Jump to content

tnt_676

New Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

About tnt_676

 • Birthday 06/25/1985

Profile Information

 • Country
  Greece

tnt_676's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

65

Reputation

 1. Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά, πάμε για τα επόμενα 15, 25, 105 και πάει λέγοντας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη συμβολή τους, μικρότερη ή μεγαλύτερη.
 2. Ο ένας παράγοντας όντως είναι η προσωπική προτίμηση όταν το διαβάζεις. Ένα ακόμα θέμα όμως είναι ακριβώς αυτό που έγραψες Kriton, ότι επειδή δεν πρόκειται για εφήμερο έντυπο που θα πεταχτεί, θέλεις να διατηρείται σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Και πάνω σε αυτό, με μια σύγκριση ανάμεσα στο 1ο τεύχος του περιοδικού κόμιξ πχ (που ήταν και το μοναδικό που τυπώθηκε σε ματ χαρτί) και στα υπόλοιπα της πρώτης δεκάδας, που έχουν πια στην πλάτη τους σχεδόν μια τριακονταετία, βλέπω ότι τα άλλα 9 τεύχη είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το πρώτο, και δε μιλάω για λεπτομέρειες που φαίνονται αν εξετάσεις από πολύ κοντά το κάθε τεύχος αλλά για εμφανή διαφορά βάζοντάς τα απλά δίπλα δίπλα.
 3. Μια που κρατάω το πρώτο τεύχος στα χέρια μου, ας πω μια πρώτη γνώμη... Προσωπικά απογοητεύτηκα από την ποιότητα της έκδοσης... Θεωρώ την ποιότητα της "Βιβλιοθήκης Disney" πολύ υψηλού επιπέδου (ειδικά για τεύχη που πρωτοεκδόθηκαν για ένθετα εφημερίδας- αναφέρομαι καθαρά στην έκδοση της καθημερινής και όχι του Τερζόπουλου) και περίμενα κάτι ανάλογο σε ποιότητα και εδώ. Δυστυχώς, η αρχική μου χαρά από το γεγονός ότι αποφάσισαν να εκδόσουν τα άπαντα Σκάρπα μετατράπηκε σε απογοήτευση από την ποιότητα της έκδοσης... Το τεύχος δεν έχει σκληρό εξώφυλλο, ούτε και γυαλιστερό χαρτί. Είναι σαν να κρατάω ένα παλιό τεύχος "Κλασικά" απλά σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος... Συνολικά έχει 176 σελίδες, ενώ πριν από κάθε ιστορία έχει μία σελίδα με πολύ συνοπτικές πληροφορίες για την κάθε ιστορία που ακολουθεί. Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι φανερό ότι και από άποψη περιεχομένου η δουλειά που έχει γίνει είναι πρόχειρη και βιαστική. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι μπήκαν μέσα με τη "Βιβλιοθήκη Disney" και αποφάσισαν να εκδόσουν κάτι πολύ πιο πρόχειρο και πολύ πιο οικονομικό στην παραγωγή, έτυχε να γίνει στην έκδοση του Σκάρπα. Κρίμα, γιατί ανυπομονούσα να φτιάξω μια συλλογή με τα Άπαντα Σκάρπα σε καλής ποιότητας τεύχη... (Ζητώ συγγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, τις έβγαλα κοντινές με το κινητό μου).
 4. Συγχαρητήρια Σταύρο, η δουλειά σου είναι εξαιρετική!!!
 5. 54 σελίδες??? Εμένα το βιβλιαράκι μου έχει μόλις 22 σελίδες! wtf?
 6. Έτσι ξέρω κι εγώ, αλλά είπα μήπως υπήρχε κάτι που μου είχε ξεφύγει...
 7. Έγραφε ο Αρκάς στο Ριζοσπάστη???? Πότε? Ποιά σειρά??? Είσαι βέβαιος staxtob?
 8. Μήπως γνωρίζει κάποιος πότε εκδόθηκε το 3ο αλμπουμάκι της Ars Longa?
 9. Για το 3ο "Ξυπνάς Μέσα Μου Το Ζώο" δεν υπάρχει κάτι?
 10. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, αν κάποια στιγμή μάθεις κάτι και για τα αλμπουμάκια του κόκκορα ή για τα πρώτα της σειράς "Ξυπνάς μέσα μου το ζώο" που είχαν εκδοθεί από την Ars Longa (ήδη αναφέρεις ότι το πρώτο εκδόθηκε το Νοέμβριο του 1986 στο εξαιρετικό αφιέρωμά σου) please let me know! και πάλι!
 11. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Yoshimitsu, μήπως ξέρεις να με ενημερώσεις και για τα αντίστοιχα τεύχη του Ισοβίτη και του κόκκορα που έχει εκδόσει η Ars Longa? Δυστυχώς εγώ το μόνο που έχω από αυτά είναι το "κορίτσια μας βιάζουνε", και αυτό στην τελευταία σελίδα αναφέρει ότι εκδόθηκε Αύγουστο του 1988.
 12. Παρακαλώ όσοι έχετε τα πρώτα αλμπουμάκια, αυτά που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ars Longa δηλαδή, θα μπορούσατε να μου πείτε για το καθένα πότε ακριβώς εκδόθηκε (μήνα και χρονιά) γιατί με ενδιαφέρουν και εμένα? Πρέπει να αναγράφεται στην τελευταία σελίδα λογικά, πριν το οπισθόφυλλο. Ευχαριστώ
 13. Ο Αρκάς ξεκίνησε όντως να γράφει τον Κόκκορα το 1981 στο περιοδικό Βαβέλ. Τα πρώτα στριπς που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ήταν αυτά που αργότερα συμπεριελήφθησαν στο άλμπουμ "Σιγά τα Αυγά", το οποίο κυκλοφόρησε το 1982 από τις εκδόσεις Ars Longa. Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σας. Παρακαλώ όσοι έχετε τα πρώτα αλμπουμάκια, αυτά των εκδόσεων Ars Longa δηλαδή, θα μπορούσατε να μου πείτε για το καθένα πότε ακριβώς εκδόθηκε (μήνα και χρονιά) γιατί με ενδιαφέρουν και εμένα? Και αν κάποιος έχει και τα άλμπουμ από το "Show Business" επίσης από την Ars Longa, μπορεί να μου πει και για αυτά???
 14. Καλημέρα κι από μένα, νέο μέλος, με μεγάλη αγάπη στα comics! Είμαι βέβαιος ότι θα βρω πολύ ενδιαφέρνοτα θέματα στο forum σας! Καλώς σας βρήκα λοιπόν!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.