Μετάβαση στο περιεχόμενο

maggie

Members
  • Περιεχόμενο

    29
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με το μέλος maggie

  • Γενέθλια 05/18/1975

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Χώρα
    Greece

maggie's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

30

Συνολική φήμη στο GC

  1. Μιλώντας καθαρά για συναισθηματική αξία, δηλ όχι για συλλεκτική αξία, τότε θα έλεγα μία συλλογή Disney σε στυλ Κλασσικών, που αγόρασα στη Γερμανία το 1991. Η συλλογή είχε 12 τεύχη και είμουν αρκετά τυχερός να τα βρω όλα - δεν θυμάμαι πως λεγόταν όμως. Ήταν και το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδας.
  2. Ναι, αλλά ΠΟΥ έχουν επανατυπωθεί όλες αυτές οι ιστορίες που δημοσιεύονται τώρα στα Κλασσικά? Στο Μίκυ Μάους. Πριν από κάποια χρόνια το επίπεδο του Μίκυ Μάους ήταν ισάξιο των σημερινών Κλασικών. Άρα κάτι άλλαξε στην ποιότητα. Και αυτό είναι αυτό ακριβώς που λες στην πρώτη σου πρόταση: απευθύνεται σε ηλικίες 8-12. Εγώ έχω να προσθέσω τη λέξη "πλέον". Διότι στο παρελθόν το Μίκυ Μάους απευθυνόταν εύκολα και στους μεγαλύτερους συλλέκτες comics και disney fans. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς χάλασαν και εκδόσεις όπως το Αλμανάκο (κατέληξε περιοδικό ποικίλης ύλης για αγοράκια 8-12), η Μίννυ (από πολύ καλές ιστορίες με τις ηρωίδες του Disney, έγινε κουτσομπολίστικο μαγκαζίνο για κοριτσάκια 8-12) και το Μεγάλο Μίκυ. [αυτά τα 3 τα έχω σταματήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια οπότε δεν ξέρω σε τι φάση είναι τώρα] Θα ήθελα αρχικά να βρω τα λίγα τεύχη Μίκυ Μάους που μου λείπουν από 1000-1200 όπως και 5-6 Κλασσικά γύρω στο 100-120. Αλλά δυστυχώς, όταν έφυγα για Αμερική πριν 5 χρόνια, όλα αυτά μπήκαν σε κούτες και μοιράστηκαν σε πατάρια και αποθήκες (χωρίς υγρασία) γιατί είχε ξεχειλίσει το σπίτι! Κάποια στιγμή θα υπάρξει ανασύνταξις, αλλά το πότε άγνωστο, και ως τότε δεν μπορώ να προχωρήσω.
  3. maggie

    Το τελευταίο Μίκυ Μάους

    Σήμερα Παρασκευή 12 Σεπ 2008 αγόρασα το τελευταίο Μίκυ Μάους. Μετά από 25+ χρόνια, και από 1000 σερί τεύχη (και περίπου 1500 συνολικά) το τεύχος 2200 είναι το τελευταίο που αγοράζω. Εδώ και πάνω από 1 χρόνο η ποιότητα του Μίκυ Μάους έχει πέσει κατακόρυφα, και αποφάσισα ότι το τεύχος 2200, όπου και θα έχω 1000 τεύχη σερί (από το 1200 δεν έχω χάσει τεύχος, και αυτό έχοντας ζήσει και 4 χρόνια στην Αμερική στο μεσοδιάστημα), θα είναι το τελευταίο. Θα είναι περίεργη αίσθηση την επόμενη Παρασκευή που θα ξυπνήσω και δεν θα πάω από τον ψιλικατζή να πάρω το νέο τεύχος. Προτιμώ όμως να σταματήσω εδώ, παρά να γεμίζω χώρο με ένα περιοδικό που δεν το αξίζει πλέον - παρά την τεράστια ιστορία του. Σκέφτομαι ότι ίσως, τιμής ένεκεν, να αγοράζω στρογγυλά τεύχη σε 50άδες ή 100άδες, και σίγουρα θα αγοράσω το 2500 και το 3000, όταν φυσικά έρθει η μέρα και αν ζούμε ως τότε! Έτσι πλέον έμεινε το Κόμιξ, τα Κλασσικά και το Ντόναλντ - και τα special. Το Ντόναλντ βλέπω και αυτό να κόβεται σύντομα, αλλά το Κόμιξ και ειδικά τα Κλασσικά (η καλύτερη disney έκδοση με διαφορά) θα συνεχίσουν για πάρα πολλά χρόνια. Όπως και να ναι πάντως, είναι μία λυπηρή στιγμή...
  4. Το σημερινό (8/8) Μίκυ Μάους διαφημίζει το Φάντομ Ντακ πάλι σαν κυκλοφορία 18/7! Υποθέτω ότι είναι λάθος? @dion_mout: Το Φάντομ το αγόρασες από επαρχία, σωστά? Αν από Αθήνα, τότε από που?
  5. maggie

    MICKEY X [ VARIOUS ]

    Βέβαια τώρα πάει και κάνει επανέκδοση το ΜΜ αντί να κοιτάξει για κάτι άλλο, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.....
  6. Ααα, sorry. Τα συγκεκριμένα της βιβλιοθήκης Κόμιξ δεν τα έχω διαβάσει ακόμα και δεν τα θυμόμουν καν. Πρέπει να τα βάλω δίπλα-δίπλα να δω ποιος έκανε την καλύτερη δουλειά!
  7. Δεν ξέρω αν αυτό έχει περάσει απαρατήρητο, αλλά είναι ένα πάρα πολύ καλό comic με τον Σκρουτζ, τον Ντόναλντ και τα ανιψάκια. Επική ιστορία 176 σελ, και με "bonus" μερικά draft σκετσάκια και βιογραφίες των δημιουργών. Το έχει η amazon για $11 (7.5eur περίπου, εξαιρετική τιμή για ότι προσφέρει, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το μετριότατο σπέσιαλ Mάτζικα είχε 5.90......).
  8. maggie

    Πολύ κλάμα

    Ένα simulation δηλαδή?! Δεν θα είναι το ίδιο σε καμία περίπτωση, αλλά κάτι θα κάνει. Δεν γίνεται όμως με νέες εκδόσεις. Πρέει να ξεθάψω μερικά Τιραμόλα, Όμπραξ, Αγόρι, Ποπάυ και παλιά Μίκυ Μάους, διότι πρέπει να είναι με χάρτινες σελίδες, μισές α/μ και χωρίς ηλίθιες παρεμβάσεις για Video Games..... Α, και 7up στο πράσινο μπουκάλι βέβαια!
  9. Από google ψάχνοντας να δω αν έχει κυκλοφορήσει το σπέσιαλ Φάντομ που ήταν για τον Ιούλιο γιατί δεν το έβρισκα πουθενά. Έπεσα στο post του Phantom για τις καλοκαιρινές κυκλοφορίες.
  10. Σε mail ίσως δίνουν σημασία. Τους είχα στείλει σχετικά πρόσφατα mail για τα "δώρα" τους στο Μίκυ Μάους ("δώρα" που τα πλήρωνες με διπλάσια τιμή του περιοδικού) και είμαι σίγουρος ότι κι άλλοι έκαναν το ίδιο και, αν και δεν έλαβα απάντηση, το επόμενο "δώρο" που έβαλαν δεν είχε αύξηση τιμής. Με το Κόμιξ προσωπικά δεν είμαι πολύ δυσαρεστημένος. Πέφτει και καμια σαβουρίτσα από δω κι από κει, αλλά είναι κάτι πάντα αναμενόμενο κατά τη γνώμη, και εγώ τουλάχιστον θέλω που και που να βλέπω και κάτι διαφορετικό από τους γνωστούς, καλό ή όχι, αρκεί να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Με χαλάει πάρα πολύ βέβαια το ότι ανατυπώνουν μία ιστορία και την ονομάζουν "Ιστορική" ανατύπωση!! Με τον Τερζόπουλο αλλού χαλιέμαι (τα τελευταία δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια) και μόλις έγραψα ένα post γκρίνιας για την πτώση της ποιότητας των εκδόσεών του γενικά.
  11. Thanx GCF! Μέσα στη γενική εικόνα για την οποία μιλάω είναι το και το link που μου έδωσες.
  12. Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο αλλά όλη μέρα σήμερα (πρώτη μου!) που τριγυρίζω στο forum δεν είδα τέτοιο θέμα. Είμαι περίεργος αν άλλοι συμμερίζονται τις απόψεις μου. Αγοράζω (ξεκινώντας με "μου αγοράζουν" ) comics του Τερζόπουλου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου αρχές 80. Τότε υπήρχαν μόνο το Μίκυ Μάους, το Μεγάλο Μίκυ, τα Κλασσικά άντε και το Σούπερ Μίκυ - μιλώντας περί σταθερών εκδόσεων. Αργότερα προστέθηκε το Κόμιξ, το Ντόναλντ (που πρωτοβγήκε σαν "σπέσιαλ"), το Αλμανάκο και η Μίννι. Όλα πάντα είχαν έναν και μόνο σκοπό: Ιστορίες Disney ηρώων. Κάποια συγκεκριμενοποιούσαν, πχ Μίννι μόνο με τις ηρωίδες, αλλά ήταν πάντα ο ίδιος σκοπός. Ξαφνικά (πριν πολύ καιρό) άρχισε μία κίνηση να γίνουν τα περιοδικά τους "ποικίλης ύλης" για teenagers. Από εκεί που ή Μίννι είχε 5-6 ιστορίες, ξαφνικά έπεσε στις 1-2 και λοιπές σελίδες μόδα, αγοράκια κλπ. Το Αλμανάκο το ίδιο, αλλά για τα αγοράκια - video games, ποδόσφαιρο κλπ. Την ίδια κατεύθυνση έλαβαν και το Μεγάλο Μίκυ και το Μίκυ Μάους, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Συγχρόνως, η ποιότητα των ιστοριών έπεσε δραματικά, με μόνους διασωθέντες το Κόμιξ και τα Κλασσικά (τα οποία βασικά δημοσιεύουν τις ιστορίες που έμπαιναν στο Μίκυ Μάους το 80) συν κάποιες, αλλά όχι όλες, από τις σπέσιαλ εκδόσεις. Για να μην πω φυσικά το χειρότερο γεγονός στην ιστορία του Τερζόπουλου: την αλλαγή του ονόματος των Λύκων σε Μουργόλυκους (δεν θυμάμαι πότε έγινε ακριβώς, αλλά ήταν κάπου στα μέσα του 90 περίπου). Και αναρωτιέμαι γιατί όλα αυτά. Εντάξει, ίσως για την πτώση του επιπέδου των ιστοριών αυτών καθαυτών να μην φταίει ο Τερζόπουλος. Στο κάτω κάτω αν πλέον δεν φτιάχνονται καλές ιστορίες τι να κάνει? Αλλά γιατί να έχουν γίνει όλα (πλην 2-3) ποικίλης ύλης μαγκαζίνα, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Προσωπικά έχω σταματήσει εδώ και καιρό το Μεγάλο Μίκυ, Αλμανάκο και Μίννι, ενώ όπου να 'ναι σταματάω και το Μίκυ Μάους μετά από τόσες δεκαετίες. Περιμένω απλά να φτάσει στο τεύχος 2200 ώστε να έχω 1000 τεύχη σερί! (πριν το 1200 δυστυχώς δεν τα χω όλα!!) Μετά θα κοιτάξω μπας και αρχίσω να βρίσκω παλιότερα τεύχη που μου λείπουν.
  13. Να που έμαθα και κάτι καινούριο μετά από 20+ χρόνια. Όχι, δεν είχα ποτέ προσέξει ότι μόνο αθλητικά είδη έχει μέσα η τσάντα του! Προσπαθώ να τον βρω ολοκληρωμένο και σε καλή ποιότητα με την original μεταγλώτισση (αν και είμαι κατά των μεταγλωτίσσεων, εδώ οδηγεί η νοσταλγία!) σε avi εδώ και χρόνια. Κατάφερα να βρω 3-4 επεισόδια avi αλλά δυστυχώς σε πολύ κακή ποιότητα, και ένας φίλος έχει μία κασέτα, αλλά επίσης σε πολύ κακή κατάσταση. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι φίλος ενός κολλητού ο πατέρας του ήταν η φωνή του Willy!!! Κάνοντας κονέ όμως έμαθα ότι ποτέ δεν πήρε τις κασέτες. Μα καλά, ποιος δεν κρατάει δείγματα της δουλειάς του τέλος πάντων? Τα comics που είχα δυστυχώς έχουν χαθεί όλα... Περί ποδοσφαίρου, πρόσεξε κανείς ότι σε μία πρόσφατη διοργάνωση (παγκόσμιο? euro? δεν θυμάμαι) υπήρχε πινακίδα Sport Billy?!
  14. Ότι αξίζει δε λες τίποτα. Θα λεγε κιόλας να έφτιαχναν όλοι αρχείο και μετά να το postαραν και να βλέπαμε τι έχει ο καθένας (και με scans και photos!). Εγώ έχω και μία έξτρα δυσκολία στην παρούσα φάση αφού όλα μου τα comics είναι απλωμένα σε δωμάτια, πατάρια και αποθήκες. Πρέπει πρώτα να γίνουν πολλές αλλαγές μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο. Τέσπα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.