της 21st Century Fox.
 

                                                                                                      post-556-1266630810,56_thumb.jpg

 

Η υπόθεση δε διαφέρει και μάλιστα αναδεικνύεται με πολύ καλό τρόπο! Ο Mr.Fox είναι ένας τολμηρός αλεπούς που ζει για να κάνει το ακατόρθωτο εξού και λατρεύει να κλέβει κότες και τα σχετικά από διάφορα αγροκτήματα. Μέχρι που η κυρά του η κυρία Αλεπού του ανακοινώνει ότι είναι έγκυος στο γιο τους, Ash, εξού και αποφασίζει να εγκαταλείψει αυτό τον επικίνδυνο τρόπο ζωής και να γίνει δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας των ζώων του δάσους. Όμως είναι έτσι; Γιατί σύντομα θα αποφασίσει να μετακομίσουν οικογενειακά στην πιο επικίνδυνη περιοχή, σε ένα δέντρο ακριβώς απέναντι από τους 3 πιο άγριους αγρότες οι οποίοι είναι αποφασισμένοι για όλα, αρκεί να διαφυλάξουν την πραμάτεια τους. Και εδώ μιλάμε για εκατοντάδες κοτόπουλα Α' διαλογής, εξαιρετικές πλουμιστές γαλοπούλες και μοναδικής ποιότητας μηλίτη! :wow:
 

                                                                                                     post-556-1266630697,78_thumb.jpg

 

Το stop motion είναι ένα πολύ απαιτητικό είδος και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ή του ύψους ή του βάθους, ενώ σπάνια οι φιγούρες των χαρακτήρων έχουν ανθρώπινη κίνηση και όχι αφύσικη. Αυτό με ανησυχούσε εξαρχής. Αλλά εδώ έχουμε ένα πραγματικό διαμάντι, το οποίο έχει ένα από τα καλύτερα stop motion animations που έχω ποτέ δει! Χώρια τους βαρβάτους διαλόγους και τις απίστευτα καλογυρισμένες σκηνές που είναι, ναι, επιπέδου Όσκαρ! Προσωπικά το βάζω πιο πάνω και από το Up και το υποστηρίζω για νικητή, το αξίζει. Γιατί είναι βαρβάτο, αβίαστο και παραμυθένιο! Και αξίζει να σπάσει το μονοπώλιο των Disney & Pixar φέτος.
 

                                                                                                     post-556-1266630760,55_thumb.jpg

 

Οι βασικοί Χαρακτήρες:
post-556-1266631067,7_thumb.jpg
Kristofferson Silverfox - Eric Chase Anderson (ο ξάδερφος του Ash που έρχεται να μείνει με την οικογένεια του Mr.Fox μέχρι να γίνει καλά ο πατέρας του, που έχει διπλή πνευμονία)
Kylie - Wallace Wolodarsky (ο ησυχούλης γείτονας opossum που γίνεται βοηθός του Mr.Fox)
Mr.Fox - George Clooney (ο fantastic πρωταγωνιστής :D )
Mrs.Fox - Meryl Streep (η σοφή και λογική γυναίκα του)
Ash Fox - Jason Schwartzman (ο πεισματάρης και "διαφορετικός" κανακάρης τους που θέλει να γίνει μεγάλος αθλητής όπως ήταν και ο πατέρας του κάποτε)

Επίσης θα ακούσετε και τις φωνές των Bill Murray ως δικηγόρο Badger (Ασβό), τον Willem Dafoe ως το παμπόνηρο και παλιό συνάδελφο του Mr.Fox, Rat, τον Owen Wilson ως προπονητή Skip και όχι μόνο.

 

                                                                                                    post-556-1266632297,19_thumb.jpg

 

Από μένα ένα καθαρό 10άρι και το Όσκαρ! Αν και έχει προταθεί και για Καλύτερο Soundtrack, επειδή έχει ΚΑΙ πολύ καλό soundtrack! Στο θεόστραβο rottentomatoes έχει πάνω από 90% και στο imdb πάνω από 8/10. Πολύ κακώς που είναι άγνωστο στη χώρα μας!! Αξίζει να το δείτε, και οικογενειακά :best: (εκτός αν έχετε όρεξη για κάτι πιο νταβαντουρέ οπότε δείτε το Βρέχει Κεφτέδες. :D ).

                                                                                                    post-556-1266633277,35_thumb.jpg

 

 

I have a phobia of wolves... :div:



Οι υπόλοιπες ταινίες που έχουν προταθεί φέτος για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων είναι οι:
Coraline
Princess and the Frog/Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος
The Secret of Kells
Up/Ψηλά Στον Ουρανό


Πηγές:
Imdb
Wikipedia

 

[imdb=tt0432283]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  6330
  • Group:  Banned
  • Topic Count:  300
  • Content Count:  1257
  • Reputation:   7187
  • Achievement Points:  1258
  • Days Won:  25
  • With Us For:  5745 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ο απίθανος κύριος Φοξ

 

post-6330-1270150554,81_thumb.jpg

 

Fantastic Mr. Fox. ΗΠΑ, 2009. Σκηνοθεσία: Γουές Αντερσον. Σενάριο: Γουές Αντερσον, Νόα Μπόμπαχ, από βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ. Με τις φωνές των: Τζορτζ Κλούνι, Μέριλ Στριπ, Τζέισον Σβάρτσμαν, Μπιλ Μάρεϊ, Γουόλι Βολοντάρσκι, Μάικλ Γκάμπον, Γουίλεμ Νταφό, Οουεν Γουίλσον. 88'

 

 

Ο κατεργάρης, χαρισματικός κύριος Φοξ (απολαυστικός στον ρόλο ο Τζορτζ Κλούνι), αρχηγός μιας οικογένειας αλεπούδων, βρίσκει τρόπους ν' αντιμετωπίσει τους τρεις μοχθηρούς αγρότες που θέλουν να τον εξοντώσουν, σε μια σκηνοθετημένη με φαντασία και απίθανο χιούμορ ταινία κινουμένων σχεδίων. Μια απόλαυση για μικρούς και μεγάλους.

 

Ο κύριος Φοξ είναι ο κατεργάρης, χαρισματικός πάτερ φαμίλιας μιας οικογένειας αλεπούδων που, ύστερα από μια ντουζίνα αλεπουδίσια χρόνια, αποφασίζει να σταματήσει να κυνηγά κότες, αγοράζει για σπίτι ένα σχετικά ακριβό δέντρο και στρέφεται στη δημοσιογραφία, γράφοντας άρθρα σε τοπική εφημερίδα των ζώων. Ομως, ο πολυμήχανος αυτός κύριος Φοξ δεν μπορεί, δυστυχώς, να ξεχάσει το αλεπουδίσιο παρελθόν του. Ετσι φτάνει η στιγμή που παρασύρει ένα άλλο ζώο, ένα δίδελφυ, τον Κάιλι (Γουόλι Βολοντάρσκι) να τον βοηθήσει να επιστρέψει στην παλιά δουλειά του: να κλέβει πουλερικά κι ό,τι άλλο χρειάζεται η οικογένειά του, από τις αποθήκες (και το σούπερ μάρκετ) των τριών χειρότερων αγροτών της περιοχής. Κάποια στιγμή, οι τρεις αγρότες, μ' επικεφαλής τον μοχθηρό Μπιν (Μάικλ Γκάμπον), αντιδρούν και αρχίζουν να φτιάχνουν τρύπες στα χωράφια τους για να βρουν και να εξοντώσουν τον Φοξ και την παρέα του.

 

Ο Γουές Αντσερσον («The Life Aquatic», «Η οικογένεια Τένενμπαουμ») μεταφέρει στην οθόνη το βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ («Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας»), επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στη σχέση ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας: από τον κύριο Φοξ και την έγκυο στην αρχή σύζυγο (Μέριλ Στριπ) μέχρι τον γιο τους, Ας (Τζέισον Σβάρτσμαν), που αρχίζει να ζηλεύει όταν έρχεται να ζήσει για λίγο κοντά τους ένας αθλητικός, πανέξυπνος ξάδερφος. Η σκηνοθεσία του έχει την ίδια φαντασία, την ευρηματικότητα, το πνεύμα αλλά και το στιλιζάρισμα και το χιούμορ (με στοιχεία σουρεαλιστικά) που συναντάμε και στις προηγούμενες ταινίες του. Συνολικά πρόκειται για μια ταινία αληθινή απόλαυση, με εμπνευσμένο animation, με ωραία ντεκόρ, φανταστική μουσική και εξαιρετικές ερμηνείες, με επικεφαλής έναν απολαυστικό Τζορτζ Κλούνι να δίνει με ξεχωριστή χάρη κι ένα παιχνιδιάρικο στιλ τον παλιανθρωπάκο κύριο Φοξ. Ενα όμορφο πασχαλινό δώρο, μια άλλη ματιά πάνω στον κόσμο των ζώων, ιδιαίτερα αναγκαία και ευπρόσδεκτη σε μια περίοδο που οι αλεπούδες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

 

 

ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 1/4/2010

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.