Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

• Member ID:  36975
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  178
  • Content Count:  4906
  • Achievement Points:  3030
  • Days Won:  145
  • With Us For:  1758 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Δημοσιεύτηκε

2.thumb.jpg.8edbbe7effb69567c3329a1f842f19e4.jpg3.thumb.jpg.03d963ff505f2a5fe3bacb08c003b302.jpg

-------------------------------------------------------------------

Πρώτη κυκλοφορία: 2008

Δημιουργοί( όπως αναγράφονται στο εξώφυλλο): Michael Green, Mike Johnson, Rags Morales, Rafael Albuquerque

Παραθέτω και την εσωτερική σελίδα, όπου αναγράφονται πλήρως οι δημιουργοί:

1.thumb.jpg.6bf23e5619532246ad83c4e2e57d29b7.jpg

--------------------------------------------------------------------

Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία μου παρουσίαση... Οπότε, μιας που Πάσχα είναι και χρόνο έχω, ας το αλλάξω αυτό! Σήμερα το μενού( όπως βλέπετε στον τίτλο) έχει κάτι από DC. Πρόσφατα ξεκίνησα να ενδιαφέρομαι για το σύμπαν της DC και μιας που από τον Νοέμβριο διέθετα αρκετούς τίτλους που τους είχα να σκονίζονται στο ράφι, είπα να ξεκινήσω σιγά- σιγά την ανάγνωση! Έτσι λοιπόν, διάβασα και τον συγκεκριμένο τόμο, ο οποίος περιλαμβάνει τα τεύχη #50-#56 του πρώτου Volume του περιοδικού Superman/Batman.  Όσον αφορά τις ιστορίες που περιλαμβάνει είναι οι ακόλουθες:

1. The fathers( περιλαμβάνεται ολόκληρη στο τεύχος #50)
  2. Lil' leaguers( εκτείνεται σε δύο μέρη στα τεύχη #51-#52)
  3. Superbat( εκτείνεται σε τέσσερα μέρη στα τεύχη #53-#56)

13.thumb.jpg.6415f8255d2441c9d38093775b233445.jpg15.thumb.jpg.d9a4ddc47464efb4799d6e38e6fca2ea.jpg

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά!

Περίληψη( spoilers):

Η πρώτη ιστορία πραγματεύεται την παράλληλη δράση των πατεράδων του Καλ-Ελ και του Bruce Wayne. Ναι καλά διαβάσατε, εξιστορείται η μεταφορά της πνευματικής προβολής του Thomas Wayne στον Krypton, λίγο πριν την καταστροφή του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του πατέρα του Superman να εντοπίσει έναν κατάλληλο κόσμο ανάμεσα στους άπειρους του γαλαξία, να στείλει τον γιο του, ώστε να σωθεί της επικείμενης καταστροφής.

Η δεύτερη ιστορία παρουσιάζει μια ολέθρια φάρσα του Mxyzptlk, ο οποίος αποφασίζει να μεταφέρει από μια παράλληλη, πλην όμως πολύ πιο ακίνδυνη διάσταση τις αντίστοιχες μορφές των γνωστών μας υπερηρώων που απαρτίζουν την JLA. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κλώνους των ηρώων, καθώς είναι πολύ μικρότεροι σε μέγεθος, ενώ πολλά από τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους, όπως λόγου χάρη η απώλεια των γονιών του Batman ή η καταστροφή του πλανήτη του Superman έχουν αλλοιωθεί. Η συντέλεια επίκειται, όταν ο παλαβιάρης αυτός απατεώνας, φέρνει στη δική μας διάσταση και τους αντίστοιχους κακούς, οι οποίοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σ' έναν κόσμο, πολύ πιο βίαιο από τον δικό τους... Τελικά, η κατάληξη είναι θλιβερή και η μικρογραφία της JLA θα απωλέσει ένα από τα βασικά της μέλη...

Ο τόμος κλείνει με μία ιστορία τεσσάρων μερών, κατά την οποία, σε μία αναμέτρηση με την Silver Banshee, ο Batman και ο Superman έρχονται σε επαφή με ένα είδος μαγείας, το οποίο σου δίνει μεν ό,τι πάντοτε επιθυμούσες, παίρνοντάς σου δε ένα χαρακτηριστικό σου ως αντίτιμο. Έτσι, ο Batman, που θα εκτεθεί στην εν λόγω μαγεία, θα πάρει εκείνο που πάντα ήλπιζε, την ικανότητα να σταματήσει το έγκλημα σε όλον τον κόσμο, χάνοντας ωστόσο τη λογική και τη νηφαλιότητα του νου που τον διέπει. Παράλληλα, ο Superman χάνει τις δυνάμεις του, αφήνοντας την προστασία του κόσμου αποκλειστικά στα χέρια του Batman και της JLA.

9.thumb.jpg.2f981c1251e6a6f0ce667ea63bd75b3f.jpg10.thumb.jpg.3a08a7ee467364b796cbaaf70f60901b.jpg

Σενάριο( spoilers):

Όσον αφορά το σενάριο, επειδή πρόκειται για τρεις διαφορετικές ιστορίες, θα ακολουθήσω το παραπάνω φορμάτ, μόνο που θα επιμείνω περισσότερο στη διάκριση των ιστοριών.

1. The fathers: Πρόκειται για μία αρκετά συγκινητική ιστορία, η οποία εξετάζει μια άγνωστη πτυχή της ιστορίας γύρω από τους βασικούς ήρωες της DC, η οποία- χωρίς να είμαι ειδήμονας- δεν νομίζω ότι έχει εξερευνηθεί από κάποιον άλλον. Ωστόσο, η μικρή έκταση της σε μόλις ένα τεύχος, δεν δίνει περιθώρια ιδιαίτερης εμβάθυνσης, ενώ η παράλληλη πλοκή που τρέχει και διαδραματίζεται στο παρόν, δεν νομίζω ότι έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει στην κύρια ιστορία, παρά μόνο χρησιμεύει ως αφετηρία της...
  2. Lil' leaguers: Η προηγούμενη ιστορία μπορεί να μην διέθετε τον ζωτικής σημασίας χώρο για να αναπτυχθεί, παρουσίαζε ωστόσο αρκετό ενδιαφέρον ως ιδέα και ως πλοκή... Η συγκεκριμένη ιστορία πάλι, μου φάνηκε αδιάφορη σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι παρολίγον τέλειες ρέπλικες της JLA παρουσιάζονται κάπως... γελοιωδώς. Τι θέλω να πω; Είναι μικρές σε μέγεθος, όπως άλλωστε και οι αντίστοιχοι υπερκακοί που καλούνται να αντιμετωπίσουν, ενώ ερχόμενοι από μία εντελώς ακίνδυνη διάσταση, στην οποία κανείς δεν σκοτώνεται, μάλλον χιουμοριστικές φιγούρες τους καθιστά. Παρ' όλα αυτά, για να είμαι δίκαιος, η τελική ανατροπή ήταν δυνατή... Να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα σκοτωνόταν πράγματι
      Hide contents

ο Superman

3. Superbat: Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ανάγνωση του παρόντος τόμου θα τελείωνε μάλλον άδοξα, έπεσα πάνω σε αυτή την ΙΣΤΟΡΙΑΡΑ! Δεν νομίζω ότι πρόκειται πράγματι για τρομερά πρωτότυπο σενάριο, καθώς οι εσωτερικές κόντρες μεταξύ των υπερηρώων και δη των κεντρικών φιγούρων της JLA, Batman και Superman, έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο προσκήνιο. Ωστόσο, το πολύ ενδιαφέρον με αυτή την ιστορία ήταν κατ' αρχάς η προσέγγιση του Superman ως απλού ανθρώπου, πώς προσπάθησε να προσαρμοστεί και παρ' όλα αυτά κόντεψε να χάσει τη ζωή του, έπειτα από μαχαίρωμα που δέχτηκε στην απόπειρά του να βοηθήσει μία κοπέλα που είχε πέσει θύμα ληστείας και κατά δεύτερον η κατάδειξη της ευαίσθητης γραμμής ανάμεσα στην ηθική και στην παράνοια, η οποία θα απασχολήσει τον Batman. Ειδικά το τελευταίο μου άρεσε πάρα πολύ, καθώς με έβαλε να σκεφτώ την ίδια την εύθραυστη ηθική που υπηρετούν οι υπερήρωες, οι οποίοι πρέπει πολλές φορές να φθάσουν στα άκρα, στα όρια του νόμου κι ενίοτε να τα ξεπεράσουν. Όλα αυτά συνδυασμένα με δυνατές σκηνές μάχης και δράσης κι έναν Batman πιο αεικίνητο από ποτέ!!!

+++ Γενικώς μου άρεσε πολύ ότι οι σκέψεις των βασικών ηρώων( Superman/ Batman) παρατίθονταν παράλληλα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αναγνώστη να συλλάβει το μέγεθος της αντίθεσης του τρόπου σκέψης μεταξύ τους.

11.thumb.jpg.a5789414d1c1622ab100ff52a95f0e20.jpg12.thumb.jpg.d1ffaff76920a21e315c8279e1362429.jpg

Σχέδιο/ χρωματισμός:

1. The fathers:Δεν έχω πολλά να πω, εξ άλλου νομίζω οι εικόνες μιλούν λίγο- πολύ από μόνες τους. Μου φαίνεται αρκετά τυπικό και λειτουργικό σχέδιο υπερηρωικού. Χωρίς να με τρελαίνει, το βρίσκω αξιοπρεπές, όπως άλλωστε και την ιστορία που υπηρετεί.
  2. Lil' leaguers: Η συγκεκριμένη ιστορία δεν ήταν μόνο η χειρότερη όσον αφορά τον σεναριακό τομέα, αλλά και η πιο αδύναμη σεναριακά. Με το να διακρίνεται από χοντροκομμένες γραμμές και κακή ανατομία, νομίζω δεν θα την αδικούσα αν την χαρακτήριζα από πολύ μέτρια ως κακή...
  3. Superbat: Πάρα πολύ λεπτομερές  και παράλληλα ευκρινές σχέδιο! Μου άρεσε επίσης ο ζωντανός χρωματισμός, καθώς επίσης και τα πλαίσια γύρω από τα καρέ!!! Το μόνο μου μικρό πρόβλημα ήταν με το πρόσωπο του Batman που σε ορισμένα καρέ δεν μου φάνηκε και πολύ όμορφο ανατομικά, ωστόσο αυτό αποτελεί απλώς μια μικρή ατασθαλία που σε καμία περίπτωση δεν υποβιβάζει ένα πολύ δυνατό σύνολο!

8.thumb.jpg.7671364ae6e7bd03479ea032c2abaa83.jpg

Συμπεράσματα:

Σίγουρα ένα τομάκι που απευθύνεται σε όλους, καθώς δεν χρειάζεται να έχεις γνώση των προηγούμενων γεγονότων για να κατανοήσεις τις ιστορίες που περιέχει... Νομίζω αξίζει να το έχει κανείς, και κυρίως αξίζει η τελευταία ιστορία. Θέλω δηλαδή να πω, αν δεν θέλετε να "φορτωθείτε" τα δύο μετριότατα τευχάκια #51-#52, αρκεί να τα παρακάμψετε και να πάρετε κατευθείαν τα #53-#56!:beer:

• nikolas12 changed the title to SUPERMAN/BATMAN: FINEST WORLDS [VARIOUS]