Μετάβαση στο περιεχόμενο

Hayate

Members
 • Περιεχόμενο

  244
 • Εγγραφή

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Πόντοι

  288 [ Donate ]

Συνολική φήμη στο GC

1.372 Καλός

Σχετικά με το μέλος Hayate

 • Τάξη
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Γενέθλια 12/12/1985

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • ΓΕΝΟΣ
  Male
 • Χώρα
  Cyprus

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

 1. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Πιστός στο ραντεβού μου, συνεχίζω τα σκαναρίσματα των εξωφύλλων της σειράς με πολύ δυνατό πακέτο για σήμερα : Νο 113 Το μυστήριο του φιδιού που τραγουδάει Νο 114 Το μυστήριο του πράσινου φαντάσματος Νο 115 Το μυστήριο του σημαδεμένου ζητιάνου Νο 117 Το μυστήριο της σκιάς που γελάει Προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης. Σημείωση: Το μυστήριο του πράσινου φαντάσματος είναι από την 2η έκδοση της σειράς (από τα λίγα βιβλία της 2ης έκδοσης που έχω στη συλλογή μου), αφού το βιβλίο της πρώτης έκδοσης είναι αρκετά δυσεύρετο. Όπως και στην αντίστοιχη 2η έκδοση της αμερικανικής σειράς, έτσι και εδώ δεν υπάρχει Άλφρεντ Χίτσκοκ στο εξώφυλλο, ούτε στον πρόλογο και στον επίλογο του βιβλίου, ενώ το περίγραμμα του στο λογότυπο έχει αντικατασταθεί απο μιά κλειδαρότρυπα.
 2. Hayate

  Daredevil (2015-2018)

  Τελείωσα τη σεζόν πριν απο μερικές μέρες. Καλύτερο σενάριο σε σχέση με τις προηγούμενες, αλλά είχε λιγότερη δράση. Κρίμα που κόπηκε η σειρά , σίγουρα θα ήθελα να δώ και τέταρτη σεζόν.
 3. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Αυτά τα βιβλία είναι των εκδόσεων Νίκας και είναι από τη Γερμανική σειρά των Ντετέκτιβς. Ρίξε μια ματιά στο post μου στην προηγούμενη σελίδα όπου εξηγώ αναλυτικά τι παίζεται με αυτή τη σειρά.
 4. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Ακόμη 4 εξώφυλλα σήμερα και πλέον έχουμε φτάσει τα μισά+2: Νο. 96 Το μυστήριο του αόρατου σκύλου Νο. 97 Το μυστήριο της χαμένης γοργόνας Νο. 98 Το μυστήριο των πυρωμένων βράχων Νο. 100 Το μυστήριο του βουνού των τεράτων Προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης.
 5. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Συνεχίζουμε δυναμικά με την τρίτη δόση : Νο. 81 Το μυστήριο του ρολογιού που ουρλιάζει Νο. 85 Το μυστήριο του φλογερού ματιού Νο. 94 Το μυστήριο της ψεύτικης γάτας Νο. 95 Το μυστήριο του ακέφαλου αλόγου Τα εξώφυλλα προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης.
 6. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Η δεύτερη δόση από εξώφυλλα : Νο. 72 Το μυστήριο της κλεμμένης φάλαινας Νο. 74 Το μυστήριο της σπηλιάς που βογκάει Νο. 79 Το μυστήριο του πορφυρού πειρατή Νο. 80 Το μυστήριο της ασημένιας αράχνης Τα εξώφυλλα προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης.
 7. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Ακολούθησα τις οδηγίες και έχω ανεβάσει νέο rar. Λογικά τώρα θα είναι εντάξει.
 8. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  'Εχω ανεβάσει καινούργιο αρχείο rar με τα σκαναρίσματα σε πολύ πιο μεγάλο μέγεθος. Ελπίζω αυτή τη φορά να είναι οκ.
 9. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Τα έχω ξανανεβάσει σε μεγαλύτερο ύψος και τα έχω επισυνάψει σε αρχείο για τους mods.
 10. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  GreekComicFan νομίζω πως είναι πιο σωστό να μην αλλάξουμε κάτι. Τώρα όπως έχω υποσχεθεί αρχίζω το σκανάρισμα των εξωφύλλων με την πρώτη δόση: Νο. 49 Το μυστήριο του τραυλού παπαγάλου Νο. 61 Το μυστήριο του χαμένου θησαυρού Νο. 62 Το μυστήριο του κρανίου που μιλούσε Τα εξώφυλλα προστέθηκαν στο πινακάκι της παρουσίασης.
 11. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Vaggos3186 το 44 δεν εκδόθηκε ποτέ επειδή ο εκδοτικός οίκος αποφάσισε να σταματήσει τη σειρά. Κατά εκπληκτικό τρόπο, η αγαπημένη σειρά μυστηρίου με το τέλος της άφησε στο κοινό της ένα αληθινό μυστήριο, αφού για χρόνια ήταν θέμα συζήτησης το 44 και κυρίως που βρίσκεται το χειρόγραφο και σε ποιά κατάσταση βρίσκεται η ιστορία. Τελικά πριν απο μερικά χρόνια έγινε γνωστό ότι το χειρόγραφο με την ολοκληρωμένη ιστορία βρίσκεται στα χέρια των κληρονόμων του συγγραφέα, οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν αποφασίσει τι να το κάνουν. Μακάρι να εκδοθεί κάποια στιγμή, αν και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από Αμερική μεριά. GreekComicFan η σειρά με την οποία τα έχω απαριθμήσει είναι και η σειρά με την οποία αναφέρονται στις εκδόσεις.
 12. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Σήμερα που βρήκα χρόνο έχω προσθέσει στο post με τους τίτλους τους αντίστοιχους αμερικάνικους, τους συγγραφείς και τις ημερομηνίες έκδοσης. Για τους ελληνικούς τίτλους, η ημερομηνία αφορά την πρώτη έκδοση από τον Ψυχογιό. Κάποια στιγμή θα αρχίσω να σκανάρω και εγώ εξώφυλλα και σταδιακά θα συμπληρωθούν όλα.
 13. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Κάπως έτσι πρέπει να είχε γίνει. Η αυθεντική αμερικάνικη έκδοση σταμάτησε να χρησιμοποιεί το όνομα του Χίτσκοκ μετά το θάνατο του και τα βιβλία τα προλόγιζε ο Έκτορ Σεμπάστιαν (φανταστικό πρόσωπο) που υποτίθεται πως ήταν ιδιωτικός ντετέκτιβ και συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου/αστυνομικής λογοτεχνίας. Στην Ελλάδα, στη πρώτη έκδοση των βιβλίων, ο Ψυχογιός όχι μόνο κράτησε το όνομα του Χίτσοκ (για ευνόητους λόγους), αλλά τον έβαλε να προλογίσει και βιβλία τα οποία δεν προλόγισε στην αυθεντική έκδοση!! Η συνέχεια γνωστή. Όσον αφορά τα νέα εξώφυλλα, ούτε και μένα μου αρέσουν, όπως επίσης και το ότι έχουν αλλάξει λίγο και τους τίτλους των βιβλίων. Τα εξώφυλλα της παλιάς σκληρόδετης έκδοσης είναι σχεδόν τα ίδια με της αυθεντικής έκδοσης και έχουν τη δική τους μαγεία. Θυμάμαι όταν αγόρασα κάποια βιβλία της σειράς για πρώτη φορά (θα ήμουν τότε 11-12 χρονών), αυτό που με είχε κερδίσει ήταν το εξώφυλλο.
 14. Hayate

  Ο ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

  Η συζήτηση μου άνοιξε την όρεξη και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις εκδόσεις αυτής της σειράς (τρείς ντετέκτιβ) στην Ελλάδα. Το 1978 εκδίδονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρία βιβλία της σειράς από τις εκδόσεις Μετόπη. Από το 1980 μέχρι το 1982 οι εκδόσεις Ιωάννη Φλώρου είχαν εκδόσει 10 βιβλία της σειράς, 2 εκ των οποίων δεν εκδόθηκαν αργότερα από τον Ψυχογιό. Οι τίτλοι αυτοί ήταν Το μυστήριο του γρίφου του πεθαμένου και Το μυστήριο του κολασμένου σκιάχτρου. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις πλέον είναι συλλεκτικές και δυσεύρετες, ειδικά οι δύο τίτλοι που δεν επανακυκλοφόρησαν στη συνέχεια. Να πώ επίσης ότι βιβλία των τριών ντετέκτιβς στην Ελλάδα κυκλοφορούν και από τις εκδόσεις Νίκας. Αυτές οι ιστορίες (15 στο σύνολο) είναι γερμανικής προέλευσης. Στη Γερμανία η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία και συνέχιστηκε μετά το τέλος της απο Γερμανούς συγγραφείς. Δεν έχω διαβάσει κάποιο από τα βιβλία αυτής της σειράς, αλλά από τις πληροφορίες που βρήκα είναι και αυτή σίκουελ της κλασικής σειράς με τους πρωταγωνιστές να είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και υπάρχουν αλλαγές σε κάποια ονομάτα, πιθανότατα για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων.
 15. Hayate

  Bumblebee (2018)

  Είδα και εγώ το Bumblebee. Μου έφερε αρκετή νοσταλγία και συμφωνώ και εγώ ότι ήταν ότι πιο κοντινό έχουμε δεί μέχρι στιγμής με την κλασική σειρά με την οποία μεγαλώσαμε. Το μεγαλύτερο της θετικό είναι ότι καταφέρνει να δώσει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του franchise, καθώς δεν υπήρχε το χαοτικό σενάριο και η άμυαλη δράση από την αρχή μέχρι το τέλος που βλέπαμε στις ταινίες του Bay. Πολύ καλή η πρωταγωνίστρια, ενώ τα Transformers ήταν σχεδιασμένα όπως έπρεπε να είναι. Στα αρνητικά τώρα, θα ήθελα να έβλεπα λίγη περισσότερη δράση και περισσότερα Transformers. Σε γενικές γραμμές καλή ταινία, δεν μπορώ να πώ όμως ότι ξετρελάθηκα κιόλας. Βαθμολογία 7/10
×

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Οροι χρήσης μας.