Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Σ' ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ (Η)
Σενάριο/Kείμενα:
Luis Sepúlveda
Σχέδιο:
Cever
Σχέδιο εξωφύλλου:
Cever
Εκδοτική:
Hμερ. έκδοσης:
12-2024
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ - Λίστα Κυκλοφορίας
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Κοινωνικό,Λογοτεχνικό
Μέγεθος:
20.0 x 26.0
Σελίδες:
96
Χρώμα:
Έγχρωμο (ΕΓΧ)
Μετάφραση:
Αχιλλέας Κυριακίδης
Πρωτότυπος τίτλος:
Histoire d'une mouette et du chat qui lui apprit à voler (2021)
Προέλευση:
Γαλλική
ISBN:
978-618-540-058-3

• Member ID:  34230
  • Group:  Members
  • Topic Count:  16
  • Content Count:  989
  • Achievement Points:  1077
  • Days Won:  6
  • With Us For:  2670 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

HISTORIATOYGATOYPOYEMATHESENANGLARONAPET  HISTORIATOYGATOYPOYEMATHESENANGLARONAPET

Πέμπτη παρουσίαση στο forum και έχουμε ένα κόμικ απο το οποίο περίμενα περισσότερα

Σενάριο

Δανειζόμενος την περιγραφή απο την εκδοτική

«Ο γάτος, που ήταν μαύρος και πελώριος και χοντρός, λιαζόταν στο μπαλκόνι ρονρονίζοντας και σκεφτόταν τι ωραία που την περνούσε εκεί, ξαπλωμένος ανάσκελα, με τις ζεστές ακτίνες πάνω στην κοιλιά, τα τέσσερα πόδια μαζεμένα και την ουρά απλωμένη. Τη στιγμή ακριβώς που έστριβε τεμπέλικα το κορμί για να λιάσει και τη ράχη του, άκουσε το βόμβο κάποιου πετούμενου που δεν μπόρεσε να καταλάβει τι ήταν, και που ζύγωνε με μεγάλη ταχύτητα. Τινάχτηκε πάνω, στήθηκε γερά στα τέσσερα ποδάρια του, κι ίσα που πρόλαβε να χωθεί σε μια γωνιά, αποφεύγοντας το γλάρο που έπεσε στο μπαλκόνι του. Πιο βρόμικο πουλί δεν είχε ξαναδεί! Όλο του το κορμί ήταν ποτισμένο με μια μαύρη ουσία που έζεχνε.» Μια γλαροπούλα πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης. Πριν ξεψυχήσει, εμπιστεύεται το αβγό της στον καλό γάτο Ζορμπά και του ζητά το λόγο του, ότι θα κλωσήσει το αβγό, δεν θα φάει το γλαρόπουλο, και θα του μάθει να πετά. Ο Ζορμπάς τον δίνει. Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ' ένα γλάρο να πετάει; Το πιο τρυφερό κι ευαίσθητο βιβλίο του Σεπούλβεδα, για μικρούς και μεγάλους. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Η ιστορία

Έχουμε να κάνουμε με την μεταφορά ενός μυθηστορίματος. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν ξέρω κατα πόσο είναι πιστή μεταφορά. Βρήκα το σενάριο, κάπως αδιάφορο και αρκετά φλατ χωρίς κάποια κορύφωση. Δεν ξέρω αν φταίει ότι έγινε κακή απόδοση σε κόμικ, αλλά γενικά δεν βρήκα ενδιαφέρον την υπόθεση. Είμαι περίεργος να δω πως θα είναι το βιβλίο. Κατά τα άλλα, καλή ροή είχε, δεν κούραζε και διαβαζόταν ξεκούραστα. Το συγκεκριμένο το διάβασα πριν 3-4 μήνες και χρειάστηκε να το ξεφυλλίσω ξανά, καθώς σχεδόν έχω ξεχάσει τα γεγονότα. Νομίζω ότι περίμενα περισσότερα.

Σχέδιο

Ενώ στην αρχή όταν το είχα ξεφυλλήσει που είχε φανεί καλό, εν τέλη κάτι με χάλασε στην πορεία.Είναι με θαρές γραμμές, είχε τις λεπτομέρειες του, ενώ και οι χρωματισμοί ήταν ωραίοι και ιδιαίτεροι με ζωηρά και φωτεινά χρώμα και με μια τεχνική που μου θύμιζε κάπως aquarela. Παρόλα αυτά, εν τέλη στην πορεία, το βρήκα κάπως "ξύλινο", όχι τόσο εκφραστικό και δυναμικό και τα καρέ με πολλές λεπτομέρειες σαν είχαν επεξραγαστεί αρκετά απο υπολογιστή. Πιστεύω στους περισσότερους θα αρέσει παρόλα αυτά 

Έκδοση

Αρκετά καλή έκδοση. Αρκετά χοντρές σελίδες και καλό δέσιμο, ένιωθες ότι κρατάς κάτι ποιοτικό. Δεν βρήκα κάτι περίεργο στην επιμέλεια και μετάφραση, ενώ το μόνο που μπορώ να παρατηρήσω είναι γενικά το "αμήχανο" μέγεθος του που δεν έχεις και πολλές επιλογές να το συνδιάσεις στο ράφι. 

Συμπέρασμα

Δεν  με ενθουσίασε. Ενώ στο ξεφύλλισμα, θεώρησα ότι θα διαβάσω κάτι καλό, εν τέλη μου φάνηκε αρκετά μέτριο. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να βελτιώσει, καθώς γενικά το σενάριο ήταν αυτό που δεν μου φάνηκε ενδιαφέρον. Πιστεύω θα μπορούσε εύκολα να γίνει skip από κάποιον και προτείνετε μόνο σε όσους αρέσει το βιβλίο ή γενικά οι μεταφορές από μυθιστορήματα

• Member ID:  36975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  180
  • Content Count:  5135
  • Achievement Points:  3030
  • Days Won:  150
  • With Us For:  2029 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

Χμμμ, ήταν από τα πρώτα βιβλία που διάβασα, όταν ακόμη ήμουν στο Δημοτικό. Γενικά στην οικογένειά μου εκτιμούμε πολύ τον Σεπούλβεδα κι έχουμε το μεγαλύτερο μέρος του έργου του. @ Lelis  δεν ξέρω βέβαια αν είναι επειδή έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια από τότε, αλλά εμένα με είχε συγκινήσει τρομερά ως βιβλίο. Τώρα, δεν ξέρω, λόγω του ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου το συγκεκριμένο graphic novel, αν έχει γίνει καλή μεταφορά, αλλά για να το βρεις φλατ... μάλλον κάτι πήγε στραβά!:oops:

Όσον αφορά το σχέδιο... Δεν επισυνάπτεις ενδεικτικά μία- δύο πιο "ουδέτερες" σελίδες( που δεν αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία της πλοκής), ώστε να πάρουμε μια ιδέα;:holidays3: