Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΥ - ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ [ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ - Μέσα στο Φλεβάρη του 2009 ]


gkosk

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4299
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6040 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Όπως και στην περίπτωση των "Χάρτινων Ηρώων", έτσι και εδώ, το Greek Comics θα έχει την αποκλειστικότητα κάποιων κομματιών, σε προδημοσίευση. Ακολουθεί ο πρόλογος του βιβλίου.

:cheers3: :cheers3:

 

 

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

 

Το κιτρινισμένο αυτό άλμπουμ των αναμνήσεων, που ανοίξαμε παρέα στους «Χάρτινους ‘Ηρωες», εξακολουθεί να γυρίζει τις σελίδες του μπροστά στα μάτια σας.

Όλα όσα ζήσαμε και θυμηθήκαμε από τα χρόνια της αλάνας και της αθωότητας, είναι ξανά εδώ. Απομονώσαμε μερικές ακόμη φωτογραφίες σκονισμένες, δίνοντας το λόγο στην εικόνα. Ο τίτλος άλλαξε, κι αυτό για να αφηγηθεί μια ιστορία με μπότες, καυτές σέλλες, εξάσφαιρα, μπόλικη σκόνη, ιαχές ερυθρόδερμων και βέβαια παρανόμους και εκπροσώπους του νόμου!

Παίρνω το άλογο μου και πάω στα βουνά, κατά το αντιπροσωπευτικό άσμα του κ. Κηλαηδόνη!

Πάντα επίκαιρος ο Λουκιανός, ειδικά στην περίπτωση που ψάχνουμε για διαφυγή, στον πίνακα που δεν γουστάρουμε να μας ζωγραφίζουν οι άλλοι με το ζόρι! Άσε που δεν μας ρώτησε κανείς αν θέλουμε να ποζάρουμε! Αυτό, που το βάζετε πάλι;

Και καλά, αυτοί τον ζωγραφίζουν. Ωραία. Δικός τους είναι και ο καμβάς, δικά τους και τα χρώματα. Εμάς ποιος μας ρώτησε αν θέλουμε να είμαστε μέσα; Όχι, πείτε μου;

Δηλαδή πρέπει ντε και καλά, με το ζόρι να είμαστε όλοι οπαδοί του κλασσικού; Δεν κατάλαβα; Ο εξπρεσιονισμός μας χαλάει; Έ; Ή η αφηρημένη τέχνη; Τι έχει ο Πικάσο; Μια χαρά είναι! Εμείς μάθαμε να τρέχουμε γύρω – γύρω από τον ταύρο, αλλά στο τέλος ποιος κυνηγάει ποιόν; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν, δεν κατάλαβα.

Κάτι με τσιγκλάει να ξεφύγω πάλι και είμαι μόνο στον πρόλογο! Για φανταστείτε τη συνέχεια!

 

 

Ζουμ! Ζμπόινγκ! Φσίτ! Η επαναφορά στην εξιστόρηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα κατορθώματα και οι περιπέτειες για τα οποία θα διαβάσετε πιο κάτω, πήραν σχήματα και μορφές, που η φαντασία του καθενός μας έπλασε διαφορετικά!

Το υλικό μας το έδωσαν μερικοί συμπατριώτες μας, που κατάφεραν να χωρέσουν μια παρέα τεσσάρων παιδιών στα σκληρά, Αμερικάνικα τοπία του 1730, μετατρέποντας τα σε πρότυπα τιμιότητας, ειλικρινείας και γενναιότητας!

Πρωταγωνιστές στο κυνήγι των παρανόμων, ρισκάροντας σε κάθε κεφάλαιο τη ζωή τους για χάρη της επιβολής του νόμου, τα μέλη της θρυλικής τετράδας ήταν αυτά που συνάρπασαν με τα κατορθώματα τους δεκάδες χιλιάδες αναγνωστών.

Η πραγματικότητα μας άλλαξε άρδην! Η Άγρια Δύση εισέβαλε στη ρουτίνα και τίποτα δεν ήταν το ίδιο πια!

Κάθε εβδομάδα είχαμε ραντεβού στα περίπτερα με τα δικά μας, εγχώριας παραγωγής γουέστερν, που δεν χρειάζονταν για να τα δούμε ούτε καν μηχανή προβολής!!!

Φθηνότερα από ένα εισιτήριο για τον κινηματογράφο, μας άφηναν ελεύθερους να πλάσουμε τις σκηνές, να επιμεληθούμε την μουσική υπόκρουση και την διεύθυνση φωτογραφίας, ακόμη και να υποδυθούμε τον οποιονδήποτε ρόλο!!!

Φαντάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ένα απλό κείμενο, γραμμένο τις περισσότερες φορές από δύο πρωτοπόρους στην δημιουργία χάρτινων ηρώων, ήταν αρκετό για να δώσει τροφή στη φαντασία, κίνητρα για την διαχείριση στο χαρτζιλίκι και ινδάλματα τέτοια που να κοντράρουν ακόμη και το απόλυτο εκείνα τα χρόνια, όχημα ταξιδιού σε μαγικούς χάρτινους κόσμους. Τον Μικρό Ήρωα!

Αν υποθέσουμε ότι ο απόλυτος κριτής ενός μύθου είναι ο χρόνος, τότε τα συστατικά για την δημιουργία του σίγουρα ποικίλουν. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι και το χαρτί ένα από αυτά!

Για έναν τέτοιο μύθο θα διαβάσετε παρακάτω. Έναν χάρτινο μύθο.

Αυτόν που είδαμε να χτίζεται τεύχος – τεύχος, σελίδα – σελίδα, σε ένα περιοδικό που άντεξε στον χρόνο για τέσσερεις ολόκληρες δεκαετίες!

Ήταν ένα από τα τρία πιο δημοφιλή του είδους του και σίγουρα το συνεπέστερο στο εβδομαδιαίο του ραντεβού με τους αναγνώστες.

Παράλληλα, η έκδοση του έφερε καινοτομίες, λανσάρισε νέες μορφές πρωταγωνιστών και έδωσε μια διαφορετική εικόνα στο λαϊκό ανάγνωσμα.

Ακόμη, ήταν ίσως το μοναδικό περιοδικό ιστοριών σε κείμενο, αλλά και εικονογραφημένων, που αξιοποίησε πλήρως τα οπισθόφυλλα του.

Γνώσεις και δράση που άφησαν εποχή.

Για όλα όσα θα διαβάσετε πιο κάτω, χρειάζεται μόνον ένα όνομα προκειμένου να εξηγήσει τα πως και τα γιατί.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και τα κατορθώματα για να μνημονεύονται.

Οπότε και η βαρύτητα όλων όσων θα διαδραματιστούν στις επόμενες σελίδες, είναι μεγάλη! Έχει ένα ειδικό βάρος, πώς να το κάνουμε;

Το όνομα ενός δεκαοχτάχρονου αγοριού και των τριών συντρόφων του, έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών χρόνων πολλών από εμάς.

Ιπτάμενος και …τζέντλεμαν! Μικρός και …καουμπόυ!!!

Εκείνος πέρασε στην ιστορία και μείς κοπήκαμε στις εξετάσεις! Η δεν τα θυμάστε; Αυτός σεργιάνιζε στην Άγρια Δύση και μεις στην πλατεία!

Εμείς παίζαμε με βώλους και αυτός έκοβε κώλους!

Είχαμε και κοινά σημεία. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Πίναμε όλοι γάλα! Αν ξεχνούσαν οι δικοί μας να αφήσουν τα άδεια μπουκάλια, από βραδής στην εξώπορτα, το γλυτώναμε βέβαια! Συνήθως όμως, και δυστυχώς για μας, ο γαλατάς ήταν ανεκτικός!

Κάποια στιγμή πιστεύω, ότι είδα την μορφή του τύπου(όχι του γαλατά!), στις καμπόυκες ιστορίες, καβάλα και σε κάποιο παγωτό, αλλά το προσπέρασα γιατί μου γυάλισε ένα αυτοκινητάκι!

Ξέρετε για τι μιλάω. Για κείνα που μούγκριζαν μέσα από το στόμα μας και εκτροχιάζονταν από τα χέρια μας! Ποιό θα πάει πιο μακριά! Στην ουσία το ερώτημα ήταν ΠΟΙΟΣ θα πάει πιο μακριά, αλλά ξέραμε να γινόμαστε χαμαιλέοντες, ή στρουθοκάμηλοι, κι έτσι μπαίναμε γρήγορα πίσω από το δάκτυλο μας!

Μας είχαν βοηθήσει και οι χειροτεχνίες της Τρίτης Δημοτικού!

Πήραμε θάρρος από τα ανδραγαθήματα του και κυνηγήσαμε και μείς τους κακούς. Αυτούς που μας πήραν τη μπάλα. Μετά κουραστήκαμε και πήγαμε να παίξουμε μαζί τους…

Οι συμβιβασμοί, είναι απαραίτητοι τελικά. Όσο τους επιζητάς σε αγνοούν και το αντίθετο. Τι να ξέραμε όμως τότε, μωρέ; Εμείς ψάχναμε τον επόμενο πειρασμό, που θα έδινε κίνητρα στη ζωή μας.

Τα περιοδικά ήταν ένα γερό χαρτί στην λιτότητα του Έθνους, αν και δε πολυκαταλαβαίναμε τι ακριβώς ήταν αυτό το τελευταίο. Σάμπως όταν το μάθαμε κάναμε και τίποτα διαφορετικό;

Κάτσε, έχει πλάκα τώρα. Καρναβάλι ελεγχόμενο σε κινηματογράφους, με την διακριτική εποπτεία των γονιών. Μπαλνταφάν το έλεγαν. Πόσοι από μας ντυθήκαμε ινδιάνοι και πόσοι καουμπόυδες; Οι περισσότεροι γουστάρανε τα πιστόλια, εγώ πάντως τα αψήφησα για χάρην ενός τόξου και ενός φτερού!

Πάλι διαλέξαμε στρατόπεδα, εν αγνοία μας θα πείτε. Ναι, αλλά εκείνες οι φορεσιές, μας συνόδεψαν και στη συνέχεια μάγκες! Διαλέξαμε και πήραμε τους ρόλους μας! Έτσι είναι αυτά! Ότι διαλέγεις παίρνεις!

Σου έλεγε κάποιος, να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτό που σου αρέσει και ανάμεσα σε αυτό που μελλοντικά ΘΑ σε εκφράζει. Και κάναμε τις επιλογές μας. Ινδιάνοι και καουμπόηδες. Ήταν η αρχή.

Έτσι κινηθήκαμε και αποκοιμηθήκαμε στις αγκάλες του το αύριο είναι ακόμη μακριά… Ήταν όμως κοντύτερα, από ότι νομίζαμε…

Κι όχι μόνον αυτό. Αλλά ότι έφερε μαζί του, δεν μας άρεσε καθόλου.

Στην αρχή τα φροντιστήρια, ακούγονταν ευκαιρία για έξοδο από το σπίτι. Μετά για αγγαρεία και στο τέλος για μόνιμη αγχώδη προυπόθεση επικοινωνίας με αυτούς και τους άλλους. Ή, κάνω λάθως;

Έμειναν έτσι οι στιγμές, αυτές που αιχμαλωτίζουμε για να μας διώχνουν από τα μάτια τις εικόνες που καλούμαστε να βλέπουμε, σαν μόνος τρόπος αντισυμβατικότητας. Σαν μια άρνηση του επόμενου πάρτυ μασκέ. Εκεί που ξέρουμε τι θα ντυθούνε και ξέρουνε τι θα ντυθούμε.

Όλα προκαθορισμένα. Όλα αλλοίωτικα, από τότε που το χέρι μας χάιδευε ένα κομμάτι χαρτί.

Τότε που υπήρχε ζωντανό το σήμερα. Τότε που μπορούσαμε να ονειρευτούμε το αύριο. Τώρα, απλώς το περιμένουμε σαν λογική συχέχεια και συνέπεια όσων επιλέξαμε.

Ας γυρίσουμε ξανά σε κείνες τις μουδιασμένες αντιδράσεις, όταν όλες μας οι αισθήσεις βρίσκονταν σε συναγερμό! Όταν ο κάθε ήχος μπορούσε να συνδυαστεί με το κείμενο, ειδικά τα βροχερά βράδια, κάνοντας μας να σηκωνόμαστε με ένα ανιχνευτικό και ανήσυχο βλέμα από το κρεβάτι!

Βρε μπας και υπάρχει ο Έλ Ατατούρκ;

Ζεί ο Μέγας Αλέξανδρος;

Σε τέτοια και άλλα πολλά ερωτήματα, θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις αγαπητοί μου!

Κουκουλωθείτε μόνο, γιατί άρχισε να βροντάει!

 

:cheers3: :cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5858
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  68
  • Reputation:   284
  • Achievement Points:  68
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5801 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Hδη ειμαι κουκουλωμενος γιατι ριχνει καρεκλοποδαρα εξω,εχω ομως αγκαλια μια αρμαθια Μικρους Καουμποηδες,οτι πρεπει για μια βροχερη Κυριακη,φιλε Γιωργο τα καταφερες παλι να μας ιντριγκαρεις με τη γλαφυροτητα του λογου σου και συγκεκριμενα του προλογου σου,φταιω 'γω τωρα που ο φλεβαρης του 2009 μοιαζει φλεβαρης του 2010?Ολε πλην!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4299
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6040 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Ακόμη μια γεύση, ποιό ουσιαστική, θα την χαρακτήριζα! Είναι η πλήρης καταγραφή της έκδοσης του Υπερτεύχους, που εμφανίζεται για πρώτη φορά!!! Αντε να κάνω και εγώ κάτι. Μην χρησιμοποιώ ότι βρίσκω και μετά το βαφτίζω "δικό" μου...

 

 

 

1. Ένας μάγος που κάνει για τρείς. 18/12/1971. Άγνωστος συγγραφέας, Λάκυ(Τρία αγόρια για το χαζό βουνό), Ντίλον( Ο νόμος στήνει παγίδα), Φερνάντο Γκονζάλες(πορτρέτο).

2. Ο Αδάμαστος. 9/2/1972. Κ. Φωτεινός, Λάκυ(Χρυσάφι στο τραίνο), Ντίλον( Γύπες πάνω από το Ντόντζ Α Μέρος), Ματ Ντίλον(πορτρέτο).

3. Ρόκβιλ. 15/3/1972. Άγνωστος συγγραφέας, Λάκυ(Κούρσα στο Μισσισσιπή), Ντίλον( Β Μέρος), Βιννετού(πορτρέτο).

4. Έφοδος. 19/4/1972. Άγνωστος συγγραφέας, Λάκυ(Ο σωσίας), Σάντευ(ομότιτλο), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπίλ Ουίλλιαμς(πορτρέτο).

5. Ο θρύλος των Τσεγιέν. 30/5/1972. Άγνωστος συγγραφέας, αρχίζει η σειρά Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Εκείνος που δεν πέθανε), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το Λαγωνικό, οπισθόφυλλο Επισκέπτες από το Άπειρο, Πεπίτο Γκονζάλες(πορτρέτο).

6. Μια μέρα ο Γκονζάλες. 4/7/1972. Άγνωστος συγγραφέας, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Τζώννυ Αμαρίλο ο κούκλος( Ένας δυνατός φίλος), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Επισκέπτες από το άπειρο 2, Τζίμ Άνταμς(πορτρέτο).

7. Στον ίσκιο του τρόμου. 1/8/1972. Άγνωστος συγγραφέας, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Το μεγάλο δίλημμα), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Επισκέπτες από το άπειρο 3, Ντιάνα(πορτρέτο).

8. Ο Νόμος απλώνει το δίχτυ. 29/8/1972. Άγνωστος συγγραφέας, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Μια παράξενη βεντέτα), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Επισκέπτες από το άπειρο 4, Τσιπιρίπο(πορτρέτο).

9. Ο τρομερός Οζάγκ. 18/8/1972. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Τα γεράκια), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 1, Λάμπης Καμπόης(πορτρέτο).

10. Δυτικά της Σιέρρα Μάντρε. 31/10/1972. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Ένας θάνατος για το τίποτα), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 2, Σάντευ(πορτρέτο).

11. Ο Αστραπομάτης. 28/11/1972. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Ο άγγελος της ερήμου), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Μεγαλοφυΐες 1, Κάπτεν Κούπερ(πορτρέτο).

12. Τσακάλια στην πόλη. 19/12/1972. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Η εκδίκηση του λοχαγού), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Μεγαλοφυΐες 2, Μπάρμπα Σαμ(πορτρέτο).

13. Ήταν ένας Μεσκαλέρο. 30/1/1973. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Η εξέγερση των αδικημένων), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 1, Ματ Ντίλον(πορτρέτο).

14. Εκείνη τη νύχτα. 27/2/1973. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Τζώννυ Αμαρίλο( Οι 2 ληστές), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 2, Μπάνγκ Μπάνγκ(πορτρέτο).

15. Η Ντιάνα δίνει το σύνθημα. 27/3/1973. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Δέλτα 99( Το παιδί με τα παραμύθια), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 3, Τζώννυ Αμαρίλο ο κούκλος(πορτρέτο).

16. Δυτικά του Λαρέντο. 8/5/1973. Κώστας Φωτεινός, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Τα πηγάδια των Απάτσι), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Επιστήμη 1, Δέλτα 99(πορτρέτο).

17. Αστέρι Δόξα και Πεπίτο. 12/6/1973. Άγνωστος συγγραφέας, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Δέλτα 99( Ο πύργος των βαμπίρ), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 4, Πελεγκρίνο(πορτρέτο).

18. Πάλο Ντούρο. 12/7/1973. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Για μια χούφτα γης), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 5, Τσί Πλόκο(πορτρέτο).

19. Ο Δύσκολος Τζό. 9/8/1973, Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Δέλτα 99( Άλφα 22), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 6, Τσιουάουα – ο μύλος που γεννήθηκε ο Πεπίτο(πορτρέτο).

20. Άγρια Φυλή. 6/9/1973. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Ράιαν ο Ιρλανδός( Ο αετός της Τζαμάικα), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μπόμπος το λαγωνικό, οπισθόφυλλο Παράξενα 7, Έλτζιν – εκεί που γεννήθηκε ο Τζίμ Άνταμς(πορτρέτο).

21. Ο Ασημένιος. 18/10/1973. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Ο δαίμονας της φωτιάς), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μίνι Ρίνγκο, οπισθόφυλλο Μυστήρια 1, Το χωριό των Κομάντσι – όπου γεννήθηκε ο Τσιπιρίπο(πορτρέτο).

22. Ένας ξένος στην πόλη. 22/11/1975. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Ντίλον( Ο άγριος Μπίλ), Μπάνγκ Μπάνγκ, Μίνι Ρίνγκο, οπισθόφυλλο Μυστήρια 2, Η περιοχή στην Καλιφόρνια – όπου γεννήθηκε η Ντιάνα(πορτρέτο).

23. Το φάντασμα ταξιδεύει. 27/12/1973. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Δέλτα 99( Η εφέυρεση του κ. Μαρσμάλοου), Το πειραχτήρι του Φαρ Ουέστ, Μυστήρια 3, Ο Ασημένιος(πορτρέτο).

24. Η νεκρή κοιλάδα. 31/1/1974. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Πόλεμος κατασκόπων), Το πειραχτήρι του Φαρ Ουέστ, Μυστήρια 4, Σαρίτα(πορτρέτο).

25. Ο τάφος του Μεγάλου Ταμούν. Μάρτιος 1974. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Δέλτα 99( Τον έλεγαν λύκο), Μυστήρια 5, Τα είδωλα των νέων – Ντέηβιντ Κάσσιντυ(πορτρέτο).

26. Η Ώρα του Τσακαλιού. Απρίλιος 1974. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Τρόμος στα χιόνια), Μυστήρια 6, Τα είδωλα των νέων – Ντόννυ Όσμοντ(πορτρέτο).

27. Ο Καβαλάρης Φάντασμα. Μάιος 1974. Άγνωστος συγγραφέας, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Δέλτα 99(Η ομίχλη), Μυστήρια 7, Μίνι Ρίνγκο(πορτρέτο).

28. Ο Γκρισλί. Ιούνιος 1974. Γιώργος Μαρμαρίδης, Οι δρόμοι του Φαρ Ουέστ, Σάντευ( Τα κανόνια του Σέλμπυ), Μυστήρια 8, Τα είδωλα των νέων – The Fifth Dimension, Lane Caudelle, Τόλης Βοσκόπουλος(πορτρέτα).

29. Ένα Τρομερό Κορίτσι. Ιούλιος 1974. Γιώργος Μαρμαρίδης, Πόλεμος και Ειρήνη, 8 Ιστορίες για τηνέιτζερς, Τα είδωλα των νέων – Τζών Γουέην(πορτρέτο).

30. Ο Άγριος Πολεμιστής. Αύγουστος 1974. Γιώργος Μαρμαρίδης, Πόλεμος και Ειρήνη, 8 Ιστορίες για τηνέιτζερς, Τα είδωλα των νέων – Κλίντ Ήστγουντ(πορτρέτο).

31. Η Θεά Τάρα. Σεπτέμβριος 1974. Γιώργος Μαρμαρίδης, Πόλεμος και Ειρήνη, 8 Ιστορίες για τηνέιτζερς, Τα είδωλα των νέων – Γκάρυ Κούπερ(πορτρέτο).

32. Ακολουθώντας τον Τρόμο. Οκτώβριος 1974. Άγνωστος συγγραφέας, Πόλεμος και Ειρήνη, 8 Ιστορίες για τηνέιτζερς, Τα είδωλα των νέων – Πώλ Νιούμαν(πορτρέτο).

33. Το Ποτάμι του Μυστηρίου. Νοέμβριος 1974. Άγνωστος συγγραφέας, Πόλεμος και Ειρήνη, 8 Ιστορίες για τηνέιτζερς, οπισθόφυλλο Η κατάκτηση του υποβρύχιου κόσμου 1, Τζίμ Άνταμς(πορτρέτο).

34. Η Πόλις με τις Αράχνες. Δεκέμβριος 1974. Χρήστος Κυριακού, Πόλεμος και Ειρήνη, 8 Ιστορίες για τηνέιτζερς, οπισθόφυλλο Η κατάκτηση του υποβρύχιου κόσμου 2, Ντιάνα(πορτρέτο).

35. Η Γυναίκα με τους Αλλιγάτορες. Ιανουάριος 1975. Άγνωστος συγγραφέας, Πόλεμος και Ειρήνη, 8 Ιστορίες για τηνέιτζερς, οπισθόφυλλο Η κατάκτηση του υποβρύχιου κόσμου 3, Τσιπιρίπο(πορτρέτο).

36. Ο Μάγος που ήρθε από τον Άδη. Φεβρουάριος 1975. Χρήστος Κυριακού, Πόλεμος και Ειρήνη, 8 Ιστορίες για τηνέιτζερς, οπισθόφυλλο Η κατάκτηση του υποβρύχιου κόσμου 4, Πεπίτο(πορτρέτο).

37. Το Τραίνο Φάντασμα. Μάρτιος 1975. Γιώργος Μαρμαρίδης, Σάντευ( Σταυροδρόμι του θανάτου), Οι Άθλιοι, 1 Ιστορία για τηνέιτζερς.

38. Φωνές από τον Άδη. Απρίλιος 1975. Γιώργος Μαρμαρίδης, Δέλτα 99( Ο μοναχικός πλανήτης), Οι Άθλιοι, 1 Ιστορία για τηνέιτζερς.

39. Οι Τρείς Κρεμάλες του Ντέμινγκ. Μάιος 1975. Γιώργος Μαρμαρίδης, Δέλτα 99( Συνδικάτο νεκραναστημένων), Οι Άθλιοι, 1 Ιστορία για τηνέιτζερς.

40. Το Στοιχειωμένο Καραβάνι. Ιούνιος 1975. Γιώργος Μαρμαρίδης, Σάντευ( Η νύχτα των φαντασμάτων), Οι Άθλιοι, 1 Ιστορία για τηνέιτζερς.

 

 

 

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Βαγγέλη.... Εις υγείαν!!! :beer::beer::beer::beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4299
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6040 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Καθώς το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Χάρτινοι Ήρωες» μπαίνει εντός του μήνα στη διαδικασία του δημιουργικού (ακολουθούν οι τυχόν διορθώσεις και σειρά παίρνει το τυπογραφείο), είμαι σε θέση να σας δώσω κάποια στοιχεία. Σαν εκδοτικός οίκος παραμένει ο «Αιγόκερως» του κ. Σολδάτου, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη. Υπολογίστε για την τεχνική επεξεργασία περίπου ενάμιση μήνα(έχει πολύ μεγάλο όγκο φωτογραφιών!) και για την διαδικασία του τυπογραφείου άλλες είκοσι ημέρες. Αν σε αυτά προσθέσετε τις δυο εβδομάδες που χρειάζονται για την διανομή στα σημεία πώλησης, έχετε σαν τελική ημερομηνία τις αρχές του Απριλίου! Η αρχική ιδέα ήταν να περιέχει και ένα cd – δώρο για τους αναγνώστες, κάτι που ακόμη είναι προς συζήτηση. Όσον αφορά στα εικονογραφημένα, βρισκόμαστε στο …ψάξιμο, για το αν μπορούμε να δημοσιεύσουμε μέρος αυτών, αφού έχει να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα και οι εκδοτικοί οίκοι του εξωτερικού, από όπου αντλήθηκαν αυτά, είναι πολλοί!!! Ο τίτλος του, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, είναι «Μικρός Καουμπόι – Έτσι κατακτήσαμε τη Δύση». Οι δε σελίδες του βιβλίου, θα είναι γύρω στις 350! Υπάρχει σκέψη για παρουσίαση του σε συγκεκριμένο, οικείο χώρο, κάτι που θα συζητηθεί με έναν εκ των μελών του forum, στα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και θα συναντηθούμε μαζί στα γραφεία του εκδότη. Σε αυτή την περίπτωση, θα βγει δελτίο τύπου, το οποίο θα διανεμηθεί στα ΜΜΕ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της κοινότητας, για τα στοιχεία και την έρευνα τους, τμήματα της οποίας συντέλεσαν στην εν λόγω έκδοση, αλλά και γενικότερα έδωσαν το ερέθισμα προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί! Να είστε καλά βρέ παιδιά! Ελπίζω να σας βρεί ικανοποιημένους το αποτέλεσμα και να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας. Όσο για το επόμενο κομμάτι της ιστορίας των Ελληνικών κόμικς, αυτό βρίσκεται στο πρώτο στάδιο, αυτό της έρευνας και έχει να κάνει με κάτι εξίσου αγαπημένο. Είναι η ιστορία του εκδοτικού οίκου «Ατλαντίς», των αδελφών Πεχλιβανίδη!

:thanks:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4299
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6040 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω ότι το βιβλίο που αφορά στην έκδοση του Μικρού Καουμπόυ, μπήκε στο τυπογραφείο σήμερα και αναμένεται στα βιβλιοπωλεία σε 3 εβδομάδες! Ακόμη, θα ήθελα να σας κάνω γνωστό, ότι μαζί με την Ελένη Τρίγκατζη( βραβείο "9" το 2006), ξεκινήσαμε την προσπάθεια της εικονογράφησης του σεναρίου μου με τίτλο "Ναβάχο", για το οποίο υπάρχει ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον από γνωστή εκδοτική εταιρεία! Τέλος, έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Γιάννη Σολδάτο, ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου "Αιγόκερως", αποφασίστηκε από κοινού η επόμενη εκδοτική μου απόπειρα να είναι η ιστορία της Ελληνικής έκδοσης του Ταρζάν, από τον κ. Δραγούνη! Το τρίτο κατά σειρά αυτό βιβλίο, θα είναι στα βιβλιοπωλεία προγραμματισμένα, λίγο πρίν τα φετεινά Χριστούγεννα! Δυστυχώς για τους φίλους των εκδόσεων "Ατλαντίς", θα πρέπει να περιμένουν λιγάκι ακόμη! Σας ευχαριστώ όλους! :thanks:

Επεξεργασία από gkosk
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4299
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6040 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παραθέσω το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του νέου βιβλίου! Θα είναι στα βιβλιοπωλεία σε λίγες μέρες Πανελλαδικά. Και βέβαια, είστε οι πρώτοι που βλέπετε αυτή την εικόνα!!! :thanks:

post-3960-1237639936_thumb.jpg

Επεξεργασία από gkosk
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  501
  • Content Count:  2447
  • Reputation:   13225
  • Achievement Points:  2462
  • Days Won:  11
  • With Us For:  5993 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Το Τσιγαρίδας Τρίκαλα δεν το ζητάμε κάτω αριστερά τι σημαίνει πάλι; Και γιατί Dream Factory αλλά τα thanx λένε για τον gkosk?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3583
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  1084
  • Reputation:   1366
  • Achievement Points:  1084
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6083 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Το Τσιγαρίδας Τρίκαλα δεν το ζητάμε κάτω αριστερά τι σημαίνει πάλι; Και γιατί Dream Factory αλλά τα thanx λένε για τον gkosk?

 

Μου φαίνεται ότι ο gkosk μετανομάστηκε σε Dream Factory εάν δεν σφάλλω. :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4299
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6040 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

Αυτό ακριβώς συνέβη! Μετονομασία σε …εργοστάσιο ονείρων! Δεν άλλαξα ακόμη το όνομα στο blog μου, αλλά θα γίνει και αυτό! Το Τσιγαρίδας κλπ, είναι μια δική μου ιδέα, για να υπάρχει και κάτι αυθεντικά κιτς, όσων αφορά στα εξώφυλλα – οπισθόφυλλα της έκδοσης του περιοδικού! Ακούω απόψεις για όλα αυτά! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3960
  • Group:  Members
  • Topic Count:  233
  • Content Count:  1123
  • Reputation:   4299
  • Achievement Points:  1125
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6040 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  59

«ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΟΥΜΠΟΥ – ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ»

 

Τα στοιχεία που αφορούν στη συγκεκριμένη έκδοση, είναι τα εξής:

Αιγόκερως – ISBN 978-960-322-368-9 Σελίδες 120, κόστος 12 ευρώ, ημερομηνία έκδοσης 9 Απριλίου 2009. Το βιβλίο θα βρίσκεται και στην Comicdom 2009, 12 Απριλίου.

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε ολόκληρη την παρέα!!!!!!!! :thanks:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  4271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  501
  • Content Count:  2447
  • Reputation:   13225
  • Achievement Points:  2462
  • Days Won:  11
  • With Us For:  5993 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Μόλις έμαθα ότι το βιβλίο θα διατίθεται στο περίπτερο της JEMMA και τις 2 μέρες του COMICDOM με τιμή 12 ευρώ + ΦΠΑ αλλά ο gkosk (Dream Factory) μετά τις 11 αύριο Σάββατο θα είναι εκεί για να το υπογράψει κι έχει εξασφαλίσει καποια τεμάχια να μας τα πουλήσει μόμνο με 8 ευρώ. :dance:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  8545
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  1
  • Reputation:   2
  • Achievement Points:  1
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5573 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

κραταω στα χερια μου το βιβλιο που μολις αγορασα απο την εκθεση στην ελληνοαμερικσνική ενωση. Αν και θα το προτιμουσα με υπερδιπλασιες σελιδες ςν τουτοις ομολογω οτι ειναι πολυ ωραιο. Εχει ωραιες έγχρωμες εικινες αλλ ακαι πολυ διαφωτιστικες λεπτομερειες απο την ιστορια του περιοδικου.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28488
  • Reputation:   190259
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  760
  • With Us For:  6370 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

ετσιμπήθη και ως πρώτο σχόλιο να πω ότι κυλάει σα νεράκι, απουσιάζει το χαοτικό στυλ του πρώτου, χωρίς να έχει πάψει να είναι ένα προσωπικό βιβλίο (πως έλεγε ο alagt για το πρώτο? νοιώθεις ότι σου μιλάει ένας φίλος και όχι ένας άγνωστος) και γενικότερα μέχρι στιγμής μετά από κανά δυό κεφάλαια, το βρίσκω ένα γλυκύτατο λαϊκό ανάγνωσμα... σε βαθμό που να αισθάνομαι ότι κάτι έχασα μικρός που δεν αγόραζα αυτά τα καουμπόυκα (χωρίς πλάκα :) )

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  501
  • Content Count:  2447
  • Reputation:   13225
  • Achievement Points:  2462
  • Days Won:  11
  • With Us For:  5993 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Το τσίμπησα κι εγώ και ο συγγραφέυς με έχωσε να κάνω κριτική και παρουσιαση. Κάντε υπομονή, μάλλον μετά το Πάσχα.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.