Μετάβαση στο περιεχόμενο

BarksRosaKOMIX

Members
  • Περιεχόμενο

    72
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

BarksRosaKOMIX τελευταία νίκη Αυγούστου 15 2021

BarksRosaKOMIX είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

5 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος BarksRosaKOMIX

  • Γενέθλια 04/01/1980

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

BarksRosaKOMIX's Achievements

Ακόμα στο εξώφυλλο

Ακόμα στο εξώφυλλο (2/9)

486

Συνολική φήμη στο GC

  1. Ο χρωματισμός όμως των επεισοδίων του Βίου της Καθημερινής είναι λες και τοκανε μεθυσμένος. Αλλά σίγουρα, σε σχέση με την Βιβλιοθήκη Τερζο, κάποιες ιστορίες Ρόσα παρουσιάστηκαν καλύτερες στο ΚΟΜΙΞ Αλφζ. Αλλά όχι καλύτερες από ΚΟΜΙΞ Τερζό. Γενικά η Βιβλιοθήκη είναι πάτος από τρόπο παρουσίασης των ιστοριών του Ρόσα. Η Βιβλιοθήκη υπάρχει μόνο για όσους αγόρασαν με τη σέσουλα τα τομάκια για 10-15 ευρώ πριν κανα δυο τρία χρόνια και τώρα τα πουλάνε χρυσά σε "συλλέκτες"
  2. Σύγκρινε τις ιστορίες όπως δημοσιεύτηκαν στο ΚΟΜΙΞ και όπως είναι στη Βιβλιοθήκη. Είναι αυτός που αναφέρει και ο φίλος απο πάνω. Χάλια χρώματα, χωρίς συνοδευτικά και απλά ατσούμπαλη συρραφή ιστοριών. Γενικά, η Βιβλιοθήκη και τα Χαμένα που εκδόθηκαν στα ύστερα του Τερζό και χωρίς έγκριση Ρόσα, το επίπεδο μοιάζει με εκδόσεις Καθημερινής (υπερβολή... το ξέσκισα, το ξέρω)!
  3. Δεν παίζει δυστυχώς. Για 1002 λόγους. Και ειδικά στα ελληνικά. Μια η λογοκρισία της Ντισνευ, μια η αδιαφορία των εκδοτών με άδεια Ντίσνευ, δεν πολυπαίζει. Και σύντομα και ότι αγγλικό έμεινε εκεί έξω θα στερέψει και θα πουλιέται για ένα νεφρό ως μεταχειρισμένο. Όμως η fantagraphics πρόλαβε και έβγαλε και τον Βίο και τα Χαμένα ψηφιακά, υπάρχει ονλαιν και είναι πολύ καλη ποιότητα, και έτσι θα διατηρηθεί. Θα μπορείς να το διαβάσεις ως ebook στα εγγλέζικα και φυσικά έχουν αρχίσει ήδη να σκάνε πολλές "πειρατικές" εκδόσεις σε διάφορες χώρες στις αντίστοιχες γλώσσες, στηριζόμενες στα ebooks της fantagraphics. Θα υπάρχουν και στα ελληνικά όπως φαίνεται και παραπάνω αν τσεκάρεις. Ο καθένας οπότε θα το εκδίδει για πάρτη του ή θα το παίρνει από φίλους, γνωστούς και άτομα που εμπιστεύεται. (Ή θα πηγαίνει μια βόλτα Μοναστηράκι και θα το ζητάει σε περίεργα μέρη ως Παπαρήγα Καλή. Εκεί μας κατάντησαν...).
  4. Απτη στιγμή που το φτιάχνει για πάρτη του και όχι για δημόσια κυκλοφορία, γιατί να μην το γράψει; Και με το Ρόσα και με το Ντισνευ και με το όλο εγχείρημα κάποιος-α θα είχε θέματα ΑΝ το κυκλοφορούσε δημόσια. Αν τοχει για τη βιβλιοθήκη του...
  5. Ωραία δουλειά! Ένα καθαρισματάκι στα ασπράδια ανάμεσα στα πόδια των Σκρουτζ στο οπισθόφυλλο το θέλει, σωστά; Για ράχη τι θα βάλεις;
  6. Προφανώς δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο και δεν απευθυνόμουν στο "καράβι λεφτά". Το αντίθετο. Αυτό που έγραψα αναφερόταν στο ότι πρέπει να υπάρχει ελληνικός Βίος και για να είναι προσβάσιμος σε παιδιά. Οι τιμές, εννοείται, πρέπει να πέσουν σε 2ψήφια νούμερα και ως τότε οι "αυτοεκδόσεις" θα έχουν νόημα.
  7. Το βασικό επιχείρημα εδώ θα ήταν "για να το διαβάσουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας". Δεν ξέρω για εσάς άλλα εγώ όταν ξεκίνησα το ΚΟΜΙΞ σίγουρα δεν ήξερα αγγλικά. Αλλά ακόμα και τώρα που ξέρω πολλά σημεία του Ρόσα δεν τα καταλαβαίνω γιατί ο τύπος γράφει λίγο επιτηδευμένα (χαρακτηριστικό παράδειγμα το morass of Modred που ξεκίνησε αυτή τη συζήτηση και ουσιαστικά δεν υπάρχει κάν αυτό το μέρος ούτε η ιστορία που λέει. Ούτε και σαν αστείο εξυπηρετεί.) Σε εμένα σε ίδια φάση δεν είχε σχολιάσει αρνητικά τον ελληνικό Βίο (το αντιθετο μάλιστα). Τα Χαμένα Επεισόδια ναι, και λογικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ρόσας είναι και κάποιας ηλικίας, χωρίς να εννοώ ότι ξεμωράθηκε, αλλά ότι όλη αυτή η λατρεία όλα αυτά τα χρόνια του δίνει και ένα βήμα παραπάνω να σχολιάζει όπως θέλει, να αλλάζει απόψεις, κτλ. χωρίς να πολυαποδέχεται ότι από τη στιγμή που δημοσίευσε το έργο του, δεν έχει σημασία πως το εκλαμβάνει αυτός αλλά οι αναγνώστες. Αυτός μπορεί να έχει να έχει μια πιο επαγγελματική σχέση με το τρόπο που παρουσιάστηκαν τα έργα του και όταν του δείχνεις τον ελληνικό Βίο να σκέφτεται royalties, copyrights, καλλιτεχνική επιμέλεια, κτλ. Εμείς, ως αναγνώστες, το βλέπουμε πιο ρομαντικά. Εμένα πχ. μαρέσει πολύ περισσότερο η αμερικάνικη έκδοση του Βίου από Gemstone και Boom σε σχέση με Fantagraphics γιατί και σχεδόν τον ίδιο χρωματισμό έχει και συνοδευτικά έχει (παρόμοια με fantagraphics) και, κυρίως, το μέγεθος είναι πιο ταιριαστό για ανάγνωση ΓΙΑ ΜΕΝΑ γιατί αυτό είναι το κριτήριο μου και όχι να έχω ένα τομο-γίγαντα να μου λυγίζει το ράφι της βιβλιοθήκης (που τον έχω και αυτόν ). Είναι σίγουρα κατώτερη έκδοση με λάθη και λιγότερη πληροφορία αλλά εμένα μου κάνει. Αν το πω αυτό στον Ρόσα θα με σφάξει στο γόνα.
  8. Στην τελική αυτό - αντεστραμμένο - πιστεύω είναι το σωστότερο ποιντ και ρεζουμέ. Όσο περισσότερα scanlation του Βιου τόσο καλύτερο για όλους μας έστω και αν δεν πέσουν ποτέ στα χερια μας. Τουλάχιστον θα μπορούσαν να ρίξουν τη ζήτηση του Βιου Τερζόπουλου κτλ. και να μην παίζουν αυτές οι τρελές τιμές. Ακόμα και να εκδοθεί επίσημα (εστω ότι δεν υπήρχε το disney ban και η καθημερινή ήταν κάποιος άλλος κανονικός εκδότης) αν δεν πάρουν άδεια Ρόσα για συνοδευτικά κείμενα, αν δεν φτιάξουν χρωματισμό και ηχητικά, κάνουν πάλι μια τρύπα στο νερό. Οπότε ρεαλιστικά καταλαβαίνω γιατί πολλοί θεωρούν τα scanlation - σε αυτήν την περίπτωση - ως τη μόνη λύση. Και ένα ωραίο προσωπικό χόμπυ.
  9. Ναι, πράγματι υπάρχει ο ελληνικός βίος ως scanlation της αμερικάνικης έκδοσης fantagraphics. αν ακολουθήσεις τις προηγούμενες σελίδες αυτού του θρεντ αλλά και εδώ https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/47887-ο-βίος-και-η-πολιτεία-του-σκρουτζ-μακ-ντακ-αυτοέκδοση/ θα τα βρεις. Οτι τα τυπώνουν απότι φαίνεται κάποιοι ναι. Αν τα μοιράζουν εδώ και εκεί δεν ξέρω. Έτσι λέγεται αλλά μπορεί ναναι και ψέμα. Εγώ κάτι δεν έχω πάρει μια φορά πάντως... Αν κάποιος από εσάς έχει πάρει κάτι έντυπο τότε εσείς ξέρετε καλύτερα.
  10. Ναι, η αυτοέκδοση κανονικά εκδίδεται από τον συγγραφέα ή με την άδεια του συγγραφέα (τώρα αν ο συγγραφέας θέλει να δώσει το βιβλίο τσαμπα και να μην πουλήσει, είναι δικαίωμα του). Απ'ότι ξέρω κάποιοι ρωτάνε που θα το βρουν γιατί κάποιοι το μοιράζουν τσάμπα και όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι ανεπίσημο (ελπίζω να το παραλάβω και εγώ σύντομα γιατί φαίνεται τέλειο). Δεν είναι γιατί το λένε "αυτοέκδοση" και όχι προσωπική έκδοση/scanlation. Προσωπικά, δεν γνωρίζω τι σκοπό έχει ο καθένας με το scanlation του. Γι' αυτό ρωτάω. Στο παρελθόν, με άλλα scanlations, τα έχω δει να εκδίδονται σε βιβλίο και να πωλούνται σε πιο πριβέ φάση. Εγώ είμαι χομπίστας (άμεσος, απλός, δωρικός, λιτός, χομπίστας) και δεν δουλεύω σε εκδοτική οπότε δεν ΠΡΕΠΕΙ να τα ξεχωρίζω γιατί δεν με νοιάζει το σημαίνον. Με νοιάζει το σημαινόμενο. Μην το πεις "αυτοέκδοση", πεστο "Γιώργο". Απ'τη στιγμή που όλοι έχουμε έναν κοινό κώδικα και καταλαβαίνουμε ότι αυτό το πράμα είναι προσωπική δουλειά φαν, δεν είναι επίσημο, δεν το βγάζει η Καθημερινή και δεν το έχει εγκρίνει ο Ρόσα, είμαι κομπλέ.
  11. Δεν θα κολλήσουμε σε λεπτομέρειες. Ολόκληρο thread άνοιξε κάποιος με αυτόν τον όρο που υπάρχει γενικά τριγύρω όταν αναφερόμαστε σε αυτό το θέμα https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/47887-ο-βίος-και-η-πολιτεία-του-σκρουτζ-μακ-ντακ-αυτοέκδοση/#comment-670481 Προφανώς το λέμε έτσι για να καταλαβαινόμαστε, όχι να είμαστε ακριβείς. Ας το πούμε "προσωπική έκδοση" και προχωράμε...
  12. Ε καλά όσες περισσότερες αυτοεκδόσεις του Βίου βγαίνουν, υπάρχουν όλο και μεγαλύτερες πιθανότητες κάποια να καταλήξει μπροστά μας. Οπότε μπορεί να μην είναι απλά wishful thinking σε λίγο αλλά πραγματικότητα.
  13. Γιατί I wish; Όσοι περισσότεροι το κάνουν τόσο καλύτερα για αυτούς. Προφανώς και δεν περιμένω ούτε θα ήθελα κανείς να μοιραστεί ανοιχτά τίποτα και να μπλεχτεί. Η ερώτηση δεν πηγαίνει για να εξυπηρετήσω σκοπούς μου.
  14. Άρα απ'τα συμφραζόμενα να φανταστώ εχουμε κι άλλη αυτοέκδοση του Βίου;;;
  15. Ο Βίος είναι και το σκίτσο και το σενάριο και τα ηχητικά (στα ελληνικά) και οι σωστοί χρωματισμοί και τα συνοδευτικά κείμενα (του Ρόσα). Όλα αυτά μαζί. Ως τώρα στο Ελλάδα δεν το έχουμε κάπου φουλ. Ο Τερζόπουλος έκοβε και από ιστορίες και απο συνοδευτικά ενώ οι χρωματισμοί δεν ήταν οι καλύτεροι αλλά είχαν μια λογική. Οι εκδόσεις Πορτοσάλτες από χρώματα κουκουρούκου, ηχητικά απόντα, συνοδευτικά κείμενα ούτε απ'έξω, έστω και αν είχε το φουλ 12ο επεισόδιο. Από τους 2 θεωρώ ότι ο Τερζόπουλος έχει καλύτερη έκδοση του Βίου αλλά η φάση είναι στη χώρα των τυφλών κυριαρχεί ο μονόφθαλμος. Σίγουρα οι εκδόσεις Σκαι χάνουν από την άποψη ότι δεν έχουν την έγκριση copyright του Ρόσα για να βάλουν τα δικά του συνοδευτικά κείμενα και να τους εγκρίνει χρώματα κτλ. Και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου/χρήματος καθώς φαίνεται σαν να ήθελαν να εκδώσουν κάτι να φέυγει. Ο Τερζό δημιουργούσε σκέση με τον καλλιτέχνα Ρόσα, τον τραπέζωνε, κτλ. οπότε επένδυε στο να έχει καλύτερη έκδοση γιατί φαινόταν ότι ενδιαφερόταν περισσότερο να βγει κάτι καλό.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.