Μετάβαση στο περιεχόμενο

fraoulitsa

Members
  • Περιεχόμενο

    31
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από fraoulitsa

  1. Χαιρετώ! Η ταινία βρίσκεται εδώ για όποιον θέλει να τη δει! Δεν ξέρω γιατί δεν βγήκε πολύ καλό, βλέπεται πάντως! (Πάω τώρα να αλλάξω avatar γιατί μου ξέμεινε το χριστουγεννιάτικο γατί κι έχουμε Ιούνιο μήνα )
  2. Το πρώτο μέρος της ταινίας στα ελληνικά (επειδή αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε lol) μπορείτε να το βρείτε εδώ
  3. ΚΙ εγώ την κατοικία των θεών ψήφισα! Μ' αρέσουν όμως πολύ και η Κλεοπάτρα (το παλιό εξώφυλλο)και ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες!
  4. Για δείτε (και ακούστε καλά, χεχε) αυτό εδώ :rainbow:. Ελπίζω να σας αρέσει!!
  5. Χαίρετε!! Μιας και η βδομάδα τελειώνει, νομίζω πως ήρθε η ώρα για μια ακόμα παρουσίαση, τι λέτε;; Για να δούμε.. Για να ξεφύγουμε από τα αμερικανο- ιαπωνικά λέω να αναφερθώ στο.. Η Υπόθεση Σε μια μακρινή χώρα, στην Ταχυκαρδία, ήταν κάποτε ένας βασιλιάς που τον έλεγαν Κάρολο Πέντε και Τρία Οχτώ κι Οχτώ Δεκάξι, όμως δεν ήταν καλός βασιλιάς. Μισούσε όλον τον κόσμο, αλλά κι όλος ο κόσμος αυτόν. Η μοναξιά και το κυνήγι ήτανε οι αγαπημένες του ασχολίες. Ένα βράδυ που ο βασιλιάς έπεσε να κοιμηθεί, έγινε κάτι απίστευτο, όλα τ' αγάλματα μέσα στο παλάτι και όλοι οι πίνακες ζωγραφικής ζωντάνεψαν, άρχισαν να μιλανε, να κινούνται σαν να 'τανε πραγματικοί άνθρωποι. Και τότε ο βασιλιάς ερωτεύτηκε μια βοσκοπούλα, την οποία όμως αγάπησε κι ο καπνοδοχοκαθαριστής που ήτανε κι αυτός ζωγραφιά. Το τι γίνεται στη συνέχεια το διηγείται το Μαγικό Πουλί που ζούσε στο βασίλειο της Ταχυκαρδίας...... Η Ταινία Η ταινία είναι γαλλική, παραγωγής του 1980, με σενάριο των Ζακ Πρεβέρ και Πωλ Γκριμώ και σκηνοθεσία του τελευταίου. Για περισσότερες πληροφορίες δέστε εδώ. ====================================================================================== Η παρακάτω προσθήκη/ενσωμάτωση πληροφοριών έγινε από τον Θρηνωδό Στην Ελληνική μεταγλώττιση συμμετέχουν (από greektoons.org) : Τάσος Κωστής Μάκης Ρευματάς Ντίνος Καρύδης Δήμητρα Δημητριάδου Αργύρης Παυλίδης Σκηνοθετική επιμέλεια: Δήμητρα Δημητριάδου Η μεταγλώττιση έγινε στο στούντιο Σκλαβής [imdb=tt0079820]
  6. Μπα.... Μια φορά χάρισα στον ξάδερφό μου κάτι τεύχη Αστερίξ πριν 6-7 χρόνια και στεναχωρήθηκα πάααααρα πολύ μετά. Δε νομίζω να το ξανακάνω λοιπόν!
  7. Πώς και δεν το πήρε αυτό το μάτι μου τόσες μέρες?! Ευχαριστούμε dionik για την παρουσίαση! :rainbow: Εγώ να δώσω μόνο το εξώφυλλο μίας κασσέτας από αυτές που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα:
  8. Άλλη μια πολύ καλή παρουσίαση για μια πολύ αγαπημένη ταινία! ΝΑ συμπληρώσω κι εγώ με μερικές εικόνες ακόμα;; (EDIT: οι εικόνες προστέθηκαν στο αρχικό ποστ) Επίσης, η ταινία ανήκει στην ίδια σειρά με το Δάσος των Κύκνων, τους Δώδεκα Μήνες και την Τοσοδούλα... (Και είναι η μόνη που δεν έχω από αυτή τη σειρά γμτ!!! )
  9. Ωραίο αφιέρωμα!! Αυτή η ταινία ήταν το επόμενο αφιέρωμα που ετοίμαζα να κάνω, με έβγαλες από τον κόπο! (Please, μη γράψεις και για τη Λαγουδένια Πολιτεία, θα ξεμείνω!!) Να κάνω μια διορθωση: την κοπέλα την λέγανε Άννια (σιγά τη διόρθωση, τέλος πάντων)... Η ταινία κυκλοφορεί (πετσοκομμένη όμως) σε γνωστό ελληνικό tracker για όσους την ψάχνουν, ενώ αν έχετε λίγη υπομονή θα την περάσω κι εγώ στο Youtube όταν βρω πού έχω καταχωνιάσει την κασσέτα μου!
  10. Αχου η Tutu!! Την είδα τη σειρούλα πριν κανένα μήνα και είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! :rainbow: kikitsa, μπορείς να την κατεβάσεις από το mininova. ένα βίντεο για να πάρετε μια ιδέα τι πρόκειται να δείτε!
  11. Κι εμένα η αγαπημένη μου είναι... μάλλον... Κι έχει πάρει ήδη το δρόμο για το Youtube, χεχε! Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τον χρόνο που αφιερώσατε να διαβάσετε αυτά που έγραψα!
  12. Χαίρετε!!! Νομίζω ήρθε η ώρα για το δεύτερο αφιέρωμά μου, τι λέτε;; Κι είναι κι η ώρα που οι γιαγιάδες λένε παραμύθια.. Ας πιάσουμε λοιπόν τη χθεσινή κόκκινη κλωστή κι ελάτε να ξεκινήσουμε! Όρίστε και το εξώφυλλο της ταινίας: Σήμερα λέω να μιλήσουμε γι' αυτό το παραμύθι που έγινε ταινία: Ο πρίγκηπας Σίγκφριντ έχει βγει για κυνήγι όταν σε μια λίμνη όταν συναντά έναν πανέμορφο κύκνο που τον συνεπαίρνει. Το ίδιο βράδυ τον ακολουθεί και βλέπει πως ο κύκνος μεταμορφώνεται σε μια όμορφη πριγκιποπούλα, την Οντέτ, που την έχει κάνει κύκνο ο κακός μάγος Ρόθμπαρτ. Ο Σίγκφριντ την καλεί στο χορό των αρραβώνων του, για να την παντρευτεί και να ξαναγίνει άνθρωπος. Ο Ρόθμπαρτ όμως έχει άλλα σχέδια.. Η Ταινία Η ταινία είναι ιαπωνικής παραγωγής του 1981 από την Toei Animation. Στην Ελλάδα ήρθε στη δεκαετία του 1980 από τη Master Video. Το πρώτο μέρος της ταινίας στα Αγγλικά μπορείτε να το βρείτε εδώ και στα ελληνικά (επειδή αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε lol) εδώ Για περισσότερες πληροφορίες περάστε από εδώ [mal type=anime id=3186]
  13. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Είναι στα σχέδιά μου να γράψω και κάποιες άλλες παρουσιάσεις σύντομα! Θα δούμε!
  14. Και τώρα πως ξεκινάνε να μιλάνε για ένα παλιό κι αγαπημένο παραμύθι;; Μμμ, μάλλον θα προτιμήσω τον παλιό τρόπο που μου έλεγε κι εμένα η γιαγιά μου παραμύθια.. Κόκκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη δωσ' της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινίσει... Ο βασιλιάς Χίλντεμπραντ χάθηκε κάποτε στο δάσος και σώθηκε από μία μάγισσα που για αντάλλαγμα τον ανάγκασε να παντρευτεί την κόρη της. Από φόβο προς την καινούργια του γυναίκα, ο βασιλιάς που είχε έξι γιους και μια κόρη τους πήρε και τους έκρυψε κάπου που θα μπορούσαν να βρεθούν μόνο με ένα κουβάρι σπάγγο. Η κακιά βασίλισσα όμως βρίσκει τα παιδιά και μεταμορφώνει τα αγόρια σε άγριους κύκνους. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να ξαναγίνουν άνθρωποι είναι να πλέξει η αδερφή τους έξι πουκάμισα από τσουκνίδες χωρίς σε αυτό το διάστημα να βγάλει μια λέξη από το στόμα της. Αν πει έστω και μια λέξη τα αδέρφια της θα χαθούν την ίδια στιγμη... Η Ταινία Η ταινία για την οποία μιλάμε είναι ιαπωνικής παραγωγής. Δημιουργήθηκε το 1977 από την Toei Animation, ενώ ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '80 από τη Master Video. Για περάστε κι από να της ρίξετε μια ματιά! Για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε εδώ (Χεχεχε, και την ανέβασα και παρουσίαση έγραψα κι έχω ακόμα σώας τας φρένας ) [mal type=anime id=3847]
  15. fraoulitsa

    ΠΑΝΤΕΧΝΗΣ

    Ωραία! Το θυμόμουν γιατί κι εμένα μου έκανε εντύπωση όταν το είχα διαβάσει!
  16. fraoulitsa

    ΠΑΝΤΕΧΝΗΣ

    Τούτο εδώ έχει καμία σχέση με αυτό για το οποίο λέμε εδώ; Για ρίξτε μια ματιά, εμένα ενδιαφέρον μου φάνηκε πάντως.. (Από χθες προσπαθούσα να θυμηθώ τι μου λεει το όνομα, επιτέλους το βρήκα )
  17. fraoulitsa

    Tiny Toons Adventures (1990-1995)

    Πολύ καλή η παρουσίαση!! Το έβλεπα (ΚΑΙ αυτό), αλλα μέχρι τώρα είχα την εντύπωση πως ήταν ίδια σειρά με τα Looney κι όχι ξεχωριστή...
  18. fraoulitsa

    ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙΑ;

    Γιατί το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο; ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται η αλήθεια. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους. ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ: Κι όμως, τον διέσχισε... ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ: Για να πάει στην απέναντι πλευρά. ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ: Ο Σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα Μέσα, όποια κι αν είναι αυτά. ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ: Ήταν ιστορικά αναπόφευκτο. ΔΑΡΒΙΝΟΣ: Τα κοτόπουλα, στο πέρασμα των αιώνων, επιλέχτηκαν από τη φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικώς ικανά να διασχίζουν δρόμους. ΦΡΟΫΝΤ: Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας και ότι η σεξουαλικότητά σας είναι αφόρητα καταπιεσμένη. ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ: Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του. ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ: Για να πάει εκεί που κανένα άλλο κοτόπουλο δεν είχε πάει πριν. ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: Το κοτόπουλο δεν διέσχισε όλο το δρόμο, αλλά μετά τις εκλογές η κυβέρνηση μας θα κάνει ότι είναι μπορετό για να ολοκληρωθεί η διάσχιση. ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ: ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στο Σύνταγμα και στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν είχα καμία σχέση με το κοτόπουλο αυτό. ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο "ΤΣΙΚΕΝ Office 2000", που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει... ************************************************************** Μια πάπια μπαίνει σε ένα μπαρ και λέει στον μπάρμαν: «Έχεις ψωμάκι;» Μπάρμαν: «Όχι.» Πάπια: «Έχεις ψωμάκι;» Μπάρμαν: «Όχι.» Πάπια: «Έχεις ψωμάκι;» Μπάρμαν: «Όχι, δεν έχουμε ψωμάκι.» Πάπια: «Έχεις ψωμάκι;» Μπάρμαν: «Όχι, δεν έχουμε γα...ο ψωμάκι!!» Πάπια: «Έχεις ψωμάκι;» Μπάρμαν: «Κουφή είσαι, δεν έχουμε καθόλου &@%#&@ ψωμάκι!!! Ρώτα με άλλη μια φορά και θα καρφώσω το @&%@$@ ράμφος σου στο μπαρ ενοχλητικό μπάσταρδο πουλί!!!» Πάπια: «Έχεις καρφιά;» Μπάρμαν: «Όχι...» Πάπια: «Έχεις ψωμάκι;»
  19. Ενδιαφέρουσες απόψεις... Σε ένα μεγάλο ποσοστό διαφωνώ βέβαια. Θεωρώ πως ειναι πολύ πιο βλαβερό για την ψυχολογία ενός παιδιού να δει ένα πεντάλεπτο ειδήσεις παρά να διαβάσει ένα κόμιξ. Στο οποιοδήποτε βιβλίο έχεις μία αίσθηση της απόστασης από την πραγματικότητα, για την τηλεόραση δε νομίζω... Και φυσικά θα συμφωνήσω πως δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι έτσι. Εγω έχω χρησιμοποιήσει κόμιξ μερικές φορές για να δώσω κίνητρο για ανάγνωση σε ένα παιδάκι που έκανα ιδιαίτερο...
  20. Και.... δε λέω τη συνέχεια είναι.. νυστικό! :harhar1: (Άσχετο, αλλά έχω να καταγγείλω τη ΔΕΗ γιατί μόλις έκανα το παραπάνω post έγινε διακοπή ρεύματος και μου έκοψε και την έμπνευση! )
  21. Εμ, τι νόμιζες; Αφού στη σειρά καλύψαμε όοοοοολα τα πρωτότυπα θέματα πιάσαμε τις.. διασταυρώσεις στην ταινία. Ορίστε και η υπόθεση, όπως την έχει η κασσετούλα στο οπισθόφυλλό της: Η μικρή πριγκίπισσα της χώρας των θαυμάτων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, λίγες μέρες πριν στεφθεί βασίλισσα. Τα αρκουδάκια λοιπόν βρήκαν την Αλίκη, που της έμοιαζε και την παρακάλεσαν να πάρει τη θέση της μέχρις ότου τη βρουν. Όμως ο κακός Μάγος που έχει απαγάγει την Πριγκίπισσα , υποχρεώνει την Αλίκη να κάνει ένα θαύμα για να την ξεσκεπάσει. Τ' Αρκουδάκια όμως στο μεταξύ βρήκαν την Πριγκίπισσα, που παρουσιάζεται στην κρίσιμη στιγμή και...
  22. Ωραίο αφιέρωμα!!! :rainbow: Για να είμαι ειλικρινής τα επεισόδια δε τα θυμάμαι, αλλά θυμάμαι μια ταινία που είχε βγει στα τέλη της δεκαετίας του '80 (και την είχα λιώσει στο βιντεο ) Super star της ταινίας κατ' εμέ ο συμπαθητικός δρακούλης Πατασκράτς, ο οποίος ζητά να τον φωνάζουν... Μήτσο γιατί είναι το χαϊδευτικούλι του! :lol: (Τελικά το φόρτε μου είναι μάλον τα καρτούν νομίζω...)
  23. Σας ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για τα καλωσορίσματα! Καλημέρα σας!!!
  24. Το παλιότερο κόμικς της δικής μου συλλογής ειναι αυτό: με ημερομηνία 7/8/1986! (Κάποτε είχα και το πρώτο τεύχος, αλλά το χρησιμοπίησα για ασκήσεις ... χαρτοκοπτικής αρκετά νωρίς )
  25. Καλώς σας βρήκα παιδιά!!!! Σήμερα που έχω χρ΄νο θα.. εξερευνήσω το φόρουμ και θα αρχίσω να ποστάρω κανονικά!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.